Sparen voor en voorbereiden op de vakantie!

Zo langzamerhand begint de vakantiedrukte hier op gang te komen. Niet voor mezelf, maar wel die periode waarin iedereen ineens weg is of bijna weg gaat. Een paar familieleden zijn al geweest, sommigen gaan binnenkort, in de buurt begint het al wat rustiger te worden, in de vriendenkring zijn er plannen gemaakt.

Eerder schreef ik al dat ik het plan op had gevat om volgend jaar een solotrip naar New York te doen. Dat is nog niet helemaal concreet/geboekt, daar is het nu nog wat te vroeg voor, maar ik kan wél vast uitkijken naar een andere vakantie. Het duurt nog wel eventjes, maar het voordeel daarvan is dat terwijl iedereen hier weer in de dagelijkse sleur zit, ik met een cocktail in de hand op een Caribisch strand ziet. Geen slechte deal, toch? Zeker niet nu het hier op zich ook prachtig weer is. Bovendien geeft me dat nog even de kans om te sparen en me voor te bereiden.

Dit keer ga ik voor het eerst op all inclusive-vakantie! Dat heb ik eigenlijk nog nooit gedaan, maar ik had het idee dat het nu wel voordeliger was. Dan hoef je daar eigenlijk alleen nog de extra dingen te betalen, maar zit je al goed voor wat betreft eten en drinken. Die extra dingen kunnen ook nog wel aantikken, want volgens mij zijn er behoorlijk wat bijzondere dingen te doen (zwemmen met dolfijnen, mooie duiktochten, dagje bijzondere stad, etc.), maar ook daarom is het fijn dat het nog eventjes duurt. Het plan was sowieso al om iets later te gaan, bijvoorbeeld in september, maar nu bleek er (voor samen) nog later meer dan €1000 kassakorting op de reis te zitten. Dan is de keuze natuurlijk snel gemaakt!

Wat ook wel fijn is, is dat ik dan niet in het ‘hoogseizoen’ hier weg ben, waardoor ik in een half oerwoud terecht kom als ik weer terug ben. Wel even prettig, zeker omdat ik nu dus in de tuin bezig ben. Het is een beetje zonde als al dat werk teniet wordt gedaan omdat je even op vakantie bent.

Behalve het sparen hoef ik verder volgens mij niet zo heel veel te regelen. Er komen vanzelf papieren voor het visum heb ik begrepen en ik wil me nog even verdiepen in de bestemming (waarschijnlijk met mijn favoriete reisgids: die van Capitool!), maar verder is het gewoon een kwestie van inpakken voor een warme bestemming en genieten maar.

Als ik er zo weer aan denk, dan raak ik ook weer helemaal gemotiveerd om extra te sparen. Ik ga mooi weer even het één en ander op Marktplaats gooien 😉

Hebben jullie al concrete vakantieplannen? En ben jij nog bezig met sparen/voorbereiden?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
    1. Het lijkt mij ook heerlijk! En tegenwoordig is het volgens mij ook vaak veel voordeliger. Als ik tenminste ga rekenen met een los ticket, verblijf en dan nog een X bedrag voor eten per dag. Met dat in mijn achterhoofd wil ik het dus gráág een keer proberen 😉

  1. Denk als je gaat duiken aan je reisverzekering deze zit er nl niet standaard bij in omdat dit een vergroot risico is. Ken je holidayguru ? Daar staan elke keer mooie reizen op voor in verhouding weinig geld volgens mij.

  2. Heerlijk vooruitzicht, wij gaan deze vakantie een paar dagen naar Londen, we zijn natuurlijk al in de meivakantie naar Florida geweest, dus het is wel weer mooi geweest, maar helemaal niks vinden we ook niks, daarom paar dagen naar Londen, verder gewoon nog werken een week, dan 3 weken vrij.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.