Beleggingsupdate juni 2018

Beleggingsupdate juni 2018

Hoewel mijn beleggingsstrategie er eentje voor de lange termijn is, vind ik het wel leuk om een beetje vinger aan de pols te houden. Daarom publiceer ik elke maand een beleggingsupdate, waarin ik laat zien wat de actuele stand van zaken is. Elke maand stort ik een vast bedrag op mijn beleggingsrekening, koop ik daar iets – hopelijk – moois voor en bekijk ik hoe dat uitpakt. Normaal gesproken schrijf ik die update ergens in de eerste week van de nieuwe maand, maar aangezien mijn aankopen voor deze maand tóch al gedaan zijn, kan het net zo goed een keertje eerder.

Actuele stand van zaken

Net als de voorgaande maanden, stortte ik weer automatisch 275 euro op mijn beleggingsrekening bij DeGiro. Mijn totaal kwam hiermee uit op een ruime 4100 euro. En als je nu de update van vorige maand nog een beetje voor de geest had, dan zie je dat dat rekensommetje wat scheef loopt. Toen stond ik namelijk op ruim 3600 euro. Dat is een verschil van 500 euro, niet van 275 euro.

Klopt!

Ik sta namelijk behoorlijk in de groene cijfers 🙂 Maar daarover straks meer.

Mijn aankopen

Deze keer kocht ik 3 x VWRL (Vanguard FTSE All-World UCITS ETF) voor € 73,24 per stuk. Daarnaast verkocht ik wat van mijn Arotech-aandelen. Die behoren tot de paar aandelen die mijn totaalsaldo steeds naar beneden haalden. De aandelen die ik verkocht, stonden weer op de prijs waarvoor ik ze gekocht had en hoewel ik eigenlijk niet van het tussentijds verkopen ben, was ik wel een beetje klaar met dit geschommel.

Vanguard was steeds een beetje aan het dalen, vandaar dat dit me een goed moment leek om daar wat van bij te kopen. Mijn andere go-to fonds is van Blackrock, maar die stijgt momenteel erg hard. Fijn voor wat ik heb, maar ik koop natuurlijk liever in de dipjes.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Het rendement

Vorige maand ging ik, na een paar maanden rode cijfers, eindelijk weer in het groen. En deze maand heeft die trend zich doorgezet. Van de ruim 64 euro in de plus, sta ik nu ruim 270 euro in de plus. Dat loopt lekker! Daarnaast heb ik momenteel wat extra vrije ruimte, vanwege de verkoop van die andere aandelen. Het leek me handig om dat even achter de hand te houden, voor als er eventueel nog een dipje komt.

Het overzicht:

Beleggingsupdate juni 2018

Vooral mijn ‘slechte’ aandelen hebben het de laatste maand best heel goed gedaan. Die gingen samen van min 60 naar ongeveer min 16. Verder staat het meeste in de plus, behalve wat iShares-trackers. Die duiken steeds een paar euro onder de nulgrens.

Aandachtspunten voor komende maand

De komende maand wil ik me écht eens gaan verdiepen in pensioenbeleggen. Ik heb nog een bepaald bedrag aan FOR-reservering op de rekening staan en ik vind het gewoon zonde dat ik daar nu die nog niet eens halve procent rente op krijg. Ik denk zelf aan een rekening bij Brand New Day, maar als iemand daar nog goede tips voor heeft, dan houd ik me aanbevolen.

Verder laat ik het gewoon lekker op zo’n beloop. Nu loopt het lekker, maar ik weet dat het ook elk moment weer kan omslaan. Maakt niet uit, het gaat om het resultaat over een jaar of 20-30. En ik ben ervan overtuigd dat dat sowieso positief is!

Oh, en als je zelf ook overweegt om een beleggingsrekening te openen, dan gooi ik ‘m er toch weer even in: DeGiro is zeker een aanrader. En als je zo’n daar een gratis rekening opent via deze link, dan sponsor je LekkerLevenMetMinder.nl ook nog een beetje. Dat is weer goed voor je karma-punten 😉

Voor de beleggers onder ons; hoe hebben jouw beleggingen het deze maand gedaan?

Disclaimer: Ik ben geen beleggingsexpert. Ik ben gewoon iemand die informatie, ervaring en gezond verstand met elkaar combineert, daarnaar handelt én erover schrijft, in de hoop dat iemand anders er ook iets aan heeft. Voor meer informatie over waar ik beleg en waarom, kun je terecht op mijn pagina met Favorieten. Let op: beleggen gaat gepaard met risico’s. Je kunt je inleg (deels) verliezen.

 

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

14 Comments
 1. Mijn beleggingen gingen, tot gisteren dan, ook heel goed. Gisteren toch weer wat naar beneden maar ’t blijft in de groene cijfers. Ik heb eigenlijk nog nooit gehad dat de waarde van mijn portefeuille onder de waarde van de inleg ging, mede dankzij de aandelen Netflix.

  Ik zal er binnenkort ook weer eens over bloggen, eerst even wachten op de maandelijkse update van de beleggingen in BrandNewDay.

  Qua pensioenbeleggen kan ik je niets aanraden, aangezien ik niet kan vergelijken. Persoonlijk vind ik BND prima. Het enige nadeel van BND vind ik, dat het best lang duurt voordat de overzichten bijgewerkt zijn. Het is natuurlijk beleggen in fondsen en niet in individuele aandelen of ETF’s. En voor het bijkopen van aandelen nemen ze de tijd, zeg maar…..

 2. Ik beleg ook bij Degiro en had voor het eerst gisteren voor de opening van de beurs een order klaar gezet onder de prijs waar ze voor stonden. Ik heb dezelfde als jij gekocht maar die order is door gegaan op € 73 rond. Vond ik wel leuk om een keer te proberen. Ik zit te twijfelen over meer bijkopen (buiten mijn maandelijkse vaste bedrag) maar weet het nog niet. Ik heb wel eens eerder gelezen dat ‘time in the market’, belangrijker is dan ‘timing the market’ . Ik denk ook dat dit wel waar is, maar toch is het ook leuk om een ‘koopje’ te scoren. Ik ga er nog even over denken.

  1. Volgens mij is het ook vooral de ’time in the market’ die belangrijk is. Maar; het is natuurlijk altijd leuk om een klein beetje te proberen in een dipje te kopen. Ik laat er niet echt wat voor schieten, maar vul dan bijvoorbeeld wel de ene maand mijn aandeel in het ene fonds wat aan en de andere maand in het andere.

 3. Stel dat een aandelenfonds werkelijk 7% groei gaat laten zien over de komende dertig jaar (dividend opnieuw ingelegd). Stel dat één aandeel nu ongeveer 100 euro kost, met dipjes naar 90 euro en met soms pieken naar 120 euro. Over dertig jaar kost ditzelfde aandeel… rond de 750 euro! Dus … ik zou echt niet zo heel bang zijn om een keer te kopen bij 120 euro.

 4. Leuk om te lezen Adine; ik heb ook weer VWRL gekocht…en bizar “veel” voor mijn doen (blog volgt nog), het was een hele goede maand. Ik heb gister op 72.88 gekocht en vanochtend nog eens op 72.70, maar het dipt nog iets verder….maar wat maken die paar cent nou uit op de lange termijn. Ik had verwacht dat het gedoe met de olieprijzen meer effect zou hebben. De ^VIX is wel flink gestegen gister dus dat betekent meer volatiliteit.

  Pensioenbeleggen doe ik via Brand New Day zoals je al wist, ik kan het aanraden, als ik je een link mag sturen om je aan te melden hoor ik het graag 🙂 Als je vragen hebt: let me know.

 5. Sinds eind vorige maand ook weer aan het stijgen – gelukkig maar! Want ik beleg voor mijn latere (vroeg)pensioen, maar wil toch niet teveel kwijt raken. DeGiro klinkt aanlokkelijk, maar ik hou het toch bij beleggingen via de ASN bank en de Triodos – ik ben écht te lui om ook nog eens in de gaten te houden of mijn beleggingen wel kosjer zijn – bijv. niet beleggen in vrouwen- of wapenhandel.

  1. Als je in verschillende dingen belegt, dan is dat inderdaad wel een hoop werk om het bij te houden. Anders zou je kunnen overwegen om je hele portfolio te kopiëren naar DeGiro, maar als je hier idd ook tevreden bent, kan ik me voorstellen dat je daar geen zin in hebt 😉

 6. Sinds kort beleggen wij ook via Brand New Day, maandelijks een beetje we wachten rustig af, deze beleggingen zijn voor de lange termijn. Dus nog weinig ervaring ermee. Wat ik wel weet is dat van elke 100 euro die wij maandelijks inleggen 0,50 cent ingehouden wordt aan kosten.

 7. Dat klopt helemaal, wanneer je begint geef je aan welk risicoprofiel je wilt en of je het risico op termijn af wilt bouwen, wanneer je richting je pensioendatum gaat. Dit afbouwen is om in te dekken dat er een beurscrash komt vlak voordat je het geld wilt gaan gebruiken. Afbouwen doen ze door aandelen om te zetten in obligaties.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.