Zelf een vochtvreter maken

Zelf een vochtvreter maken: zo doe je dat!

In het kader van ‘alle beetjes helpen’ leek het me handig om ook een vochtvreter in de gestucte ruimte te plaatsen. De stukadoor wist me te vertellen dat er zo’n 500 liter vocht in was gegaan, en dat moet er allemaal uit. Deuren en ramen staan hier al weken open (mits lekker weer), maar je kunt duidelijk zien dat nog niet alles droog is. Omdat ik geen zin had om en duur exemplaar te kopen, dacht ik: ik ga een vochtvreter maken. En: hij werkt! Tenminste, dat vermoed ik, want de gebruikte spons is een stuk zachter en in het bakje zitten druppels.

Zelf een vochtvreter maken

Om zelf een vochtvreter te maken pak je:
– een spons
– een koffiefilter
– wat zout
– een bakje

Scheur de koffiefilter voorzichtig open en knip deze vervolgens op maat van de spons. Leg de spons met het koffiefilter erop in het bakje en strooi er vervolgens wat zout overheen. Zet de vochtvreter op een vochtig plekje en kijk wat er gebeurt!

Makkelijker kan ik het niet maken 🙂

Lees ook: Review: vochtvreter van de Action

Of doe dit…

• Zet een schaaltje met keukenzout neer, dit werkt lang niet zo goed als een ‘echte’ vochtvreter, maar het doet wél wat

• Zet bakjes met kattenbakvulling neer. Voor het resultaat, zie hierboven

• Rollen keukenpapier kunnen ook veel vocht opzuigen. Daarna zijn ze echter niet meer te gebruiken (en goedkoper dan de vochtvreter van de Action zal dat ook niet zijn)

• Blijf ventileren; dat zorgt er ook voor dat een ruimte minder vochtig wordt

• Gebruik een liksteen voor koeien, die kun je bijvoorbeeld bij de Welkoop of de Boerenbond vinden

• Kijk of je ergens calciumchloride kunt vinden en zet dat neer, dat werkt wél veel beter dan keukenzout

Vochtvreter in de auto

Een vochtvreter kun je niet alleen plaatsen in vochtige ruimtes in je huis, maar ook in je auto. Zeker in de herfst en winter kan dit handig zijn; dan heb je immers vaker last van beslagen ruiten.

Meer over een vochtvreter in je auto plaatsen lees je hier. Check ook zeker even de sokkentip!

Hebben jullie ook wel eens zelf een vochtvreter gemaakt?

Zelf een vochtvreter maken: zo doe je dat!
Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
 1. Niet op deze manier, nee. Wij zetten 's winter een bak keukenzout in de caravan om vocht op te vangen.
  'k Denk dat jouw manier beter werkt want zo kan je dagelijks het opgenomen vocht weggooien.
  Droog ze!!!

 2. wij hebben een trekhaak koffer en daarin bewaren wij als we hem niet gebruiken een volle wc rol voor vocht en geurtjes
  groetjes tineke

 3. ook een pak soda ,gaatjes in de verpakking maken werkt als een heel goede vochtvreter, net zoals kattegrit, het aller goedkoopste merk werkt prima

 4. Ik ga eea eens uitproberen voor mijn garage en de auto!!

  Hadden al dure vochtvreters gebruikt, kattengrit, enz. Ben erg benieuwd!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.