Inspiratie opdoen op zakenreis

Inspiratie opdoen op zakenreisAf en toe heb ik van die momenten dat ik me realiseer dat de tijd écht vliegt. Dat was bijvoorbeeld aan het begin van dit jaar, toen ik mijn 10-jarige jubileum als ondernemer vierde. Dat betekende direct dat het dus óók zo’n 10 jaar geleden was dat ik afstudeerde. Hoewel ik echt niet de illusie had dat dat kort geleden was, voelt dit dan toch wel ineens een beetje oud aan 😉

Die mijlpaal leek me dus een mooi moment om weer eens om me heen te kijken voor nieuwe inspiratie. Om weer even buiten de gebaande paden te gaan. Ik ben de afgelopen jaren natuurlijk heel druk bezig geweest met aflossen en verbouwen en viel een klein beetje in een gat toen ik die praktische dingen wat minder had om me op te richten.

Best raar eigenlijk, want als je je heel erg op dat soort praktische dingen richt, zit je toch vooral een beetje in een overlevingsmodus. En dat is behoorlijk vermoeiend.

Nu dat niet meer hoeft, vond ik het wel tijd voor nieuwe inspiratie. Want eigenlijk was ik er wel over uit dat ik niet de volgende 10 jaar ook op die manier wilde doorsukkelen. En net op dat moment kwam ik een advertentie tegen voor een trip naar een warm oord (ja, die heerlijke foto’s die hierbij staan zijn eigen foto’s), samen met andere ondernemers. Om leuke workshops te volgen, maar ook om te sparren over van alles en nog wat. Ik overlegde even met vriend en besloot te boeken.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Verrassing

In de eerste instantie was ik van plan om me goed voor te bereiden, zodat ik er het maximale uit kon halen. Al vrij snel bleek dat dat ‘m niet werd. Een week of drie nadat ik geboekt had, bleek namelijk dat vriend geopereerd moest worden. Wanneer was nog niet duidelijk, maar het zou wel rond die tijd zijn. En als hij op dat moment in het ziekenhuis zou liggen, dan zou ik echt niet ergens anders willen zitten. Pas een week of twee van tevoren werd duidelijk dat ik tóch mee kon. Van de voorbereiding kwam toen niet zoveel meer terecht, maar of dat ook wat had uitgemaakt…

De hele trip was namelijk een enorme verrassing. Ik dacht vooraf dat ik vooral veel zou hebben aan de workshops, aan info over de nieuwste zoekmachinetechnieken en Google-updates, enzovoorts. Dat bleek echter helemaal niet zo te zijn. Het heerlijkste was gewoon om met andere ondernemers te kunnen praten. Over wat je doet, wat je wilt en wat beter zou kunnen. Toen merkte ik wel even dat alleen werken voordelen heeft, maar dat het niet even snel kunnen brainstormen toch wel een nadeel is.

Energie

Het belangrijkste dat deze trip me heeft opgeleverd, naast natuurlijk superleuke contacten, is vooral wel echt een nieuwe vlaag inspiratie en energie. Het is natuurlijk niet voor niets dat ik na jaren wikken en wegen ineens wél de stap naar WordPress heb durven maken. Want ja: dat was gebaseerd op angst, alles weg, moeilijk moeilijk, kost veel tijd, blabla. Daarnaast heb ik ineens ook een aantal andere leuke projecten in het vooruitzicht.

Eigenlijk best bijzonder; dat die energie die ik eigenlijk alweer een hele tijd kwijt was zo ineens weer aangewakkerd kan worden. En nu is het een kwestie van vasthouden. Dus ik heb besloten om eens wat vaker onder de mensen te zijn. Om nog meer bezig te zijn met mijn persoonlijke ontwikkeling. En dan niet alleen in de zweverige zin van het woord, maar ook gewoon het leren van nieuwe dingen. Al is het bij wijze van spreken een cursus metselen volgen. Of misschien wel een gezellige LekkerLevenMetMinder-mastermind organiseren? 😉 Ik merk gewoon dat ik het fijn vind om dingen te leren en meer te weten. Wie weet behoed me dat een volgende keer ook van het afsluiten van een foute hypotheek of het kopen van een toch stiekem te duur huis.

Waar krijg jij energie van? En ga je daar dan ook wel eens bewust naar op zoek?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
  1. Ik had jouw blog al een tijdje gemist. Jouw trip naar een ver oord heeft in ieder geval een mooie, strakke, duidelijke layout voor jouw blog opgeleverd en ook nog voorzien van mooie foto’s. Een groot verschil met hoe jij ooit was begonnen. Mooi om te zien hoe jij jouw grote stappen zet! Zie er geweldig uit! Heel veel succes toegewenst met alles!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.