De kat en de verhuizing

Als je met dieren gaat verhuizen, dan blijft dat altijd even spannend. Zo ook voor mijn kat. Zeker als er op de plek waar ze terecht komen nóg een katje rondloopt. Nu had ik er op zich al niet heel veel problemen mee verwacht, want mijn kat is echt ongelofelijk onverstoorbaar. Die ligt het liefst de hele dag op of naast me en laat zich door niemand opjagen. Hooguit door het voerbakje of het vooruitzicht op eten. Lijkt wel wat op mij, misschien 😉

Maar goed, het kleine katje dat hier al woonde, was – toen de twee elkaar voor het eerst ontmoet hadden, een jaar of wat geleden – behoorlijk nieuwsgierig en speels. En nu ook nog wat groter dan eerst. Niet heel erg veel groter, maar wel wat. Er zat immer weer een jaar tussen.

Het gaat echter – gelukkig – verbazingwekkend goed. Mijn kat vindt het leuk dat ze nu door het kattenluikje ook eens naar buiten kan. Bij mij wilde ze het niet echt, maar ik hield haar ook bewust binnen, vanwege de drukke weg voor het huis. Hier kan/durft ze voorlopig toch de tuin niet uit, dus kan ze prima zelf in- en uitlopen binnen de veilige grenzen van de schutting. Ik heb haar meegenomen toen we zijn begonnen met het inladen van meubels. Ze was al wat gespannen toen er steeds meer dozen in huis verschenen en ik vond het sneu als ze misschien zou denken dat ik zonder haar zou verhuizen. Bovendien schijnen katten nog nét iets meer aan mensen gehecht te zijn dan aan hun omgeving, dus dan dacht ik dat het beter was om een nachtje eerder uit haar omgeving te zijn, maar wel bij mij, dan in haar omgeving en alleen. En dat werkte prima. Eigenlijk heeft ze zich vanaf het moment van ‘overzetten’ ook helemaal niet verstopt ofzo. Gewoon uit het mandje, op zoek naar een plek om te zitten en… zitten.

’s Nachts houd ik ze wel gescheiden. Haar eten en kattenbak staan op mijn werkkamer. Ze heeft natuurlijk dat speciale voer en als ik niet oppas, eet het kleintje alles op. Die lijkt wel onverzadigbaar! En heeft een wormkuur gehad, dus dat kan het ook niet zijn… Bovendien heeft die kleine de kattenbak toch niet boven, die weet namelijk wel hoe hij binnen en buiten de schutting kan komen.

Soms zitten ze allebei beneden, soms zitten ze allebei boven. Het is niet zo dat ze de beste vrienden zijn, maar ze vechten elkaar de tent gelukkig ook totaal niet uit. En bovendien lijkt mijn kat het ook wel weer prettig te vinden dat ze me nu niet hele weekenden kwijt is. Iedereen blij 🙂

Heb jij een bepaalde tactiek als je met dieren verhuist?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
 1. Wat heerlijk dat het zo goed gaat met de katten! Dat is toch altijd even afwachten en soms gaat het echt niet… *spreekt uit ervaring*. Heerlijk meis, weer een stap gezet! Mijn tactiek bij verhuizingen, maar ook bij vakanties is om na terugkomst heeeeel veel aandacht te geven aan de katten. Dat vinden ze hier sowieso een heel goed plan… ♥

 2. Altijd spannend als je twee min of meer vreemde soortgenoten voorgoed bij elkaar zet.
  Ik kan alleen maar over honden spreken, heb niet veel verstand van katten. Mijn – inmiddels niet meer onder ons zijnde – honden en ik zijn meermalen verhuisd en waren binnen de kortste keren gewend. Zolang er eten (vooral dat), drinken en een lekker zacht kussen was, geen probleem.

  geraldinesleven.blogspot.nl

 3. Dat is heel goed gegaan zo te lezen. Dat ze niet vechten is al heel wat.
  Onze vorige verhuizing was voor de katten heel relaxt omdat we verhuisden naar een huis om de hoek. In de weken dat we aan het klussen waren liepen ze telkens met ons mee en tegen de tijd dat we erin trokken was het al helemaal goed.
  Katten aan elkaar laten wennen hebben we ook gehad de afgelopen jaren. Dat ging prima, zo lang elke kat afzonderlijk een eigen plek heeft om zich terug te trekken Hier ging het heel geleidelijk natuurlijk doordat de zwerfkatten heel langzaam introkken hier en elke dag hoogstens een paar cm extra in het huis onderzochten. Er is wel wat geblazen hier en daar en een enkele keer geknokt maar zoals Jolanda zegt elke kat afzonderlijk heel veel aandacht geven doet wonderen.
  En feliway in het stopcontact en zylkene pillen voor de grootste stresskonten als er heftige dingen zijn (dierenartsbezoek, vuurwerk)

 4. Mijn complimenten met je verbeterde schrijfstijl. Je schreef al goed, maar nu nog beter.

  Ik hou van katten absoluut. Een levendige kat is een kat die leeft. De jonge kat heeft bij voorkeur mijn liefde. Alhoewel ik super bazige katten met territoriumuitbreidingsdrang ten koste van minder sterke katten niet kan uitstaan.

  Goed dat je blijft schrijven.

 5. Een volwassen kat verhuizen naar een buurt met volwassen katten geeft problemen is mijn ervaring na 2x een volwassen kat uit het asiel gehaald te hebben. Een jonge kat in een buurt met volwassen kat plaatsen geeft nooit problemen. Volwassen katten tolereren jonge katjes heel makkelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.