Recensie: Het leven is te kort om op kantoor te zitten

het leven is te kort om op kantoor te zitten

“Ik was nooit een heel optimistisch mens geweest. Zelf noemde ik het liever realistisch in plaats van pessimistisch. Ik was mevrouw Beren-op-de-Weg. Daar was ik een kei in, in beren vinden. Bedenken hoe een plan mis kon gaan. Hoe we risico’s konden vermijden. Ik stond met beide benen op de grond en vertrouwde meer op mijn ratio dan op mijn emotie. Laat staan op zoiets vaags als intuïtie. Het zou wel heel dom zijn om niet gewoon tevreden te zijn met wat ik had. Een prima baan waar je niet vies van werd, met vrijheden, verantwoordelijkheden en een carrièreperspectief.”

De winactie is voorbij, de winnaars staan onderaan het artikel!

Het leven is te kort om op kantoor te zitten

Zomaar een stukje uit het boek Het leven is te kort om op kantoor te zitten van Lonneke Lodder, bij sommigen van jullie misschien wel bekend van Project Lonica.

Ik kwam haar blog een paar jaar geleden tegen, toen ze net begonnen was met besparen. Ik denk dat ze toen nog niet had kunnen (willen!) vermoeden dat ze een paar jaar later in een geel huis in Spanje zou wonen. Ergens halverwege op een berg. Zonder vaste baan, maar met een heleboel vrijheid.

Dat mooie gele huis waar Lonneke woont. Met link naar het verslag van haar eerste jaar hier op die Spaanse berg

Toch is dat precies waar je haar nu kunt vinden. En dat ging niet helemaal zonder slag of stoot. Hoewel dit natuurlijk hartstikke avontuurlijk klinkt, wordt al snel duidelijk dat Lonneke helemaal niet speciaal dapper is. Sterker nog; ze omschrijft zichzelf als een angsthaas. Iemand die van zekerheden houdt en het liefst nog een paar extra zekerheden rondom een zekerheid inbouwt. Jeweetwel, voor de zekerheid.

Dat maakt het verhaal van Lonneke zo heerlijk herkenbaar. Voor mij, maar vermoedelijk ook voor heel veel andere spaar- en bespaarenthousiastelingen. Je financiële zaken onder controle krijgen is immers ook een vorm van zekerheid creëren.

En dat soort zekerheden zijn goed, maar het is ook goed om daar af en toe eens met een gezonde dosis humor én relativeringsvermogen naar te kijken. En daar is Lonneke heel goed in!

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Het verhaal

Het leven is te kort om op kantoor te zitten vertelt dus het verhaal van Lonneke. Ze had jarenlang een 9-tot-5-baan met hypotheek, huis, pensioen en tig andere zekerheden, maar besloot haar kantoorcarrière te laten voor wat het was.

Niet omdat ze precies wist waar ze naartoe wilde, maar omdat ze heel duidelijk voelde dat dit niet was waar ze wilde eindigen.

Dat gevoel zullen veel mensen herkennen. Jij vraagt je misschien ook weleens af of je nu écht bezig bent met wat je graag doet. Of misschien weet je wel dat dat eigenlijk niet zo is, maar heb je geen idee hoe het anders kan.

Dit boek geeft je een aantal praktische handvatten om te kijken naar hoe jij meer vrijheid in je leven kan inbouwen. Het volgt Lonneke van haar kantoorbaan met bijpassende lifestyle-inflatie, door de bespaar- en brouwperiode, de pelgrimstochten en het werken binnen hoogst ongebruikelijke, internationale huishoudens. En natuurlijk naar dat gele huis, halverwege die berg in de Spaanse provincie Asturië.

Als je het niet probeert, weet je het ook niet

In Het leven is te kort om op kantoor te zitten neemt ze je stap voor stap mee door de ontwikkelingen die zij doormaakt. En de worstelingen die daarbij komen kijken. Want hoe maak je de overstap naar een leven in Spanje, als je in Nederland zoveel zekerheden hebt? En hoe laat je een huis – waar je zó ontzettend blij mee was – achter?

Een steeds terugkerend mantra geeft je het antwoord: als je het niet probeert, dan weet je het ook niet.

Wat is nu het ergste dat kan gebeuren? “Dan ben ik een dakloze met een flinke bak geld op de bank.” En dat kan natuurlijk nog steeds; wie woont ze over vijf jaar weer in Nederland.

Maar dat is allicht beter dan over vijf jaar nog steeds in Nederland wonen, met het idee dat je nog steeds een droom hebt waar te maken.

Want dat gebeurt ook heel vaak. Om dit een beetje in perspectief te plaatsen, verwijst Lonneke naar het boek van Bronnie Ware. Deze Australische vrouw verleende jarenlang palliatieve zorg. Ze vroeg de mensen met wie ze werkte naar waar ze het meest spijt van hadden in hun leven. Met stip op nummer één: niet het leven leiden dat je zelf wilt leiden, maar het leven waarvan je denkt dat anderen het van je verwachten.

Met stip afwezig in de lijst: die nieuwe Audi kopen, of je buren aftroeven met een nieuwere tuinset.

Maar: jij kunt dit niet!

Natuurlijk is dit haar verhaal. En iets dat jij totaal niet zou kunnen doen. Jij hebt die kansen gewoon niet. Althans, dat is iets dat ze inmiddels vaak te horen heeft gekregen. Dus dan zal het wel waar zijn.

En weet je: je kunt honderden redenen bedenken waarom Lonneke dit wel kan doen, maar jij niet. Of waarom je buurman dit wel kan doen, maar jij niet.

Misschien heb je kinderen. Of juist geen kinderen. Een veeleisende baan, of juist geen werk. Een demente moeder om voor te zorgen, zieke ouders, een hoge hypotheek.

Zulke omstandigheden kunnen het maken van keuzes die je meer vrijheid geven inderdaad moeilijker maken. Maar niet onmogelijk.

Jij kunt dit ook. Als je het graag genoeg wilt en niet bang bent voor de gevolgen. Althans; niet zó bang dat je je erdoor laat weerhouden.

Keuzes maken kan behoorlijk pijnlijk zijn. Zeker als je ermee tegen de stroom ingaat. Maar op een bepaald moment moet je je gaan afvragen wat pijnlijker is: die pijn vermijden en je droom laten schieten, of door die pijn heen gaan en je droom waarmaken.

En Lonneke laat zien dat dat allemaal echt niet in één keer hoeft. Dat het niet eens pijn hoeft te doen. Dat je niet à la Ik Vertrek binnen drie maanden je leven om hoeft te gooien.

Er zijn zoveel risicovrije manieren om te beginnen, om te kijken wat er wél bij je past.

Lonneke zag zichzelf wel bier brouwen in Spanje. En werken als digitale schrijf-nomade. Ze kocht niet direct een bierbrouwerij in Spanje, maar besloot eerst in Nederland te oefenen op het brouwen én Spaans te leren. Zich in te schrijven als tekstschrijver bij de Kamer van Koophandel. Geen risico, maar wél een stap vooruit in haar proces.

En als je geen flauw idee hebt wat jouw proces is, dan vind je achterin het boek twee hele handige werkvellen die je daarmee kunnen helpen 😉

Winactie!

Hopelijk heb je inmiddels al zin gekregen om Het leven is te kort om op kantoor te zitten te lezen. Ik heb het in ieder geval in één ruk uitgelezen. En ben ook behoorlijk blij dat ik 3 exemplaren mag weggeven!

De winnaars zijn inmiddels geloot, dat zijn:

 1. Marina
 2. Angela
 3. Fokko

Jullie hebben inmiddels bericht gehad!

Zat je niet bij de winnaars? Het is inmiddels ook verkrijgbaar in de boekhandel én natuurlijk bij onze vrienden van Bol:

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

205 Comments
 1. Wat een toffe actie! Ik volg Lonneke’s blog ook al een tijd en zou haar boek dolgraag winnen 🙂 Ik vind het enorm inspirerend hoe zij in het leven staat!

 2. Jaaaa, die wil ik heel graag winnen! Ik ben de laatste tijd heel erg bezig met wat ik niet wil, maar ik vind het moeilijk om te bepalen wat ik juist wél wil. Hopelijk brengt dit boek mij verder! 🙂

 3. Superleuk! Die wil ik wel winnen. Het uitzicht van nog 35 jaar lang op kantoor zittend is niet echt motiverend. Dus ik hoop uit het boek inspiratie te halen om het anders te doen.

 4. Ik heb in januari besloten te stoppen met werken, ik werd in juni 60 en ik vond het mooi geweest. We leven nu in een hypotheek vrij huisje met zonnepanelen en ons Spaanse Hondje van het salaris van mijn man. Hij werkt nog een jaar 60% en krijgt dan recht op AOW. Dus ons werkzame leven zit erop.. maar toch zou ik nog wel wat willen.. maar wat en waar.. misschien dat Lonneke mij een zetje kan geven.. misschien is Nederland rondfietsen in 30 dagen met hond achterop, al een genoeg voor ons.. we weten het nog niet..

 5. Heel graag zou ik dat boek willen hebben…..die worsteling om je droom na te jagen intregeert me enorm! En dat je idd gaat verhuizen naar een land waar je leeft met de seizoenen en minder stress? En wie weet wat voor een plannen ze nog meer heeft….

 6. Zoooo herkenbaar
  Ik heb deze week er zelfs vrij voor genomen om te bedenken wat ik wil
  maak lijstjes van dingen die ik leuk vind etc etc
  het blijft maar lastig..
  volgende week weer naar kantoor jottum, ik zou toch graag mensen willen helpen of de wereld maar hoe precies…
  en soms denk ik, ik pak mn koffers en ga op reis misschien kom ik er dan achter wat ik echt graag wil doen
  wauw dit boek zou misschien wel eens me kunnen helpen 🙂

 7. Wat een mooi en inspirerend verhaal. Het lijkt me dus heel fijn het boek te winnen en te lezen. Mooi leesvoer voor de komende periode.

 8. Jaaaaaa graag!! Misschien dat we door het lezen van het boek eindelijk het zetje in de rug krijgen om ons leven om te gooien en te gaan doen waar we blij van worden en onze kinderen voor te leven dat je je hart moet volgen en de wereld aan je voeten ligt. Als je maar dromen hebt en lef!

 9. Ik zou het boek heel graag willen winnen! Lees de blog altijd met veel plezier. Lonneke heeft een prettige schrijfstijl en een authentieke visie op het leven 🙂

 10. Het leven is te kort om dit boek niet te lezen! Een mooie en toepasselijke titel voor mijzelf, aangezien mijn zoektocht en onrustige gevoel nog steeds bezig is naar wat ik écht wil. Wellicht kan dit boek mij hierbij helpen!

 11. Ik zou heel graag mee willen doen aan deze actie! Lees al een tijd Lonneke haar blog en ze is een inspiratie voor velen. Ze heeft het gewoon gedaan!!

 12. Ik was al super nieuwsgierig want ik volg Lonneke’s blog al even, maar jouw enthousiasme prikkelt mijn nieuwsgierigheid nog eens extra. Ik doe mee en wil graag winnen. Wie weet haal ik hier de inspiratie uit om stappen te zetten om mijn fopjob achter me te laten en mijn ‘higher excitement’ te vinden en volgen…..

 13. Ik volg Lonneke op haar blog, zou na het lezen van dit boek het vooral door willen geven om andere kantoorgenoten te inspireren je hart te volgen!

 14. O ik wil heel graag meedoen!! Die titel pakt me meteen! Ik heb ongeveer 12 jaar op kantoor gewerkt, en ik was het zat! Maarja.. een baan in de ict verdient wel lekker…. na een plan gemaakt te hebben en heel veel gedacht te hebben, de stap gewaagd en mijn baan opgezegd om als (online) ondernemer aan de slag te gaan. En misschien ooit wel dat huisje in Portugal te kopen… Maar ik heb nog zoveel te leren en ‘angsten’ te overwinnen en uit te zoeken. Ik zou dit boek dolgraag willen lezen!

 15. Ik zou heel graag mee willen doen. En dan vooral om dat stukje: misschien heb je kinderen (ik heb er 3, waarvan 1 met diabetes) of heb je zieke ouders (mijn moeder zit sinds 3 jaar in een rolstoel na een beroerte). En toch blijkt het voor mij ook niet onmogelijk te zijn, alhoewel ik vaak het gevoel heb dat ik klem zit. Dus ik zou graag willen leren hoe ik dat doe!

 16. Ah super gaaf!! Ik droom van een leven op een boerderij, kippetjes en geitjes om mij heen, hangmat in de tuin en een yogastudio aan huis, waar verschillende docenten lessen en workshops verzorgen (want ik ben zelf geen yogadocent en je hebt minder werk als andere mensen dat doen 😉 ) Maarja, hoe maak je die stap?…. Dit lijkt mij een geweldig boek! 😀

 17. Ik zou het boek graag winnen!

  Ben al een tijdje aan het soul searchen maar inderdaad durf ik geen grote stappen te zetten. Misschien is dit net het zetje dat ik nodig heb.

  Gr. Chantal

 18. Hoi Adine,

  Ik ga over 3,5 week met zwangerschapsverlof en doordat ik daar (ik ben ZZP’er) de afgelopen jaren voor gespaard heb kan ik een hele tijd vrij nemen. Hoe lang? Geen idee nog. In ieder geval een halfjaar na de geboorte van de kleine, maar misschien zelfs wel een heel jaar. Die tijd wil ik niet alleen gebruiken om heel veel met onze kinderen te knuffelen, maar ook om mezelf wat te ‘herprogrammeren’. Kijken waar ik echt blij van word qua werk. Eindelijk stappen zetten naar een carrière als kinderboekenschrijver (waarvan ik al mijn hele leven roep dat ik dat wil worden).

  Wie weet helpt dit boek me bij het ‘beren van de weg af kijken’!

 19. Grappig, de titel van het boek beschrijft precies waar ik op dit moment mee worstel. Heb gestudeerd, baan bij een leuk bedrijf, maar het voelt niet goed, het knaagt. 40 uur binnen zitten achter mijn schermpje voelt niet goed, maar zomaar opgeven kan toch ook niet, want al die jaren van hard studeren en ploeteren voor deze baan..

  Ik ben daarom heel benieuwd naar het boek en zou graag een kansje wagen en doe mee met de winactie!

 20. Door mijn lichamelijke beperkingen, heb ik veel pijn en veel minder energie. Ik laat mezelf hierdoor niet bellemmeren/tegenhouden. Werk is voor mij heel erg belangrijk, ookal loont het meer om thuis te zitten met wajonguitkering. Ik wil meedoen op onze arbeidsmarkt en mezelf verder ontwikkelen. Ik ben heel benieuwd hoe ik meer vrijheid in mijn leven kan inbouwen.

 21. Lijkt me echt een super leuk en inspirerend boek! Had er al eens over gelezen en hoopte al dat het snel in de bieb zou komen. Maar winnen zou veeeeel leuker zijn!

 22. Fijne recensie! Het lijkt mij erg leuk om het boek te lezen. Ik hoop er inspiratie uit te halen voor mijn toekomst droom. Ik heb op dit moment een kantoorbaan en droom er van om buitenaf te wonen met een aantal paarden aan huis. Er zijn al wel kleine stapjes gezet, maar denk dat dit boek mij handvaten kan bieden voor de komende stappen.

 23. Wij zouden dit boek graag winnen en lezen! Samen met mijn vriend zitten wij nog in de fase van uitvogelen hoe we meer vrijheid in ons leven kunnen krijgen. Denk dat dit boek ons weer nieuwe inzichten kan geven! En misschien wel gerichte acties om ook iets te gaan doen/veranderen 🙂

 24. Hoi Adine,

  Leuk geschreven en heel herkenbaar ook, die beren op de weg waar Lonneke in het boek over praat. Hier ook zo vaak gedroomd over allerlei scenario’s, maar er zijn altijd genoeg redenen te bedenken om te blijven waar ik zit haha.

  Lijkt me een ontzettend leuk boek om te lezen en ik doe dan ook graag mee met de winactie!

  Groetjes,
  Janneke

 25. Ja Lonica! Geweldige blog. Lijkt me heel leuk om haar boek te lezen nu ik een jaar geleden mijn kantoorbaan heb opgezegd. Werkende leven staat nu in nieuwe steigers (onderwijs), nu het persoonlijke leven onder de loep. Ik lees hem graag!

  Groetjes,
  Janneke

 26. Hallo Adine,
  Het is net mijn droom die ik haar hoor vertellen. Tja bij mij is het momenteel enkel nog maar een droom vanwege die vele beren die steeds op mijn pad verschijnen. Ben echt benieuwd naar de manier waarop zij ze heeft getemd :-). Ik hoop dat ik bij de winnaars zal zijn. Grtjs, Leen

 27. Lijkt me super om dit boek te lezen en zelfs te winnen! Als reislustige éénendertiger probeer ik al volop te genieten van het leven. Maar als mijn inkomsten nou ook nog eens voort zouden komen uit plezier en hobby zou het perfect zijn.

 28. Ik doe heel graag mee.
  Toevallig ben ik net met mijn cursus spaans begonnen om zo de eerste stap te doen.
  Graag zou ik lezen wat ze nog meer heeft gedaan.
  Gr
  Esther van der schaft

 29. Ik doe graag mee met de winactie. Misschien leer ik beren weg te jagen of krijg ik een beetje peper in m’n **** door het lezen van het boek. Ik voel me wel een beetje uitgedaagd en zal ook eens op haar blog kijken.

 30. Ik zou graag het boek willen winnen omdat ik regelmatig de reviews van informatieve en of inspirenrende boeken met mijn volgers deel. Er zijn veel mensen die ook de knoop graag willen doorhakken. Echter soms heeft men handvaten, durf en zekerheid nodig. Ik vind het interessant om het boek te lezen, maar ik vind het nog belangrijker om middels dit boek mensen bewuster te maken dat ook zij een stap kunnen zetten naar meer vrijheid. #fingercrossed #wintoshare?

 31. Zou het boek graag willen winnen, komt precies op het goeie moment ?. Werk nu op kantoor en zit er over na te denken om wat anders te gaan doen. Iets waar ik blij van word. Het boek is zeer welkom ?

 32. Klinkt interessant, ik doe mee! Ik ‘moet’ nog jarenlang op kantoor zitten en kan wel wat inspiratie gebruiken om dit misschien heel anders te gaan doen.

 33. Jaaa ik ben heel nieuwsgierig naar het boek van Lonneke. Ik heb een zetje nodig om de volgende stap te maken en ik hoop dat het boek mij fat inzicht geeft!

 34. Ik heb afgelopen vrijdag mijn baan opgezegd per 1-1 met onzekerheid over waar ik over een jaar sta. En dat voelt goed en spannend! Ik zou heel graag inspiratie op willen doen via dit boek 🙂

 35. Ik roep zo vaak: hier is het leven niet voor bedoeld! En dat is een kantoorpand met veel reistijd. Het leven is bedoeld voor die lange eettafel, vuurtjes stoken en knuffelen. Maar hoé dan? Daarom zou ik heul graag het boek winnen!

 36. Wat een hoop leuke reacties!
  Ook ik wil graag het boek winnen.
  Lonneke is echt een voorbeeld.
  Helaas moet ik zaterdag werken en kan ik dus niet komen. Echt zo jammer!

  Als ik het boek win. En ik heb hem uit dan zet ik hem in mijn straat bibliotheek zodat iemand anders er ook weer veel plezier van heeft en er inspiratie uit kan halen.

 37. Ook ik zou heel graag dit boek willen winnen. Ik vind het blog van Lonneke ontzettend leuk om te lezen en ben erg geïnteresseerd in het boek.

 38. Die wil ik heel graag winnen. Zit al 20 jaar op kantoor en denk al vijf jaar over verandering….
  Graag dus, als extra zetje in de goede richting!!

 39. Het lijkt me heel leuk om dit boek te winnen! Sinds een paar jaar ben ik ook ‘wakker’ geworden: financieel bewust geworden. Ik wil niet meer dat mijn geld wegsijpelt in nutteloze zaken of door het slordig omgaan ermee. Sindsdien kocht ik een huis en spaar ik elke maand om een paar keer per jaar een extra aflossing te kunnen doen op mijn hypotheek. Om te zien dat mijn hypotheekbedrag kleiner wordt en mijn maandelijkse last daardoor lager, geeft een enorme kick!

  Dit boekt lijkt me een inspiratie voor leven op een andere manier te leiden dan de meeste mensen doen. Waar dus ook risico’s nemen bijhoort. Kom maar op!

 40. Super leuk. Ik doe graag mee! Kan wel een duwtje in de rug gebruiken en inspiratie nu het pad naar een ander soort invulling qua werk opeens wat extra hobbels heeft gekregen

 41. Klinkt als een interessant boek dus doe graag mee! Ik ben op het moment zelf ook aan het bedenken wat er anders kan aan mijn kantoorbaan bestaan dus dit zou als geroepen komen

 42. Alleen de titel van het boek maakt me al reuze nieuwschierig.
  Ik ben ook zo een van alle beren zien.
  Waardoor er niets van de grond komt.
  Misschien lukt het na het lezen van dit boek om eens vanuit een ander perspectief naar mijn wensen te kijken en zie ik dan geen beren, maar juist hele andere aantrekkelijke dingen die ik nu niet zie…
  Alleen daarom zou ik al mee willen dingen naar een exemplaar!

 43. Na een lichte beroerte met de laatste kerst op mijn werk kreeg ik aansluitend de diagnose burn out. Nu weer aan het stressvolle werk in de volcontinue dienst aan de andere kant van het land…na 12 jaar zou ik nu een beslissing moeten maken hoe verder.Spaans spreek ik al?. Wie weet heb ik net dat zetje nodig.

 44. Ik doe ook graag mee aan deze winactie! Ik benieuwd naar haar verhaal in boekvorm. Haar blog volg ik al langer.
  – Barry (BespaarBalans)

 45. Ik dacht even: wat een akelige titel voor een blogpost! Wat is er mis met je brood verdienen met op kantoor zitten? Ik zit overigens bepaald niet de hele werkdag, ik voer gesprekken – telefonisch of live, zittend, lopend of staand – ik overleg met collega’s, ik doe noodzakelijke dingen buiten kantoor, ik vergader en regel, ik kopieer en schrijf brieven en mails, en nog zo wat op een dag. En naast mijn werk doe ik nog heel veel andere leuke dingen! Maar je brengt me wel op een idee voor een stukje om op mijn blog te schrijven, binnenkort, leuk! Over wat de zin van werken en van het Leven is, en zo….
  Door de titel – en mijn reactie daarop – word ik wel nieuwsgierig naar dit boek. Mag ik daarom toch meedoen? Ik denk alleen dat het na het lezen wordt doorgegeven, dat het mijn boekenkast niet gaat halen……

 46. Hi Adine, ik wil hem ook graag winnen! Ben erg benieuwd naar haar visie en tips! Ik ben ook zo’n kantoorslaaf die wel houdt van zekerheden, maar ik zit ook wel op het punt om dat wellicht te gaan veranderen dus wie weet kan het boek me net het laatste zetje geven.

 47. Wat een leuke winactie! Ik zou het boek graag willen winnen, lezen en dan ook uitlenen aan vriendinnen! Ben nu bezig met besparen, minimaliseren en dat leren aan mijn jonge kinderen!
  Hopelijk krijg ik meer mensen zo ver, vooral in het kader van het milieu!
  Succes allemaal!

 48. ‘Droom niet je leven, maar leef je droom!’ Het is altijd inspirerend om te leven dat en hoe het wel kan. Ik kwam dit boek gister tegen bij de boekhandel. Het leek me vanuit de kast te roepen, maar in het kader van bewuste uitgaven heb ik niet aan de impuls toegegeven om er nog een nachtje over te slapen of eens een tweedehands exemplaar aan te schaffen 😉 Uiteraard zou ik graag kansen maken op dit mooie boek, want idealiter wacht ik niet langer. Reuze nieuwsgierig!

 49. Zou ook graag een kansje wagen voor het boek. Sinds ik er over las staat het al op mijn verlanglijstje dus JA, ik doe mee ??

 50. Leuk verjaardagscadeau! Volgende week word ik 30 en die leeftijd houd me al een tijdje bezig: wat is de tijd snel gegaan! En doe ik nog wel de juiste dingen? Leef ik het leven waar ik als tiener van droomde of ben ook ik in die valkuil van vaste baan en hypotheek getrapt? Hopelijk geeft dit boek me inspiratie om bepaalde stappen te gaan zetten!

 51. Hoewel wij onze droom plek al gevonden hebben, blijft het toch knagen, een ander leven. Ik ben dus heel benieuwd naar de keuzes die ze gemaakt heeft en vooral waarom. Wie weet, kan dat wat helpen bij het maken van onze keuzes. Ik doe dus graag mee aan de winactie 🙂

 52. Ik doe heel, heel graag mee. Wij zijn druk bezig met onze financiële en ook ik heb me al 100x afgevraagd of dit het dan is… Ik zou die extra hulp enorm goed kunnen gebruiken. En daar komt bij dat ik heel benieuwd ben naar dit boek. Haar verhaal over zekerheid en alles is heel herkenbaar!

 53. Vooruit, ik sluit me onderaan in de rij aan.
  Wat een berg mensen die allemaal iets willen maar toch niet goed durven. Dat is mijn conclusie.
  Ik ga aankomende week mijn baan opzeggen en kijken welke deuren zich openen als ik deze ene deur dichtgooi. Na 18 jaar trouwe dienst lijkt het mij heel leuk om mijn collega’s te wijzen op dit boek als ze vragen: waarom?!
  Voor de geïnteresseerden, ik ben 46, alleenstaand,jongste kind gaat bijna de deur uit en heb een hypotheek die slinkt op slinkse wijze.

 54. Wat leuk! Toevallig zag ik dit boek gisteren op Facebook voorbij komen. Ik maak graag kans om m te winnen. Als stresscoach help ik ook mensen op het gebied van werkstress en het veranderen van baan. Ik ben benieuwd naar het boek!

 55. Super actie! Ik heb al heel wat dromen waargemaakt. Maar merk dat toch steeds bezit teveel mijn leven beïnvloed. Ben verantwoordelijk voor 2 kinderen. Merk dat dit toch steeds zorgt voor minder durf. Ik werk op kantoor, binnen het onderwijs en heb een top baan. En toch, ik ben enorm benieuwd naar het boek. 🙂

 56. Ik zag hem van de week al in de boekhandel liggen toen ik de tijd stond te doden tot de trein kwam. Lijkt me een erg leuk boek en zou hem dan ook graag winnen.

 57. Wat een mooi verhaal zeg! En niet meteen a la Ik Vertrek, maar klein. Doe ik ook vandaag, schuldhulpmaatje bij een oudere meneer ( post openen, ordenen en dan verder) en kleding versturen want verkocht via MP. Fijne en goede week!

 58. Oh help. Ergens denk ik: lees dit niet! Gooit het mijn prima leven op zn kop? Maar ergens schreeuwt in mij: lees dit! Zo snel mogelijk!
  Ik waag een poging om het boek te winnen!!!

 59. Oohh heeel graag! Alleen de titel van het boek word ik al blij van. Donderdag ben ik jarig, zou een ontzettend leuk cadeautje zijn!

 60. Jaaaaaa zou het boek graag winnen! Vind haar blog en schrijfstijl erg gaaf en zelf ook een introvert die gek is op rust, natuur, stilte. Anders wachten tot Sint ( hihi en hopen dat ik hem dan krijg) maar nu winnen zou super zijn.

  Mvg,

  LT

 61. Ik heb alles wat je beschrijft aan zekerheden maar het voldoet niet meer. Na het boek Hypotheek vrij en alle Posts op LLMM is er iets op gang gekomen.

  Ik zou het boek graag winnen??

 62. Hoi, ik worstel al mijn hele leven, ben bijna 60 met dit dilemma, nu ook weer, best leuke baan, goed geld, in Italië, maar het kriebelt alweer, ik wil ook dat huis buiten, due vrijheid. Veel jaren heb ik me laten tegenhouden door mijn toenmalige (narcistisch) echtgenoot en nu denk ik ‘ hoe dan?’ ik zou het graag leren. Mvg.
  Anneke

 63. Alleen de titel al…! Precies wat ik me zo realiseer nu ik net 50 ben geworden, wat ga ik nu doen met de rest van mijn leven?! Dit berichtje plaatsen voelt al als beginpunt voor verandering en hoop op het winnen van dit boek.

 64. Het lijkt me ook een interessant boek, ik doe graag mee. Ben zelf ook zo iemand die liever zekerheid heeft en vraag me af hoe ik kan veranderen…

 65. Al 21 jaar op kantoor en nu sterk het gevoel het roer om te gooien. Maar een hoop apen en beren op de weg (voor mijn gevoel dan) om ook echt die stap te zetten. Wie weet is dit een eerste stap.

 66. Dit boek zal super zijn voor een goede schop onder de kont, ik kan mij erg vinden in het type dat lonneke is, overal beren op de weg zien.
  Als ik ‘m niet win dan zal ik ‘m zeker gaan kopen!

 67. 8 maanden ben ik al thuis met ziekteverlof. Binnenkort moet ik weer gaan werken. of niet? Lukt me dat nog? Wil ik dat, zelfs al zou het fysiek lukken. lastige vragen, waarop ik overal een antwoord tracht te vinden. Extra inspiratie zou erg leuk zijn.

 68. Ja ik zou hem graag willen winnen. Met name omdat ik nu bezig ben met een kantelpunt in mijn leven en wellicht ook weer meer leer van de inhoud van het boek.

 69. Leuke winactie! Zelf ziek zijnd, niet in staat om te gaan werken, en dus geen leven op kantoor meer hebbend, zijn we als gezin sowieso gedwongen om het met veel minder te doen. Maar we zijn het ondertussen gewend (keuzes maken, enkel kopen wat écht nodig is, zoveel mogelijk ruilen, tweedehands…een eenvoudg leven leiden…), en we zijn zo zelfs gelukkig. Maar op zoek naar zin en inspiratie hoe het nog anders kan, ben ik nog wel heel erg. Zo’n positief boek als dat van Lonneke zou dan ook meer dan welkom zijn 😉 Anders is het wachten geblazen tot ik het boek in de bib kan lenen 🙂

 70. Late inschrijving, maar het lijkt me super om dit boek te winnen!
  Ik kan wel wat inspiratie gebruiken, ik heb ook een 9 tot 5 baan en geen idee hoe het anders/leuker kan!

 71. Het lijkt me een inspirerend boek. Onlangs sprak ik iemand die zo’n leefstijl wilde. Graag zou ik me er eens in verdiepen. Ik doe graag mee.

 72. Ik doe graag mee! Buiten je comfortzone gaan is niet iets wat ik makkelijk doe. Ik hoef ook niet zulke drastische stappen te nemen als naar Spanje te verhuizen (alhoewel…. 🙂 ), maar het lijkt me ook al een stimulans om in je dagelijkse leven stappen te zetten die je normaliter niet (zo snel) zou doen! Dus ik ben erg benieuwd!

 73. Afgelopen zaterdag Lonneke zien spreken op jullie evenement FIN-X en echt inspirerend verhaal! Ben erg benieuwd naar haar boek, dus wil deze ook graag winnen 🙂

 74. Afgelopen zaterdag Lonneke zien spreken op jullie evenement FIN-X, zeer inspirerend verhaal! En zou erg leuk zijn om haar boek te lezen dus ik doe ook graag mee 🙂

 75. Die titel past helemaal bij mijn situatie. Ik heb nooit geweten wat ik later wilde worden. Op mijn 19e belande ik op kantoor en ben in de loop der jaren van de ene kantoor baan naar de andere gehopt. Tot nu ruim 20 jaar later, had ik op 26 juli was mijn laatste kantoordag, ik start met de opleiding Pedagogisch medewerker kinderopvang waarbij ik 2 dagen stage loop. Daarnaast werk ik sinds 19 augustus bij de Post, heerlijk! Ik ben heel benieuwd naar het boek, om inspiratie en stiekem om een beetje moed in te lezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.