Eindafrekeningen

Met een verkoop halverwege het jaar krijg je ineens een poos eerder allerlei afrekeningen. Voor energie betekende dat bijna €36 bij betalen. Dat zat ‘m vooral in het gebruik van gas. De koude winterdagen hakten er toch nog wel in en bijverwarmen was soms nodig, om te voorkomen dat de leidingen zouden bevriezen.

Gelukkig komt er ook nog wat terug. Ik heb bij Hefpunt bezwaar ingediend tegen mijn aanslag. Ik had gelezen dat je dat kunt doen met betrekking tot het gebruikersdeel. Dat deed ik donderdag en gisteren had ik de uitslag al in de bus: dat scheelde nog eens €25. Het eigenaarsdeel wordt bij de verkoop al via de notaris verrekend. Ik moet dus nog wel een paar maanden betalen, maar heb dat bedrag eigenlijk al gekregen van de nieuwe bewoners. En nu is het dus ook nog een beetje lager 🙂

Ook de waterrekening pakte gunstig uit; daarop krijg ik nog dik €15 terug. Toegegeven; het zijn allemaal geen megabedragen, maar het is toch altijd leuk. Wat ik wel een beetje vreemd vind, is dat ik van de Rabobank nog steeds geen bericht heb gekregen dat alles afgelost is. Ik heb mijn bankmeneer nog maar even een mailtje gestuurd. Het zal allemaal wel goed zijn gegaan, maar ik vind het niet erg om daar iets van op papier te hebben. Voor ze straks op 1 september weer wat van mijn rekening graaien 😉

Wat is jullie ervaring daarmee; stuurt de bank nog zo’n bericht door of moet je er maar vanuit gaan dat geen nieuws goed nieuws is?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

21 Comments
 1. Nadat ik mijn hypotheek bij Quion afloste door de verkoop van mijn huis, kreeg ik inderdaad een bevestiging. Weliswaar op mijn oude adres, maar na een belletje van mijn kant, waar de bevestiging bleef, kreeg ik het op mijn nieuwe adres toegezonden. (Ik had verzuimd om hen een adreswijziging te sturen 🙂
  Grtjs, Astrid C.

 2. Ik kan me eigenlijk niet herinneren dat we bij de verkoop van het oude appartement een brief met bevestiging hebben gekregen. Maar dat zal toch wel.
  Wel weet ik dat ik na elke extra aflossing een brief krijg met de wijzigingen. Maar dat kan af en toe best meer dan een maand duren.

 3. Wij hebben nog nooit een schriftelijke bevestiging van bank of hypotheekmaatschappij gekregen, je kunt ervan uitgaan dat een notaris dit afdoende regelt. Het zou wel heel raar zijn als er nog een bedrag afgeschreven wordt in september, vooral omdat bij jou de overdracht al een paar weken geleden was.

 4. Wij hebben wel een schriftelijke bevestiging gekregen van de tussenpersoon. Dat was van onze spaarhypotheek. Helaas was deze man wat laat met het overmaken van de spaarsom die we hadden opgebouwd, daar moest manlief achteraan. Maar werd snel daarna in orde gemaakt.

 5. Ik had na de verkoop van mijn appartement kort erna wel een rekeningoverzicht van de Rabobank met daarop vermeld "Algeheel afgelost" en enkele dagen daarna nog een overzicht met "Aanpassing rente lopende termijn" en "Lening beeindigd". Dit had ik zowel van de oude spaarhypotheek als van de overbruggingshypotheek.
  Overdracht van de oude woning was 1 maart (2007) en dat eerste overzicht was gedateerd 5 maart en het 2e overzicht 7 maart (heb even de map erbij gepakt).

  1. Netjes! Dan heb jij wel heel vlot bericht gekregen! Ik ben wel benieuwd of ze het dan naar het oude adres hebben gestuurd, maar dat lijkt me ook sterk. Ik heb een wijziging doorgegeven, ik heb doorstuurservice en anders zou het van die nieuwe bewoners ook wel netjes/aardig zijn om door te sturen (hebben ook mijn adres en gaven dat aan).

  1. Nee, dat weet ik eigenlijk wel zeker, want ik heb over heel juli in augustus nog rente betaald en die paar dagen dat ik het huis (en hypotheek) in augustus nog had, heb ik dagrente betaald. Dat is dus via de notaris verrekend.

 6. Heb je al op je Raborekening ingelogd en ben je naar het (onderste) tabje van hypotheken (witte achtergrond, blauwe letters) gegaan? Als daar niets veranderd is, en daar zelfs weer je nieuwe rentebedrag staat….zou ik me zorgen maken.
  Hanna

  1. Daar staat dat ik geen hypotheek bij de Rabobank heb, maar of dat klopt… Het tabblad (dus bovenin) werkte bij mij nooit. Dat dingetje wat jij is me nooit eerder opgevallen, dus daarvan weet ik niet zeker of daar nu wat in veranderd is…

 7. Oww, wat jammer. Maar de keerzijde: het bespaart je wel veel tijd. Want ik zit daar dus veel te vaak te kijken als ik een aflossing gedaan heb, hoe mijn eerstvolgende rentebedrag verminderd. 🙁
  En toen onze hypotheek nog niet verwerkt was, stond ie daar ook nog niet (en nu wel), dus het is echt goed gegaan!
  Hanna

 8. Trouwens, mocht je je vervelen nu er even niets te hypotheekrekenen valt (al ben je wel weer ambitieus bezig met nieuwe plannen), dan kun je uitrekenen wat het je eigenlijk gekost heeft per maand, het wonen in je vorige huis. Inclusief verbouwingen. Ik vind je dapper, dat je zo open durft te zijn in bedragen, maar daar vraag ik je niet naar. Ik zou alleen graag horen of je achteraf vindt dat je daar duur of goedkoop, betaalbaar of onbetaalbaar gewoond hebt.
  Hanna

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.