Planner Reviews 2020: Chick Story Life Planner

chickstory life planner 2020

De Chick Story Life Planner. Een vriendin wees me erop via Instagram en ik vond ‘m er zó leuk uitzien, dat ik dacht: ik waag er een berichtje aan. En ja hoor: de aantrekkingskracht was wederzijds. Daarom voor het eerst in de Grote LekkerLevenMetMinder Planner Test: de Chick Story Life Planner/Agenda/Journal 2020. Een planner speciaal voor vrouwen!

Het verhaal achter de Chick Story Planner

De Chick Story Life Planner is ontwikkeld door Sharon. Zij werkte voorheen als yoga- en danslerares binnen haar eigen yogabedrijf en coachte anderen – en tegelijkertijd ook zichzelf – naar een gezondere mentaliteit en levensstijl. Gaandeweg verloor ze haar passie voor het lesgeven en voelde ze dat er meer moest zijn in het leven. Ze stopte met haar bedrijf en andere baan, verhuisde met haar vriend naar een andere stad en koos voor haar eigen gezondheid en geluk.

En toen zat ze: in een nieuwe omgeving, zonder baan, maar wél met de droom om iets nieuws te ontwikkelen.

In die tijd – we hebben het over herfst 2018 – had ze geen flauw idee waar ze heen moest met haar leven; een soort quarterlife crisis. Ze begon te schrijven. In boekjes waarin je nadenkt over je levensdoelen, geluksboekjes, haar dagboek, blocnotes, de kalender, agenda, enzovoorts. In tig boekjes, want één boek waarin al die lijstjes, verhalen en ambities samenkwamen, was er nog niet.

Dus… besloot ze dat zelf te maken. Een boek niet alleen fungeerde als planner, maar vrouwen ook kan helpen om na te denken over waar ze staan in het leven. Wat ze willen bereiken en hoe ze dat willen doen. Een levensboek en agenda waarin je alles in je leven kunt bijhouden, van je zakelijke doelen tot je gezondheidsdoelen.

En zoals het dan meestal gaat: zodra je een beslissing neemt, doet het universum er alles aan om ervoor te zorgen dat je je doel bereikt. Binnen amper anderhalve maand had ze haar planner af én de eerste verkocht. En inmiddels zijn we alweer toe aan de tweede editie!

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Praktische informatie

❤ Engels
❤ Een week op twee pagina’s (pagina = ongeveer 24 bij 18 cm), inclusief weekend

❤ Elke dag telt van 7:00 tot 21:00 uur, het weekend van 8:00 tot 21:00 uur. Je hebt geen lijntjes, maar vakjes. In het weekend zijn de vakjes per twee uur (en op zaterdag iets meer ruimte dan op zondag)
❤ Ruimte voor wekelijkse focus, dingen die je alleen voor jezelf wilt doen, een uitdaging voor jezelf, stappen richting je doel, to do’s, maaltijden en een gezondheidstracker

❤ Elke dag ruimte voor twee topprioriteiten (met afvinkrondjes :D)
❤ Uitgebreide wekelijkse reflectie en voorbereiding op volgende week (‘Wat zou volgende week fantastisch maken?’)

❤ Elke maand begint met een overzicht en ruimte voor notities en eindigt met een hele uitgebreide review/check-up, waar je zelfs kunt opschrijven hoeveel geld je voor de belasting hebt gereserveerd en hoe het gaat met je financiële doelen, gezondheidsdoelen, geluk en meer. Dit zijn zes pagina’s!
❤ Overzicht voor je eerdere reizen en waar je nog naar toe wilt

❤ Uitgebreide planningstools, bijvoorbeeld ruimte om je droomleven te visualiseren, ruimte voor een review van het afgelopen jaar, een soort wheel of life, maar dan vertaald naar timemanagement: wat doe je met je tijd en wat zou je het liefst met je tijd willen doen?, je doelen voor 2020

❤ Gebonden hardcover met marmerprint en rosegoudkleurige foliedruk. Plus bijpassend wit bladwijzerlintje!
De Chick Story Life Planner 2020 kost 39,99 euro. Je kunt ‘m ook via Bol kopen, maar daar is hij 42,99 euro.

Extra korting (niet te combineren en alleen via Chickstory.com):

  • Snelle beslissers krijgen met de code PLANNER 4 euro korting (tot 8 december 2019)
  • Als je je inschrijft op de nieuwsbrief, krijg je 3 euro korting (ook tot 8 december 2019)

Er is ook een ongedateerde versie; die kost hetzelfde! Handig voor als je ‘m nu al in gebruik wilt nemen, of deze review wat later leest.

Looks

Ja, mooi!!! Ik ben dol op hardcovers, erg gecharmeerd van de marmerprint en ik houd ook van goudfoliedruk. Die heb ik niet voor niets onlangs ook op mijn eigen visitekaartjes gebruikt.

De cover is superstevig, maar voelt een beetje zachter aan. Niet slap, maar meer soft touch. Het is gewoon een stijlvolle planner. Wel een beetje zwaar, maar ik heb ‘m toch alleen op mijn bureau liggen.

De binnenkant is iets anders dan ik ben gewend; vooral qua indeling. Ik werk meestal met lijntjes. Maar: op deze manier kun je wél makkelijker daadwerkelijk blocken. Dat doe ik nu handmatig, om een beetje visueel te maken welke periodes van de dag ingevuld zijn. Maar ja, dat is niet echt heel netjes. Dan werkt dit denk ik fijner.

Ik heb uiteraard ook weer wat foto’s voor je gemaakt, zodat je zelf kunt zien waar ik het over heb:

Chick Story Life Planner 2020
Dit is ‘m! De Chick Story Life Planner 2020. Met marmerprint op de kaft en goudkleurige foliedruk. En je kunt ook een bijpassende pen bestellen 😀
Chick Story Life Planner 2020
Het weekoverzicht: vakjes voor elk uur van de dag, gedurende werktijden zijn ze wat groter. In het weekend wat kleiner.
Chick Story Life Planner 2020
Wekelijks ruimte om je sportieve activiteiten, energie en humeur te checken. En hier zie je ook een stukje van de zondag uitvergroot: daar is niet heel veel ruimte. Misschien maar goed ook 😉
Chick Story Life Planner 2020
Elke week is er ruimte om aan te geven wat goed ging, waar je nog aan kunt werken en wat je volgende week voor jezelf wilt neerzetten.
Chick Story Life Planner 2020
De maandelijkse check-up en je business: hoe kun je verder werken richting je doel?
Chick Story Life Planner 2020
En hoe zit het met je gezondheidsdoelen? Hoe gezond voel je je eigenlijk? Ook onderdeel van de maandelijkse check-up.
Chick Story Life Planner 2020
Heb je je tijd besteed aan de dingen die het belangrijkst voor je zijn?
Chick Story Life Planner 2020
Het maandoverzicht: met ruimte om bij elke dag iets te noteren, plus wat notitieruimte ernaast. Ik zou hier zelf mijn belangrijkste afspraken en grotere projecten noteren
Chick Story Life Planner 2020
Voor dromers en doeners: voorin vind je een wereldkaart die je kunt gebruiken om te markeren waar je al bent geweest. Ernaast zet je natuurlijk waar je nog naar toe wilt!

Indeling

Hoewel de planner best heel erg voor zich spreekt, is het in de eerste instantie wel even opletten hoe je dingen invult.

Elke maand begint met een overzicht, zonder specifieke richtlijnen. Ik zou hier mijn afspraken invullen én grotere dingen inplannen. Een lancering bijvoorbeeld, of een cursus die ik wil volgen.

Vervolgens kom je bij het weekoverzicht. Daar kun je wél aangeven wat je focus voor die week is. Ook is er elke week aandacht voor concrete groei: welke uitdaging geef je jezelf die week en welke stappen ga je zetten? Dat zal waarschijnlijk vooral samenhangen met die grotere dingen die je inplant.

Je kunt per week ook aangeven hoe vaak je hebt gesport, hoe energiek je je voelt en wat je stemming is. Daarnaast is er ruimte voor het plannen van maaltijden en to do’s.

Na elke week kun je evalueren hoe het ging en een mindmap maken voor de komende week. Een richtlijn wordt gegeven: wat kun je doen om volgende week een stap te zetten richting jouw droomleven en welke uitdaging hoort daarbij? Die kun je vervolgens weer in de volgende week noteren.

De maand eindigt met een ontzettend uitgebreide check-up, onderverdeeld in Business (daaronder valt ook financieel), Health & Fitness en Personal & Happiness.

De Chick Story Life Planner loopt door tot en met 3 januari. Daarna flink veel ruimte om notities te maken. Achterin zit nog ruimte voor adressen.

Bijzonder

Ik moet zeggen: ik ben vooral erg onder de indruk van de maandelijkse check-up. Normaal gesproken word ik hier niet zo blij van. Ik doe er ook nooit wat mee. En niet omdat ze niet goed in elkaar zitten, maar omdat ze voor mij gewoon niet duidelijk genoeg zijn.

Deze ziet er héél duidelijk uit. Gewoon met hele concrete vragen als: ‘Welk boek lees je nu?’, of een soort voortgangsbalk waarmee ik kan aangeven hoe ik zit qua vooruitgang op bijvoorbeeld mijn gezondheidsdoelen.

Het uitgebreide is hier juist weer het sterke punt; door echt onderscheid te maken tussen bijvoorbeeld persoonlijk, gezondheid, financieel, business etc., kun je veel sneller een ‘eerlijk’ overzicht krijgen van waar je staat en wat je doet.

Misschien heb ik afgelopen maand wel niet zo hard gewerkt als ik had willen doen, maar ben ik wél elke week drie keer naar de sportschool geweest.

Door dat ook te registreren en te zien, voel ik een motivatie die ik niet zou voelen als ik bleef hangen in het idee van: ik heb niet genoeg gedaan.

Ik moet zeggen: het effect hiervan heeft mij echt verrast.

Oordeel Chick Story Life Planner 2020

De Chick Story Life Planner 2020 mag met recht een life planner worden genoemd. Ik heb het al eerder gezegd: een planner is meer dan een agenda. En dat geldt helemaal voor dit exemplaar.

Het is niet alleen een plek voor je afspraken; het is een boek waarin je alles wat voor jou belangrijk is – je gezondheid, je financiën, je business, je persoonlijke ontwikkeling, je geluk – kwijt kunt.

En je kunt het hier niet alleen in kwijt; je kunt ook je voortgang op deze vlakken inzichtelijk maken.

Dat vind ik wel heel handig, want dat zou ik anders niet doen, of op losse briefjes. Dat geeft natuurlijk niet een overzicht om op door te borduren.

Bij deze planner is ook weer duidelijk ruimte voor zakelijk én privé. Maar ook weer niet op zo’n overdreven manier dat je ‘m niet zou kunnen gebruiken als je geen ondernemer bent.

Persoonlijk ben ik natuurlijk ook ontzettend blij met de financiële onderdelen. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als iedere gebruiker ook daadwerkelijk het budgetoverzicht invult en een financieel doel opstelt.

Ruimte voor verbetering?

Ik kijk natuurlijk ook altijd even of er nog punten voor verbetering zijn. Vaak noem ik hier iets als dingen rondom gezondheid registreren.  Dat hoeft hier niet, want er staat nog meer in dan ik zelf zou verwachten! Hoewel die waterflesjes er natuurlijk alsnog bij mogen 😉

Wat ik me nog wel zou kunnen voorstellen dat handig is: een iets uitgebreidere uitleg over hoe je deze lifeplanner zo optimaal mogelijk gebruikt. Oké, het spreekt op zich voor zich, maar ik ben nu eenmaal zo iemand die ook altijd de handleiding leest.

En wat me ook ontzettend leuk zou lijken: iets waarmee je aan het einde van het jaar al je progress in beeld kunt brengen. Misschien een gemiddelde geven aan elke maand overall en die verwerken in een visueel iets. Overigens geen must, maar gewoon een ideetje dat bij me op kwam.

Ik weet dat de prijs voor veel mensen ook een flink struikelblok kan zijn. Een planner kost nu eenmaal flink meer dan een agenda. Maar ik blijf het zeggen: je krijgt ook veel meer. Als je behoefte hebt aan een beetje begeleiding en structuur in ieder geval.

Sommige mensen zijn ook heel goed in plannen en evalueren in een blanco notitieboekje; ik ben er daar niet één van. Maar juist omdat hierin ook duidelijk een stukje financieel overzicht zit, weet ik zeker dat je je geld hier wel uithaalt.

Kende jij de Chick Story Life Planner 2020 al?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

4 Comments
  1. De planner ziet er prachtig uit. Ik krijg alleen het idee dat het leven maakbaar is voor sommigen. Alleen het gaat zoals het gaat. Je moet wel zelf wat van maken, maar dit zou niets voor mij zijn. ☺️

  2. Yes! Ik was op zoek naar iets wat ruimte genoeg had on alles in te zetten. Mijn zoon heeft de purple monkey, wat een planner is voor huiswerk. Ik vind deze planner hier ook duur.
    Maar omdat zelf maken waarschijnlijk nog meer tijd en energie kost….Ik heb hem besteld.
    En ja, ik wil ‘ m ook gaan reviewen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.