Planner Review: Happiness Planner (undated)

The 52-Week Journal - Happiness Planner

Een week of wat geleden was het ein-de-lijk zover: ik besloot een Happiness Planner te kopen. Vaste lezers kunnen zich misschien nog wel herinneren dat die planner/agenda al jarenlang op mijn lijstje staat, maar dat ik steeds (ook niet geheel onjuiste) redenen bedenk om hem NIET te kopen. Maar als je dan toch een plannertest gaat doen, dan mag deze natuurlijk niet in het lijstje ontbreken. Ik heb gekozen voor The 52-Week Journal, dat is de ongedateerde versie van deze planner.

Het verhaal achter de Happiness Planner

De Happiness Planner werd in 2015 voor het eerst uitgebracht door Moo Seetubtim. Zij heeft altijd al een enorme motivatie gehad om mensen te stimuleren in positiviteit. Toen ze nog op de middelbare school zat, zocht ze al naar manieren om mensen te inspireren hun passie na te jagen. Dat gecombineerd met haar eigen passie voor persoonlijke ontwikkeling, resulteerde in de Happiness Planner. Inmiddels zijn we twee jaar verder (ik dacht eigenlijk dat deze planner al veel langer bestond) en zijn er verschillende uitvoeringen. Je hebt gedateerde versies, versies zonder datum en je hebt 100-dagenversie.

Voor deze test heb ik de ongedateerde 52-wekenversie gebruikt. Ik wil namelijk nog wat meer planners testen en dan leek het me handiger om niet alles ‘vast’ voor 2018 te hebben.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Praktische informatie

❤ Engelstalig
❤ Een week op één pagina (kleine A5), elke week heeft bovendien één pagina voor doelen en positieve motivatie en twee pagina’s voor reflectie
❤ De dagen zijn helemaal ‘vrij’, zonder tijdsindeling
❤ Deze planner bevat geen vooraf gedrukte data
❤ Ruimte voor wekelijkse to do’s (zakelijk en privé) en een dagdoel
❤ Met pen, paperclips en papierknijpers (?) in bijpassende tint, in dit geval goud
❤ Weekreflectie (gevoel, hoogte- en dieptepunten, dankbaarheid, lessen en kansen voor verbetering)
❤ Elke periode van 5 weken heeft een eigen tabblad, voor net wat meer overzicht
❤ Harde spiraalkaft met een insteekhoesje achter de cover
❤ Voorin vind je de Happiness Roadmap, waarin je via een aantal opdrachten een plan maakt om de komende 52 weken aan je geluk te werken
$38.00 via The Happiness Planner, de verzendkosten komen daar nog bij (gratis vanaf $150)

Looks

Qua looks zit je met de Happiness Planner – welke variant je ook kiest – wel goed. Sterker nog; het is bijna een soort belevenis. Kijk maar even mee:

De Happiness Planner wordt geleverd in een mooi doosje met accessoires
En met een aantal invulbladen voor je plannen voor het komende jaar
Eerst lees je het verhaal achter de Happiness Planner
Je plannen kun je invullen in de Happiness Roadmap
Weekoverzicht

Jaaroverzicht met een wekelijkse review
Ruimte voor reflectie

Bijzonderheden

Deze planner is – net als de andere spulletjes van The Happiness Planner – helemaal gericht op gevoel. Je krijgt dus volop de ruimte om bijvoorbeeld te noteren waar je die week écht zin in hebt. Dat ben ik in andere planners tot nu toe niet tegengekomen.

Ook leuk en bijzonder is dat je zelf de kleuren kunt kiezen. Deze versie heb je ook nog in de combinatie perzikroze-goud en mint-goud. Als je de ‘gewone’ versie met datum kiest, dan kun je weer voor andere kleuren kiezen.

Dat is overigens ook nog wel een bijzonderheid: deze planner heeft dus geen datumaanduiding. Het voordeel daarvan is dat je er elke week mee kunt beginnen en dat je er vaak langer mee kunt doen. Voor de test heb ik hier bewust voor gekozen, omdat ik misschien ook nog wel een ander mooi exemplaar tegenkom dat wél gedateerd is. Dan hoef ik niet te kiezen, maar kan ik ze gewoon achter elkaar gebruiken 😉

De planner wordt bovendien geleverd met 4 aparte sheets, die je kunt invullen (of eventueel kunt kopiëren en vaker gebruiken). Dit zijn ‘Change a Habit in 30 Days’, ‘My Goals’, ‘My Bucketlist’ en ‘My New Year’s Resolutions’.

Oordeel

Is mijn liefde voor de Happiness Planner bekoeld na de ontvangst van deze planner? Zeker niet! Het mooie doosje waarin hij geleverd wordt, de ‘Believe in Yourself’-pen en frutseltjes (die geweldig zijn voor Instagram-foto’s): ik vind het allemaal mooi. Bovendien maakt het me eigenlijk niet eens uit dat er geen data in staan. Ik plan toch niet echt op datum en meer per week. Soms noteer ik wel deadlines, maar die liggen nooit veel verder dan een week in de toekomst, dus daarvoor hoef ik niet speciaal een gedateerde versie te hebben.

Maar: de beperkte ruimte per dag vind ik wel een serieus minpunt. Mijn handschrift is relatief groot, dus echt uitgebreid plannen gaat ‘m in deze agenda niet worden. Dat is wel écht even flink anders dan bij de Purpuz-planner.

Ik twijfel

Toch is het ook nog geen keiharde ‘nee’ voor deze planner. Ik vind hem gewoon écht heel mooi, de Happiness Roadmap geeft hele goede richtlijnen om eens na te denken over je leven en de inrichting die je daaraan wilt geven en om eerlijk te zijn bén ik helemaal geen ster-planner. Dus hoe erg is het als mijn planner wat meer ruimte bevat voor reflectie, dromen en gevoelsdingen, en wat minder voor concrete dingen? Mijn gevoel is altijd een stuk sterker dan mijn verstand, dus als ik me niet lekker voel, dan gaat zo’n planning voor mij ook echt niet werken. Voel ik me wel lekker, dan heb ik die misschien niet eens echt nodig? *Wishful thinking*

De jury blijft nog even in beraad… Eens kijken welke planners ik nog meer kan testen in de komende periode!

De Happiness Planner (in alle verschillende vormen) is hier te bestellen. En mocht je helemaal in een gulle bui voor jezelf zijn; ik heb onlangs ook zo’n Happiness Box besteld, da’s ook écht een cadeautje!

Wat mag wat jou betreft écht niet ontbreken in een goede agenda of planner?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

30 Comments
 1. Wat ziet dit er leuk uit! Mij lijkt het ook wel leuk om eens wat updates uit de planner te lezen. Persoonlijk vraag ik me af of ik het zou blijven gebruiken. In het verleden heb ik wel eens leuke journals besteld, maar na een paar weken er heel enthousiast mee aan de slag te zijn geweest beland het dan toch weer in de kast.

  1. Dat is normaal ook een beetje mijn routine, terwijl ik juist merk dat het goed werkt als ik het wél bijhoud. Wat bedoel je trouwens precies met updates uit de planner? Dingen die in de planner zelf staan, of iets anders? Dan kan ik daar idd misschien wel wat mee doen 🙂

 2. Leuk om te zien. Ik zou ‘m te duur vinden voor mezelf.
  Soms merk ik aan mijn luxere agenda’s dat ik al die extras niet eens gebruik (zoals doelen of planners) dus …
  Toch probeer ik het ook voor 2018 weer 🙂

  1. Als je het zó brengt… 😉 Het jammere is – vind ik dan – dat we tegenwoordig zo makkelijk en veel kijken naar wat we niet hebben, dat we soms vergeten hoe verschrikkelijk veel we wél hebben. En als er dan zoiets is om mensen daaraan te helpen herinneren, dan kan dat volgens mij best verschil maken. Maar alsnog: je moet je wel bewust willen worden van wat je hebt en niet toch steeds naar andere mensen blijven kijken (wiens levens tegenwoordig natuurlijk via social media e.d. al snel door je strot worden geduwd, of je het nu leuk vindt of niet).

   1. O maar daar ben ik het helemaal mee eens, mensen weten niet hoe goed te het hier hebben en kijken vaak naar anderen die het beter hebben. Als je dan de suggestie geeft dat we het hier zoveel beter hebben dan op zoveel andere plaatsen in de wereld, dan bijten ze ze bijna je hoofd af omdat je dat blijkbaar niet mag zeggen. Wat ik eigenlijk bedoel is dat mensen geluk verwachten en menen overal recht op te hebben. Dit soort producten vind dit soort gedachtes ondersteunen, dat je dus recht op geluk hebt. Tegeljkertijd is het ook weer zo’n ‘must-have’ consumptiedingetje, alsof dat in een goedkopere agenda of gewoon een notitieboekje niet zou kunnen. Geluk wordt vaak buiten jezelf gezocht of anderen moeten zorgen dat jij gelukkig wordt en niets is minder waar natuurlijk. Geluk is niet maakbaar, maar als je geluk hebt ben je het. ?

 3. Superleuk om weer een review van een planner te lezen! Volgens mij valt geluk voor een groot gedeelte wel te ‘ plannen’, want het heeft meer te maken met je mindset dan met de omstandigheden. En door regelmatig te focussen op de juiste mindset kun je jezelf dus trainen om gelukkiger te zijn 🙂

  Zelf had ik een paar weken geleden al verteld over de daily greatness planner die ik heb gekregen. Dat lijkt eigenlijk wel heel erg hierop, behalve dan dat ie nog wat minder ruimte heeft (schat ik zo in). Ik ben er superblij mee en heb echt het idee dat het wel wat doet. In elk geval helpt het me om elke dag even stil te staan bij de dingen die goed gingen en de punten waarop ik me wil verbeteren. Het geeft een stukje richting aan je dag. Ik vind het heel fijn om zo’ n planner te gebruiken 🙂

  1. Daarin ben ik het inderdaad helemaal met je eens. Het heeft allemaal met mindset te maken en daar kun je zeker in trainen. Zo’n geheugensteuntje is dan geweldig. Misschien trouwens ook wel leuk; er komt binnenkort ook nog een review van de ‘sportversie’ van de Daily Greatness-planner online. Ik heb ‘m net binnen en alleen nog maar even vluchtig gekeken, maar ik vond het er al veelbelovend uitzien. Inderdaad gewoon veel meer dan alleen plannen, echt een stukje ondersteuning bij het vinden (en koesteren!) van de juiste mindset.

 4. Ik ga ook weer voor de bullet journal. Ik ben misschien iets te nuchter en niet gedisciplineerd genoeg om mijn ‘happines’ en doelen bij te houden. Bullet journal is wel weer wat meer werk, dus snap ook dat je voor een geprinte versie gaat.

  1. Daar ben ik dan (denk ik) weer te lui voor 😉 Maar doelen e.d. bijhouden is voor mij ook een doorlopende uitdaging hoor, ik kan even met zoiets bezig zijn en word dan heel snel weer afgeleid door de waan van alledag. Maar: daar wil ik wel wat vanaf, want ik vind het ook belangrijk om me op bepaalde punten te ontwikkelen. En daar heb ik dan toch die doelen voor nodig.

 5. ?? leuke review! Komt er ook een review van The happy planner? Ben ik al jaren enthousiast over als gebruiker. Vooral omdat je pagina’s kan toevoegen. Leuk voor een “vakantiekatern” of zo met foto’s, tekeningen, halndlettering. Zo wordt ie meer een “levensboek”. Een herinnering,
  postkaarten, het eerste briefje van
  Je kindje of tekeningen zijn makkelijk te bewaren door het invoegsysteem. Mooi archief ondertussen waar het fijn in terugbladeren is. Ook plaats voor doelen en dingen waar je op dat moment mee bezig bent en kei leuke layout! Benieuwd wat jij ervan zou vinden…

 6. Wauw! Deze is echt heel gaaf en helemaal mijn ding! Ik zweer bij m’n Moleskine, maar dit zou een heel goed alternatief kunnen zijn. En, inderdaad, hij is erg Instagram-able!

 7. Ja, dat is ie. The Happy Planner ? Zoveel schrijfruimte als je maar wil. Want vb het mooie papier van de Paper Flow past er perfect in (met de gaatjesknipper) Je kan altijd je technieken kiezen. Stickers of handletteren? Beetje bullet journalen, tekenen of foto’s plakken… heb alles zowat alles al gedaan. ☺️ Oh ja, het is ook een agenda ?

 8. Ik ken hem niet maar lees er wel eens wat over! Mooie planner als je wat beter naar jezelf wilt gaan leren kijken zeg maar.

  Ik heb zelf de MaschaPlanner, ik ben zelf niet zo van de doelen uitgebreid op papier zetten ( heb ik zelfs op de laptop moeite mee als dit een opdracht voor school is en ik dit in mijn hoofd allang heb uitgestippeld ) en gebruik hem meer voor overzicht en dat soort dingen..

  Maar mocht ik hiermee wel iets willen doen qua doelen dan overweeg ik zeker om zo een planner aan te schaffen 🙂

   1. Ik moet er nog in gaan plannen meer ik heb laatst al het een en ander gedaan voor een video met bladzijden omvouwen enzovoort maar moet zeggen dat ie wel fijn in gebruik is.. Heb overigens wel op de allerlaatste pagina met de uitgeverij gegevens even mijn nieuwe highlighters (arceerstiften) geprobeerd om te kijken of het doordrukt en dat gelukkig niet dus kan straks lekker kleur gaan aanbrengen in de weken die ik ga plannen

 9. Ik vind deze planner blogposts heel leuk om te lezen. Deze heb ik ook overwogen, maar ik denk toch dat die Flow agenda dan net even wat beter past. Eén van mijn doelen voor dit jaar is sowieso om het ook echt bij één planner te houden, dus ik ben al helemaal gelukkig, want dat moet nu vast gaan lukken 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.