Deze 14-jarige bouwde zijn eigen Tiny House

Deze 14-jarige bouwt zijn eigen tiny house

Ken je dat gevoel, dat je eigenlijk iets wilt doen, maar niet zo goed weet hoe je eraan moet beginnen? En daarom misschien in veel gevallen maar helemaal niet begint? Ik wel. En dat zou ik ook zeker hebben als ik in de tuin van een volgend huis écht een Tiny Office zou willen bouwen. Gelukkig is er nu iemand die laat zien dat het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn: deze 14-jarige tiener uit Iowa heeft namelijk zijn eigen Tiny House gebouwd. Misschien nog niet zo fancy als een Wikkelhouse, maar wél een hele prestatie! Zijn eigen tiny house bouwen nam 2 jaar in beslag.

Scouting skills

Luke Thill is dol op scouting en gebruikte alle vaardigheden die hij bij de scouting leerde om dit Tiny House te bouwen. Hiervoor had hij natuurlijk ook geld nodig. Dat haalde hij op door allerlei klusjes te doen voor zijn buren. In totaal leverde dat 1500 dollar op én wat extra hulp. Zo sprak hij bijvoorbeeld met een elektricien af dat die hem zou helpen, als hij in ruil daarvoor zijn garage op zou ruimen. Daarnaast hergebruikte hij heel veel materialen, waardoor hij uiteindelijk een huisje wist neer te zetten met een oppervlakte van net iets meer dan 8 vierkante meter.

Toen Luke dit plan opvatte drie jaar geleden, was ook zijn vader Greg enthousiast. Die vond het een hartstikke goed idee dat zijn destijds 11-jarige zoon zich hiermee bezig zou houden, in plaats van met computerspelletjes. Hij had echter wel drie belangrijke regels:

  1. Luke zou zelf voor het geld moeten zorgen
  2. Luke zou het huisje zelf moeten bouwen
  3. En het huisje moest van Luke zijn, zodra het af was

Kortom; Luke moest er eigenlijk zelf voor zorgen dat het huisje er kwam, maar als het er zou zijn, dan was het ook van hem.

Mooi begin

Luke ging aan de slag. Eerst met het verdienen van geld en daarna met het daadwerkelijke bouwen. Ook zocht hij contact met mensen die hem konden helpen, zoals de bovengenoemde elektricien.

Inmiddels is het huisje af en heeft een kleine keuken, een zitgedeelte, een tafel en tv. Daarnaast is er zelfs een ‘bovenverdieping’, waar Luke zou kunnen slapen. Het huisje heeft elektriciteit, maar nog geen afvoer. Voorlopig woont hij er nog niet, maar brengt hij er al wel een paar avonden per week door, vaak met vrienden.

* Het filmpje is van vóór Luke z’n 14e verjaardag 😉

Lees ook: Wat kost een Tiny House?

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Beroemdheid

Inmiddels is de 14-jarige door zijn project ook een klein beetje beroemd geworden in de Tiny House-community. Zo heeft hij bijvoorbeeld al 45.000 abonnees op zijn YouTube-kanaal en zijn zijn rondleidingen door het huis al bijna 10 miljoen keer bekeken.

Dat was helemaal niet zijn bedoeling; hij wilde gewoon laten zien waar hij mee bezig was. Bovendien vond hij het gewoon een mooi project en was hij helemaal niet zo erg bezig met de hele levensstijl die zich ontwikkelt rondom Tiny Houses. Gaandeweg werd dat onderdeel wél interessanter voor hem en inmiddels heeft hij zelfs al een paar uitnodigingen geaccepteerd om te spreken op Tiny House-festivals.

Daarnaast heeft hij ontzettend veel van het proces geleerd, en niet alleen op technisch vlak. Hij moest ook veel samenwerken met andere mensen, communiceren en netwerken om zijn plan uiteindelijk ten uitvoer te brengen. Hij hoopt dat deze vaardigheden hem straks ook helpen bij zijn grote opdracht die hij voor de scouting moet uitvoeren.

Lees ook: Gratis bouwtekening Tiny House: zo maak je ‘m zelf!

Gewoon doen

Dit laat wel weer heel goed zien dat het soms gewoon een kwestie is van DOEN. Niet twijfelen, niet teveel over nadenken, gewoon de ene voet voor de andere zetten. En natuurlijk de gedachte dat het helemaal perfect moet zijn laten varen. Zelfs als het perfect in je hoofd is, komt het ongetwijfeld nog niet perfect uit je handen. Zeker niet als het je eerste keer is! En vaak is ‘prima’ dan een stuk beter dan ‘nooit begonnen, maar het idee is perfect’.

Wat zou jij eigenlijk doen als je kind met dit idee kwam? Zou je beren op de weg zien, of zou je reageren als de vader van Luke?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
  1. Wauw, supermooi verhaal! Dank voor het delen. Sinds een tijdje volg ik je blog en ik lees je artikelen altijd met veel plezier! Leuk en leerzaam!

  2. Echt gaaf, goed gedaan van die jongen!

    Het zet me zelf aan het denken om in de achtertuin een tiny house te bouwen, leuk voor de verhuur en/of logees.

    Zullen wel weer vergunningen voor nodig zijn in Nederland…toch?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.