Planner Reviews 2020: Essentialiving planner

essentialiving-planner-2020-review

Een van de planners waar ik dit jaar bijzonder naar uitkeek was de Essentialiving Planner. Ik had ‘m op social media al een paar keer voorbij zien komen en was dan ook meteen enthousiast toen ik van Gaby de vraag kreeg of ik ‘m een keer in het echt wilde zien. Echt wel! En omdat ik vast niet de enige ben die meer over deze planner wil weten, heb ik hier weer een mooie review voor je, van de Essentialiving (met één l) Planner 2020!

Het verhaal achter de Essentialiving Planner

Vorige zomer las ik een boek over Essentialisme. Iets dat je kunt samenvatten als schrappen wat niet belangrijk voor je is. Een beetje zoals ik dat doe met geld uitgeven; zo min mogelijk aan de dingen die ik niet belangrijk vind.

Maar dat schrappen kun je natuurlijk op heel veel vlakken doen, voor meer rust en vrijheid. En dat is iets waar Gaby van Essentialiving je graag mee wil helpen. Ze is essentialist en wil de wereld vooral een stukje positiever maken, door mensen te helpen met meer rust en ruimte in hun leven.

Een van de tools die ze daarvoor beschikbaar heeft is de Essentialiving Planner. De bedoeling van de planner is dat hij je helpt om te bepalen wat écht belangrijk voor je is, zodat je al het andere kunt schrappen en je focus volledig op die essentiële zaken kunt richten. Dat vraagt soms om lastige keuzes, maar betekent óók dat je bergen kunt verzetten op de vlakken die voor jou tellen.

Vaste lezers begrijpen ongetwijfeld al wat me zo aantrekt aan de Essentialiving Planner voor 2020: FOCUS! En hulp bij het vinden van die focus. Want hoewel ik er met mijn money vrij scherp in kan zijn, weet ik dat er qua activiteiten écht nog wel wat winst te behalen is.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Praktische informatie

❤ Engels
❤ Een week op twee pagina’s (pagina = ongeveer A4), inclusief weekend
❤ Elke dag telt van 6:00 tot 23:00 uur, van 6.00 tot 17.00 uur twee regels
❤ Ruimte voor de wekelijkse balance check
❤ Kadertje voor de focus van die week
❤ Ruimte voor je to do’s voor de week (met handige afvinkvakjes)

❤ Elke week een (vegetarische) recepttip en ruimte om je avondeten te noteren❤ Gebonden ecrukleurige cover met een ivoorwit lintje
❤ Handige uitleg, want de Essentialiving Planner 2020 komt met een eigen systeem!
❤ Elke week laat een maandoverzicht zien met de week waarin we zitten
❤ Elke planner is (met de hand) genummerd
❤ Handig: maandoverzichten voor elke maand, notities, ruimte om je ochtendroutine op te stellen

❤ De Essentialiving Planner 2020 is te koop voor 29,95 euro, inclusief btw en verzendkosten.

Looks

Hier houd ik van: een eenvoudige, Insta-proof planner, die niet meer aandacht vraagt dan nodig is. Ook een stukje essentialisme, wat mij betreft.

De planner is 20 bij 25 centimeter en daarmee best groot. Voor mij is dat niet erg; ik gebruik planners namelijk altijd alleen op m’n bureau. Het voordeel van thuis werken. Afspraken zet ik in m’n telefoon en die neem ik per week over in m’n planner. Die ligt gewoon open, zodat ik voor de hele week kan zien wat ik wil doen.

Het is een gebonden hardcover, in een soort ecru-achtige kleur. Op de voorkant staat ’two thousand and twenty’. Het bladwijzerlintje is uitgevoerd in een bijpassende ivoorwitte kleur.

Binnenkant

De binnenkant is enorm overzichtelijk: alleen aan het begin van de maand een afbeelding in kleur, verder is alles in grijstinten. Het schreefloze lettertype is ook iets waar ik zelf erg blij van word, vandaar dat je dat op deze site ook terugziet 😉

Maar genoeg gepraat: wat foto’s zeggen natuurlijk véél meer:

essentialiving-planner-2020-2
En zo ziet ‘ie eruit: strak, eenvoudig en heel stijlvol. Vind ik dan!
essentialiving-planner-2020-4
Uitleg! Want die essentie opzoeken kan soms best een uitdaging zijn, zeker als je dat dus niet met 100.000 tools wilt doen!
balance creator in essentialiving planner
De Essentialiving Planner maakt gebruik van een uniek systeem om je aandacht en energie te verdelen: de Balance Creator
essentialiving-planner-2020-9
De Essentialiving Planner 2020 heeft natuurlijk ruimte voor het opstellen van je ochtendroutine, maar ook voor het vastleggen van leuke gebeurtenissen
essentialiving-planner-2020-5
Een mooie kleurplaat, voor als je even je creatieve brein wilt stimuleren.
essentialiving-planner-2020-8
Elke maand begint met een mooie afbeelding en een inspirerende tekst. Voor de quote-haters: dit is de enige plek waar je dit soort teksten tegenkomt 😉
essentialiving-planner-2020-7
De maand begint vervolgens met ruimte voor notities en een overzicht, zodat je bijvoorbeeld belangrijke mijlpalen of afspraken vast overzichtelijk kunt noteren.
essentialiving-planner-2020-6
Het weekoverzicht: you gotta love it! Overzichtelijk, niets meer dan nodig is, maar ook niets te weinig

Indeling

Dit is weer echt een planner. Dus: ruimte voor al je to do’s en focuspunten. Toch is de Essentialiving Planner 2020 wél weer anders dan bijvoorbeeld de Purpuz Planner en de Zakenmam Agenda.

Deze planner is namelijk gebaseerd op het idee dat je balans aanbreng in je leven. Dat doe je met behulp van de Balance Creator, die je aan het begin van de agenda doorwerkt. Daarmee bepaal je voor jezelf hoeveel tijd en energie je kwijt wilt zijn aan bepaalde zaken. Echt concreet in uren.

Tip: bekijk het Instagram-account @essentialiving voor handige tips over het gebruik van de planner

En die noteer je vervolgens ook per week. Elke week heb je dus ruimte voor een X aantal uren werk, een X aantal uren ‘Home’, een X aantal uren gezondheid, een X aantal uren ‘Recreation’ en een X aantal uren voor jezelf.

Dit is best heel belangrijk, want het zorgt ervoor dat je echt inzicht krijgt in wat je doet en of je dus je tijd besteedt aan wat voor jou belangrijk is.

Het is goed om de uitleg hierover ook even te lezen, zodat je bijvoorbeeld helder hebt dat je werkuren niet alleen je daadwerkelijke werkuren zijn, maar ook de uren die je reist, of de uren die je besteedt aan huishoudelijke taken.

Weekindeling

Die punten uit de Balance Creator neem je dus mee in je weekindeling. Daar heb je bovendien nog lekker veel ruimte voor to do’s (geen onderscheid in zakelijk of privé) en een focus voor de week. Ook handig: de recepttips. De complete recepten vind je op de site.

Je hebt in deze planner vanaf 6.00 uur ’s morgens al dubbele lijntjes. Handig voor de vroege vogels onder ons. Zelf vind ik dit wel heel prettig, want ik doe meer tussen 6.00 en 9.00 uur, dan dat ik bijvoorbeeld na 17.00 of 18.00 uur doe. Die dubbele lijntjes komen me dus wel goed uit.

Overigens is dit misschien wel even handig, van de site geplukt:

uitleg weekindeling Essentialiving Planner 2020
© Essentialiving.com

Bijzonder

Wat ik wel heel bijzonder vind, is dat je hiermee eigenlijk een systeem krijgt dat ervoor zorgt dat je duidelijk gaat zien wat voor jou belangrijk is. Ik weet bijvoorbeeld wel wat belangrijk voor me is, maar tegelijkertijd lukt het me nog niet altijd om dat te integreren in mijn dagelijkse planning.

Ik denk dat als het me lukt om die focus wél te houden, dat ik meer kan doen in minder tijd. En dus meer tijd en energie overhoud voor wat ik belangrijk vind.

Dit vind ik van de Essentialiving Planner 2020

Het lijkt wel of ik het bij elke planner zeg, maar er zitten dit jaar ook gewoon zoveel toffe planners in de test, dat ik het niet kan helpen.

Ook deze zou ik héél graag in 2020 op mijn bureau laten liggen. En niet alleen omdat hij er zo mooi uitziet, maar vooral ook omdat hij zo lekker overzichtelijk is.

Bovendien denk ik dat ik behoorlijk wat kan leren van het Balance Creator-systeem. Ik heb niet altijd een duidelijk beeld van wat ik op een dag doe en ik merk dat ik soms gemakkelijk mijn energie weg kan laten vloeien.

Ik denk dat als ik daar bewuster mee omga, het ook makkelijker wordt om ‘nee’ te zeggen.

Of een stap eerder: om te herkennen dat ik ergens dus ‘ja’ zeg, terwijl ik ook ‘nee’ kan zeggen.

Een ander groot voordeel vind ik de prijs. Ik weet dat planners in de regel gewoon wat duurder zijn dan agenda’s en vind ze de meerprijs ook waard. Althans; tot een maximum van rond de 40 euro. Deze kost 29,95 euro én kan bijvoorbeeld ook met Bol.com-bonnen worden gekocht. Dat tientje is toch weer mooi meegenomen, zonder dat je er aan kwaliteit iets voor hoeft in te leveren.

Overigens moet je dan wél even verstand op nul doen en niet verder kijken, want anders is je aandacht waarschijnlijk ook al getrokken door het bijpassende Focus Book en Journal 😉 Ik kan het niet helpen; ik vind dit soort tools voor persoonlijke ontwikkeling gewoon echt heerlijk.

Kende jij deze planner al? Spreekt hij je aan?

Lees ook de andere reviews:

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

7 Comments
    1. Héél veel! En volgens mij komen er elk jaar ook weer bij. Het is maar net wat bij je aansluit; ik merk bij mezelf wel dat er soms net subtiele dingen kunnen zijn die ervoor zorgen dat ik voor een bepaalde planner kies en niet voor de ander. Dan is er wel overlap, maar heeft de ene net iets dat ik belangrijk vind, en dat in een andere niet zit. Het is dan de kunst om die planner te maken, die een groot aantal mensen aanspreekt. Maar er zullen ongetwijfeld ook planners zijn die het niet halen; het is immers wel een product met een bepaalde kostprijs én je hebt ook te maken met veel mensen die toch steeds meer digitaal doen.

  1. Hij ziet er heel mooi en clean uit, maar ook weer wat speelser. Toch blijf ik big fan van de Purpuz planner en de desk planner van de Hema. Gouden combinatie.

  2. Dit exemplaar ziet er goed uit! Duidelijke recensie ook 🙂 Gebruik je zo’n planner echt als je dagelijkse agenda? Ik gebruik nog altijd een papieren agenda, gewoon van de Hema (lekker overzichtelijk en altijd lekker om daarin afspraken en deadlines te kunnen afstrepen) en vraag me af hoe zinvol het is om daarnaast zo’n planner te gebruiken.

    1. Ik gebruik alleen een planner, heb er geen aparte agenda bij. Wel houd ik afspraken bij in mijn mobiel, omdat ik de planner altijd thuis heb liggen. Ik vind het zelf heel handig om wat extra begeleiding te hebben bij het plannen van grotere dingen. To do lijstjes kan ik ook wel op de achterkant van een envelop kwijt, maar als ik bijvoorbeeld een challenge wil organiseren, dan helpt zo’n planner me ontzettend om de verschillende fases goed in te plannen. Denk aan maken, inschrijvingen mogelijk maken, challenge zelf, opvolging etc. Dat zijn dingen die dan echt een maand of 2 kosten, en waarbij het ook handig is om precies te weten wanneer wat af moet zijn, wat bepaalde doelen zijn, etc.

      Zeker als dat in combinatie is met nog heel veel andere dingen. Ik wil natuurlijk ook niet alleen zo’n challenge hebben, maar ook blogs inplannen, video’s maken, persoonlijke doelen bereiken, enzovoorts. Een gewone agenda geeft mij daar niet genoeg tools/ruimte voor, maar ik denk wel dat dat voor iedereen anders kan zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.