Wat deed ik in…

De tijd vliegt altijd zo hard voorbij, ik weet vaak niet eens wat ik gisteren deed, laat staan vorig jaar of het jaar daarvoor. Maar in mijn reactie op ‘Hoe het begon…‘ bracht Daantje me op een leuk idee: eens kijken wat ik vorig jaar rond deze tijd deed. En het jaar daarvoor! Of eigenlijk gewoon mijn hele blog-carrière 😉

2015
In juni van dit jaar ben ik bezig met de verkoop van het huis (althans, de voorbereidingen), maakte ik Project Kantoor af en besloot ik me qua sparen weer wat meer te gaan focussen op concrete doelen, in dit geval het vullen van de Buffer en Vakantiepot.

2014
Vorig jaar rond deze tijd  bezocht ik Parijs met de Pinksterdagen, gaf ik inzage in mijn nieuwe huishoudboekje en merkte ik dat ik bijna €50.000 had afgelost op de hypotheek. De moestuin en het zelf wasmiddel maken gaf ik op en ik besloot die maand ook nog een aantal keer dat de knop om moest. Wat dat betreft is er weinig veranderd 😉

2013
In 2013 ging de tuin op de schop; daar kwam een terras en dat pakte allemaal duurder uit dan verwacht. Ik hield me bezig met natuurlijke verzorging, had last van een terugslag en deed nog aan mystery shoppen

2012
In juni 2012 werkte ik met wat concretere doelen. Zo te zien moest er toen nog flink gespaard worden voor het dak, ook een soort bodemloze put 😉 We zouden toen ook officieel uit de recessie zijn, hoewel dat op persoonlijk vlak blijkbaar nog niet zo was. Daar werd in juni zelfs een ‘noodtoestand‘ ingeluid. Het goede nieuws van die maand was de komst van een nieuwe bewoner, die er inmiddels helaas niet meer is.

2011
Juni 2011, dat lijkt écht wel een eeuwigheid geleden! Dat heb ik overigens sowieso al met mijn ‘vorige leven’, zoals het soms wel eens voelt. Wel grappig om te zien dat ik ook toen aan het opruimen was, ik merkte dat buiten werken wel een hele goede nachtrust opleverde, ik maar weer eens naar de kapper ging, nog steeds niet wist wat ik nou met dingen van vroeger moest en er druk gespaard werd voor de vloer.

Ongelofelijk hoeveel geld er in de periode tot en met 2013 (en vooral daarvoor) uit ging aan de verbouwing. Elke week de timmerman, materialen, soms nog andere arbeiders. Als ik toen al in een flatje gezeten had, dan was ik nu mooi rijk geweest 😛 Maar ja, zoals ze bij ons altijd zeggen: de koe in de kont kijken is altijd makkelijk! Dat heb ik overigens nog nooit geprobeerd, het lijkt me ook niet dat je daar heel veel ziet, maar dat terzijde.

Wat me wel opvalt (ik bekijk hier natuurlijk even alle blogjes van de maand en pik daar een paar dingen uit), is dat de focus door de jaren heen veel minder op ‘moeten’ en ‘geld’ is komen te liggen en dat er veel meer vrijheid bij is gekomen. Als ik dat nu nog eens weet te combineren met balans en structuur, zowel in geld als in andere dingen, dan geloof ik dat ik toch een enorm eind op de goede weg ben!

Als jullie terugdenken aan bijvoorbeeld juni in de voorgaande jaren, hoe sta je er dan voor? Ben je blij met waar je nu staat, of had je liever dingen anders aangepakt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

2 Comments
  1. Mooi terugblikje! Ik weet het nog heel goed dat die verbouwing enorm veel geld en bloed zweet en tranen hebben gekost. Ik lees al zo lang mee.. Eerst met mijn eerste blog voor de terror trol en die erná 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.