Wat doen de huizenprijzen in jouw regio?

Of je er veel waarde aan moet hechten, weet ik niet, maar na alle positieve berichten over de huizenmarkt gelezen te hebben, kwam ik ook een interactieve kaart tegen waarop je je gemeente kon aanklikken en kon kijken wat de prijzen in jouw regio doen. Als je de kaart in z’n geheel bekijkt, dan zie je al dat het grootste deel van Nederland groen is. Gelukkig valt mijn gemeente daar ook onder; daar zouden de prijzen met ongeveer 8,5 procent gestegen zijn. En als het goed is zijn dat dan niet de vraagprijzen, maar de uiteindelijke verkoopprijzen. Er staat immers bij dat het gaat om verkochte woningen.

Daarnaast blijken er in juni ook weer meer woningen verkocht te zijn dan eerder, dus ook dat is een goed teken. Natuurlijk zegt het nog steeds niets over mijn eigen huis, maar aan de andere kant: je hebt er maar één nodig! Bovendien zie ik in de omgeving hier ook dat huizen soms heel snel verkocht worden. Echt niet allemaal, maar er zijn vaak ook wel goede redenen voor dat bepaalde huizen weer niet over de toonbank vliegen.

Hoewel ik nog niet echt bezig ben met plannen voor na de verkoop – je weet immers nooit hoe lang het gaat duren – schieten er soms wel eens dingen door mijn hoofd. Het zou dan echt weer een nieuwe start zijn, nóg een keer. En niet op een negatieve manier ‘nog’ hoor! Maar je zou denken dat een nieuwe start iets is dat je één keer doet, maar ik heb in de laatste anderhalf tot twee jaar al een heleboel mooie nieuwe starts gemaakt. Wel bijzonder dat dat dan op dit punt ook misschien straks nog komt.

Zie jij in je omgeving ook dat huizen sneller verkocht worden? En heb jij ook wel eens zo’n reeks van ‘nieuwe starts’ meegemaakt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

11 Comments
 1. Vanuit Spanje heb ik geen idee wat de huizenmarkt in Nederland doet maar een onderdeel van mijn werk is het maken van de werkgeversverklaring die nodig is om een hypotheek te krijgen en ik kan echt merken dat dit, ten opzichte van een jaar geleden, echt aan het stijgen is.
  En ik denk dat ik op de laatste vraag niet hoef te antwoorden 😉

 2. Bij mij in de directe omgeving werden er wel 2 huizen behoorlijk snel verkocht, maar ik zie er ook die al maanden te koop staan.
  Misschien ligt het ook een beetje aan het onderhoud van de huizen maar krijg het gevoel dat de grootste dip voorbij is.

 3. Toen ik de eerste keer ging kijken 2,5 jaar geleden stond aan de provinciale weg ernaartoe een huis te koop en nu nog steeds. Hoe de rest van het dorp is weet ik niet maar zie regelmatig borden komen en verdwijnen.

  Mijn huis is in januari 2013 op de markt gekomen en in december (na enige vertraging door verschillende zaken) verkocht, dat vond ik toen snel. Kon ook lage verkoopprijs accepteren omdat ik overwaarde had. En elke maand uitstel kost weer geld. Nu zou ik er zeer waarschijnlijk flink wat meer gekregen hebben.

 4. Wij hebben het huis van mijn vader verkocht voor het officieel op de markt kwam. Er was veel animo voor. Het is een woning met alles begane grond, er is wel een verdieping, met garage midden in het dorp. We hadden een afspraak met een makelaar maar het was al verkocht. We laten hem wel de afhandeling doen, ieder zijn vak. We hebben uiteraard de vraagprijs gekregen en die hadden we zelf dik boven de 3 ton vastgesteld. Het moet maar meezitten.

  1. Wow, dat is boffen! Misschien is dat hier ook nog wel een pluspunt, hier is ook alles op de begane grond. Er is wel een boven, maar badkamers, toiletten en keuken zitten allemaal beneden. En slaapkamers ook natuurlijk!

 5. Hier zijn de prijzen iets gedaald. Ik vind het wel prima, scheelt weer belasting betalen. Verhuizen willen we voorlopig toch niet.
  LLMM, jij woont vast in hetzelfde gebied als mijn ouders 🙂 Daar hebben wij ook gewoond.

 6. Tot mijn grote verrassing is er een huis verkocht dat al jaren te koop stond voor een te hoge prijs en vanaf de oplevering in 1990 was er niets aan gedaan. Vooral de witte gevel was geheel grijs geworden vanwege gebrek aan onderhoud.
  Nu is het verkocht!

 7. Wij zitten op de grens van 2 regio's: die van geen stijging tot lichte stijging. Hier in het dorp lopen de verkopen helemaal niet. Slechts een enkel huis wordt verkocht en dat zijn dan dikwijls woningen waarvan erfgenamen snel af willen en dan genoegen nemen met een relatief lage prijs.

  Hopelijk gaat het hier binnen nu en 2 jaar beter, want ook wij hebben eventuele verhuisplannen. Gelukkig is er geen haast bij.

 8. Hier in het gebied is er een stijging van 0-3% en in ons dorp is er behoorlijk wat verkocht. Ook worden kavels die in het nieuwbouwgebied maar niet verkocht werden ineens wel verkocht.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.