Planner Reviews 2019: Zakenmam Agenda

“Een uitnodiging én aanmoediging om in beweging te blijven, te blijven groeien, het beste uit je tijd te halen en je te focussen op alles wat belangrijk voor je is.” Met die woorden maakte ik kennis met de Zakenmam Agenda 2019. En wie mij inmiddels een beetje kent, kan zich vast voorstellen dat die woorden een gevoelige snaar raakten. En de ondertitel ‘voor overzicht en succes’ deed daar nog een schepje bovenop. Uiteindelijk is dat toch wat een planner je zou moeten brengen: overzicht én – als je iets met dat overzicht doet – succes. Op welk vlak dan ook. Hoog tijd om deze planner eens van dichtbij te bekijken en te zien of de Zakenmam Agenda deze belofte ook waar maakt.

Het verhaal achter de Zakenmam Agenda

De Zakenmam Agenda is ontwikkeld door Marieke Anthonisse: ‘Zakenmam’. Op jonge leeftijd was ze al behoorlijk ondernemend en toen ze eind jaren 90 klaar was met haar studie en iets las over Professional Organizers, wist ze het: hier moest ze iets mee doen. Ze werd één van de eerste professional organizers van Nederland.

In de jaren daarop bleef Marieke zich ontwikkelen. Ze volgde trainingen en opleidingen, werd coach/trainer en werd uiteindelijk ‘Zakenmam’. Een business coach voor ondernemende vrouwen, die óók moeder zijn. Hen helpt ze om succesvol te worden in wat ze doen.

Een onmisbare tool daarbij is natuurlijk een goede planner. Daarom besloot ze al haar ervaring in coaching, organiseren en plannen in te zetten om haar eigen Zakenmam Agenda te ontwikkelen.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Praktische informatie

❤ Nederlands
❤ Een week op twee pagina’s (pagina = bijna A4), inclusief weekend
❤ Elke dag telt van 6:00 tot 22:00 uur, van 9.00 tot 21.00 uur twee regels
❤ Ruimte voor wekelijkse to do’s (bedrijf en gezin/jezelf)
❤ Kadertje om successen in vast te leggen
❤ De week begint met een strook voor notities
❤ Elke week een korte motivatie, tip, opdracht
❤ Gebonden roze hardcover met foliedruk en twee bladwijzerlintjes
❤ Achterin zit een soort envelop om bonnetjes e.d. in te bewaren
❤ Veel notitieruimte
❤ Elke week laat een maandoverzicht zien met de week waarin we zitten
❤ Elke planner is (met de hand) genummerd
❤ Handig: overzicht van schoolvakanties (NL/BE), een jaarplanner met feestdagen, cadeaulijst, bloginspiratie en een adressenlijst. Die is dit jaar nieuw en ingevoerd naar aanleiding van feedback van gebruikers.
❤ Maandelijks ruimte voor het aangeven van focus, omzetdoel, andere cijfermatige doelen/overzichten en belangrijkste activiteiten
Kwartaaloverzichten
❤ Aan de zijkant kun je goed zien waar een maand begint; je hebt dus geen tabbladen, maar kunt zo wel heel snel bladeren.
❤ De Zakenmam Agenda is te koop voor 35 euro, inclusief btw en verzendkosten

Looks

De Zakenmam Agenda ziet er mooi en eenvoudig uit. De roze kleur valt op en het goud steekt er mooi tegen af. De bladwijzerlintjes zijn ook roze en goudkleurig. De kaft doet me een beetje denken aan de bijbeltjes van vroeger; licht gewatteerd met een lederlook. Dit zorgt voor een wat luxere uitstraling. Op de rug staat ook nog een keer aangegeven wat het is, dus je kunt hem ook eenvoudig in de kast zetten.

Van binnen heeft de agenda een rustige uitstraling. Er wordt gewerkt met kleurtjes, maar die zijn aardig subtiel. Bovendien is het grootste gedeelte uitgevoerd in een donkergrijze kleur. De gekleurde prenten aan het begin van elk kwartaal zorgen voor wat jeu.

Uiteraard heb ik weer wat foto’s geschoten, zodat je zelf ook een beetje een indruk kunt krijgen van hoe deze planner eruit ziet:

zakenmam-pakket
De Zakenmam Agenda werd bezorgd in een mooi pakketje.
buitenkant-zakenmam-agenda
De buitenkant van de agenda, de kleur lijkt hier iets feller dan hij in werkelijkheid is, maar hij knalt behoorlijk!
genummerde-versie-zakenmam-agenda
De Zakenmam Agenda wordt uitgebracht in gelimiteerde oplage, ik heb nummer 609.
terugblik-zakenmam-agenda
Het jaar begint met een terugblik op 2018. Wat ging goed, wat kan beter?
kwartaal-zakenmam-agenda
Elk kwartaal begint met een mooie plaat en een kwartaaloverzicht
weekoverzicht-zakenmam
De week is overzichtelijk; voldoende ruimte voor elke dag en een extra strook voor notities aan de linkerkant. Alle dagen hebben even veel ruimte, ook weekenddagen.
dankbaarvoor-zakenmam
Elke week is er ruimte om aan te geven wat je voor jezelf/je gezin wilt doen en is er een vakje voor hoogtepunten, dankbaarheid, enzovoorts
getallen-zakenmam
Een handig overzicht voor cijfertjes. Dit kan gaan om omzet, maar je ziet bijvoorbeeld ook ‘km’ voor kilometerregistratie en hebt ruimte om zelf nog andere cijfers toe te voegen.
handige-lijstjes-zakenmam
De planner zit vol handige lijstjes, waaronder een cadeaulijst. Als je steeds iets noteert wat je te binnen schiet, heb je altijd iets om te geven.
bloginspiratie-zakenmam
Er is zelfs ruimte om je bloginspiratie vast te leggen.
terugblik-2019-zakenmam
Reflectie is belangrijk, daarom is het fijn dat je aan het einde van het jaar kunt terugblikken. Dat helpt je met je focus voor het komende jaar.

Indeling

De agenda begint met een afsluiter van het voorgaande jaar, in dit geval 2018. Waar ben je trots op? Waar ben je dankbaar voor? En hoe zag je jaar er in cijfers uit? Vervolgens gaat de planner naar het jaar waar het allemaal om draait: 2019. Het begint met twee blanco pagina’s, waarop je zelf vast wat ideeën over het komende jaar kunt noteren.

In de Zakenmam Agenda staan vier kwartaaloverzichten. Hier kun je een overzicht maken van hoe je kwartaal er grofweg uitziet. Hier is geen ruimte voor enorm veel details, maar je kunt er wel prima verjaardagen, afspraken of grove deadlines op kwijt. Deze helpen je met het plannen.

Elke maand begint met twee pagina’s waarop je duidelijk neerzet wat je focus zal zijn. Je noteert hier je prioriteiten, je overige activiteiten en eventuele overige doelen. Ook is hier ruimte om cijfers bij te houden; je kilometerregistratie, je inkomsten, maar misschien ook je sportactiviteiten, glazen water die je drinkt, enzovoorts.

Daarna volgen de weekoverzichten van die maand. Elke week beslaat steeds twee pagina’s.

Deze agenda loopt van 24 december 2018 tot en met 5 januari 2020 en bevat daarnaast een jaarplanner van 2020. Zo kun je de belangrijkste afspraken alvast ergens noteren.

De weekindeling vind ik zelf erg prettig. Er is genoeg ruimte om goed – en heel specifiek – te plannen. En hoewel er wel kleurtjes gebruikt worden, is de planner van binnen verder ook erg rustig. Ik houd daar wel van; dat houdt me in ieder geval een beetje gefocust.

Bijzonderheden

Vorig jaar zat de Zakenmam Agenda 2019 niet in de plannertest. En daarvoor waren twee redenen. Allereerst kwam ik deze planner gewoon te laat tegen. Een praktisch probleempje. De tweede reden was anders meer inhoudelijk: ik voelde me niet zo aangesproken door het ‘Zakenmam‘.

Ik ben ondernemer, ik kan regelmatig wel wat meer focus en planning gebruiken én ik houd van overzicht. Maar ik ben geen moeder. En daarom kan ik me wat minder identificeren met bijvoorbeeld de mamablogs of gerelateerde producten.

Tegelijkertijd vind ik het met een review belangrijk om zoveel mogelijk opties te bespreken. Wat voor mij relevant is, hoeft voor een ander niet relevant te zijn. En andersom natuurlijk. Daarom besloot ik hem dit jaar wel mee te nemen.

En ik moet zeggen: ik ben blij dat ik deze planner uiteindelijk tóch geprobeerd heb. Het is namelijk helemaal geen verlengstuk van een mamablog; ik heb me duidelijk op het verkeerde been laten zetten door de naam ‘Zakenmam’. Het is gewoon een hele praktische planner, zonder speciale focus op kinderen. En niet dat ik daar wat tegen heb, maar ik vind het zonde als ik de helft van de agenda niet kan gebruiken.

Oordeel Zakenmam Agenda 2019

Ik moet eerlijk zeggen: de Zakenmam Agenda 2019 heeft mij erg positief verrast. Ik had verwacht dat het meer een soort gezinsplanner zou zijn, maar dit is gewoon een hele praktische planner, voor mensen die een bedrijf én een leven hebben. Voor mij is het absoluut een optie voor volgend jaar.

Hij zit boordevol praktische lijstjes, waardoor je niet steeds zelf opnieuw het wiel hoeft uit te vinden. Vooral het cijferlijstje vind ik erg praktisch; in andere planners miste ik wel eens de ruimte om bijvoorbeeld mijn waterinname bij te houden. Hier kan ik daar zelf een kolom voor aanmaken. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor sporten of andere doelen die meetbaar zijn.

De combinatie van zakelijk en privé vind ik ook prettig. Als ondernemer lopen die vaak toch heel erg door elkaar heen. Het is dan mooi als je geen aparte lijstjes hoeft bij te houden voor praktische ‘huis’-dingen, maar gewoon alles kunt vastleggen in je planner.

Een ander belangrijk pluspunt vind ik het maandoverzicht dat is opgenomen in elk weekoverzicht. Dat scheelt me behoorlijk wat ‘welke week is het’-opdrachten in Google.

Opvallend

Het valt me op dat deze planner niet zoveel ruimte voor reflectie heeft als bijvoorbeeld de Purpuz Planner. Vooralsnog lijkt me dat niet direct storend. Hoewel reflectie belangrijk is, kijk ik vooral graag vooruit en steek ik mijn energie liever in vooruitkijken dan in terugkijken. Eigenlijk vind ik het stiekem wel fijn om er een beetje ruimte voor te hebben, maar niet zoveel dat ik het gevoel heb dat ik in een jaar ook nog eens 30 dagen fulltime aan het reflecteren moet zijn.

Met een prijs van 35 euro inclusief verzending is ook deze planner weer duurder dan een gewone agenda, maar is hij heel netjes geprijsd ten opzichte van veel andere planners. Bovendien is een planner gewoon niet te vergelijken met een gewone agenda, dus eigenlijk zou je daar niet naar moeten kijken.

Persoonlijk vind ik het wél jammer dat de Zakenmam Agenda niet verkrijgbaar is (of lijkt te zijn) via Bol.com. Ik vul natuurlijk regelmatig enquêtes in voor Bol.com-bonnen en het zou mooi zijn als ik die bonnen ook voor de aanschaf van deze planner zou kunnen gebruiken. Maar als dat het enige is…

Kende jij deze planner al? Spreekt hij je aan?

Lees ook de andere reviews:

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
 1. Ik had net mijn agenda gekocht toen ik deze voorbij zag komen op Facebook. Maar vind sowieso €35 erg veel geld voor een agenda / planner. “Vroeger” gaf ik dat er wel aan uit, maar tegenwoordig ben ik er wat kritischer over geworden merk ik

  1. Welke heb jij nu? En er zit inderdaad een prijsverschil tussen planners en agenda’s, maar ik moet wel zeggen: dat vind ik ook wel terecht. Tussen de planners en agenda’s die ik tot nu toe heb gezien, zit gewoon veel verschil. En een planner is dan voor mij als ondernemer een stuk handiger. Tegelijkertijd heeft een planner niet voor iedereen echt meerwaarde, dus als een agenda ook prima voldoet, zou ik zeker ook geen bak extra geld uitgeven voor iets dat ik toch niet nodig had!

 2. Oh, ik ben dol op agenda’s dus deze post las ik met interesse! De tijdstippen vind ik jammer. Ik heb die liever niet in de agenda voorgedrukt staan. De prijs vind ik bijzonder hoog, maar verder ziet het er uit als een mooie agenda.

  Alleen dat knalroze hoeft van mij dan weer niet.

  Ik heb genoten van je review!

  Ik ga toch maar weer voor de (saaie) Moleskine XL.

  1. Moleskine is misschien saai, maar wel lekker overzichtelijk en herkenbaar! Maar dus geen voorgedrukte tijdstippen, begrijp ik? Vind ik zelf altijd wel prettig. Heeft die Moleskine ook wat ‘planneraspecten’, of is het echt meer een agenda?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.