Afscheid nemen in 2018

Afscheid nemen in 2018

Over het algemeen zie ik een nieuw jaar altijd als een nieuw begin. Een mooi nieuw, onbeschreven blad om doelen na te streven, nieuwe dingen te leren, te doen… Wat ik eigenlijk nooit specifiek doe, is afscheid nemen. En ik weet niet of het komt door de veranderingen die ik zelf in de afgelopen maanden ook weer heb doorgemaakt, maar ik heb er nu wel behoefte aan. Aan echt een punt achter dingen zetten. Het boek dichtdoen en me vol energie concentreren op de nieuwe dingen. 

Waarom afscheid nemen?

Ik houd normaal het liefst alle opties open. Je weet immers nooit wanneer iets nog kan veranderen of het je wél ineens uitkomt. Maar: dat kost energie. Elk half-af verhaal, elk lijntje dat nog loopt, elke ergernis die onderhuids suddert; het zijn allemaal zaken die voor mij écht niet meer in een lekker leven met minder passen.

Het heeft me echt even tijd gekost om me dat te realiseren. Dat het soms nodig is om dingen los te laten, zodat je weer ruimte hebt voor nieuwe dingen. Zeker nu ik met allerlei leuke, mooie nieuwe ontwikkelingen bezig ben, merk ik hoeveel tijd en energie ik momenteel nog steek in dingen die ik prima kan schrappen. Dat is misschien even eng, maar ik denk dat ik daar zó overheen ben.

Daarom neem ik in 2018 afscheid van…

Bepaalde klanten

Om eerlijk te zijn was dit écht de trigger voor dit stukje. Ik ben ontzettend blij met mijn klanten, maar ik merk wel dat in sommige gevallen de relatie compleet uit balans is. Dat wat ik lever niet in verhouding staat tot wat ik krijg. Daar zet ik me al jaren overheen, maar ik heb er gewoon genoeg van. Ik stuur straks nog een laatste factuur en houd er daarna mee op. Genoeg is genoeg.

Nog meer spullen

Wat mij betreft heb ik nog veel meer spullen dan ik nodig heb. Komend jaar ga ik me dus gewoon weer eens even opnieuw laten inspireren door mensen als Valhalla. De zolder is namelijk nog steeds niet leeg en ik durf nu wel te zeggen dat dat dit jaar ook niet meer gaat gebeuren.

De administratie

De zakelijke boekhouding/administratie is voor mij ook al jarenlang één grote ergernis, die me al zeker een aantal grijze haren heeft opgeleverd. Ook dit pak ik vanaf volgend jaar anders aan. Of beter gezegd; ik pak bar weinig meer aan en zorg ervoor dat iemand die hier wél lol aan heeft het doet.

Verplichtingen

Ik realiseer me dat dit niet altijd kan, maar ik ga me niet meer overal toe verplicht voelen. Ik heb ook maar één keer 24 uur per dag en ik snap dat ik niet alleen voor mezelf leef, maar er zijn grenzen. En die heb ik al veel te lang laten vervagen. ‘Nee‘ is ook een antwoord en als je dat een paar keer probeert, blijken verrassend veel mensen daar ook begrip voor te hebben. Fijn!

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Nieuw begin

Alleen het idee van deze dingen loslaten geeft me al meer lucht. Het is fijn om me te kunnen realiseren dat ik niet alles voor iedereen hoef te zijn. Of dat moet proberen. Dat ik gewoon mijn eigen dingen kan doen, lief voor de mensen om me heen kan zijn en dat dat meer dan genoeg is. En voor wie dat niet genoeg is: doei. Dan is het waarschijnlijk nooit genoeg 😉

Van welke dingen, mensen of verwachtingen neem jij in 2018 afscheid?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

12 Comments
  1. Ik neem bewust afstand van stress. En ik begin met een nieuwe baan waar ik heel positief tegenover sta. Ik voel mij een gezegend mens dit nieuwe jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.