Planner Review: Flow Planners Agenda 2019

Review Flow Planners Agenda 2019

Vorig jaar kon je hier voor het eerst kennis maken met de Flow Planners Agenda. Die werd in dat jaar gelanceerd door Marloes de Jong. Met succes, want ook dit jaar kunnen we weer genieten van deze mooie planner. De Flow Planners Agenda 2019 is wederom een alles-in-één agenda, speciaal gemaakt voor ondernemende vrouwen. En aangezien ik mezelf wel in die categorie schaar, leek het me leuk om deze planner ook dit jaar weer eens onder de loep te nemen.

Het verhaal achter de Flow Planners Agenda 2019

De Flow Planners Agenda is een vrij ‘jonge’ planner; hij werd vorig jaar voor het eerst op de markt gebracht door Marloes de Jong. Haar missie met deze planner? Mensen helpen om te plannen vanuit een gevoel van innerlijke balans, in plaats van ‘moeten’. En met ‘mensen’ bedoelt Marloes dan vooral ondernemende vrouwen met een mindset die gericht is op ontwikkeling.

Het leuke is; dat zie je bij haarzelf ook. Ik heb Marloes het afgelopen jaar natuurlijk een beetje gevolgd en een aantal keer (online) gesproken en haar ‘ontwikkelingsmindset’ van dichtbij mogen zien. Na de succesvolle lancering van de Flow Planners Agenda vorig jaar, heeft ze de afgelopen weken ook een speciale training ontwikkeld. Een mooi voorbeeld van practice what you preach.

Bekijk ook: de Financiële Strategie-planner >>

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Praktische informatie

❤ Nederlandstalig
❤ Twee werkdagen per pagina, zaterdag en zondag zijn gecombineerd. Elke pagina heeft daarnaast aparte vakjes voor ’taken thuis’, ’taken werk’, ‘bellijst’, een lijstje met een vraag als ‘Wat kan ik doen om echt te gaan ontspannen’ en – yes! – voorgedrukte flesjes om aan te geven hoeveel water je gedronken hebt!
❤ De dagen beginnen met twee regels voor notities. Daarna worden ze ingedeeld van 8.00 tot 20.00, met schrijfruimte per half uur.
❤ Met datum en weeknummer op elke pagina. Ook heeft elke pagina een maandkalender. De planner begint al op week 50 van het oude jaar; vanaf 10 december 2018 kun je ‘m dus al gaan gebruiken.
❤ Elke week begint met een lijstje met taken, een boodschappenlijstje, 1-3 weekdoelen, persoonlijke focuspunten en zelfs een maaltijdplanning!
❤ Elke maand begint met een maandoverzicht met ruimte voor social media tracking (en je kunt die pagina’s natuurlijk ook gebruiken om je sociale media- en blogkalender op te stellen
Verjaardagskalender, een persoonlijk vision board, een zakelijk vision board en royale notitieruimte achterin (gelinieerd, maar met stipjes, zodat je er ook gemakkelijk ruitjespapier van kunt maken)
❤ Met pagina’s voor een terugblik op 2018 en je plan voor 2019. Denk aan het invullen van de doelen die je wilt bereiken, evenementen die je wilt bijwonen, adviezen voor jezelf, dagelijkse gewoontes die je graag wilt aanleren, met wie je wilt samenwerken, enzovoorts. Hierbij is onderscheid gemaakt tussen persoonlijk en zakelijk.
❤ Met harde spiraalkaft, tabbladen en een handig transparant insteekmapje achterin
Reflectie voor afgelopen maand, intenties en doelen voor de komende maand en sprints om die leuke ideeën ook daadwerkelijk om te zetten in actie
€ 39,95 – 42,95 via Flow Planners Heb je nog Bol.com-bonnen? Daar is hij ook te bestellen, voor 49,95 inclusief verzending. (hier is hij inmiddels uitverkocht)

Looks

Vorig jaar was er één variant van de Flow Planners Agenda: de roze editie. Dit jaar heb je keuze uit maar liefst vier covers. Er is weer een roze versie met bloemen (die er overigens wel iets anders uitziet dan de roze van vorig jaar), maar er zijn dit keer ook drie mintgroene varianten. Eentje met bloemen, eentje met een marmerpatroon en eentje met mintgroen, geometrisch patroon. Die laatste heb ik hier op mijn bureau liggen:

De voorkant van de Flow Planners Agenda 2019
De voorkant! Hij lijkt hier een beetje blauwig, maar is een mooie kleur mintgroen.
Jaaroverzicht
Jaarterugblik: hoe ging het afgelopen jaar eigenlijk?
Social media tracker
Aan het begin van elke maand kun je je social media-statistieken of (blog)planning noteren.
Reflectie planner
Reflectie: wat ging er afgelopen maand goed en wat kan er beter? En ook: schuif je doelen door, of schrap je ze?
Sprint
Nieuw dit jaar is de sprint; elke maand is daar ruimte voor. Hiermee houd je eigenlijk steeds je grote plaatje voor ogen.
Weekoverzicht
Je plannen voor de week, inclusief maaltijdplanning en boodschappen die je nog moet halen
Flesjes planner
Flesjes! Voor elke halve liter water die je drinkt, mag je een flesje inkleuren. Zo kom je wel aan die twee liter!

Bijzonderheden

Het mooie aan de Flow Planners Agenda 2019 is dat Marloes wat heeft gedaan met de feedback van haar klanten. Zo is bijvoorbeeld het bladwijzerlintje verruild voor tabbladen, zodat je nog makkelijker naar de juiste datum kunt zoeken. Ook heeft ze dit jaar dus een aantal nieuwe covers ontwikkeld.

Ook in deze versie zijn persoonlijk en zakelijk weer mooi met elkaar gecombineerd, waardoor je dus inderdaad een stuk minder hoeft te rommelen met aparte briefjes.

Wat ik ook wel heel interessant is, is de social media-tracker. Of de blogplanning, want zo zou ik hem eerder gebruiken. Die heb ik eigenlijk nog niet eerder in een agenda gezien en is voor mij wel heel praktisch.

Wat me ook aanspreekt – en tegelijkertijd een beetje angst aanjaagt – zijn de sprints voor elke maand. Een vriendin van mij doet daar veel mee op haar werk en als ze daarover vertelt, ben ik altijd even blij dat ik niet ‘op kantoor’ werk. Aan de andere kant: zo krijg je wel dingen gedaan. En in deze versie zien ze er trouwens niet eens écht heel eng uit: gewoon waar je die maand mee gaat beginnen, waar je mee gaat stoppen omdat het niet meer aansluit bij je huidige doelen en visie, wat je wilt opschalen en wat je gaat doen tijdens droomdagen.

Oordeel

Ondanks dat ik vorig jaar al erg vrolijk werd van deze agenda, is de Flow Planners Agenda 2019 voor mij écht weer een verbetering. Ik gaf vorig jaar al aan dat de uren- en rittenregistratie voor mij niet heel relevant was en die zit er dit jaar dus niet meer in. En als je ‘m wel mist, kun je daarvoor natuurlijk de royale notitieruimte achterin gebruiken.

De tabbladen vind ik ook een verbetering. Lintjes zijn mooi, maar ik vind ze niet echt ideaal in combinatie met een ringband. Dit werkt dan een stuk makkelijker.

Ook fijn dat de flesjes dit jaar gewoon weer zijn meegenomen. Dan heb je – ook als je een dag niet gaat sporten – in ieder geval het idee dat je iets doet dat goed voor je gezondheid is. In mijn Happiness Planner kan ik alleen aangeven wat ik die dag aan beweging wil doen. Maar schiet dat er een keer bij in, dan lijkt het meteen of je helemaal slecht bezig bent.

Ik kon dit jaar geen uitleg vinden over het gebruik van de agenda. Nu heb ik dat (denk ik) ook niet echt nodig, maar ik was wel benieuwd naar bijvoorbeeld de ‘droomdagen’ of tips over het ‘doen’ van een sprint. Ik denk overigens wel dat ik daarover meer informatie op de Facebook-pagina van Marloes kan vinden.

De belangrijkste verbetering ten opzichte van vorig jaar vind ik dat deze planner inderdaad nu meer gericht is op groei. En niet alleen in de zin van ‘wat wil je bereiken’, maar ook bijvoorbeeld ‘met wie wil ik samenwerken‘ of ‘bij welke zakelijke events wil ik aanwezig zijn?’ En bij beide vragen: waarom? Zonder dat je urenlang bezig bent met reflecteren of nadenken, sta je zo toch even een moment bewust stil bij je keuzes. Daar kan ik wel wat mee.

Wat vind jij van deze planner?

Lees ook de andere reviews:

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

1 Comment
  1. Mijn eerste gedachte was: Hij lijkt helemaal niet op de Flow! En toen ontdekte ik dat hij dus ook niet van het tijdschrift Flow is. De naam vind ik dus wat verwarrend en misleidend. Hij ziet er netjes uit, maar voor mij wel wat erg ‘voorgekookt’.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.