Handig: alerts van de Rabobank

Natuurlijk vind ik het fijn om af en toe in te loggen bij de bank, maar soms is het ook wel vervelend. Als je bijvoorbeeld wat verkocht hebt via Marktplaats en op het geld wacht. Sommige mensen kunnen daar echt een eeuwigheid over doen! Ik zal wel een van de laatsten in Nederland zijn, maar ik heb nu toch ook eindelijk het nut van de Rabobank Alerts ontdekt.

Wat zijn Rabobank Alerts?

Die Rabobank Alerts zijn meldingen die je kunt krijgen als er bedragen zijn bijgeschreven op je bankrekening.

In ieder geval heb ik ze nu ingesteld: als ik op mijn zakelijke of privérekening een bijschrijving heb, van wat voor bedrag dan ook, krijg ik daar een sms’je van. Helemaal gratis. Met nieuwe saldo. Superhandig, want nu ik weet dat ik daarop kan rekenen, kijk ik niet steeds weer.

Wat ook prettig is, is dat ik ze dus voor alle bedragen krijg. Dus ook voor dingen die ik wat minder vaak verwacht/waar ik minder alert op ben. Normaal verdwijnen dat soort bedragen wel eens op de grote hoop, maar nu kan ik direct inloggen en een overboeking naar de spaarrekening instellen. Dat maakt het meteen ook wat makkelijker om mijn budget strak(ker) te handhaven. En zakelijk hoef ik nu dus ook niet steeds te kijken of een factuur al betaald is.

Ik denk dat ik ze voor afschrijvingen ook nog even in ga stellen, maar dat weet ik nog niet zeker. Ik wil ook weer niet gespammed worden met berichten…

Overigens was één van de eerste berichtjes die ik kreeg ook direct wel een Alert waard; de melding van de bijschrijving van de afrekening van de notaris, inclusief het bedrag dat ik nog bij de familiebank moest aflossen. Daar heb ik toch wel éven een keertje extra naar gekeken!

En een screenshot van gemaakt natuurlijk 😉

Lijken zulke alerts jou handig? En heb je ze ook ingesteld?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
  1. Nee ik heb geen alerts ingesteld. Weet eigenlijk niet of dat ook kan bij onze bank, de ABNAMRO. Wel heb ik een aparte app gekoppeld aan mijn betaalrekening waar ik een melding van krijg als er iets wordt bijgeschreven. En daarmee kan ik ook gelijk de uitgaven rubriceren om zo een overzicht voor budgettering te krijgen.

  2. Nee, als ik iets verwacht, kijk ik gewoon snel even op m'n Rabo app op de telefoon. Alleen maar de code intoetsen vind ik niet zo'n probleem. Eigenlijk weet ik altijd wel wat en wanneer er een bedrag bij komt of af gaat, al is dat met MP-kopers wel eens lastig, wat jij ook ervaart.
    Mijn mobieltje zit vaak in m'n handtas, waardoor ik bovendien de helft van de tijd de binnenkomende sms-jes of app-jes niet hoor, dus zo'n alert instellen heeft voor mij toch geen zin:-)

  3. nee. mijn man krijgt zn salaris om de 4 weken, dus dat is niets om een alert voor aan te zetten.. ik krijg 3 bedragen per maand, op willekeurige data (nou ja, willekeurig.. als de ouders van mijn opvangkids betaald hebben aan het gastouderbureau.. ) maar dan krijg ik eerst smorgens een mail dat de factuur betaald is door de ouders. na 12/13u staat t dan al bij mij op de rekening en boek ik het door naar de spaarrekening. kinderopvangtoeslag en hra komen op een vaste datum.. verder nauwelijks betalingen… 😉

  4. Ik doe om de zoveel dagen mijn boekhouding en dan kijk ik naar mijn in en uitgaves. Alert niet nodig, weet aan mijn eigen excel boekhouding wanneer ik iets verwacht en kijk altijd vaak op mijn mobiele app van ING hoe we er voor staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.