Creditcardafrekening: au!!!

Ik weet dat hij eraan komt en ik weet dat het deze maand even goed zeer gaat doen: de creditcardafrekening. En het liefst wil ik er eigenlijk geen geld voor overboeken van de spaarrekening, dus dat wordt knijpen.

Maar waarom doet hij deze maand zo’n zeer?

Allereerst staan er natuurlijk wat betalingen op van mijn trip naar New York. Ik wilde zeggen dat dat qua bedrag wel meeviel, maar nu ik alles even op ging tellen, tikte het toch behoorlijk aan: dik €350. Oeps. Oké, voornamelijk souvenirs en boodschapjes voor anderen, maar toch.

En daarnaast zitten de tickets erbij voor onze ‘grote’ vakantie. We hadden al wat langer plannen voor dit jaar en toen ik daar in New York zat, toen dacht ik: laat ik meteen maar boeken. Toen bleek er ook net een kortingsactie te zijn bij KLM, waardoor alles nog een paar tientjes per persoon goedkoper uit kwam, dus dat was helemaal mooi. Daarnaast heb ik natuurlijk geboekt via Euroclix, wat – uit mijn hoofd gezegd – ook nog iets van €7 in clix opleverde. Je krijgt dan punten op elke euro die je uitgeeft en die punten kun je weer inwisselen voor geld.

Maar goed, aan het einde van de maand moet wel afgerekend worden. Ik heb alvast mijn vakantiepotje leeggehaald en overgemaakt naar de CC en hopelijk kom ik dan straks uit met mijn loondienstsalaris + wat ik overhoud van mijn eigen salaris – vaste lasten. Het zal er een beetje om spannen. De helft van de vliegtickets krijg ik natuurlijk ook weer terug, dus dan zit mijn vakantiepotje in feite weer even vol als voorheen. De vakantie is pas voor het najaar gepland, dus voor die tijd heb ik ook nog wel even de mogelijkheid om verder te sparen.

Heb jij dat ook wel eens, dat je toch een beetje aanhikt tegen een betaling ergens van? Niet omdat je het geld niet hebt, maar simpelweg omdat je het liever niet weggeeft?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
  1. En vooral lekker makkelijk met creditcard. Ik roep altijd; dan is het verzekerd. Ik heb nog nooit de voorwaarden bekeken of dit echt wel zo is.
    En natuurlijk houd ik er rekening mee dat het de volgende maand afgaat maar achteraf is soms zuur.

    1. Dat klopt hoor, het is dan idd verzekerd. Ik gebruik hem vooral voor de Euroclix-punten. Maar het geeft je idd wel een soms wat onterecht 'rijk' gevoel, omdat er dan nog allemaal geld op de rekening staat. Bij hele grote dingen maak ik daarom vaak direct wat extra naar de kaart over. Dan is dat maar vast weggewerkt.

  2. Deze week de rekening van de gevelisolatie betaald 450 euro, de garage 802 euro en gevel renovatie 2800 euro. En tot slot de belasting dienst die bijna 200 euro terug wilde. Auw auw auw. Ondanks dat ik al maanden weet dat dit er aan komt.

  3. ik baal vooral altijd van kleding kopen.. 9 van de 10 x valt t toch tegen (met t voordeel dat t weer terug kan.. shop voornamelijk online :p) maar vindt t zo megaduur (2 kinderen die groeien, dus elk jaar 2x nieuwe kleding (zomer en winter) en tig schoenen, laarzen, gymschoenen enz…) maar kwam er achter dat ik ook nog de waterschapsbelasting moet betalen.. au… nog ff uitzoeken hoe dat zit met verhuizing, want we betalen dit jaar nu dubbel.. voor t nieuwe huis aan de notaris betaald voor 11 maanden…. en voor t huurhuis voor t hele jaar omdat wij de bewoners waren 1 januari… ?? iemand tips ??

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.