(Bijna) gratis dingen om te doen in New York

Van dieren naar ineens iets heel anders: vakantie! Mijn trip naar New York City komt langzaam maar zeker steeds dichterbij. Normaal gesproken pak ik met vakanties behoorlijk uit. Ik wil dan niets missen en nergens spijt van krijgen. Daar hangt echter ook wel een behoorlijk prijskaartje aan. Hoewel ik het er altijd voor over heb, wil ik het dit keer wat anders gaan doen. Ik heb namelijk nog meer dingen op mijn verlanglijstje (samen op vakantie, sparen voor het volgende huis, buffer opbouwen) en ik kan natuurlijk óók niet alles maar onbeperkt doen.

Aangezien ik heel veel van de bekende bezienswaardigheden in NY tijdens eerdere reizen al gezien heb, kan ik mezelf daar veel geld op besparen qua entree. Mijn hotel, ontbijt en transfer van en naar de luchthaven zijn geregeld. Het enige dat ik dus nog moet doen is zorgen voor een week entertainment, vervoer ter plekke en het eten dat niet onder het ontbijt valt. En daarvoor – met name het entertainment – ben ik nu aan het kijken naar leuke (bijna) gratis dingen die er in New York te doen zijn. En dat is best veel! Wat ik tot nu toe al gevonden heb:

Gratis:
Kanoën op de Hudson River (lezerstip!)
Tai Chi en/of Yoga-lessen volgen in het park
Naar de Public Library
Audiotour New Amsterdam Trail (kun je thuis op je telefoon zetten en loodst je door alle plekken waar Nederlanders een belangrijke rol hebben gespeeld)
Staten Island Ferry

Bijna gratis:
Naar Governor’s Island (schijnt prachtig te zijn en is niet altijd open, kost $2)
Trip met de Roosevelt Island Tram (hier kun je mee als je een MetroCard hebt, die ik waarschijnlijk in ieder geval voor een paar dagen zal aanschaffen)
Jane’s Caroussel (een bijzondere draaimolen, waar je voor $2 een ritje op kunt maken)


Qua eten heb ik nog niet echt rondgekeken, maar het lijkt me wel leuk om ook eens van dat streetfood te proberen. Daarnaast ben ik sowieso niet zo’n dure eter, dus dat scheelt ook weer. Ik wil het wel een beetje gezond houden, aangezien ik die week waarschijnlijk ook veel ga lopen, misschien hardlopen en dus sporten in het park. Als ik dan ook nog lekker op mijn eten let, dan móet ik toch wel als herboren terug komen!

Als jij een budget-vakantie wilt plannen, hoe pak je dat dan aan? En heb je toevallig ook nog (bijna) gratis tips voor een trip naar New York City?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
 1. Times square. Een voordelig theater bezoekje kopen. Kan makkelijk Heb je toch het gevoel dat je iets heel bijzonders hebt gedaan. Zitten betaalbare uitjes tussen en zie je vanzelf als je in de rij voor de kassa aanschuift.

  1. Dat viel mij dus ook niets tegen! En sommige dingen kun je natuurlijk ook vaker doen, als het de eerste keer bevalt, pik ik misschien bijvoorbeeld nog wel een lesje mee. Dat kost hooguit een uurtje en dan ben ik toch lekker en bijzonder bezig geweest.

 2. Wauw ik vind dat je al een leuk programma bij elkaar hebt verzonnen!
  Wat dacht je van gewoon een tijdje lekker op een bankje gaan zitten en eens goed om je heen kijken? In een parkje bijvoorbeeld? Lijkt me ook heel erg leuk… Lekker picknickje erbij…!

 3. Wat een leuke tips! Je bent al goed voorbereid 🙂 New York lijkt me geweldig! Wij zijn nu zelf aan het sparen voor Amerika, gaan over drie jaar, drie weken en trouwen in Las Vegas 🙂 Ik kan niet meer wachten!

 4. Mijn collega was ontzettend enthousiast over fietsen in New York. Zij heeft dat een jaar of twee geleden gedaan met haar gezin en vond dat echt 1 van de leukste dingen die ze daar gedaan heeft.
  Via Google is er veel over te vinden. Ik zag prijzen voorbij komen vanaf € 3,50 per uur. Dat is natuurlijk niet gratis, maar misschien vind je het toch interessant?
  Zie bijvoorbeeld http://www.newyork.nl/sporten/fietsen-in-new-york/ voor meer informatie over waar je kunt fietsen.

  1. Dat klinkt ook erg leuk! Vond ze dat dan niet gevaarlijk/eng, ook met kinderen? Of heeft ze dan vooral gefietst in parken enzo? Ik wil het allemaal een beetje low budget houden, maar het hoeft echt niet per se gratis te zijn.

 5. Sabine van de blog 'BeSabine.com' is onlangs in NY geweest en heeft heel veel budget dingen gedaan, die ik zeker op mijn lijstje zet voor de volgende keer dat ik naar NY ga!
  Zie de volgende lijsten/blogs:
  http://www.besabine.com/goedkoop-overnachten-in-new-york/
  http://www.besabine.com/gratis-bezienswaardigheden-in-new-york/
  http://www.besabine.com/parken-in-new-york/
  http://www.besabine.com/30-x-voor-het-eerst-in-new-york/

  En dit lijkt me heel erg de moeite waard: http://www.besabine.com/new-york-public-library/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.