Een dag werken?

De laatste tijd denk ik er steeds vaker aan: een dag in de week gaan werken. Als loonslaaf. Of belangrijker voor mij: in een team, met wat structuur, een beetje inspiratie, enzovoorts. Bijkomend voordeel: vanaf een dag werken ben je al extra bijverzekerd via de werkgever én je genereert een vast stukje maandelijks inkomen. Nadelen zijn dat het me natuurlijk iets van mijn vrijheid kost en dat de reisafstand na mijn verhuizing waarschijnlijk wat pittiger wordt dan nu het geval is. Nu zit daar natuurlijk nog helemaal geen concrete datum aan vast én gaat het maar om één dag, maar toch, misschien iets om in mijn achterhoofd te houden. Overigens bestaat wel kans op uitbreiding, maar dat is dan altijd in overleg.

Maar als je dan een dag gaat werken, wat moet je daar dan voor rekenen? Loondienstsalarissen zijn toch een stuk anders dan freelance-tarieven. Bovendien is het bedrijf waarvan ik een aanbieding heb gekregen niet supergroot, wat vaak ook wel wat invloed heeft. Wél biedt het daardoor juist wat meer mogelijkheden (minder één taak en meer overal een beetje een vinger in de pap). In die aanbieding stond ook wel een bedrag genoemd, maar ik merk nu wel dat ik het lastig vind om te bepalen of dat realistisch is of niet. Ik heb liever iets meer, omdat dat voor die 8 uur op een mooi rond bedrag (bruto) uitkomt (lekkere reden natuurlijk ;-)). Bovendien heb ik met een universitaire opleiding en bijna 10 jaar werkervaring ook best wat te bieden. Maar hoe breng je dat? En in hoeverre is dat realistisch?

Wat vind jij een mooi bruto maandsalaris voor 1 dag in de week werken?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

17 Comments
  1. Haha, dat lijkt me inderdaad een mooi bedrag, maar volgens mij is dat niet helemaal realistisch. Niet dat ik dat bij een groot bedrijf niet kan verdienen, maar idd de combinatie met parttime én geen megabedrijf… Dan zit dat er helaas écht niet in.

 1. Vind het woord loonslaaf nogal denigrerend gebruikt. Niet iedereen heeft de mogelijkheden om zelfstandig te werken. Of te werken uberhaupt.

  1. Oh, zo was dat niet bedoeld! Hier (onder vrienden) noemen we dat altijd gekscherend zo, en dan ben ik eigenlijk de enige ondernemer. Dus het is echt niet bedoeld alsof het minder is. Sterker nog; soms kan ik best met een beetje (kortstondige) afgunst kijken naar het loondienstbestaan, waarbij je gewoon elke maand op een vast tijdstip je salaris krijgt, vakantiegeld, enzovoorts.

 2. Tja, ik vind het woord loonslaaf ook niet zo leuk. Alsof alle banen stikvervelend zijn. Dus als dat je niet aanstaan kun je het beter niet doen en dus ook genoemde voordelen niet hebben. Je overweegt het niet voor niks, dus waarom er zo' n negatief woord aan opgehangen dan?

  Ik denk ook eerlijk gezegd dat je geen hoge eisen kunt stellen als je ergens maar 8 uur per week in dienst wilt. Je kunt jezelf wel veel waard vinden maar voor de meeste werkgevers is zo'n klein baantje niet zo handig. Mensen overschatten vaak hun eigen waarde en die van hun spullen. 😉

  1. Zie hierboven voor dat loonslaafgebeuren, niet zo bedoeld! En wat je zegt over dat mensen zichzelf vaak overschatten: helemaal waar! Sowieso zijn de meeste salarissen niet eens zo extreem hoog. En je kunt inderdaad niet een fulltime-salaris zomaar vertalen naar een parttime-salaris. Fulltime ben je uiteindelijk vaak op een andere manier waardevol dan parttime.

 3. Ik vermoed dat er niet veel rek is in de lonen op dit moment, de tijd is er niet naar. Maar je kunt altijd vragen of ze iets meer willen betalen, daarbij je ervaring noemen, voorbeelden geven. Het moment van aanstelling is toch het moment om spijkers met koppen te slaan, later wordt dat heel moeilijk. En altijd vragen of ze willen uitrekenen wat je netto overhoudt.

  1. Dat laatste kunnen zij ook niet zoveel over zeggen, omdat zij natuurlijk geen inzicht hebben in mijn andere inkomsten. Ik denk dat ik ga voor het niet laten toepassen van de loonheffingskorting, dan betaal ik nu wel even meer belasting, maar is de kans groter dat ik terug krijg, dan dat ik bij moet betalen. En nu is het toch al extra, dus ik zou het dan niet echt missen als er bijvoorbeeld 30% belasting af gaat, in plaats van 2%.

  1. Dat heb ik inderdaad ook gedaan. Een dag is ook heel overzichtelijk, dus daar hoef je qua vrijheid e.d. ook veel minder voor in te leveren als wanneer je meteen 4 of 5 dagen gaat. Daar kan dan voor mijn gevoel ook iets anders tegenover staan dan 'nodig' is om mijn vrijheid voor praktisch de hele week op te geven.

 4. Maar is het hele doel van deze site niet lekker leven met minder ? Dan snap ok het probleem niet helemaal. Daarbij is dit een heel net salaris lijkt me, de universitaire studie word met name relevant qua beloning als deze nauw aansluit bij de functie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.