Planner Reviews 2020: Succesplanner

Sowieso de laatste van dit jaar, maar misschien wel de laatste plannerreview ooit hier: een review van Succesplanner. Deze stond al een tijdje op mijn lijstje, maar tot nu toe was het er nog niet van gekomen. Ik had al veel positieve verhalen gehoord over de Succesplanner, maar had ‘m nog nooit in het echt gezien. Tijd om daar verandering in te brengen. Kijk je mee?

Het verhaal achter Succesplanner

Succesplanner is ontwikkeld door het echtpaar Stephanie en Niki; ze hadden zelf behoefte aan een goede planner, maar konden gewoon niet precies het exemplaar vinden dat ze zochten.

Voor hen begint plannen namelijk niet bij een lijst met to do’s, maar bij dromen. Ze willen mensen raken, hen stimuleren om te dromen. En hen vervolgens helpen om die dromen om te zetten in doelen en dagelijkse acties.

Ze zijn zelf al jarenlang bezig met thema’s als timemanagement, zelfontwikkeling en persoonlijke groei en ontdekken zo heel goed wat wel én niet werkt. En die kennis en ervaring nemen ze weer mee in de ontwikkeling van Succesplanner. Die is gemaakt om te zorgen voor een betere work-life balance. De eerste Succesplanner kwam in 2015 op de markt en was direct uitverkocht.

Inmiddels zijn er verschillende versies beschikbaar; gedateerd, ongedateerd en in verschillende kleuren. En: Succesplanner heeft inmiddels duizenden enthousiaste ambassadeurs in Nederland en België!

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Praktische informatie Succesplanner

❤ Nederlands
❤ Een week op twee pagina’s (pagina = bijna A4), inclusief weekend
❤ Elke dag telt van 7:00 tot 21:00 30, een regel voor elk half uur

❤ Ruimte voor wekelijkse to do’s (persoonlijk en professioneel), notities, het leukste moment van de week, de belangrijkste taak van de dag, iets dat je niet mag vergeten en verjaardagen/jubilea
❤ Uitgebreide maandoverzichten met o.a. dingen die je zeker wilt doen, dingen die je zeker wilt zien en mensen met wie je contact wilt leggen
❤ Focuspunten per week

❤ Elke week ruimte voor een eigen affirmatie (wat dacht je van deze? 😉 ) en voor de nieuwe contacten die je hebt opgedaan
❤ Gebonden hardcover, verkrijgbaar in de kleuren cognac, oudroze, zwart en zen-groen. Zen-groen is dit jaar de limited edition. Alle planners zijn ook verkrijgbaar als ongedateerde exemplaren. De planner heeft twee bladwijzerlintjes.
❤ Met allerlei tools om je dromen om te zetten in doelen én acties, zoals je waarom, een dromenbord en concrete planningen

❤ Elke maand eindigt met een check-up, waarin je bijvoorbeeld kunt noteren wat jouw belangrijkste doelen voor het komende jaar zijn.
❤ Gedurende het jaar is er af en toe ruimte voor een extra planningstool, zoals het levenswiel, een mindmap en een productiviteitsbooster.

❤ Achterin vind je ruimte voor nieuwe afspraken, een jaarevaluatie, je netwerk, de maanstanden, contacten, notities, een wereldkaart en meer.
De Succesplanner kost 36,95 euro. Voor de ongedateerde Camel-versie betaal je 34,95 euro. En: ze zijn natuurlijk ook weer bij Bol verkrijgbaar. Bij grote aantallen betaal je minder. De verzendkosten bedragen 4,95 euro (bij Bol zijn die inbegrepen, vandaar dat de prijs daar hoger lijkt).

Review Succesplanner: Looks

Deze planner is absoluut een plaatje om te zien. De Succesplanner die ik voor deze review bekijk, is zen-groen en voorzien van goudkleurige foliedruk op de voorkant. De kaft is van een soort leer en voelt zacht en soepel aan. Het ‘zen’ komt ook weer terug in de gestanste mandala op de cover. De planner is ook voorzien van een elastiek, waardoor je hem gemakkelijk kunt sluiten.

Uiteraard heb ik weer een mooie fotoserie voor je gemaakt, om een goede indruk te kunnen geven:

Succesplanner 2020 review 001
Deze Succesplanner heeft een mooie groene cover, met goudfoliedruk. Plus handig elastiek en twee bladwijzerlintjes in bijpassende kleuren.
Waarom doe je wat je doet?
Waarom doe jij wat je doet? Doelen behalen op wilskracht IS mogelijk, maar niet echt optimaal. Toch weten veel mensen niet precies waarom ze iets doen, waardoor ze snel hun focus en drive verliezen. Deze pagina helpt je om daar meer duidelijkheid in aan te brengen.
Succesplanner 2020 review 002
Het maandoverzicht. Hier kun je bijvoorbeeld je grotere projecten of afspraken in zetten, maar je kunt het overzicht ook gebruiken om je dankbaarheid te noteren (zoals de tip aangeeft!), of om bijvoorbeeld per dag bij te houden hoeveel water je drinkt.
Zo deel je je week in
Het weekoverzicht van de Succesplanner. Met regels per half uur (heb ik volgens mij nog niet eerder gezien!), focuspunten, contacten en ruimte voor een affirmatie. Ook weer genoeg ruimte om je to do’s te noteren.
Succesplanner 2020 review 006
Je kunt je dag per half uur inplannen. Nu zet ik op de tweede regel zelf altijd .30 (als dat nodig is); hier is het al gebeurd.
Maandevaluatie 2020 review 004
Aan het einde van elke maand volgt een check-up. Wat waren je grootste uitdagingen? Wat heb je geleerd? Wat ga je nog leren?
Succesplanner 2020 review 007
In de planner vind je af en toe ook planningstools die je helpen om de boel scherp te houden, zoals deze productiviteitsboost. Heel handig dat deze IN de planner zijn verwerkt, in plaats van op de eerste of laatste pagina’s. Zo kom je ze vanzelf tegen!
Jaarevaluatie
Aan het einde van het jaar is het natuurlijk ook goed om even terug te kijken én om alvast de basis te leggen voor je plannen voor het komende jaar.

Indeling

Ook deze planner begint weer met een uitleg. En dat is fijn, zeker als je ‘m voor het eerst gaat gebruiken. Het leuke hier vind ik dat de focus niet direct op plannen ligt, maar op dromen.

Uiteindelijk dromen we allemaal wel ergens van. Maar er zit een behoorlijk gat tussen dromen en doen. De Succesplanner biedt ruimte voor allebei: voor het dromen (en waarom je ervan droomt!) en voor het omzetten naar concrete dagelijkse acties.

Hiervoor kun je een vorm kiezen die jou het beste past. Misschien ben je vooral fan van de mindmap, of heb je juist veel meer aan een schema. In het deel ‘Mijn plannen en planningen’ heb je ruimte om dat helemaal op jouw manier te doen.

En dan is het een kwestie van die projecten ook daadwerkelijk inplannen. Dat kun je van breed naar smal doen. Je begint bij de jaarplanning, waar je bijvoorbeeld je grote deadlines in opneemt. Op basis van die jaarplanning, vul je de maandkalender in. En op basis van die maandkalender kun je per week je focuspunten bepalen.

Het belangrijkste hier: de belangrijkste taak per dag. Zorg ervoor dat je die in ieder geval altijd invult en afwerkt.

Evalueren

Ook in deze planner is het weer belangrijk om met enige regelmaat te evalueren: maandelijks bijvoorbeeld. Wat me hierin het meest opvalt:

  • Wat was voor mij de grootste uitdaging?
  • Waarin verschilde ik deze maand met de maand ervoor?
  • Welke acties kan ik ondernemen om mijn mindset te verbeteren?

Onbewust legt dit de nadruk op persoonlijke ontwikkeling. Ik vind wel heel goed dat daar op zo’n manier aandacht aan wordt besteed. Uiteindelijk vind je groei toch buiten je comfortzone en zou je aan de hand van deze evaluaties die groei heel helder in kaart moeten kunnen brengen.

Realiseer je overigens wel dat stilstand op deze manier óók heel snel zichtbaar wordt 😉

Bijzonderheden

In elke review valt me wel iets op dat anders is dan bij andere planners en dat is bij deze Succesplanner niet anders. Bij elk maandoverzicht staat deze tip: Probeer eens om dagelijks in deze maandkalender te noteren waarvoor je die dag dankbaar bent geweest. Volgens de inspirerende boeddhist Thich Nhat Hanh is het niet geluk dat dankbaar maakt, maar dankbaarheid die gelukkig maakt.

Dat vind ik mooi: niet alleen een tip, maar ook het waarom. Bovendien is het een mooie manier om steeds weer terug te grijpen naar dat maandoverzicht, iets dat je anders misschien niet snel zou doen.

Ook handig: na elke maandelijkse check-up vind je een paar lege (dotted, dus met van die stipjes) pagina’s. Als je nu niet zo van het evalueren in woorden bent, kun je daar ook gebruik van maken om bijvoorbeeld te tekenen of iets anders creatiefs te doen.

Oordeel Succesplanner 2020

Waarschijnlijk is deze review van de Succesplanner de laatste review die ik op LekkerLevenMetMinder.nl ga doen. En ik moet zeggen: ik had geloof ik met geen betere planner kunnen eindigen. Ik snap wel waarom hij zo populair is.

De eenvoud en doelgerichtheid spat er vanaf, maar wel op een manier waarover is nagedacht. Je kunt merken dat de ontwikkelaars zelf ook al lange tijd bezig zijn met optimalisatie. In deze planner zit niets te veel, maar ontbreekt ook niets.

Wat ik zelf wederom heel fijn vind, is de uitleg vooraf. Elke planner heeft wel min of meer hetzelfde doel, maar je haalt er pas écht alles uit, als je weet welke strategie de maker in gedachten heeft gehad.

Ook hier is de prijs weer een puntje. De meeste planners blijven zo tussen de 35 en 45 euro hangen en dat is ook hier weer het geval. Dat is een brok geld, maar dat zijn de prijzen nu eenmaal. Bovendien haal ik dat geld er persoonlijk gemakkelijk uit, doordat ik ook doelgerichter met mijn bedrijf omga.

Ruimte voor verbetering?

Eigenlijk niet zoveel. Aan de ene kant zouden van mij de regeltjes per half uur nog wel iets groter/langer mogen zijn, omdat mijn handschrift wat groter is. Aan de andere kant; dat betekent ook dat de planner groter moet worden. Bovendien is het ook wel goed om ook daar to the point te blijven. Ik heb mijn huidige planner even bekeken en omschrijf dingen sowieso toch aardig kort. Meer een gevoel dan concrete noodzaak dus.

Wat vind jij – na het lezen van deze review – van de Succesplanner? Is het een kandidaat?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek de route naar jouw rijke leven


Adine @ LekkerLevenMetMinder
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

3 Comments
    1. Het maken van de reviews kost best veel tijd, zeker als het er elk jaar meer worden. Dat er steeds weer nieuwe zijn is natuurlijk erg leuk, maar in deze periode van het jaar wil ik ook genoeg tijd en ruimte hebben om te besteden aan wat meer geldgerelateerde onderwerpen, zoals doelen voor het nieuwe jaar etc. Ik merk dat dat nu – zeker nu ik van 5 naar 3 artikelen per week ben gegaan – steeds meer in het gedrang komt.

  1. Ik vind dat hij een schitterend uiterlijk heeft en een heel mooie cover. Het valt me op dat bijna alle planners zijn geïnspireerd door de behoefte van de bedenker, die geen perfecte planner kon vinden en er daarom zelf maar eentje maakte.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.