Verhuizen: best duur!

Je geld in je huis of nietIk houd er niet van om alles op het laatste moment in één keer te moeten doen, dus ben in feite al een tijdje aan het verhuizen. Dan zou je denken: aardige voorbereiding, moet wel lukken en allemaal niet zo ingewikkeld. Of beter gezegd: niet zo duur. Maar wat valt dat nog tegen!!

Op een gegeven moment loop je ook tegen grotere spullen aan en tegen dat je bepaalde ruimtes écht leeg wilt hebben. Als je dan in een (voormalig/nog half klus-)huis woont met een behoorlijk terrein eromheen, dan kom je er eigenlijk niet onderuit om kosten te maken.

In mijn geval is dat tot nu toe de huur van een grote verhuisbus geweest (dit kwam uiteindelijk, inclusief kilometers) op €105 neer. Daarnaast heb ik een flinke container besteld, om ander spul in af te voeren. Dat was helemaal een rib uit mijn lijf: €260. Wel inclusief ophalen en als het goed is groot genoeg voor alles. Je moet wat, als je beiden geen trekhaak hebt en het spul niet in de auto past. En je het spul dat wél in de auto past ook liever niet op je leren bekleding hebt. Schade daaraan kost uiteindelijk meer dan die container.

En hoewel er nog tijd is, voelt het toch een beetje als een race tegen de klok. Je bent soms toch afhankelijk van wanneer iets kan, bijvoorbeeld die bus of die container. Daarnaast is het met mijn werk echt spitstijd, omdat iedereen op vakantie is. Tel daar nog die boekhoudstress bij op… Ik had 2014 ingeboekt, maar dat is blijkbaar helemaal verkeerd gegaan. De accountant neemt dat nu over, maar dat betekent wel dat ik de stressklussen waar ik nu mee bezig ben, in feite voor niets doe, qua geld dan.

Daar probeer ik maar niet teveel bij na te denken, gewoon even verstand op nul en doorzetten. Als ik deze tijd eerst maar voorbij ben (ben ook nog eens jarig binnenkort!), dan kan ik straks echt wat grote dingen afstrepen. Het is het in ieder geval allemaal waard, want wat zal het zalig zijn om straks voorlopig van die administratiedruk af te zijn én gewoon samen één huishouden te hebben, waar we weer kunnen opbouwen.

Valt een verhuizing (ook qua kosten) jou ook soms wel tegen? Of juist mee?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. 365 euro. Een koopje. Geen verhuisdozen huren, niemand die komt inpakken en plaatsen op de juiste plek. Geen stofferingskosten. Misschien deze kosten ook nog voor de helft betalen, omdat vriend minder vaste lasten krijgt? No worries

  1. Haha, nou, bij die stofferingskosten zijn we al de mist in gegaan, want we hebben nu al wat dingen gekocht om onze stijlen aan elkaar te knopen. En ik ga vriend niet mee laten betalen aan mijn verhuizing, ik krijg toch ook lagere lasten? Bij mij scheelt het denk nog meer dan bij hem. Nee, mijn verhuizing, mijn kosten. Hoewel ik het natuurlijk wel superfijn vind dat hij ontzettend meehelpt!

 2. Verhuizen zelf is niet duur, wel de klussen die nog gedaan moesten worden, wij verhuisden nog geen 500 mt verderop, dus heen en weer rijden met de auto,op de verhuisdag zelf 2 busjes geleend van familie, alleen de bouwmarkten vond ik gewoon aantikken hoor,en nieuwe meubels;),omdat wij naar een huis gingen wat 2 keer zo groot was als ons oude huis moesten er ook nieuwe meubels komen, tikt ook aan!

  1. Ja, dat gaat ook hard! Wij zijn al even wezen kijken voor wat dingen om het echt van ons samen te maken en dat gaat toch vrij vlot door, qua aantikken. En idd, ook wat klusjes die we nu wel weer binnenkort aan zouden pakken.

 3. Eigenlijk kostten mijn verhuizingen weinig, geleend busje, dozen tevoren verzameld(ik heb er nog steeds 50 op zolder staan)en omdat ik wist dat ik binnen een paar jaar ging verhuizen had ik grondverf,latex en kwasten/klusmateriaal op voorraad.
  Die verhuisdozen op zolder zijn handig,leen ik ook regelmatig uit. Elke lener moet me een paar nieuwe geven, zo blijft de hele stapel eindeloos te gebruiken voor iedereen.
  Mijn ervaring met verhuizen bij anderen is dat ze tegelijk met de verhuizing veel nieuws aanschaffen, andere bank, ander kleedje, dat soort dingen…en dat doe ik niet. Ik verhuis en kijk na een jaar eens wat ik verder nog anders wil. Ik maak wel schoon en indien nodig zet ik iets in de grondverf.

  1. Dozen koop ik ook nooit, die spaar ik altijd op, via o.a. de supermarkt enzo. En nu heb ik een familielid dat bij de snackbar werkt en frietdozen voor me apart heeft gehouden, ook super. Geen nieuwe dingen aanschaffen scheelt enorm. Wij hebben al wel wat kleine dingetjes gekocht, maar met grote dingen wachten we ook liever even tot al het stof wat neergedaald is, om het zo maar te zeggen.

 4. ik vond het verhuizen verschrikkelijk. had helemaal geen tijd om in te pakken omdat ik gewoon fulltime werkte en savonds de kinderen naar bed moest brengen omdat man al aan t klussen was in t nieuwe huis.. 9 weken lang.. savonds om 21u nog gaan inpakken (oh nee, dan deed ik nog huishouden dus pas om 22u ?) is niet aan mij besteed als mn dag om 6.30 al begint.. daarnaast haddden we beneden en in de slaapkamers alles nog gewoon nodig.. dus er viel ook niet zo veel in te pakken. gelukkig hadden we met verhuizen heel veel hulp, vriendne en collega's van mn man.. hadden we ook hard nodig, samen hadden we t niet gered. bus gehuurd (eerst via snapcarr.. maar die was total loss gereden vlak ervoor, dus moesten toch een bus huren bij verhuurbedrijf.. idd rond de 100 euro oid) heeft flink wat mankracht gekost.. omdat ook al mijn werkspullen (kasten, enorm veel speelgoed voor binnen en buiten, knutselspul, maar ook ledikantjes, beddengoed en vanalles) mee moesten. wist dat we veel spullen hebben.. maar is nog meer dan ik dacht haha

  1. Nou, mijn hobby is het ook niet. Zelfs als je een hoop van tevoren doet, veel spul uitzoekt en wegdoet en niet eens alles daarna direct weer nodig hebt, dan is het ontzettend veel werk. Ik ga hier straks dus mooi even door met opruimen, zodat het over een paar jaar hopelijk een wat minder grote klus is!

 5. Wij waren alleen geld kwijt voor de verhuisdozen en busje konden we lenen. Wij hebben bewust gekozen om alles alleen te doen. We hadden in een half uur de bus vol geladen en 3 uren later zaten we al op de bank in ons nieuwe huis en alles was al uitgepakt. Gewoon verstand op nul zetten en dan knallen:)

  1. weinig spullen ??? wij zijn heel de dag bezig geweest.. 3 volle bussen en een paar autos…. (maar ja als gastouder ook wat meer spullen en kasten misschien… oops)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.