New York, New York

I have a dream… En dan even een beetje op bombastische toon, net als Martin Luther King jr. in de jaren ’60 🙂 Nu moet ik eerlijk zeggen dat mijne niet echt zoveel impact op de mensheid zal hebben als die van hem, maar omdat het zo vaak door mijn hoofd schiet, heb ik toch steeds sterker het gevoel dat ik er iets mee moet doen.

Ik heb al een tijd het idee dat ik eens een keer een week alleen naar New York moet gaan. In de zomer, of tenminste met mooi weer. Vraag me niet waarom, want ik ben er al een paar keer geweest, met verschillende mensen. Meestal ga ik niet meerdere keren naar één bestemming en over het algemeen ben ik ook helemaal geen stadsmens. En toen ik vorig jaar voor mijn ‘alleen-vakantie’ kon kiezen tussen Miami en New York (als in: ik keek naar de voordeligste tickets), koos ik eigenlijk meteen voor Miami, omdat een stad me wat eng leek en ik New York toch al tig keer gezien had. En nu komt het dus steeds langs, een sterk gevoel dat ik dat eens moet doen. En dan ook nog lekker specifiek: alleen, in de zomer of met mooi weer en een week, niet een paar dagen.

Omdat ik voor het najaar ook met iemand samen vakantieplannen heb en New York best een prijzige bestemming kan zijn (zeker alleen, dan is alles gewoon duurder), lijkt het me verstandig om hier wat meer vooruit te plannen en bijvoorbeeld eens te gaan denken over de zomer van 2016. Als het me zou lukken om bijvoorbeeld vanaf nu elke week iets van €50 apart te zetten, dan moet ik tegen die tijd meer dan genoeg hebben. Die €50 heb ik weer niet zomaar over, dus dat zal vooral moeten komen van Marktplaats-verkopen en andere extra dingen. Daar ga ik nog even over brainstormen. Mooi pluspunt is in ieder geval dat dit me nóg een extra reden geeft om flink op te ruimen én om niet zomaar alles te kopen, want: ‘is deze *insert prul* me echt een stukje New York waard?’ Alsof ik er daar al niet genoeg van had! En wat me nu ook te binnen schiet: wat zou het fantastisch zijn als ik er iets met werk aan kan koppelen, dat ik of iets van de kosten af kan trekken, of misschien wel betaald erheen kan gaan. Zo motiveert het ook om qua werk eens wat nieuwe kanten op te kijken! Wat een mogelijkheden 😀

Heb jij soms ook wel eens een sterk gevoel dat je iets moet doen? Waar ging dat dan om en wat heb je uiteindelijk gedaan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
 1. Ja hoor, lang geleden wilde ik een week naar Londen, alleen, en dat heb ik ook gedaan. Het was heerlijk. Ik was al vaak in die stad geweest dus wist waar ik heen wilde, New York lijkt me fantastisch maar helaas, geen geld hiervoor !
  Iets heel anders is, dat ik het gevoel heb dat ik nu echt al die overbodige kilo's kwijt moet. En het gekke is : sinds ik daarvan echt overtuigd ben, lukt het ook.
  Toen ik stopte met roken ging het ook zo en het koste me, gek genoeg, weinig moeite.

  1. Wat heerlijk, Londen lijkt me inderdaad ook een geweldige stad om nog eens alleen te verkennen. Ook om samen te doen, maar daarnaast ook zeker een keer alleen. Misschien wel juist als je er al een aantal keer geweest bent. En wat goed dat het met die kilo's de juiste kant op gaat! Ik merkte wel: gisteren was ik weer online aan het shoppen en vond ik het lastig om niets te bestellen, tot ik op mijn lijstje keek met daarop bovenaan 'New York'. Meteen weggeklikt en niet meer aan teruggedacht! Misschien net zoiets?

  1. Je wilt verhuizen. Dat kost veel geld, meer dan een vakantie naar NY.
   Dan kom je er niet met zulke kleine bedragen. Misschien heb je al verhuiskosten al gebudgetteerd en daar al voldoende geld voor gereserveerd?

  2. Vakantie is een apart potje, dus dat staat er inderdaad los van. En het is overigens niet de bedoeling om duur te verhuizen. Het te koop zetten kost denk meer dan het verhuizen an sich, maar daar (bij het verhuizen) zijn we nu natuurlijk nog niet.

  3. Bij mij kost het stofferen, tuin inrichten, schilderwerk, niet meer passende meubels en aanpassen bakamer en keuken veel geld. De prijs voor huurders bij een verhuizing is altijd al een paar duizend euro.

 2. Heerlijk vooruitzicht, en doen wat op je pas komt leven met je gevoel wij doen dat en er komen verdrietige en teleurstellende dingen op ons pad maar daar gaan we doorheen met opgeheven hoofd. Maar er komen ook zoveel mooie dingen op ons pad deze week helemaal!

 3. Reizen is voor mij heel belangrijk en ik zou mij ook prima alleen ergens kunnen vermaken. Dus ik snap dit verlangen best goed. Het zou heerlijk zijn om komend jaar zo te besparen/extra te verdienen dat het gaat lukken. Ik probeer ook zo mijn aankopen die ik ook leuk vind, te reguleren om te kunnen blijven reizen. Ik heb niet een enkel ik moet nog, meer een heel rijtje wensen qua reizen. Zoals bv de Noordkaap en rondtocht Spanje/Portugal (wij hebben een camper en dus blijven we in Europa) Ik heb het ik moet wel op een ander vlak. Namelijk mijn bedrijfje Colorfullworld. Ik maak foto's en die verkoop ik en hoewel dit eigenlijk voor mij soms beste wat teveel is, wil ik perse 'volhouden' 😉 Ik ben benieuwd of je kunt gaan! Succes

  1. Haha, zo'n lijstje komt me heel bekend voor hoor! Maar ik kan niet alles in één keer doen, hoef niet per se alles alleen te doen (heb bijvoorbeeld ook nog samen iets in het vooruitzicht dat al even op mijn lijstje stond) en heb vaak dat bepaalde dingen soms ineens op komen. Het is een beetje jammer dat ik zo'n hang naar Amerika heb, anders kon ik nog veel vaker zo'n leuke citytrip doen via Weflycheap bv!

 4. Heerlijk! Hopelijk kun je het voor elkaar krijgen! Via vergelijk.nl of skyscanner.nl kun je vaak leuke aanbiedingen vinden voor vliegtickets. Daar kijk ik zelf ook altijd op en ik sta iedere keer weer versteld van de goedkope prijzen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.