Meedoen aan de Open Huizen-dag?

Van de makelaar kreeg ik deze week de vraag of ik mee wilde doen aan de Open Huizen-dag. Die wordt weer op 3 oktober gehouden. Op zich mooie timing natuurlijk. Bovendien blijkt mijn makelaar – in tegenstelling tot veel andere makelaars – niets te rekenen voor deelname. Kortom, in het slechtste geval kost het je alleen 4 uur. Of misschien nog wel erger: ben je 4 uur bezig met quasi-belangstellenden rondleiden. Daar heeft wat familie zich overigens al spontaan voor aangemeld, dus dat zou ik in ieder geval niet alleen hoeven te doen. En in huis zitten dus ook niet, hoewel ik dat natuurlijk totaal niet erg vind. Als ik met een bakkie thee achter de computer ga zitten, heb ik precies zicht op de oprit, maak ik niets vies en ben ik mijn tijd ook niet aan het verspillen als er niemand komt.

Toch twijfel ik nog even. Eigenlijk nergens voor nodig, want het is een mooie kans en het kost me dus geen geld (voor een ander huis moest er wel eens €250 betaald worden!). Het is voor mensen weer een laagdrempelige manier om even binnen te kijken, wat hier ook wel een pluspunt is, want er hangt hier wel een fijne sfeer. Vind ik zelf, maar dat hoor ik ook veel van andere mensen. De makelaar wil het komende week graag van me weten, dus ik kan er nog even over nadenken.

Hebben jullie wel eens meegedaan met een Open Huizen-dag? En was dat lastig/de moeite waard/zou je het weer doen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
 1. Heb zelf nooit hoeven meedoen met open huizen dagen, we hebben ons huis zelf verkocht, dus zonder makelaar! Wel 3 in huis gehad voor een kennismaking, maar voordat ik een keuze kon maken, hadden we via-via al een koper gevonden! Bekendmaken in je kennissenkring dat je huis te koop staat loont dus zeker!

  Als je je huis wilt verkopen, kun je het beste direct volop meedoen. Helemaal als het je niets extra's kost 🙂 en je kunt zelfs nog doorwerken als er niemand komt, luxe hoor!

  Vooral die eerste weken heb je de meeste hits bij Funda, waarvan uiteraard ook mensen kunnen komen die alleen maar het huis willen bekijken zonder dat ze op zoek zijn. Maar…misschien zitten de uiteindelijke kopers er ook wel tussen..?!

  Wees niet bang dat je 'er nog niet klaar' voor bent. Ben je meestal toch nooit 😉
  Ik zou dus gewoon meedoen.

  Je zegt zelf al dat er een fijne sfeer in huis hangt. Dat is belangrijk! Dan zal de potentiële koper vast ook wel over wat spullen in een kamer heen kunnen kijken. Tip: als iemand zelf al begint over hoe hij een kamer zou inrichten, zit je vaak al goed! 🙂

  Succes met je keuze!

  Tineke

 2. Wij hebben ons huis er door verkocht! Waren mensen uit midden van het land die allebei werkten, dus elke keer naar onze regio rijden waar ze wilden gaan wonen was erg onpraktisch. Die open dag was ideaal voor hen, in één dag konden ze zo vijf huizen bekijken. Je weet het niet van tevoren he, maar als het toch geen extra geld en weinig moeite kost lijkt het mij niet onverstandig.

 3. Wij woonde op 2 uur rijden van het dorp waar we zijn gaan wonen. Op de openhuizendag hebben we 6 woningen bekeken. Zo hebben we veel beter onze keus kunnen maken en later heel gericht nog een paar woningen bezocht. Dé woning zat er op die dag voor ons niet tussen. Maar ik vond het heel fijn om zo laagdrempelig te kunnen kijken. We kwamen er idd achter dat de sfeer enorm bepalend was. Wat wel moeilijk was soms, was rondgeleid worden door de bewoner. Een vrouw vertelde uitgebreid over haar ex ging vertellen en dat het huis hun nog verbond… het rook er naar gebakken ei en natte hond. Ja, elke keer een plek zoeken voor de huisdieren vond ze maar lastig. Samen niet echt een fijn gevoel. Dit huis werd dus met de minuut minder waard. Iemand anders vertelde zo enthousiast over het huis dat was dus weer een enorme pree. Mocht ik dus mee gaan doen ooit aan zo'n dag bak ik wel een appeltaart en geen ei 😉

 4. Ja ik heb ook meegedaan. Een bezoek was al van tevoren aangekondigd die wilden eerder komen dat de normale begintijd. Zij wilden het graag maar konden geen hypotheek krijgen helaas. Ik hen 2 spontane bezoekers gehad die door de wijk liepen omdat ze interesse in dat deel van stadje hadden. Ik zou zeker zorgen dat je niet alleen bent, als er toevallig 2 tegelijk komen zouden vragen beantwoorden lastig kunnen worden. Succes.

 5. Doen, helemaal omdat het gratis is. Houdt er wel rekening mee dat er ook "nieuwsgierige"mensen zijn om te kijken hoe de woning is ( qua indeling/bouw en niet qua spullen) die boven hun budget kijken. Dit weten ze al op het moment dat ze bij je binnen stappen. Vergapen aan spullen ( in dit geval het huis) die boven je budget ligt is denk iets wat mens eigen is.
  Onze uiteindelijke kopers van het huis zaten tussen de kijkers van een open dag. Al was het een ruime tijd later dat ze kochten omdat eerst hun huis verkocht moest worden.

 6. Haha, da's duidelijk: meedoen dus! Ik zal het even door gaan geven aan de makelaar. Ik wist niet dat er nog zoveel verkocht/gekocht wordt via een Open Huizendag, en dat plus het feit dat het toch niets kost trekt me wel over de streep 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.