Bestel nu een uitklapbaar Tiny House voor 34.000 euro

Bestel nu een uitklapbaar Tiny House voor 34.000 euro

Nee, ik ben zelf geen nieuwe side hustle begonnen en verkoop nog steeds geen tiny houses. Maar een bedrijf uit Singapore doet dat tegenwoordig wel. Uitklapbare tiny houses die binnen 7 uur ‘geïnstalleerd’ kunnen worden en met een vanaf-prijs van 34.000 euro bij je thuisbezorgd worden. Klinkt goed, of niet?

MADi Home

Dit uitklapbare tiny house heet het MADi Home. In een MADi Home worden traditionele bouwmethodes en standaard materialen op een hele innovatieve manier met elkaar gecombineerd. Het resultaat is een betaalbare, hoogwaardige woonruimte, die heel snel in elkaar gezet kan worden. En als je denkt dat zo’n huisje niet stevig is, heb je het ook mis. Ze zijn namelijk aardbevingbestendig.

Volgens het bedrijf dat ze produceert, zijn ze niet alleen ideaal om in te wonen, maar ook erg geschikt voor bijvoorbeeld een recreatiepark.

De levertijd van een MADi Home is ongeveer 10-15 weken. Dat is ook afhankelijk van jouw planning; je kunt tot een jaar van tevoren bestellen. Nadat je bestelling is ontvangen, wordt er eerst een afspraak gemaakt voor een advies op locatie. Daaruit komt ook naar voren wat de installatie gaat kosten.

Het tiny house zelf wordt in Italië ontworpen en gemaakt door een distributeur die het dichtst bij jou in de buurt woont.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

De ‘bouw’

Je eigen MADi Home in elkaar zitten kost ongeveer 7 uur. Je hebt er in principe geen speciale fundering voor nodig, maar als je van plan bent om je huis permanent te bewonen, dan wordt een fundering met schroefsysteem toch wel aanbevolen. Zo’n fundering zou relatief weinig impact hebben op de omgeving én maakt verhuizen wat makkelijker. Want verhuizen is een optie; je klapt het huis gewoon weer in en neemt het mee.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een volledig betonnen fundering, maar die verwijderen kost wat meer tijd en moeite.

Het bouwproces is relatief eenvoudig; drie mensen zouden de klus in een dag moeten kunnen klaren:

Het leuke van deze huisjes is dat je ze helemaal naar wens kunt aanpassen. Niet alleen qua inrichting, maar ook qua energie-efficiëntie. Zo worden ze standaard als energieklasse B geleverd. Ze kunnen echter relatief eenvoudig worden aangepast naar een klasse A of A++. En zet je er zonnepanelen op, dan kun je ze zelfs energieneutraal maken. Dit maakt de MADi Home ook geschikt voor off the grid wonen.

Andere aanpassingen die je kunt doorvoeren zijn bijvoorbeeld in de maat en in de materialen.

Je huis wordt geleverd met alle elektrische bedrading, lichtschakelaars, stopcontacten, fornuisaansluiting, leidingwerk, badkamer met toilet, douche, kranen, warmwatersysteem, keuken met kraan en spoelbak (maar geen witgoed of fornuis) en een airconditioningsysteem. De isolatie is aangepast op het land van bestemming en de inrichting mag je helemaal zelf verzorgen.

Wat kost dat?

Qua opzet heeft het MADi Home wel wat van het Wikkelhouse; je kunt een groter huis bouwen door meerdere modules aan elkaar te koppelen. En omdat er ook modules in verschillende maten verkrijgbaar zijn, kun je ook alle kanten op qua vorm.

Des te meer modules je gebruikt, des te meer geld je kwijt bent. Als je het liefst zo goedkoop mogelijk wilt wonen, dan houd je het bij de basisversie. Die beslaat 26 vierkante meter en heeft één slaapkamer. Het huisje heeft dan een benedenverdieping en een bovenverdieping en kost bijna 40.000 dollar (zo’n 34.000 euro).

De grotere versie heeft twee slaapkamers en een vloeroppervlak van 55 vierkante meter. Die kost je bijna 70.000 dollar. Met de huidige wisselkoers is dat zo’n 60.000 euro.

Het grootste ontwerp heeft drie slaapkamers en een vloeroppervlak van 84 vierkante meter. Hiervoor betaal je net geen 100.000 dollar (87.000 euro).

Je kunt je pre-order – met aanbetaling van 1000 dollar – gewoon via de website plaatsen. Krijg je daarna toch spijt, dan krijg je deze aanbetaling – minus transactie- en verwerkingskosten – gewoon weer terug.

Let op: het bedrijf is dan wel in Singapore gevestigd, maar het lijkt wel of de prijzen in Amerikaanse dollars worden aangegeven. Als dit tóch Singapoorse dollars zijn dan tref je het, want dan betaal je steeds ongeveer 60 procent van die prijs in euro’s. Voor het duurste huisje reken je dan dus bijvoorbeeld 63.000 euro af.

Voor de bezorging en installatie komt er nog eens zo’n 30 procent bovenop.

Je kunt eventueel ook de financiering via het bedrijf regelen.

Een uitklapbaar Tiny House als optie?

Ik vind het leuk om te zien dat er tegenwoordig zoveel verschillende soorten tiny houses zijn; een uitklapbaar exemplaar is daar een mooie toevoeging op. Daarmee kun je bijvoorbeeld al stevig besparen op de bezorgkosten. Voor de Koda die ik in Almere zag moest je namelijk al 18.000 euro aan transportkosten betalen.

Toch vallen de kosten van dit huisje me een klein beetje tegen. Toen ik er voor het eerst over las, werd geadverteerd met een prijs van 22.000 euro. Of daar nu sprake was van een verkeerde omrekening, of dat het huisje duurder is geworden: ik weet het niet. Maar feit is dat je het nu in ieder geval niet voor dat geld krijgt. En dan ben je voor het kleinste exemplaar, inclusief levering en installatie, toch al snel 40.000 euro kwijt. En dat is veel meer dan wanneer je straks het Ikea Tiny House kunt open of wanneer je zelf een tiny house zou bouwen. Net als deze jongen van 14 onlangs deed 😉

Tegelijkertijd is dit niet het duurste tiny house dat ik gezien heb. Het Wikkelhouse is veel duurder én veel kleiner. Daar betaal je al rond de 60.000 euro voor 16,5e vierkante meter.

Voor de Lytse Hûskes in Hardegarijp moest destijds rekening worden gehouden met een vanaf-prijs van 85.000 euro.

In het Tiny House-buurtje in Almere konden de kosten zelfs oplopen tot zo’n 200.000 euro per huisje.

Als je het op die manier bekijkt, is dit toch een behoorlijk mooie aanbieding.

Wat vind jij van het idee van een uitklapbaar Tiny House?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Als je in NL een huis wenst te plaatsen, dien je een bouwvergunning van de gemeente te hebben.
  Om dit te krijgen, moet het ontwerp o.a. voldoen aan het Bouwbesluit : Er worden eisen gesteld aan volumes en afmetingen van ruimten, isolatiewaarden van wanden, dak en vloer, trapafmetingen, daglichttoetreding en nog veel meer.
  Aangezien dit huis ontworpen is in Italie is het vraag of het voldoet aan dit Bouwbesluit. Het lijkt me wijs om hiernaar bij MADI te informeren.

  Een fundering met schroefpalen is erg mooi maar niet overal mogelijk. De keuze van de fundering hangt af van de ondergrond en om deze te onderzoeken is een zogenaamde ‘sondering’ aan te raden.

  Johan Kok

 2. voor wat betreft de prijzen van Wikkelhouse, ze zijn inderdaad duurder dan MADI maar voor 60.000 heb je 6 units van 5m2 gekoppeld tot 1 huisje, dus 30 m2. Zijn er al MADI-homes te bewonderen in Nederland? De sfeer in een Wikkelhuis vind ik heerlijk. Allebei zijn het briljante, betaalbare modulaire bouwsystemen. Nu nog een betaalbare kavel in een gemeente die er aan mee wil werken. Nog niet gevonden helaas maar ik blijf zoeken.

 3. hoi Adine,

  zijn er naast deze variant van het uitklapbaar Singapoors huis nog andere varianten. Ik sta op de drempel van een tijdelijke vergunning voor een th en we gaan niet hoger bouwen dan 4,5 meter.

  Groetjes, Mart

 4. De prijs van €85.000 die voor een Lyts Huske in Hardegarijp is het complete tiny house met plaatsing en grond. Compleet huis betekend hier dan ook badkamermeubels, vaste kasten en bedden, keuken met apparatuur en niet te vergeten afwerking vloeren en wanden en de zonnepanelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.