Planner Reviews 2020: De Zakenmam Agenda

zakenmam 2020 agenda planner review

Vorig jaar maakte ik voor het eerst kennis met de Zakenmam Agenda. De slogan ‘Overzicht en succes’ sprak me ontzettend aan, dus ik hoopte van harte dat het ook een ‘serieuze’ planner zou zijn en geen – no offence – typische momplanner. Daar is namelijk voor niet-moeders niet zo heel veel aan. Die hoeven geen ruimte voor borstvoedingsschema’s of kindervakanties in hun agenda. En gelukkig: de Zakenmam Agenda bleek allesbehalve een duffe momplanner te zijn. Het was zelfs zo’n mooie planner, dat ik heb gevraagd of ik de Zakenmam Agenda 2020 ook weer mee mocht nemen in de test!

Het verhaal achter de Zakenmam Agenda

De Zakenmam Agenda is ontwikkeld door Marieke Anthonisse: ‘Zakenmam’. En: een van de allereerste professional organizers in Nederland. Je kunt dus wel stellen dat het houden van overzicht haar in het bloed zit.

Maar: Marieke wilde meer. Niet alleen organizen, maar ook andere ondernemende vrouwen helpen om succesvol te worden in hun business. Ze volgde verschillende trainingen en opleidingen en werd uiteindelijk business coach. Voor al die vrouwen die niet alleen moeder zijn, maar ook gewoon een knallend bedrijf willen neerzetten.

De Zakenmam Agenda 2020 is ontwikkeld als tool om daarbij te helpen. Een planner die ruimte biedt voor het stellen van doelen én het inplannen ervan. Ook naast een rijk privéleven.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Praktische informatie

❤ Nederlands
❤ Een week op twee pagina’s (pagina = bijna A4), inclusief weekend
❤ Elke dag telt van 6:00 tot 22:00 uur, van 9.00 tot 21.00 uur twee regels
❤ Ruimte voor wekelijkse to do’s (bedrijf en gezin/jezelf)
❤ Kadertje om successen en mooie inzichten vast te leggen
❤ De week begint met een strook voor notities (hetzelfde formaat als een dagindeling!)
❤ Elke week een korte motivatie, tip, opdracht, bijvoorbeeld: “Hoe ziet ‘succes’ er voor jou uit op dit moment in je leven? Wees heel concreet voor 2020, dit is jouw stip op de horizon.”

❤ Gebonden paarse linnen hardcover met foliedruk en twee bladwijzerlintjes
❤ Achterin zit een soort envelop om bonnetjes e.d. in te bewaren
❤ Veel notitieruimte
❤ Elke week laat een maandoverzicht zien met de week waarin we zitten
❤ Elke planner is (met de hand) genummerd
❤ Handig: overzicht van schoolvakanties (NL/BE), een jaarplanner met feestdagen (voor het huidige jaar en het volgende jaar), cadeaulijst en een adressenlijst.
❤ Maandelijks ruimte voor het aangeven van focus, omzetdoel, andere cijfermatige doelen/overzichten en belangrijkste activiteiten
Kwartaaloverzichten
❤ Aan de zijkant kun je goed zien waar een maand begint; je hebt dus geen tabbladen, maar kunt zo wel heel snel bladeren.
❤ De Zakenmam Agenda is te koop voor 37,50 euro, inclusief btw en verzendkosten. Bovendien krijg je bij de agenda een gratis online training over je bedrijfsstrategie in combinatie met plannen.

Looks

De Zakenmam Agenda heeft dit keer een linnen kaft en is uitgevoerd in een hele chique, aubergine-bordeaux-paarsrode kleur. Vind ik persoonlijk heel erg mooi! Het knalroze van vorig jaar was ook vrolijk, maar dit voelt net even wat meer ‘volwassen’.

Bovendien voelt het lekker stevig aan en totaal niet besmettelijk. Je hoeft dus ook echt niet bang te zijn dat het smoezelig wordt.

De lintjes zijn goud en ivoorwit en passen er mooi bij, evenals de goudfoliedruk op de cover. Hierop staat trouwens alleen het logo van Zakenmam en ‘Overzicht en Succes in 2020’. Daar is wel goed over nagedacht: de focus ligt op het overzicht en succes, niet op het mom-aspect.

Binnenkant

De binnenkant is rustig, strak en overzichtelijk. Er wordt kleur in gebruikt, maar heel subtiel. Aan het begin van elk kwartaal vind je weer een mooie, inspirerende prent.

Een leuk detail: na die prent komen dus de focuspunten én ruimte voor je omzetdoelen en inkomsten. Onderaan die pagina met inkomsten staat elke keer ‘Bedankt’. Dat sluit natuurlijk helemaal aan op de positieve money mindset waar ik helemaal voor ben: dankbaar zijn voor wat er is en wat er allemaal nog komt!

Uiteraard heb ik weer wat foto’s geschoten, zodat je zelf ook een beetje een indruk kunt krijgen van hoe deze planner eruit ziet:

Overzicht en Succes in 2020: als je ‘m alleen al op je bureau hebt liggen, word je dus continu getriggered door dit idee. Mooi!
Elk kwartaal begint met een mooie afbeelding.
Het weekoverzicht is heel – jawel – overzichtelijk. Eerst een strook met notities (kun je bijvoorbeeld ook gebruiken om dingen die elke dag terugkomen in te noteren en dan met een markeerstift door te trekken), dan een strook voor elke dag. Onderaan is ruimte om aan te geven wat je wilt doen voor je bedrijf en wat je wilt doen voor/met je gezin en voor jezelf.
Handig kwartaaloverzicht waarop je in grote lijnen je planning kunt aangeven, of je afspraken kunt zetten. Dit kom ik niet vaak in planners tegen, maar is wel heel handig!
Wat is je focus per maand? En: wat is je omzetdoel en hoe denk je dat bij elkaar te gaan halen? Ook handig dat hier ruimte is om je kilometers bij te houden. Vergeet ze vooral niet te declareren als je zakelijk rijdt met je privéauto 😉
Aan het einde van het jaar kun je bekijken wat uiteindelijk je totale inkomsten per maand zijn geweest. Ook handig om gewoon even terug te kijken op het jaar. Als je dit elk jaar doet, zie je vaak behoorlijke vooruitgang!
Achterin de Zakenmam 2020 agenda is ruimte om bonnetjes, briefjes en bewaardingetjes te bewaren. Heel handig voor die dingen die normaal gesproken tussen je agenda gestoken zitten en er dan elke keer weer uitvallen

Indeling

Voor je begint met je plannen voor het nieuwe jaar, is er eerst ruimte voor een terugblik op het voorgaande jaar. Wat wil je vieren? Wat was je mooiste les? Hoe zag je omzet eruit? Waar ben je dankbaar voor?

Ook vind je hier ruimte voor bloginspiratie.

Elk kwartaal begint met een overzicht waarop je een grove indeling van je kwartaal kunt geven. Handig voor afspraken, verjaardagen of bijvoorbeeld bepaalde evenementen die je organiseert. Ik zou deze overzichten zelf bijvoorbeeld gebruiken om challenges en lanceringen te plannen: details zijn nog niet speciaal nodig, maar het is wel handig om vast te bekijken hoe ze in de tijd vallen.

Daarna komt je focus per maand: wat wil je bereiken? Wat zijn je prioriteiten? En wat is je omzetdoel? Ook wel heel leuk: ‘Overige activiteiten’. Want je doet in een maand natuurlijk veel meer dan alleen zakelijke plannen maken en uitvoeren.

Weekindeling

Daarna volgen de weekoverzichten van die maand. Elke week beslaat steeds twee pagina’s.

Deze agenda loopt van 30 december 2019 tot en met 10 januari 2021 en bevat daarnaast een jaarplanner van 2021. Zo kun je de belangrijkste afspraken alvast ergens noteren.

Ik vind de weekindeling heel fijn: genoeg ruimte en lekker rustig. Ik heb wat dat betreft echt wel overzicht nodig en dat krijg ik niet als er allerlei tierelantijntjes in zitten. Vind ik wel mooi, maar werkt voor mij gewoon minder goed.

Bijzonderheden

Vorig jaar zat de Zakenmam Agenda 2020 voor het eerst in de plannertest: toen ontdekte ik al dat het niet speciaal een moederagenda was, maar juist een hele praktische agenda voor ondernemende vrouwen. Die niet speciaal moeder hoeven te zijn.

Sterker nog: als er een verwijzing is naar privé, dan gaat het bijvoorbeeld om dingen voor jezelf of je gezin doen. Ik ben dan wel geen moeder, maar heb wel een gezin. Daardoor zou ik me dus totaal niet vervelend voelen als ik deze agenda zou gebruiken. Er is eigenlijk geen onderdeel dat ik daardoor niet zou kunnen gebruiken.

En ben je wél een ambitieuze moeder, dan kun je waar je wilt natuurlijk wél gewoon je kids stuff invullen. Er is ruimte voor.

Oordeel Zakenmam Agenda 2020

Ook dit jaar ben ik weer enthousiast over de Zakenmam Agenda 2020. Vooral de cover vind ik dit jaar extra mooi. Ik houd zelf wel van diepe, rijke (duh!) kleuren en vind het linnen er ook erg mooi bij passen.

Wat ik ook dit jaar weer kan waarderen is alle ruimte om dingen op te schrijven. Van kilometeroverzicht tot omzetplanning, van focuspunten tot BERGEN notities.

Verder: de combinatie van zakelijk en privé blijft heel fijn. Als ondernemer lopen die vaak toch heel erg door elkaar heen. Het is dan mooi als je geen aparte lijstjes hoeft bij te houden voor praktische ‘huis’-dingen, maar gewoon alles kunt vastleggen in je planner.

En: het maandoverzicht dat is opgenomen in elk weekoverzicht vind ik geweldig. Hoe vaak ik wel niet moet zoeken welke week het is…

Planner/agenda

Ik hoor weleens mensen over de prijs van planners. Dat dat toch wel heel veel geld is voor een ‘gewone agenda’. En dat is natuurlijk zo, als het een gewone agenda zou zijn. Een planner is veel meer dan een agenda en zorgt er als het goed is voor dat je je geld makkelijk weer terugverdient. Dit jaar krijg je bij de Zakenmam Agenda 2020 een gratis online training, die je helpt je strategie te bepalen en dat te combineren met plannen. Best handig als je – zoals ik daar – wel wat ondersteuning bij kunt gebruiken.

Opvallend

Vorig jaar was de Zakenmam Agenda 2020 volgens mij niet verkrijgbaar via Bol.com, maar dit jaar wel. Je bestelt ‘m daar voor 37,50 euro inclusief verzending. Heel handig als je nog wat bonnen hebt liggen.

Je kunt ‘m ook rechtstreeks bij Zakenmam bestellen; dan heb je ook nog de mogelijkheid om te gaan voor een bundel met uitwisbare pen. Die zag ik laatst al ergens op Instagram voorbijkomen en dat leek wel heel makkelijk.

Kende jij deze planner al? Spreekt hij je aan?

Lees ook de andere reviews:

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
  1. Wat grappig dat papieren agenda’s nog zo populair zijn. Ik ben een keer mijn papieren agenda verloren… Gevolg: alle afspraken kwijt. Ik moest mensen bellen wanneer we ook alweer hadden afgesproken… Sindsdien beheer ik mijn agenda online. Op mijn telefoon, tablet en mobiel kan ik erbij. Erg fijn 🙂

    1. Argh, dat is balen!!! Ik zet mijn afspraken wel altijd eerst in mijn mobiel (gewoon in iCal), omdat ik de agenda niet altijd bij me heb. Aan het begin van de week/maand pak ik die er dan even bij en zet ik ze over op papier. Ik vind het vooral fijn om m’n werk en to do’s te kunnen plannen op papier. En afstrepen. Dat voelt op papier zoveel fijner dan digitaal 😉

  2. In het Nederlands, dat vind ik wel een heel groot pluspunt.
    Ziet er ook prima uit.
    Maar eens nadenken of ik deze zal kopen. Als ie dit jaar ook weer roze zou zijn dan zou ik ‘m zeker niet kopen. Roze vind ik zo kinderachtig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.