Als sparen even wat minder hard gaat…

Maandbudget: de vaste lasten

De laatste tijd is het echt mégarustig op het spaarfront. Het enige dat ik op het moment spaar, is het geld dat ik verdien met het verkopen van dingen die niet mee hoeven met de verhuizing. Dat gaat in het potje voor het volgende huis, dus daar heb ik qua bufferopbouw niet zoveel aan.

Het ligt stil!

Het sparen ligt eigenlijk al stil sinds ongeveer mei. Toen ging ik naar New York en plunderde ik mijn vakantiepot. Die daar natuurlijk ook gewoon voor bedoeld was, dus verder: no worries. In juni ging al mijn spaarruimte op aan het afbetalen van mijn creditcard, die ik had gebruikt voor dingen in New York en voor het boeken van de (grote) vakantie later dit jaar.

Nu komt langzamerhand de salarisperiode van juli er weer aan en ik vrees dat er ook dit keer maar weinig terecht komt van sparen. Vanwege de op handen zijnde verhuizing/overdracht heb ik wat extra kosten, waardoor het niet allemaal speciaal veel overhoudt. En omdat die kosten nog niet precies duidelijk zijn, kan ik ook niet echt budgetteren tot de nul. Daarnaast blijft het maar stromen met de (afscheids)feestjes en partijen. Vaak eenmalige dingen, maar wel van de categorie die je niet mag missen.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Vooruitzichten

Gelukkig zijn de vooruitzichten voor augustus een stuk beter. En dat mag dan ook wel weer, want dan wordt het toch echt wel tijd om het potje voor de vakantie flink aan te vullen. Ook dáár heeft mijn buffer niet bar veel aan, maar goed, die is inmiddels toch al wel behoorlijk op sterkte. Overigens hoop ik wel dat ik straks iets meer inzicht in de kosten heb, waardoor er toch nog een beetje gespaard kan worden. Dan moet ik mezelf overigens wel flink inhouden om niet die nieuwe kleren te kopen waar ik al een poosje op zit te azen, maar dat is weer een ander verhaal…

Hoe loopt het op het moment met jouw spaarplannen? En als het minder of juist heel hard gaat; hoe komt dat?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

25 Comments
 1. De mijne lagen ook een hele tijd stil, maar ik begin langzaam een beetje op te krabbelen. Laatst heb ik nog wat overgemaakt en nu ben ik bezig met een strikter budget om te zorgen dat ik daadwerkelijk aan het einde van de maand wat overhoudt.

 2. Hier is sparen ook hetzelfde als aflossen , sinds we daar mee begonnen zijn ( in 2010) betalen we nu al 660 euro per maand minder.
  Daardoor kunnen we nog meer aflossen,
  Hadden we nog heel veel zorgen in 2009,nu ziet de toekomst er rooskleurig uit.
  Maar t is verslavend… we gaan door…over 5 jaar hypotheekvrij

 3. Bij mij gaat het sparen goed, ik had eerst het plan om op vakantie te gaan maar uiteindelijk besloten om dit niet te doen. Hierdoor hou ik meer geld over om te sparen.

  Groetjes Sas

 4. Ook hier de buffer op orde. Zonnepanelen komen volgende week. De vakantie volgende maand. Ook dat geld staat klaar. Verder eind volgend jaar een andere auto. En ja, luxe ik weet het, maar toch genoeg te sparen elke maand. Vanaf september tot einde van het jaar aflossen en in het nieuwe jaar ook. Dan is 1 hypotheek weg.
  Het geld wordt hier dus verdeeld tussen sparen en aflossen.
  Het gaat hard, maar heb een excel programmaatje waarin ik kan zien hoeveel er gespaard/afgelost wordt.
  Er wordt meer gespaard omdat manlief een wel hele forse loonsverhoging heeft gekregen.

 5. vorig jaar gemerkt dat sparen lukt tot augustus.. in mei belastingteruggave en man vakantiegeld, in juli of aug man dubbel salaris (13e maand ivm 4 wekelijks loon) in aug nemen we vaak vakantie, dan maakt man dus geen overuren en ik helemaal geen uren (= geen inkomen) in september neemt t opvangkindje met de meeste uren vaak vakantie dus ook minder inkomen.. daarna weer uitgaven voor dochters en mans verjaardag en dan is t al december met sinterklaas en kerst..

  1. Hmm… daar lijkt het hier nu ook wel een klein beetje op. Hoewel ik vaak ook in het vierde kwartaal weer een opleving heb, meestal dankzij de aangifte. Ik weet echter nog niet hoe dat dit jaar uitpakt. Wel weet ik dat ik 2x accountantskosten moet betalen…

  2. ik krijg maar 1x per jaar belastinggeld :p heb geen btw dus ook die aangifte niet.. 😉

   en dus veel uitgaven (2 verjaardagen (naast alle andere.. maar vooral de boodschappen hakken er flink in en de cadeaus..) en dus sint en kerst.. dat weegt niet op tegen de inkomsten die t laatste half jr door aug en sept een stuk minder zijn. ach ja, nu weten we t 😉 dan hou ik er rekening mee. vorig jaar was ik verbaast dat te constateren.. ik dacht heel simpel gespaarde in juni x 2 is gespaard in een jaar.. maar helaas.. :p

 6. Sparen? Dat is toch investeren in een geïsoleerde vloer en een nieuwe motor voor de boot plus de jaarlijkse belastingdienst bijdrage. Misschien komt de schilder nog. Gelukkig gaat er maandelijks geld bij in het potje, maar het gaat er rapper uit.

 7. Sparen? Een paar tientjes per maand hooguit! We hebben te weinig inkomen om te kunnen sparen. Vakantie doen we dmv logeren in mijn zus haar huis die nu op vakantie is.:)

 8. We zitten gemiddeld op 5000 euro per maand sparen. (ik bekijk het over een heel jaar omdat er wat maandelijkse schommelingen inzitten. vak geld, 13-de maand)

  Tot nu toe zitten we nog netjes op schema voor 2016. Al wordt het wel steeds lastiger met die dalende rente.

  1. Jazeker, we hebben maximaal afgelost. Er loop alleen nog een Spaarhypotheek die nog 7 "moet" doorlopen zodat we boven de 20jaar zitten. (er zit teveel kapitaal in om dat nu te doen) Dan is die ook weg.

   zonnepanelen liggen ook al een aantal jaar op het dak en hebben geen stroomkosten.

 9. Ben heel hard aan het sparen op het moment!! Heb een fijne vakantie in gedachten die eerst voor 2018 gepland stond, maar toch waarschijnlijk volgend jaar doorgaat, dus alles aan de kant wat over en niet nodig is!! Heb het er graag voor over….Vanaf volgend jaar dus de teugels wat minder strak…

  Gr. Boukje

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.