Planner Review: The Happiness Planner (2018)

The Happiness Planner

Bij een nieuw jaar hoort toch eigenlijk wel een beetje een nieuwe planner. Althans, dat vond ik. Maar welke? Er bestaan er tegenwoordig behoorlijk wat, dus ik onderwierp er een aantal aan de test. De Purpuz Planner kwam voorbij, de Happiness Planner zonder data, de Daily Greatness Training Journal en ook de Flow Planners Agenda (die je overigens nog met korting kunt bestellen!). The Happiness Planner wilde ik eigenlijk al heel lang, maar ik merkte dat de versie zonder data maar heel weinig schrijfruimte had. Daarom besloot ik om ook de gedateerde versie te bestellen.

Het verhaal achter de Happiness Planner

The Happiness Planner bestaat al sinds 2015. Inmiddels zijn er veel verschillende varianten verkrijgbaar. Je hebt dus de ongedateerde versie, maar ook een versie voor 100 dagen. En je kunt er terecht voor allerlei inspirerende goodies, zoals een Box of Happiness, mooie pennen en potloden, kladblokjes, enzovoorts.

Het paradepaardje van The Happiness Planner blijft echter de originele planner. Die is verkrijgbaar met een leren kaft en met een kartonnen kaft. Voor de kartonnen versie heb je dan weer een ‘luxe’ exemplaar en een gewoon exemplaar. Ik koos in dit geval voor een luxe kartonnen kaft. Dat had vooral te maken met de kleur; ik vind zilverkleurig toch mooier dan goudkleurig en de rustige uitstraling van zilver, wit en roze vond ik erg mooi. Het gaat hier dus om de versie voor 2018.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Praktische informatie

❤ Engelstalig
❤ Elke maand begint met een ‘plan’, daarna heeft elke dag een eigen pagina
❤ De dagen hebben geen specifieke tijdsindeling, maar wel aparte ruimte voor ‘schedule’ en ’to do’s’
❤ Deze planner is gedateerd
❤ Ruimte voor opmerkingen, waar je dankbaar voor bent, sport, je belangrijkste focus van die dag, je hoop voor morgen, positieve punten van een specifieke dag, opmerkingen
❤ Met pen, paperclips en papierknijpers (?) in bijpassende tint, in dit geval roze (pen) en zilver (rest)
❤ Maandreflectie (gevoel, mooiste momenten, wat je geleerd hebt, waar je dankbaar voor bent, waar je aan wilt werken, etc.)
❤ Elke maand heeft een eigen tabblad, zodat je makkelijk naar een bepaalde dag toe kunt
❤ Harde spiraalkaft met een luxe afwerking. De ‘normale’ is glad
❤ Voorin vind je de Happiness Roadmap, waarin je via een aantal opdrachten een plan maakt om de komende 52 weken aan je geluk te werken
Vanaf $54.00 via The Happiness Planner, de verzendkosten komen daar nog bij (gratis vanaf $150)

Looks

The Happiness Planner is gewoon heel erg mooi! De kleurstelling is mooi en als je niet van roze en zilver houdt, dan kun je ook gaan voor verschillende andere kleuren. Verder: kijk en oordeel zelf 🙂 Goed om te weten: hij is best behoorlijk groot; ongeveer 3 cm dik.

Hij zit in een mooi, stevig doosje. Ik gebruik dit bijvoorbeeld nu om kaarten in te bewaren
In het doosje vind je de planner, de werkbladen, wat stickers, knijpers en een mooie pen
The Happiness Planner
De Happiness Planner wordt geleverd met wat knijpertjes en een pen
Er zitten een aantal werkbladen bij
De ring is lekker groot, waardoor je moeiteloos de bladen kunt omslaan
Dankzij de tabbladen zit je zo bij de juiste datum
Je begint met het maken van je eigen Happiness Roadmap
Achterin de planner kun je het jaar evalueren
Per maand kun je een plan opstellen
En aan het einde van de maand reflecteer je
Dagindeling met onder meer to do’s, maaltijdplanning en sportieve planning
En overal natuurlijk motiverende quotes!

Bijzonderheden

Deze planner richt zich niet alleen op het behalen van je doelen, maar ook op persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt alle tools die je nodig hebt om stil te staan bij je gevoel en te zien hoe dat bij kan dragen aan het realiseren van je doelen. Wat wil je nu echt? En van welke dingen gaan je haren overeind staan? Op welke manieren kun je ervoor zorgen dat je minder te maken krijgt met die negatieve invloeden, terwijl je je focust op het positieve.

Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar ik denk dat er wel zeker een kern van waarheid in zit. Wat je aandacht geeft, groeit. En dat geldt zowel de negatieve als de positieve kant op. Dus als jij elke dag momenten hebt om na te denken over de positieve punten van die dag, dan zul je waarschijnlijk ook bewuster je dagen doorkomen.

Daarnaast is het ook gewoon een praktische planner: je kunt aangeven wat je die dag wilt eten, wat je plannen zijn qua beweging, wat je ’tijdsgebonden’ moet doen en wat je to do’s voor die dag zijn. Door de maandplanning kijk je ook wat verder dan dagen, wat het makkelijker maakt om taken in te plannen. En de reflectie is ook zinvol; als je nooit terugkijkt, kunnen plannen en doelen ook weer op de achtergrond verdwijnen. Voor je het weet is er dan weer een jaar voorbij waarin je niet hebt gewerkt aan wat jou echt gelukkig maakt.

Oordeel

Ik ben echt superblij met deze planner en kan niet wachten tot ik hem kan gebruiken. De pagina’s bieden me genoeg ruimte om aan te geven wat ik moet doen, maar ze laten ook genoeg ruimte voor wensen, dromen, dankbaarheid en opmerkingen.

Maar: ik heb ook best wat puntjes van kritiek. Deze Happiness Planner is best aan de prijs; ik heb er ruim €46 voor betaald en dat was nog mét korting. Bovendien bespaarde ik mezelf de verzendkosten door samen met vriendinnen te bestellen. Voor dat geld verwacht ik toch eigenlijk wel een beetje perfectie. En op dat punt laten ze toch nog wat liggen. De pagina’s zijn bijvoorbeeld in één keer geperforeerd en daarbij misschien iets te hard aangedrukt, want sommige pagina’s zitten bij de rand aan elkaar ‘geplakt’ en je krijgt ze bijna niet los, zonder te scheuren. Ook slaan niet alle pagina’s even lekker om; misschien dat de ringband toch nog wat te groot is.

De uitstraling, indeling, handige tabbladen en hopelijk ‘de werking’ van de planner maken echter weer een hoop goed, dus in 2018 ga ik hier met plezier gebruik van maken. Ik ga de komende dagen aan de slag met het invullen van mijn ‘Roadmap’ en kan eigenlijk niet wachten!

De Happiness Planner (in alle verschillende vormen) is hier te bestellen. En mocht je helemaal in een gulle bui voor jezelf zijn; ik heb onlangs ook zo’n Happiness Box besteld, da’s ook écht een cadeautje!

Heb jij inmiddels al een mooie planner gevonden? Of doe je daar niet aan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.