Mooie meevaller voor de vloer

Afgelopen week moesten we weer veel bouwmaterialen bestellen. Ik had wat prijzen opgevraagd en uiteindelijk een adres gevonden dat in totaal iets van €400 rekende, €100 minder dan de andere goedkoopste, dus dat was een mooie deal. Daarnaast zouden we nog ongeveer €480 kwijt zijn aan arbeidsloon. Al met al betekende dat een minder goed weekje voor de vloer, want ik had wel ruim €700 bijverdiend, maar in dit geval zou dat alsnog betekenen dat er wat uit de spaarpot moest komen én er niets extra’s overbleef voor de vloer.

Op het laatste moment werd er echter door de helft van de werklui afgezegd. Jammer voor de voortgang, maar mooi voor de portemonnee. Dat betekende dus deze week wél extra geld voor de vloer. We waren voor de verbouwing deze week nu uiteindelijk ongeveer €600 kwijt (grote bestelling, kleinmateriaal en arbeid), waardoor er weer €100 extra in het vloerpotje kon. Volgende week wordt qua arbeid ook weer een relatief goedkope week en als het goed is hebben we dan echt bijna geen materiaal meer nodig. Ik hoop dat er dan tenminste €300 in het vloerpotje kan verdwijnen, dan zitten we al over de €1000!

Overigens is het ook qua planning wel mooi, want deze uitval betekent net even wat extra tijd om dingen zelf te doen. In de afgelopen weken hebben we al best veel zelf opgepakt. Als de werkmannen wel waren geweest, dan waren ze verder gegaan met dingen die we in principe ook zelf kunnen doen, maar tot dan toe nog geen tijd voor hadden gehad. Nu we daar een extra week voor hebben, kunnen de werkmannen volgende week als het goed is direct door met de lastige dingen die wij niet kunnen.

Daarnaast ook nog nieuws uit mijn moestuin: ik heb heel veel cacaodoppen gestrooid in een poging slakken buiten te houden én ik heb drie hele radijsjes geoogst. Het wordt nog eens wat…

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.