De Groene Bon: je huis verduurzamen met korting

de groene bon

Een vriendin wees me vanmorgen op een leuke actie: de Groene Bon. Een cadeaubon die je kunt gebruiken om je huis te verduurzamen met korting. Je kunt de bon aanvragen bij je gemeente en vervolgens bijvoorbeeld uitgeven aan energiezuinige lampen. Het initiatief is momenteel nog niet doorgevoerd in alle gemeenten, maar daar kun je wat aan doen.

Je gemeente aanmelden voor de Groene Bon

Mijn oude gemeente doet al mee, maar de gemeente waarin ik nu woon nog niet. Jammer natuurlijk, want verduurzamen met korting is altijd fijn. Zeker met de energieprijzen van tegenwoordig. Nog los van dat het ook een manier is waarop je deze wereld een beetje mooier kunt maken.

Ik was dan ook blij verrast dat je zelf je gemeente kunt aanmelden bij Groene Bon. Gewoon via de knop ‘Meld jouw gemeente aan bij Groene Bon’. Ik dacht: als maar genoeg mensen dat doen, dan móet dit toch wel breder uitgerold worden 😉 Hier dus inmiddels vast een berichtje verstuurd.

Zelf meedoen aan het initiatief

Als je (bijna) moeiteloos verduurzamen ook belangrijk vindt, dan kun je op verschillende manieren meedoen aan dit initiatief:

  1. Je kunt de bon aanvragen. Tot nu toe nog niet in alle gemeenten, maar bijvoorbeeld wel de gemeente Gouda, Heerenveen, Venlo, Wageningen, Smallingerland en – naar ik me heb laten vertellen – Weststellingwerf. De waarde verschilt per gemeente en per bestedingsdoel, maar ligt rond de 60-90 euro voor bijvoorbeeld led-lampen. Zorg dat je er snel bij bent; de meeste gemeenten hebben een beperkt aantal bonnen beschikbaar én hanteren een uiterste inleverdatum van 31 januari 2022. Bijna dus.
  2. Je kunt je gemeente aanmelden als die nog niet meedoet. Vooral doen. Zeker als je net als ik ik Noard-East Fryslân woont 😉
  3. En je kunt als webshop/winkeleigenaar meedoen. Als je duurzame en energiebesparende producten verkoopt en je samen met de gemeente het gebruik ervan wilt stimuleren, kun je je ook aanmelden. Een mooie manier om je omzet wat te boosten.

Kende jij de Groene Bon al? En doet jouw gemeente al mee?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.