Rust, reinheid en regelmaat

Volgens mij heb ik al een blogje met deze titel, maar ach: het idee is ook al eeuwen oud 😉

Vanmorgen bij het opruimen van de was en weer inpakken van wat dozen, kwam het ineens bij me op. Naast natuurlijk het meest obvious voordeel van samenwonen, namelijk elke ochtend samen wakker worden en gewoon samen zijn, kijk ik echt het meest uit naar als de drie R’s weer terug in mijn leven zijn: Rust, Reinheid en Regelmaat.

Om maar bij dat eerste te beginnen: dat is er op het moment weinig. Hoe je het ook wendt of keert; als je niet je complete inboedel zomaar achterlaat, dan komt er gewoon behoorlijk wat werk kijken bij een verhuizing. En in tegenstelling tot veel bedrijven, kent het mijne geen zomerrust. Sterker nog; de zomer is bij mij altijd een verschrikkelijk drukke periode, juist omdat al mijn concullega’s op vakantie zijn. Tel daar nog bij op dat we voor veel dingen sowieso al moeten plannen/rijden en je begrijpt: dat kan beter.

Dan, die reinheid. Mijn huis is op het moment alles behalve rein. Ik heb er de tijd niet echt voor en het is ook niet mijn eerste prioriteit. Ik weet dat er straks nog een soort verhuisschoonmaak op de planning staat en stofzuig af en toe wel, maar het is niet meer dat ik echt nog met poetsdoeken aan de gang ben. Vriend zit thuis met dezelfde drukte. Hij hoeft dan wel niet in te pakken, maar krijgt natuurlijk wel ineens een berg nieuw spul erbij en moet ook ruimte maken. En zolang ik dit huis nog heb (en sowieso al geen domestic goddess ben), blijven mijn schoonmaakinspanningen daar ook beperkt tot hetgeen dat we af en toe even samen doen.

En regelmaat. Dat is denk wel hetgeen waar ik weer het hardst naar verlang. Regelmaat in slapen houd ik er hier aardig in, maar regelmaat in goed ontbijten, lunchen, avondeten en sporten; dat schiet er vaak bij in. Ik doe het wanneer ik het idee heb dat het kan, en dat is ook best vaak, maar de regelmaat zit er nog niet in.

Nu is het misschien idealistisch om te denken dat dat straks allemaal komt, maar ergens zou er toch in ieder geval méér in moeten zitten. We wonen dan niet meer op twee plekken, qua werk in en om huis is de boel tegen die tijd behoorlijk vereenvoudigd, spullen liggen op één plek (oké, misschien niet alles direct uitgepakt, maar toch), ik heb daar alvast een paar sportbuddies geregeld, ik héb ook weer genoeg sportkleding om er vol tegenaan te gaan en ook nog een hele goede: vriend heeft een open keuken. Da’s zoveel gezelliger dan die ene avond die je elkaar doordeweeks ziet naar een aparte ruimte te gaan om te koken! Nu worden dat nu natuurlijk wel meer avonden doordeweeks, maar dat is wel één van die kleine dingetjes die het (gezond) koken voor mij echt een stuk aantrekkelijker maken.

Heb jij de 3 R’s in je leven? Waar zou je wat meer of misschien wel minder van willen hebben?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

P.S. Er komt binnenkort weer eens een winactie/giveaway aan! Ook daarvoor heb ik weer even een beetje rust nodig, maar een aankondiging is in ieder geval vast een stok achter de deur!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. De 3 R's ken ik wel maar past totaal niet in mijn leven.

  Het enige waar regelmaat in zit is in het sporten. Ik vraag me overigens af of die 3 R's er in de oertijd ook al waren, ik denk zelf van niet.

  Ik heb het idee dat die 3 R's vooral opgelegd is door de opvoeding.

  Een schoon huis is wel belangrijk maar als ik zo mijn overbuurvrouw dwangmatig zie schoonmaken dan denk ik ben ik ff blij dat ik daar geen last van heb. Regelmaat heb ik niet want ik heb onregelmatig werk dus dat wordt dan lastig, plus dat ik er niet zo van ben om in mijn vrije tijd op de klok te moeten kijken of het al tijd is om bv te eten of te slapen. Ik eet en slaap wanneer ik daar behoefte aan heb.
  Rust weet ik niet zo goed wat daar onder wordt verstaan maar ik rust af en toe wel even maar ik ben geen kontzitter.

  Groetjes Sas

 2. Reinheid is top, rust is prima en regelmaat is hier ver te zoeken… Past ook helemaal niet bij me, regelmaat. Te saai, ik ben een avonturier die actie wil, draken wil verslaan en altijd in is voor nieuwe avonturen… Om die reden is regelmaat ook niet iets waarnaar ik verlang, integendeel…

 3. rust.. met 3 kinderen lukt niet echt..Reinheid met 3 kinderen gaat ook niet zo samen, al doe ik erg mijn best! en regelmaat, ja dat lukt wel vaak.

 4. hier wel veel regelmaat reinheid, rust absoluut niet haha. en de andere 2 ook alleen maar door school en mn werk als gastouder, wat eigenlijk ook weer voor chaos zorgt omdat al mijn opvangkindjes flex komen, dus wisselende dagen en tijden..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.