Planner Review 2020: A-Journal planner

Het is natuurlijk ook altijd leuk om weer wat nieuwe planners te testen voor de Grote LekkerLevenMetMinder.nl-plannertest. Ook dit jaar heb ik weer een aantal mooie gevonden. Vandaag kun je genieten van een review van de A-Journal planner.

Het verhaal achter de A-Journal planner

A-Journal is niet begonnen als ‘plannermerk’. Het is van oorsprong een stationery merk. Je weet wel; van die leuke spulletjes die je misschien niet per se nodig hebt, maar wel heel graag hebt. Ik kijk hierbij even digitaal Rijk Wijf Christel aan, van wie ik weet dat ze dól is op alles dat met stationery te maken heeft 😉

Het is nog een relatief jong merk; ze begonnen in 2016 met de allereerste agenda en hebben het assortiment later uitgebreid naar notebooks voor specifieke doelen, zoals het Travel Journal, Wedding Journal, Kitchen Journal en Nine Months Journal. Een compleet overzicht vind je hier, in hun webshop.

Praktische informatie

❤ Engelstalig
❤ Een week op twee pagina’s (pagina = een royale A5), inclusief weekend. Het weekend krijgt evenveel ruimte als één doordeweekse dag
❤ Geen tijdsindeling, maar wel 20 regels per dag (9 per weekenddag) om zelf in te vullen
❤ Ruimte voor wekelijkse to do’s, lijstje met mensen om te bellen/mailen, notities en ‘memorable moments’
❤ Elke maand begint met een overzicht met to do’s, goals, not to do’s, tijd voor familie/vrienden, me-time, ideas, to pay, to receive en ruimte om de maand te beoordelen
❤ Achterin zit een papieren envelop om papiertjes in te bewaren
❤ Véél ruimte voor lijstjes: o.a. afspraken voor 2021, doelen voor 2021, dingen die je in 2021 gaat doen (en dan onderverdeeld in o.a. creatieve projecten, ontspanning, reisjes, persoonlijke en professionele ontwikkeling, etc.), maten (van jezelf!), cadeau-ideeën, inspirerende woorden, leuke winkels die je hebt gevonden, films die je wilt zien, boeken die je wilt lezen, familie/vrienden met wie je tijd door wilt brengen, spaardoelen, groene doelen, hoe je jezelf over 10 jaar ziet (ook weer onderverdeeld in verschillende onderdelen), en nog meer lijstjes die je zelf kunt invullen.
❤ Harde kaft met een stevig lint. Ik heb de gele variant, maar hij is ook verkrijgbaar in blauw, mintgroen of met linnen kaft
❤ De My Journal Agenda is verkrijgbaar voor 15,99 euro. Voor de linnen planner (die wat meer planmogelijkheden lijkt te hebben) betaal je 24,99 euro.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Looks

De A-Journal is behoorlijk strak. De agenda heeft een harde kaft, in een mooie gele kleur. Voorop staat ‘My Journal 2020’ en een veertje, subtiel in een witte kleur. Je kunt ‘m dichtdoen met een elastiek; vind ik zelf altijd wel een pluspunt.

Aan de binnenkant is hij ook heel strak en – zoals beloofd – héél veel ruimte voor lijstjes. Ik heb natuurlijk weer even wat foto’s voor jullie gemaakt:

Voor elke maand begint, kun je op deze pagina’s je plan trekken. Er staat één kopje dat steeds wisselt; op deze pagina heet dat ‘Hibernating’, bij andere maanden is het bijvoorbeeld ‘Long Summer nights’ of ‘Spending time outside’
De weekindeling is heel overzichtelijk: twee dagen verspreid over twee pagina’s, met onderin ruimte voor handige lijstjes, opmerkingen en notities. Ook leuk: het memorabele momenten-lijstje. Handig voor je dankbaarheidsoefeningen!
Achterin staan megaveel lijstjes, zoals deze waarop je je spaardoelen kunt bijhouden, maar ook voor al die andere dingen die je graag wilt onthouden, maar waarvoor je normaal geen ruimte in je agenda hebt.

Indeling

De indeling lijkt me redelijk duidelijk. Je kunt in deze planner heel gemakkelijk je maand plannen en aan de hand daarvan je week indelen. Trouwens ook een pluspunt: op elke pagina staat welk weeknummer het is. Dat zie je niet overal en ik merk wel dat ik dat érg handig vind.

Dat je hier zelf de tijdsindeling moet invullen, kan een nadeel zijn. Maar: er zijn in ieder geval wel regeltjes en zo hoef je ook niet beperkt te zijn tot bijvoorbeeld werktijden.

Je ziet dat de indeling vooral focust op het stellen van doelen en het behalen ervan.

Je kunt vrijwel elk doel op een lijstje noteren en doordeweeks heb je ook genoeg ruimte om dingen echt concreet af te strepen.

De agenda begint bijna in het nieuwe jaar, op maandag 30 december. Hij loopt door tot en met de eerste week van januari. En tijdens die laatste maanden (of lang ervoor) kun je natuurlijk ook alvast de lijstjes invullen met plannen voor 2021. Die sluiten daar mooi op aan.

Als je een drukke planner gewend bent, dan is dit misschien een beetje te basic voor je. Ik vind het wel fijn: overzicht, geen onnodige poespas en duidelijk die focus op de doelen.

Oordeel A-Journal Planner

Ik had vooraf niet speciaal een beeld bij deze de A-Journal Planner, maar ik moet zeggen: hij heeft me positief verrast.

Hoewel het weer een hele andere planner is dan bijvoorbeeld de Purpuz-planner, zorgen de lijstjes er wél voor dat je écht alles kunt plannen. Die vind ik overigens ook wel heel leuk, omdat ze je op ideeën brengen.

Hoe vaak sta je nu bijvoorbeeld stil bij groene doelen, milieubewust kopen en vegetarische recepten om te proberen? Of sta je bewust stil bij met welke vrienden of familieleden je tijd door wilt brengen?

Ik kan me zo voorstellen dat als je al die lijstjes af en toe doorneemt en aanvult, je een veel rijker jaar hebt dan je anders zou hebben. Gewoon omdat dan even de aandacht naar wat meer gaat dan alleen de doelen die zo bij je opkomen.

De basic indeling vind ik wel heel prettig: overzichtelijk. Hij had van mij best een slagje groter gemogen; ik heb een vrij groot handschrift. Mijn moeder zou met gemak op elke regel een complete zin kwijt kunnen 😉

Misschien wel handig om goed in de gaten te houden: de tekst in de agenda is dus helemaal in het Engels. Vind ik zelf niet zo erg, maar ik weet dat niet iedereen daar dol op is.

Ruimte voor verbetering?

Een van de grote voordelen van de A-Journal Planner is natuurlijk de prijs. De meeste planners die ik test kosten een stuk meer. Deze heb je al voor 15,99 euro.

Een ander voordeel vind ik de basic ‘inrichting’. Ik houd ervan als alle focus kan gaan naar de inhoud, niet speciaal naar de tierelantijntjes eromheen. lk had het niet erg gevonden als er wél een tijdsindeling was, dat maakt je dagindeling soms wel net even wat meer visueel.

Het elastiek en lintje vind ik ook prettig, evenals het handzame formaat. Voor schrijfgemak mag hij van mij groter zijn, maar als je ‘m ook mee wilt nemen, dan is dit wel net zo praktisch.

De gele pagina’s aan het begin van de maand vind ik persoonlijk niet zo heel duidelijk. Misschien omdat ik wat ouder word 😉 Een ander kleurtje (of bijvoorbeeld gewoon blauwe/zwarte tekst en dan 10% van dat geel) zou denk ik wat leesbaarder zijn.

Daarnaast zou ik het ook niet gek vinden als er een klein beetje uitleg of begeleiding in de agenda zou staan. De meeste punten en lijstjes zijn wel heel logisch, maar wat er nu precies met ‘Herbed tea and falling leaves’ in het maandoverzicht wordt bedoeld…?

Maar al met al: een mooie planner. En misschien wel mijn planner voor het komende jaar. Hij maakt de keuze er niet makkelijker op 😉

Kende jij deze planner al?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
  1. Nee ken ’n niet hou t bij piens planner. Voor mij nu de ideale planner. Omdat werk en gezin door elkaar loopt als gastouder.. Ik kan er alles overzichtelijk in kwijt van werk, mezelf en de kinderen. Ideaal

  2. Ja, deze heb ik gekocht voor volgend jaar. Gekocht omdat hij inderdaad duidelijk is en geen tierelantijntjes heeft, en de prijs goed is. enne, je hebt hem in meerdere kleuren 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.