Zero Waste-fail en Consuminder-win

Een poosje terug had ik in een flinke opruimwoede veel van mijn scheermesjes weggegooid. Tenminste, de losse ‘voetjes’ die op verschillende plekken rondslingerden. Niet echt handig, want daarna kwam ik erachter dat ik álle voetjes had weggegooid en dus mijn voorraad mesjes (ooit in bulk de VS gekocht, véél goedkoper) niet meer kon gebruiken. De oplossing diende zich deze week aan: bij het Kruidvat kon je een Gillette scheerapparaat en/of gel gratis proberen. Eerst kopen en dan geld terug op je rekening. Gezien de verpakking is het niet echt Zero Waste, maar ik vond het wel passen binnen Consuminderen. Zeker omdat al mijn mesjes weggooien ook niet bepaald Zero Waste of consuminderig is, want uiteindelijk koop je toch wel nieuwe.

Mijn ‘oude’ mesjes kan ik nu tenminste weer gewoon opmaken, zonder dat ik er voor tenminste €8 een nieuw apparaat voor heb hoeven kopen. Bovendien heb ik er nu nog een extra mesje bij ook 🙂 Uiteraard heb ik de bijbehorende ‘Scheerpod’ voor in de badkamer wel direct weggedaan, als ik nu wat koop dat geen eten is, dan moet het op een andere manier op kunnen gaan en uiteindelijk verdwijnen!

Hadden jullie dit ‘probleem’ zo opgelost, of zijn er nog échte Zero Waste alternatieven voor scheermesjes (liefst pijnloos natuurlijk!)?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
 1. Ik ga ook nog even bij de kruidvat langs voor dat gratis scheermesje. Alleen krijg je een bon ofzo bij de kassa, of moet je daar om vragen?

 2. 1. Laser.
  2. Barbiermes.
  3. Zo een houder waar je zelf de mesjes moet insteken. De mesjes zijn te koop bij de drogist in papier.

  Maar voor de gel heb ik nu echt de oplossing en ook Manlief is om: aleppo zeep. Geen kwastje nodig, gewoon nat maken op de huid smeren.
  Die zeep is gemaakt van 80? 90? % olijfolie en voelt als lotion.
  Ik heb ECHT gladdere benen dan ooit.

  Gr,
  Julia

 3. @Tijgermika: Je moet de verpakking kopen met het label erop. Let daar goed op, want daarop staan de instructies én dat label moet je ook terug sturen. Je mag kiezen: een Breeze of Embrace systeem én een scheerschuim. Of de scheerschuim alleen, of de scheerschuim niet, maar in ieder geval 1 systeem en/of scheerschuim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.