Planner Reviews 2019: Milly Pie

Milly Planner Review 2019

“Live today, love to do”; met die slim gevonden slagzin wordt de Milly Pie aangeprezen. Een planner die overzicht in stijl belooft, door middel van een uniek plansysteem. Hoewel ik al wel eens van de Milly Pie Planner had gehoord, had ik er nog nooit eentje in het echt gezien. Tijd om daar verandering in te brengen. Ik ben namelijk wel benieuwd of deze planner doet wat ‘ie belooft; namelijk al die lijstjes en plannen opvolgen ook leuk maken. Ben je daar ook benieuwd naar? Stay tuned voor deze Milly Pie Planner review!

Het verhaal achter de Milly Pie

De Milly Pie is ontwikkeld door de tweelingzussen Annegien en Catalijn. Beide fulltime moeder, fulltime ondernemer, fulltime levensgenieter én fulltime dromer, denker en doener. Vind maar eens een agenda die genoeg ruimte biedt om al die rollen te vervullen!

Daar leken de twee steeds maar niet in te slagen en daarom besloten ze om zélf zo’n planner te ontwikkelen. Het werd een inspirerende, motiverende en stevig gevulde planner voor duizendpoten: de Milly Pie.

Inmiddels is de Milly Pie verkrijgbaar in verschillende modellen. Nieuw dit jaar zijn twee linnen edities. De Bowtie Classic Milly Pie met linnen cover zie je terug op de foto’s in deze review.

Praktische informatie

❤ Nederlands (met soms wat Engelstalige kopjes)
❤ Ongedateerd, zodat je aan het einde van een jaar geen ongebruikte pagina’s overhoudt
❤ Een week op twee pagina’s (pagina = bijna A4), inclusief weekend
❤ Elke dag telt van 7:00 tot 22:00 uur en elk uur heeft twee regels. Weekenddagen hebben één regel per uur en nemen samen evenveel ruimte in als één doordeweekse dag.
❤ Ruimte voor 3 dagelijkse prioriteiten, een privé ’to do’ en een focus van de week
❤ Met tabbladen in vrolijke kleurtjes, stickers voor bijvoorbeeld sporten en vakantie
❤ Ruimte voor missie en visie, moodboard
❤ Met jaarplanner en kalender tot en met 2022
Ringband met linnen cover en map achterin (die map zit niet in de andere versies). In de ringband zit ook een plastic hoesje waar je bijvoorbeeld kaartjes in kunt stoppen. De ringband heeft twee ringen, dus je kunt eigen aanvullingen relatief makkelijk toevoegen.
❤ Met maandplanner, maandelijkse MUST DO-lijst, waarop je je doelen van de maand kunt inplannen per week, taken per maand die je dichter bij je doel brengen, to do’s voor elke dag
❤ Achterin de planner staan héél veel lijstjes: een verlanglijstje, een lijst om cadeau-ideetjes voor anderen bij te houden, lijstjes ter voorbereiding op de vakantie, een bucketlist, ruimte om aan te geven waar je trots op bent, waar je blij van wordt, je grote ideeën, wat je inspireert en véél notitieruimte
De Milly Pie is verkrijgbaar vanaf 49,95 euro. Voor de linnen editie betaal je 55,00 euro. Je kunt ook nog kiezen voor een combi-deal, waarbij je ook een handig notitieboek krijgt.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Looks

De Milly Pies worden gekenmerkt door een opvallend ontwerp. Zo heb je er eentje met zebra’s, met rozen, met geometrische vormen… En je hebt de Bowtie Classic, uitgevoerd in een blauwe kleur, met klassieke kleine strikjes. Dit is de Milly Pie die ik voor deze review gebruikt heb. De binnenkant is voorzien van een print met roze olifanten, die héél mooi past bij het bijbehorende notebook. Je kunt er dus zeker in stijl mee voor de dag komen!

Een leuk accent is het leren riempje met drukknoop waarmee je de planner kunt sluiten. De versies zonder linnen kaft sluiten met een elastiek.

Ik heb uiteraard weer wat foto’s voor je gemaakt, zodat je zelf ook kunt zien hoe deze planner eruit ziet:

Voorkant Milly Pie Planner
Dit is de Bowtie Classic planner. Met linnen kaft en leren sluitbandje.
I'm a Milly Pie
Een planner voor echte duizendpoten. De tabbladen zijn gemaakt van stevig gekleurd karton en zijn praktisch in gebruik.
Map achterin
De linnen editie is voorzien van een map achterin de planner. Hier kun je belangrijke dingen in opbergen.
Deze maand
Elke maand begint met een overzicht van je taken en dingen die je elke dag moet of wilt doen. Je kunt de liniaal gebruiken om te markeren op welke pagina je zit.
Maandplanner
Plan je maand met de maandplanner. Geef aan wat je focus is en wat je per week én per dag gaat doen om je doel te behalen.
Must DOO-lijst
Naast de dingen die je WILT doen, zijn er vaak ook nog een aantal dingen die je MOET doen. Omdat ze je verder helpen, bijvoorbeeld. Die noteer je in de Must DOO-lijst.
Weekoverzicht
Het weekoverzicht van de Milly Pie is heel duidelijk: je kunt voor elke dag je prioriteiten invullen en er is daarnaast ruimte voor privé to do’s en notities.
Lijstjes, lijstjes, lijstjes
Superfijn: heel erg veel lijstjes! En je kunt er dus meer uit het notebook halen.
To doo-lijstjes
In zowel de planner als in het Did & Doo notebook vind je verschillende soorten ’to doo’-lijstjes. Je scheurt ze dankzij het scheurrandje eenvoudig uit het notitieboek, om ze vervolgens in je planner te stoppen.
Complete set
Als je alles écht helemaal compleet wilt hebben, dan kun je ook nog kiezen voor een Did & Doo-notebook én een notitieboek om al je ideeën in te noteren. En al die bladen kun je uiteraard weer in de planner stoppen!

Indeling

Ik heb zelden een planner gezien die zó aansluit bij mijn behoefte om lijstjes te maken. Toegegeven; in het opvolgen van lijstjes ben ik minder sterk, maar ik vind het wél heel fijn om overal de ruimte voor te hebben. En als ik dat al niet genoeg in deze planner had, dan heb ik er dus nog een compleet Did & Do Notebook bij. Met dit notebook kun je je agenda nóg verder aanvullen.

Maar ik zal eerst wat meer vertellen over indeling. Je zag het op de foto’s al een beetje; je begint met je doelen voor een bepaalde maand. Wat wil je doen? Wat wil je bereiken? Wie kan je daarbij helpen? Vervolgens zet je die doelen weg in specifieke weken, op specifieke dagen. Dit voorkomt dat je je doel halverwege de maand al uit het oog verliest.

Als je dan op weekniveau aangekomen bent, dan kun je per dag prioriteiten opgeven en de rest van je dag inplannen. Omdat deze planner niet gedateerd is, kun je in principe op elk moment beginnen met gebruiken. Bovendien kun je hem gebruiken tot hij helemaal vol is. De verschillende maanden zijn eenvoudig te onderscheiden door middel van de tabbladen. Achter elk tabblad vind je vijf weekoverzichten, dus je hebt meer dan genoeg ruimte voor kortere én langere maanden.

De ruimte voor notities is achterin te vinden, achter het tabblad Notes. Die notities en andere lijstjes kun je weer aanvullen met lijstjes uit het notebook.

Voorin zit trouwens ook nog een stickervelletje, met stickers die je kunt gebruiken om de boel wat aan te kleden. Denk aan stickers voor je tandartsafspraak, de kapper, je gewicht en meer. Die geven er bijna een beetje een bullet journal vibe aan.

Elke maand eindigt met wat ruimte voor reflectie. Met een lijstje met dingen die goed gingen, dingen die beter konden en hoe dat volgende maand ook echt beter kan. Daarnaast is er aan het einde van de maand ruimte voor een ‘braindump‘. Ook wel fijn, want juist als je reflecteert, kom je op ideeën.

Bijzonderheden

Het eerste dat opvalt aan deze planner is de uitstraling. Het is een luxe, mooie planner, met een ontzettend grappig ontwerp. De buitenkant is heel subtiel en netjes en aan de binnenkant lacht die roze olifant je tegemoet. De combinatie met het notebook en notitieblok vind ik heel handig; hoe vaak gebeurt het niet dat er véél minder notitieruimte in een planner zit dan je eigenlijk graag zou willen hebben? Daar hoef je je hiermee dus geen zorgen meer over te maken. En als je geen extra notebook wilt kopen, kun je ook gewoon je eigen papiertjes perforeren en toevoegen.

Als je de hele agenda vol hebt geschreven, kun je hem zelfs omtoveren tot luxe notebook. Dan haal je gewoon het (volgeplande en inmiddels afgeronde) deel eruit en combineer je je eigen notities en lijstjes met de lijstjes uit het Did & Doo-notebook. Het agenda-deel heb je dan misschien niet meer nodig, maar veel lijstjes gaan wél langer mee dan een jaar. En dan hoef je ze niet weer opnieuw over te nemen in een andere planner!

De map achterin heb ik ook nog niet eerder gezien bij een planner en die bevalt me wel: nu steken er ook op allerlei plekken papieren uit mijn planner. Die zou ik dan gewoon allemaal netjes kunnen verzamelen in de map.

Oordeel Milly Pie Planner

Eigenlijk heb ik dit jaar tot nu toe alleen maar hele toffe planners gezien. Dat komt natuurlijk ook een beetje omdat ik niet zomaar elke planner in deze test opneem. Over deze ben ik dus óók heel enthousiast. Van deze planner krijg ik namelijk zin om te plannen. Er is genoeg ruimte voor ideeën en doelen, maar die worden ook direct vertaald naar praktische acties. Niet teveel gedoe, gewoon wat punten noteren en plannen. Dat is iets dat ik wel goed kan gebruiken.

Dat hij niet gedateerd is, vind ik in dit geval niet zo’n probleem. Soms gebruik ik een planner namelijk ook een poosje niet. Dat was bijvoorbeeld het geval deze zomer, toen we eerst op vakantie waren en daarna thuis een beetje in een roerige situatie terechtkwamen. Omdat de Happiness Planner die ik dit jaar gebruik wél gedateerd is, zal ik die pagina’s hooguit nog gebruiken als kladblaadjes. Als me zoiets zou overkomen met de Milly Pie, kan ik gewoon weer verder waar ik gebleven was, zonder dat ik pagina’s hoef weg te gooien.

Wat ik ook heel prettig vind aan deze planner is de diversiteit. Zo kan ik eenvoudig noteren hoeveel water ik drink (ja, daar is hij weer!) of beweeg, maar is er ook meer dan genoeg ruimte voor zakelijke doelen. Het is écht een planner voor duizendpoten. En daarmee waarschijnlijk óók perfect voor de gemiddelde vrouw 😉

Ruimte voor verbetering?

Eigenlijk zijn er maar heel weinig dingen die ik liever nog anders zou zien bij deze planner. Het viel me op dat het papier een beetje dun leek, maar als dat veel dikker wordt, is de planner niet meer te tillen. Bovendien heb ik het even getest; je kunt er prima met een balpen in schrijven.

Een ander klein puntje van verbetering zou de liniaal zijn; het is ook wel handig als je die op de ringband kunt schuiven, zodat je ‘m gemakkelijk naar de volgende week kunt verplaatsen. Aan de andere kant zit hij dan ook weer losser, waardoor je ‘m mogelijk ook kwijtraakt. Dat zou ook weer zonde zijn!

En zoals bij vrijwel alle planners die ik tot nu toe heb getest, kan ik me voorstellen dat de prijs je wat tegenhoudt. Maar dan moet ik ook weer zeggen: een planner is gewoon niet vergelijkbaar met een agenda. Misschien kun je in een agenda ook alles kwijt, misschien kun je een gewoon schrift kopen en daar alles mooi zelf in inkleuren en ben je voordeliger uit.

Maar als je wat structuur wilt, dan kom je al snel bij een planner terecht. En die bieden meer, maar ze kosten óók meer. Deze is nog wat duurder dan de meeste andere planners die ik getest heb, maar het voordeel hiervan is wél dat je ‘m langer kunt gebruiken. Zelfs als je trouw elke dag van het jaar invult, gaat hij 60 weken mee. Dat is al ongeveer twee maanden langer dan een gewone planner. En daarmee maakt hij het prijsverschil eigenlijk al meer dan goed.

Kende jij deze planner al? En spreekt hij je aan?

Lees ook de andere reviews:

 

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

5 Comments
  1. Ik lees jouw blogs over planners altijd met veel enthousiasme. Maar ik weet dat ik uiteindelijk meer van ’t digitale ben.

    Maar… over deze planner ben ik ècht heel enthousiast (hoera overal lijstjes!)… dus… misschien… als we dit jaar met de familie dat éne feest vieren van de Sint…

  2. Ja, deze ken ik! Hij is inderdaad prachtig om te zien. Maar voor mij is het toch wat te voorgekookt wat betreft al die doelen en plannen. Misschien ben ik wat dat betreft dan toch meer iemand voor een gewone agenda. Mijn Moleskine XL werkt voor mij bijvoorbeeld wel goed.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.