2017 in vogelvlucht

2017 in vogelvlucht

En zo is er alweer bijna een jaar voorbij. Voor mijn gevoel is het nog niet eens zo heel lang geleden dat ik schreef over mijn doelen voor 2017, of dat ik daar überhaupt mee bezig was. Toch tikken nu écht de laatste dagen van 2017 weg. En om eerlijk te zijn heb ik met die specifieke doelen niet zoveel gedaan. Maar dat betekent niet dat er in 2017 niets gebeurd is, integendeel. 2017 was voor ons echt een beetje een bizar jaar. Tijd voor een overzicht, zodat we straks 2018 weer fris in kunnen!

Vreemd begin

Eigenlijk heb ik aan het begin van elk jaar het idee dat *dit* jaar écht het beste jaar ooit gaat worden. Zo’n nieuw, fris begin heeft gewoon iets. Dit jaar werd ik al vrij snel uit die droom geholpen. Tijdens wat een routinematig onderzoek had moeten zijn, bleek dat vriend aan zijn hart geopereerd moest worden. En toen was 2017 nog niet eens een week begonnen.

Hierop volgde een periode van ziekenhuis in en ziekenhuis uit, tot de operatie uiteindelijk in het voorjaar ingepland kon worden. Dat zou eigenlijk nog eerder zijn, maar kon niet doorgaan toen hij tot overmaat van ramp ook nog eens zijn hand brak. Gelukkig is dat allemaal goed gegaan en krabbelde hij daarna erg snel op. Uiteindelijk duurt het dan nog steeds wel even voor je de oude bent, maar we realiseren ons allebei dat het ook een stuk erger had kunnen zijn.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Vreemd midden

Net voor 2017 zou beginnen, had ik een workation naar Ibiza geboekt. Hoewel het door de ziekenhuisperikelen nog even spannend zou zijn of dat voor mij door kon gaan, bleek dat te lukken. Gelukkig, want dat bleek uiteindelijk een gouden zet. Zakelijk gezien gaf me dat echt net even het zetje dat ik nodig had om onder meer over te stappen van Blogger naar WordPress en hier uit de kast te komen. Daarnaast ontmoette ik daar hele inspirerende mensen, waar ik nog steeds regelmatig mee afspreek.

Voor de operatie wisten we niet zeker of we samen op vakantie konden gaan. Na een test-weekendje-weg besloten we toch gewoon te boeken. Het werd een retourtje oostkust van Amerika. Na een aantal dagen redelijk onbezorgd rond te hebben kunnen kijken, kwam een telefoontje van het thuisfront: onze kat was overleden. Dan denk je net alles gehad te hebben, hè.

Lichtpuntjes

Gelukkig was het in 2017 niet allemaal kommer en kwel. Ik ben zelf superblij met de blogvorderingen die ik dit jaar gemaakt heb. Daarnaast rende ik niet alleen voor het eerst, maar ook voor de tweede keer een 10K én deed ik mee met twee ‘officiële’ runs. De nettowaarde schoot niet zo hard omhoog als ik gehoopt had, maar ik begon wel serieus met investeren en beleggen, waarover ik zelfs nog een (gratis) eBook schreef!

Het jaaromzetrecord van 2016 wist ik niet te evenaren, maar dat komt ook grotendeels doordat ik dit jaar meer tijd inruimde voor de ontwikkeling van mijn websites én van mezelf. Ik volgde – interessante en minder interessante – cursussen, nam wat vaker rust en dacht wat beter om mezelf. Net als op deze dagen; ik heb gisteren bijvoorbeeld écht helemaal niets gedaan behalve schaamteloos Netflixen, hier en daar wat opruimen en lekker wat krabbelen in mijn nieuwe planner. Dat ‘kan’ misschien één of twee dagen in het jaar, dus dan neem ik het er ook even van. Zo bekeken vond ik het eigenlijk wel een goede ruil.

Zeker richting het einde van het jaar heb ik veel ondernomen om van 2018 mijn beste jaar ooit te maken. 2017 was het dan misschien niet, maar voor ons liggen weer 365 nieuwe kansen op prachtige dagen. Ik heb er zin in!

Hoe was jouw 2017? Ben je er overwegend positief over? En kijk jij al uit naar 2018?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

14 Comments
  1. Ik vond 2017 een uitstekend jaar waarin ik heel veel nieuwe dingen deed. Mijn gezondheid liet af en toe flink te wensen over, dus die kan in 2018 alleen maar beter worden… Net als jij heb ik altijd veel zin in een nieuw jaar, in een fris begin. Goed idee en voornemen om van 2018 je mooiste jaar ooit te maken. Ik doe met je mee!

  2. Jeetje, dat was een lastige start van het nieuwe jaar voor jou en je vriend zeg! Je overstap van Blogger naar WordPress herinner ik me nog. Ik vond je Blogger blog ook erg leuk. Stiekem vind ik het altijd weer een beetje jammer als een blogger Blogger verlaat ; )

    1. Haha, dat had ik zelf ook wel toen ik Blogger nog veel gebruikte! Mijn leeslijst werd steeds minder lang, wat ik wel jammer vond, en het lukte me ook nooit zo goed om te reageren op WordPress-blogs. Dat heb ik overigens nog steeds wel een beetje. Tegelijkertijd ben ik wel heel blij met hoe de website nu geworden is en welke mogelijkheden er allemaal zijn. Dat was uiteindelijk ook waar ik op hoopte 🙂

  3. Wat naar dat de kat was overleden. Wij zijn in 6 jaar tijd gewoon 5 katten kwijtgeraakt hier in het buitengebied. Eentje heb ik dood gevonden in de berm, de andere 4 zijn gewoon van de aardbodem verdwenen. Echt heel naar.

  4. Wat een fijn en beknopt overzicht! Ik herken wel dat ik elk nieuw jaar zie als nieuwe kansen en het gevoel heb dat dit “het” jaar gaat worden. Wat word je dan weer even met je beide benen op de grond gezet aan het begin van 2017 zeg, jeetje. Dat is schrikken! Leuk om te zien dat je “uit de kast bent gekomen” en dus eerst anoniem blogde, ik volg je nog niet zo lang dus dat wist ik helemaal niet!

  5. 2017 was een jaar met mooie dingen, gekke dingen maar ook zeker mooie dingen. In 2018 hoop ik ook weer mooie momenten mee te mogen maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.