Vlooien :S

Als je je kat in haar eentje altijd binnen hebt, dan is het een probleem waar je als het goed is nooit mee te maken hebt. Maar combineer zo’n binnenkat met ‘af en toe naar buiten’ én een kat die wel regelmatig buiten komt, dan weet je dat je de sigaar bent. Toen er wel héél veel plukken har door de lucht begonnen te vliegen, begon het lichtje te branden. En even later werd ook zichtbaar bewijs gevonden: de katten hebben vlooien.

Natuurlijk meteen spul wezen halen, ingespoten, kleedjes warm gewassen, goed gestofzuigd en gehoopt dat het overging. Nog niet dus. We dachten dat het misschien kwam omdat we de katten niet tegelijk hadden ingespoten. En misschien ook niet goed genoeg op de huid, maar meer op het haar. Dat hebben we dus nu overnieuw gedaan (wel even gewacht, want je schijnt het niet te vaak te mogen doen) en nu is het maar weer hopen op total destruction van die rotbeesten.

Ik hoop wel dat het straks over is, voor de katten, maar ook voor mezelf én de portemonnee. Van met enige regelmaat zo’n doosje Frontline voor €24 kopen word je niet echt blij. Nu zag ik laatst wel ook vlooiendruppels bij het Kruidvat, voor een veel schappelijker bedrag van €7. Heeft iemand daar ervaring mee? Of met een andere versie die goed en goedkoper is?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Ik zou niet zoiets van het kruidvat kopen ook ondat ik daar slechte dingen over heb gehoord.
  Vlooienbestrijding hoort er echt wel bij vind ik en dat kost nu eenmaal geld. Twee van de vier katten hebben maar twee tot drie keer per jaar een pipetje nodig. De rest van de tijd red ik het met veel kammen.
  De andere twee (exzwervers) hebben een slecht immuunsysteem en zijn heel vatbaar voor vlooien. Op pipetjes reageren ze niet goed dus ze krijgen een pil elke 4 weken. Dat kost 8 euro per kat per 4 weken.
  Ik denk er maar niet over na, t is zoals t is en die pil werkt wel.

 2. Ik zou niet zoiets van het kruidvat kopen ook ondat ik daar slechte dingen over heb gehoord.
  Vlooienbestrijding hoort er echt wel bij vind ik en dat kost nu eenmaal geld. Twee van de vier katten hebben maar twee tot drie keer per jaar een pipetje nodig. De rest van de tijd red ik het met veel kammen.
  De andere twee (exzwervers) hebben een slecht immuunsysteem en zijn heel vatbaar voor vlooien. Op pipetjes reageren ze niet goed dus ze krijgen een pil elke 4 weken. Dat kost 8 euro per kat per 4 weken.
  Ik denk er maar niet over na, t is zoals t is en die pil werkt wel.

 3. Bij de dierenarts een pilletje halen,hup pilletje door het eten of in iets lekkers en je heb er geen omkijken meer naar.Wij doen het altijd tegelijk met een pilletje om te ontwormen en ook de honden doen we dan.

  gr. Janny

 4. ga alstjeblieft naar de dierenarts. Ik heb weet niet hoeveel merken geprobeerd en die konden allemaal in de ton! alleen het middel bij de dierenarts : druppels plus omgevingsspray heeft totnutoeft gewerkt.

 5. Kammen, kammen, kammen is wat bij ons het beste helpt (naast preventie en spray/druppels). De vlooien direct in heet water verdrinken (kam in het water houden) en volhouden… sterkte!

 6. Frontline en andere a-merken kun je vaal een stukje goedkoper online krijgen. Gewoon even kijken bij Google shopping. Scheelt je al gauw een tientje per verpakking. Advantage is ook een goed merk, tegenwoordig schijnen de meeste vlooien resistent te zijn tegen de werkzame stof in frontline. Ik gebruik stronghold, ook erg duur en in NL alleen op dierenartsrecept te krijgen. Ik heb nu een paar pipetten goedkoop via marktplaats weten te scoren en anders is het nog te koop via een Amerikaanse webshop onder een andere naam. Je betaalt je inderdaad anders blauw aan pipetjes en die goedkope merken schijnen inderdaad gevaarlijk te zijn, zo zegt onze dierenarts.

 7. Oei, pas maar op met die vlooeien. De hond van de vriend van mijn oma had ze ook en op een gegeven moment zat het hele huis onder 🙁 Dure grap om ze dan te laten verdelgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.