Vochtvreter van de Action: review

Review: vochtvreter van de Action

Toen ik bezig was met het opknappen van de slaapkamer, werd ik gewezen op vochtvreters (ik kwam dus niet zelf op dat lumineuze idee, is dat ook even rechtgezet!). Ik wist wat het waren, maar om eerlijk te zijn heb ik ze altijd bewust gemeden. Ergens vond ik zo’n bakje met wat vocht en korrels én zo’n naam (‘vochtvanger’ is al niet veel beter) niet zo fris. Het deed me altijd wat denken aan schimmel. Of beter gezegd: als ik zo’n ding zag staan, dan keek ik meteen rond waar de schimmel zat. Voor mij geen vochtvreter, dacht ik altijd. Tot ik dus de Washcat vochtvreters van de Action tegenkwam.

Vochtvreter van de Action

Maar ja, ik zag ze nu toevallig bij de Action staan, ze waren niet duur en ze stonden al in het eerste rek. Een soort teken dus. Ik besloot er twee aan te schaffen; eentje voor in de slaapkamer en eentje voor in de tweede badkamer (waar de afzuiging altijd zo nutteloos aan het draaien was, dat ik die losgekoppeld heb. Achteraf misschien niet het meest lumineuze idee, maar eerder gebruikte ik die badkamer nooit).

En wat schetst mijn verbazing: het wordt niet viezer van zo’n luchtontvochtiger, maar juist beter! Als ik wakker word en de gordijnen omhoog trek, zit er helemaal geen vocht op de ramen! En het vocht in de badkamer (van stoom, ik douche het liefst nogal heet) is veel sneller weg dan normaal gesproken! Toen ik kort daarna weer bij de Action kwam, nam ik dus ook nog een derde exemplaar mee voor de ‘gewone’ badkamer, die ik nu dan even niet in gebruik heb.

Helpt me ook nog eens om flink geld te besparen op bijvoorbeeld dure anti-schimmelproducten. Want als een ruimte té vochtig wordt, ligt ook schimmel op de loer.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Even de feiten van mijn vochtvreter op een rijtje:

• Merk: Washcat
• Gekocht bij: Action
• Prijs: 1,99 euro voor een doosje met vulling,  0,79 euro voor een navulling. Een setje met 3 navullingen kost 1,99 euro*
• Hoe lang doe je ermee?: Volgens de verpakking 1 tot 3 maanden
• Looks: Tsja, het blijft een vochtvreter, maar er zijn lelijkere exemplaren. Mijne is van soort lichtblauw, transparant-achtig kunststof. Ongeveer 20x15x20 cm.

* Prijs voor het laatst gecontroleerd in: december 2019

Lees ook: Vochtvreter van de Action in de auto

Hoe gebruik je de vochtvanger van Washcat?

Heel simpel. Hoewel ik de eerste keer ook wel even moest kijken. Je hebt dus een zakje, een blauw onderding, een blauw dekseltje en een blauw plateautje. Je legt het plateautje op het onderste ding. Daar bovenop leg je het zakje met de vochtvreter. Dan doe je het deksel er bovenop.

Vervolgens trekt dat hele gebeuren dus vocht aan, dat zich verzamelt in de onderkant van de vochtvreter. Die kun je af en toe leeg gooien. Doe dat overigens wel. Je wilt dat ding niet omstoten en tijdens het dweilen per ongeluk de helft daarvan meenemen over je vloer, die daarna dof uitslaat. Yep, learned that the hard way.

Hoe werkt een vochtvreter en hoe lang duurt het voor hij werkt?

De vochtvreter gaat eigenlijk direct zijn werk doen, maar daar merk je niet meteen wat van. Eerst trekt de vulling van het zakje namelijk al het vocht aan. Dat wordt uiteindelijk een soort harde steen. Zodra dat ding helemaal volgezogen is, komt er ook vocht in het onderste bakje. Uiteindelijk ‘smelt’ de vulling van de luchtontvochtiger, zodat er niets anders meer overblijft dan alleen dat lege zakje. Dan is het tijd om weer een nieuwe te plaatsen. Afhankelijk van de hoeveelheid vocht in een ruimte kun je gemakkelijk een paar weken tot maanden met zo’n vochtvreter doen.

Oordeel:

Ik ben er erg tevreden over. Natuurlijk had ik ook de vochtvreter van b.v. Bison kunnen kopen, maar die kosten volgens mij bijna een tientje per stuk en blijkbaar voldoet dit voor mij ook.

Het vocht gaat veel sneller weg en het is behoorlijk prettig om dat bakje te kunnen legen. Ik merk wel dat de vochtvreter in het ene seizoen zich wat sneller vol lijkt te zuigen dan in het andere. Het is dus wel handig om altijd even wat navullingen op voorraad te hebben.

Vochtvreter Action navulling
De navullingen zijn ook te koop in voordeelverpakkingen van 3 stuks. Daarmee bespaar je 38 cent.

En voor dit geld is het ook iets dat je prima bij kunt houden. Tenminste, als er niet elke maand een nieuw zakje in moet. Dan ga je er overigens nog niet failliet aan, maar dat is wel wat bewerkelijker.

Ken jij de vochtvreter van de Action? En heb je er ervaring mee? Of misschien met andere exemplaren?

Review: vochtvreter van de Action
Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Goedkope vochtvreter die prima werkt
 • Mijn cijfer:
  9
The Good

Goedkoop!

Bespaart ook geld aan dure antischimmelproducten

Handig systeem om het opgevangen water af te vangen

Multipacks zijn zelfs nog iets voordeliger

The Bad

Niet altijd overal verkrijgbaar

0
910
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

40 Comments
 1. Goede tip ! Wij gebruiken de vochtvreter van de Action in de auto, werkt perfect in de winter. ( oude auto, binnen kant ramen staan vol vocht) Ik ga die bij ons ook eens in de badkamer plaatsen ( een extra exemplaar dan !)

  Groetjes Anna

  1. Wij hebben hem ook in de auto, onder de bijrijdersstoel. Super handig. En dan natuurlijk die van de Action. Die zijn ten minste te betalen.

  1. In de praktijk blijkt dat niet goed genoeg te werken, hier tenminste. En één ruimte zitten ook geen raampjes in die open kunnen. Ik ventileer sowieso overal behoorlijk, maar blijkbaar is er – waarschijnlijk vooral met dit niet-warme weer? – toch net even wat extra nodig.

 2. Ik wil het juist andersom! Door gebruik van mijn houtkachel is de woonkamer veel te droog; de hygrometer geeft 50 aan. Dus krimpt mijn houtenvloer en ook de kasten worden droog. Ik heb een bakje met water op de kachel, droog soms de was in de kamer, maar het blijft droog. Heeft iemand dé tip?

  1. Wij hebben hetzelfde hier. Maar geen 50 maar 30. We hebben apparaten aangeschaft die vocht inbrengen en de lucht 'wassen'. Werkt prima. We zetten ze 's nachts aan, zodat we er geen last van hebben. Verbazingwekkend hoeveel liter water erdoor gaat.
   Bakken water neerzetten (op minder zichtbare plekken helpt ook wel wat)

   In de auto was ik van plan om een sok met kattenbakkorrels ofzo neer te leggen. Heb alleen geen kat, dus geen korrels. Daar gaat dus een vochtvreter van de Action in. Blijkbaar hebben we ergens een lek rubber.

 3. Was je blogs terug aan het lezen, vandaar deze late reactie. Maar heb ergens gelezen dat je met een bakje backing soda hetzelfde resultaat krijgt. Als de soda hard is geworden, kun je hem drogen bij de kachel en kun je deze hergebruiken. Als dat niet voordelig is. Of het werkt?? Ik ga het testen.

 4. Voor iedereen die een vochtvreter in de auto plaatst.
  Dat werkt op zich prima, maar zorg er wel voor dat het bakje tijdens het rijden absoluut niet omvalt.
  Want het na verloop van tijd opgevangen vocht in het bakje is namelijk erg agressief en kan behoorlijk gaan vreten aan het metaal onder het tapijt maar ook het tapijt in de auto zelf wordt er niet beter van.
  Dus of eerst uit de auto halen voor het rijden, of in een afwasteiltje plaatsen die vochtvreter.

 5. Geweldige tip. Wat ik nodig had. Heb mn auto twee maandjes laten staan en tadaaaa! Schimmel aanwezig. Dus dat wordt reinigen en vochtvretertjes erin!

 6. Tegenwoordig verkoopt Action zakjes die dienen als vochtvreter. Ik heb er een in de auto, op de hoedenplank. Sinds het erin ligt zijn de ramen achter minder bedragen bij koud weer.

 7. Tegenwoordig verkoopt Action zakjes die dienen als vochtvreter. Ik heb er een in de auto, op de hoedenplank. Sinds het erin ligt zijn de ramen achter minder bedragen bij koud weer.

  1. Heb je zo'n soort lichtblauw doosje? Daar moeten de zakjes niet opengeknipt worden. Misschien nog op een ander plekje neerzetten? Hier werkt het goed, maar ik gebruik ze in de douche, niet op een plek waar sowieso al nattigheid is. Misschien dat dat ook een rol speelt.

 8. Ik heb hem in de camper staan sinds kort en ik meen dat het wel wat doet. Het bakje is alleen helemaal niet handig. Het sluit niet stevig dus ik heb er plakband omheen getrokken.

 9. Ze verkopen nu bij action de autovochtvanger! Die werkt super goed. Is een zakje die je onder je stoel legt. Kan je in de magnetron weer oppiepen.

 10. Ik heb daar in de auto last van. Nu ga ik mijn zoon maar eens vragen om wat kattenbakvulling. Die doe ik in een lange sok en leg ik in de auto. Daar heb ik ook goede ervaringen mee. Werkt dat niet meer dan kan ik alsnog naar de action.

  1. Dan is hij goed bezig met vocht opnemen! Het zakje begint met korrels, daarna wordt het een klont en vervolgens verdwijnt de inhoud van het zakje langzaam, zodat je uiteindelijk dus met een leeg zakje blijft zitten. Dan is het tijd om de vochtvreter te vervangen. Maar dat vervangen hoeft dus nog niet als het een harde klomp geworden is!

 11. bij mij is dus zon bakje omgevallen en eht si een soort olie wat er in zit hoe krijg ik dit in hemelsnaam schoon?? HELP

 12. Ik wilde jullie waarschuwen tegen de schade die een omgevallen en/of gebarsten opvangbakje van vochtvreter in mijn auto heeft veroorzaakt, maar ‘Unknown’ heeft een deel van mijn waarschuwende tekst al voor mij getypt, dus ik ben zo brutaal hem/haar te citeren:

  “Voor iedereen die een vochtvreter in de auto plaatst.
  Dat werkt op zich prima, maar zorg er wel voor dat het bakje tijdens het rijden absoluut niet omvalt.
  Want het na verloop van tijd opgevangen vocht in het bakje is namelijk erg agressief en kan behoorlijk gaan vreten aan het metaal onder het tapijt maar ook het tapijt in de auto zelf wordt er niet beter van.
  Dus of eerst uit de auto halen voor het rijden, of in een afwasteiltje plaatsen die vochtvreter.”

  Ik heb een bed achterin mijn auto liggen, omdat ik niet op reis kan als ik ook moet betalen voor hotels, of van die superdure campings met kinderoppas, sauna en tennisbaan erbij, waar je als alleen reizend persoon net zo goed moet betalen voor alle voorzieningen die je niet gebruikt en voor de hele familie die je niet hebt en dus ook niet kunt meenemen. Zulke campings kosten in het hoogseizoen makkelijk €40 per nacht, terwijl je in Duitsland gratis maximaal 10 uur op 1 plek mag parkeren “zur Wiederherstellung der Fahrtüchtigkeit” (om weer rijvaardig te worden), zo lang je maar geen klapstoeltjes op de stoep zet en al helemaal geen afval laat rondslingeren, zoals sommige wildkampeerders doen die #vanlife op Instagram ontdekt hebben, maar het principe erachter helemaal verkeerd begrepen hebben. (Dus “#@%&! geen beschermde planten kaalplukken, alleen foto’s mee naar huis nemen, geld wat je kunt missen een keertje uitgeven in de lokale horeca of die lokale biologische markt die thuis boven je budget ligt, niet met je crossmotor of 4×4 jeep racen op bospaden waar de hertjes rustig willen slapen, je chemische toilet netjes bij een sani-station leeg maken en in de natuur alleen voetsporen achterlaten !!!) Gelukkig zijn er in Frankrijk nog gemeentelijke campings (“camping municipale”) waar ik tussen €8 en €15 per nacht betaal, vaak prima plekken voor wandelingen over bergen en door bossen. 🙂

  Door het slapen in mijn auto had ik mijn eigen vochtprobleem geschapen. Ik kom nooit bij de Action, want ik heb een grafhekel aan Chinese troep, maar de vochtvreter kocht ik bij de Action. Ik herinner me nog goed dat ik met opzet het opvangbakje een beetje klem heb gezet, tussen mijn gereedschapskist en mijn reservewiel, zodat het bakje tijdens het rijden niet kon omvallen. Helaas is het bakje finaal gescheurd en de giftige inhoud heeft van alles aangevreten, zoals tapijttegels, werkhandschoenen en de complete laadvloer.

  In plaats van de platen hout die ik ooit gratis had gekregen, ligt er nu een perfect op maat gezaagde laadvloer in mijn auto en ik heb een mooi en sterk tussenschot achter mijn rug, maar ik was ongeveer €60 aan nieuw hout kwijt en bijna een week bezig met opmeten, zagen, schuren en lakken. :-/

 13. Overal in huis staan vochtvreters ,vooral met dat vochtig weer kom dat goed van pas.het vocht gebruik ik voor groenweerder en onkruid behandeling.

 14. Als wij op vakantie zijn, voor zo’n 3 maanden, bezoeken wij de Actions in Soisson, Paulhan, Agde, en waar we er maar een kunnen vinden. Goed tegen de heimwee, want het voelt als thuiskomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.