#FreedomFriday: Rockstar Finance

#FreedomFriday: Rockstar Finance

Bloggen vind ik ontzettend leuk, maar het lezen van blogs vind ik minstens zo interessant. Je krijgt een kijkje in het leven van iemand anders en je kunt ontzettend veel goede ideeën en inspiratie opdoen. Ik krijg regelmatig leuke tips door van blogs die ik écht een keertje moet lezen. Veel daarvan blijf ik daarna ook volgen. Daarom leek het me leuk om nu zelf ook eens wat tips te delen. Om dat een beetje gestructureerd te doen – anders vergeet ik het straks weer en dat is zonde – roep ik hierbij #FreedomFriday in het leven.

Waarom #FreedomFriday?

Waar ik eerst blogs over alleen consuminderen en besparen las én scheef, merk ik dat mijn focus in met name de laatste twee jaar wat verschuift. Flink consuminderen en sparen is een tijd echt noodzaak geweest. Nu is het meer een bewust keuze die onderdeel uitmaakt van een groter doel: een vrij leven. Wat voor jou vrijheid is, kun je natuurlijk zelf bepalen, dat is niet voor iedereen gelijk. Bovendien is het – voor mij tenminste – niet in één noemer te vatten. Daarom licht ik in deze ‘rubriek’ websites en blogs uit van mensen die een bepaalde mate van vrijheid hebben die mij persoonlijk aantrekt.

Deze week: Rockstar Finance.

Wie, wat, waar?

Via een podcast werd ik een poosje terug gewezen op de website Rockstar Finance. Deze site is in 2013 gestart door J Money van Budgets are Sexy. Ik denk niet dat het z’n echte naam is, maar het gaat om het idee. Rockstar Finance is wat anders dan veel andere websites. Hij gaat niet over J Money (of over John van ESI Money die de site onlangs heeft overgenomen), maar over iedereen in de personal finance community. Op deze website worden namelijk artikelen over personal finance gedeeld. Elke week worden honderden artikelen gecheckt en de mooiste artikelen worden doorgeplaatst op Rockstar Finance. Kortom; het is een geweldige startpagina die je een hoop zoekwerk bespaart. Daarnaast is de site in de afgelopen vier jaar uitgebreid met onder meer fora, een directory met de beste bronnen op het gebied van personal finance en zelfs een liefdadigheidsinitiatief.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

De Freedom-factor

Veel mensen die werken aan financiële onafhankelijkheid, doen dat omdat ze meer vrijheid willen. Dat geldt in ieder geval wel voor mij. Wat ik dus niet wil, is elke dag uren kwijt zijn aan het vinden van leuke blogs om me op mijn reis te inspireren. En dan is Rockstar Finance ontzettend leuk. Je kunt hier op willekeurige onderwerpen klikken en daar meer over lezen. De meeste artikelen komen van Amerikaanse bloggers, maar ik denk dat dat komt omdat onderwerpen als personal finance daar nu eenmaal wat meer leven.

Wat kan ik hiervan leren?

Rockstar Finance is de perfecte plek om meer inspiratie op te doen over financiële onafhankelijkheid, kijken hoe andere mensen het doen, nadenken over en werken aan vervroegd pensioen en het creëren van een levensstijl die bij me past. Toen ik begon met bloggen, heeft het lezen van blogs over zuinig leven me heel erg geholpen bij het slim omgaan met mijn geld en nu ik op dat front weer in een nieuwe fase van mijn leven ben, kan ik ook wel wat extra en nieuw inspiratiemateriaal gebruiken.

Het leuke van Rockstar Finance is dat je hier ook heel veel bloggers tegenkomt die hun blog of online bedrijf gebruiken om een deel van hun doelen te realiseren. Daar zie ik zelf ook veel kansen, dus ik vind het mooi om te zien hoe zij dat aanpakken.

Plus: het lijkt me echt supertof om volgend jaar zélf een keer een blog op deze site te plaatsen. Heb ik er meteen een nieuw doel bij!

Leuk voor jou?

Als je ook maar enigszins geïnteresseerd bent in onderwerpen als passief inkomen, financiële onafhankelijkheid, geld verdienen, investeren, minimalisme en (sterk vervroegd) pensioen, dan kun je hier je lol op. Je kunt gewoon even rondkijken bij de meest populaire artikelen, maar je kunt ook selecteren op een onderwerp, zodat je direct gaat naar de artikelen die jij interessant vindt.

Aanbevolen artikelen:

1 Reason Why You Might Downsize – Als we het hebben over tiny houses of klein wonen, dan is één van de veelgehoorde argumenten om dit niet te doen het feit dat je dan ‘steeds bij elkaar op de lip zit’. Dit stel moest downsizen om financiële redenen, maar hun relatie is er alleen maar beter van geworden. Ook mooi om eens zo’n verhaal te lezen!

Frugal Doesn’t Mean Boring – Maken mensen ook wel eens grapjes over jouw zuinigheid of krijg je te maken met vooroordelen? Volgens Michelle hoeft ‘zuinig’ niet gelijk te staan aan ‘saai’. Na het lezen van dit artikel sta je in ieder geval nooit meer met je mond vol tanden als mensen je weer confronteren met zo’n onnozel vooroordeel.

Rich Habits. Dit is geen artikel, maar een hele serie. Welke gewoontes moet je nu ontwikkelen als je rijk wilt worden? De ‘gebruikelijke’ gewoontes, zoals focussen op je dromen en goede doelen stellen, komen hierin voor, maar ook minder gebruikelijke tips. Denk aan werk doen wat je leuk vindt (in plaats van alleen focussen op iets doen om geld te verdienen) en mensen opzoeken die je kunnen helpen met je groei en succes. Mentors, als het ware.

Kende jij deze website al?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

13 Comments
  1. Ik kende het niet. En over zo n onderwerpen lijkt me Engels te omslachtig. Maar ik lees altijd graag jouw tips. En die probeer ik dan hier toe te passen

  2. Ik heb altijd het idee dat Nederland het een beetje minder serieus neemt dan de USA ofzo, haha! Wel heel goed, zou ik me ook meer in moeten verdiepen.

  3. Ik zou willen dat ik minder materialistisch kon zijn maar ik hou zoveel van mooie spullen haha. Wat goed dat je er zelf wel bezig mee bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.