#Freedom Friday: Frugal Hackers

#FreedomFriday: Frugal Hackers

Bloggen vind ik ontzettend leuk, maar het lezen van blogs vind ik minstens zo interessant. Je krijgt een kijkje in het leven van iemand anders en je kunt ontzettend veel goede ideeën en inspiratie opdoen. Ik krijg regelmatig leuke tips door van blogs die ik écht een keertje moet lezen. Veel daarvan blijf ik daarna ook volgen. Daarom leek het me leuk om nu zelf ook eens wat tips te delen. Om dat een beetje gestructureerd te doen – anders vergeet ik het straks weer en dat is zonde – roep ik hierbij #FreedomFriday in het leven.

Waarom #FreedomFriday?

Waar ik eerst blogs over alleen consuminderen en besparen las én scheef, merk ik dat mijn focus in met name de laatste twee jaar wat verschuift. Flink consuminderen en sparen is een tijd echt noodzaak geweest. Nu is het meer een bewust keuze die onderdeel uitmaakt van een groter doel: een vrij leven. Wat voor jou vrijheid is, kun je natuurlijk zelf bepalen, dat is niet voor iedereen gelijk. Bovendien is het – voor mij tenminste – niet in één noemer te vatten. Daarom licht ik in deze ‘rubriek’ websites en blogs uit van mensen die een bepaalde mate van vrijheid hebben die mij persoonlijk aantrekt.

Deze week: Frugal Hackers.

Wie, wat, waar?

Als je alleen het begin van het verhaal van de Frugal Hackers – een getrouwd stel van 30 en 27 jaar – leest, dan kan het zijn dat je meteen afhaakt. Deze twee ‘yuppen’ komen oorspronkelijk uit Canada en wonen en werken nu in San Francisco. En samen verdienen ze maar liefst 300.000 dollar per jaar.

Waar de meeste leeftijdsgenoten dat geld uitgeven aan grote huizen, spullen, luxe uit eten, dure reizen en meer, doen deze twee dat niet. Zij willen namelijk binnen een jaar of 3, 4 met pensioen.

Nu klonk dat voor mij wel logisch; met zo’n inkomen kun je waarschijnlijk ook wel vrij snel schakelen. Het leuke van deze twee is echter dat ze zich lang niet alleen op het geldaspect richten. Ze vinden het ontzettend belangrijk om zuinig te zijn op elke manier. Dus ook bijvoorbeeld zuinig op hun gezondheid.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

De Freedom-factor

Het mooie aan het koppel achter Frugal Hacks is dat ze het hele plaatje van financiële onafhankelijkheid belichten. Dat draait niet alleen om geld; het is een levensstijl. Eentje waarin je genoeg ruimte hebt om een gelukkig leven te leiden met de mensen die belangrijk voor je zijn. Een leven waar je voldoening uit haalt.

Ze zijn bijvoorbeeld heel erg bezig met goed eten en ontzettend gezond zijn, goed slapen, maar ze willen natuurlijk ook nog bekwamer worden in het hele personal finance-wereldje. Ze zijn pas in 2017 met hun blog begonnen, dus je kunt eigenlijk hun hele reis nog volgen.

[wp_ad_camp_3]

Wat kan ik hiervan leren?

Ten eerste zie ik hier een bevestiging van wat ik al eerder gezegd heb: dat je savings rate/spaarpercentage gewoon veel belangrijker is dan je inkomen. Als jij weinig verdient, maar wél de helft spaart, dan ben je veel verder dan iemand die heel veel verdient, maar slechts 10 procent spaart. Ten minste, op het gebied van financiële onafhankelijkheid dan.

Wat ik zelf ook heel leuk vind is dat ze een lijstje hebben met ‘current life goals‘. Daarop staan onder meer een fietstocht en een wandeltocht (allebei gedaan), maar ook vegetarisch eten.

Leuk voor jou?

Omdat de Frugal Hackers pas in 2017 met hun blog begonnen zijn, kun je hun hele route volgen. Ik kan me voorstellen dat hun hoge inkomen het iets moeilijker maakt om met ze te identificeren, maar tegelijkertijd; zij werken ook vooral met percentages en niet specifiek met bedragen. Het is soms ook een kwestie van strategieën en tactieken bekijken, niet per se precies hetzelfde doen met dezelfde bedragen.

En als je belangstelling hebt voor het hele plaatje van financiële onafhankelijkheid, inclusief gezondheid, dan krijg je hier heel veel interessante artikelen te lezen.

Aanbevolen artikelen:

Why we keep our finances separate – Juist in Amerika zie je vaak dat mensen hun geld op één hoop gooien. Zeker als ze een doel hebben als dit. De Frugal Hackers doen dat dus niet en zeggen: not sharing is caring. Best interessant om te lezen hoe zij daarin staan.

Advanced benefits of frugality that you might not have thought of – Zuinig leven heeft best heel veel voordelen. Hier vind je een paar dingen waar je misschien nog niet aan had gedacht. Bijvoorbeeld: als je minder geld nodig hebt en bijvoorbeeld je pensioen minder snel op hoeft te snoepen, dan betaal je ook lagere belasting. Helemaal geen gek idee!

How much money do we need to be happy? – Hoeveel geld heb je eigenlijk nodig om gelukkig te zijn? En heeft geld daar wel invloed op? Hierin vertellen de Frugal Hackers wat hun magic number is en waarom dat zo is.

Kende jij deze website al?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

2 Comments
    1. Ik ben daar wel voorstander van. Wij maken beiden per maand een vast bedrag over naar de gezamenlijke pot en doen verder onze eigen dingen. Dat werkt prima. We betalen veel samen, we sparen samen, maar wat we voor onszelf willen of doen hoeft zo niet overlegd te worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.