Extra weekje vakantie!

Eerder schreef ik al over mijn aanstaande vakantie (waar ik overigens nog wel heel even op moet wachten); mijn eerste all inclusive. Nu had ik naast de lovende reviews op Tripadvisor ook al gelezen dat er plannen waren om met het zwembad aan de slag te gaan. En ja hoor: dat blijkt precies in onze vakantie te gebeuren. Nu zijn er verschillende zwembaden en valt onze week precies aan het einde van de werkzaamheden, dus ik denk dat de overlast wel wat mee zal vallen.

We hadden het er echter na het boeken ook over gehad dat het misschien toch wat kort was, zeker als we ook nog wat van het eiland wilden zien. Ze verkopen het dan wel als 9 dagen, in feite is het gewoon maandag heen en maandag terug, dus een week. Alleen door het tijdsverschil ben je dan een dag later weer in Nederland en als je de dagen van maandag tot en met maandag echt gaat tellen, dan kom je dus op 8 + die 9e van het tijdsverschil. Dat bleek echter niet zo gemakkelijk te zijn als gehoopt, want dan moest er echt iets extra’s uitvallen.

Dit leek echter wel een mooie gelegenheid om het toch nóg eens aan te kaarten. En prompt reactie: ja hoor, jullie kunnen ook de vlucht van een week later pakken! Dus in één keer is onze vakantie verdubbeld! Omdat we die andere dagen niet op het resort blijven en vermoedelijk uit een stukje service vanwege de verbouwingsoverlast die verwacht wordt, hoefden we hier niet voor te betalen. Ik had al even rondgekeken en we kunnen eventueel via bijvoorbeeld AirBnB kamers boeken voor rond de €25 per nacht. Duurder kan natuurlijk ook, maar aangezien een week langer blijven met auto huren, eten en dingen doen toch al duurder wordt, is het natuurlijk wel fijn als het niet té hard oploopt.

Ondanks de verwachte hogere kosten, ben ik er wel blij mee. Het is namelijk denk niet echt een eiland waar ik snel weer heen ga. En als we dan nu toch de reis maken, dan is een week resorten en een week rondreizen natuurlijk wel een supercombinatie. Betekent wel dat ik het sparen voor New York beter kan vergeten tot deze vakantie geweest is, maar dat heb ik er wel voor over. Zal overigens tegen die tijd allemaal best wel spannend worden, want zover ik begrepen heb, is er héél slecht internet (of niet), dus in feite moet de toko gewoon twee weken dicht! Maar goed, ook dat lijkt me niet teveel gevraagd, voor het eerst sinds een jaar of 10 2 weken internetloos op vakantie. Ik kan me ernstigere dingen indenken 😉

Hebben jullie wel eens gehad dat er werkzaamheden werden uitgevoerd op je vakantiebestemming? En hoe zijn jullie daar dan mee om gegaan? Had je hetzelfde als wij gedaan, of had je het wel best gevonden? Of misschien helemaal omgeboekt (ander hotel), want dat was ook mogelijk!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

2 Comments
  1. Ik heb een keer in een hotel in Spanje gezeten waar ze aan het zwembad bezig waren. In de week dat wij er waren begonnen ze de tegels eraf te halen met een speciale boormachine. Niet om aan te horen. Gelukkig zaten wij aan de voorzijde en een flink eind van het zwembad. Op de site stond dat het zwembad dicht was en we kregen ook korting.
    Nic

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.