Planner Review: Daily Greatness Training Journal

Planner Review: Daily Greatness Training Journal

De meeste planners hebben de vorm van een agenda, maar dan met veel aandacht voor persoonlijke en zakelijke doelen. Neem bijvoorbeeld de Purpuz Planner, Flow Planners Agenda en de Happiness Planner waarover in de afgelopen weken reviews op deze site verschenen. Er zijn er echter ook die zich heel specifiek op een onderwerp concentreren. De Daily Greatness Training Journal – 12 Weeks To A Rocking Fit Body is hier een voorbeeld van. En voor je nu denkt: “Ja, dáág, laat die maar over aan de fitgirls en fitboys van Nederland!” – Hij is leuker dan je misschien zou denken!

Over de Daily Greatness Training Journal

Om eerlijk te zijn schoot de bovenstaande gedachte eerst ook door mijn hoofd. Ik had juist eerder mijn oog laten vallen op de ‘gewone’ Daily Greatness Planners. Die hebben ze namelijk ook. Zelfs een speciaal Business-exemplaar. Maar: het leek me ook wel eens leuk om wat alternatieve planners te reviewen. Niet de exemplaren die je overal al tegenkomt. Bovendien heb ik inmiddels zelf een planner voor 2018 gekocht (daarover later nog meer!) en vond ik het ook zonde om er dan een aantal extra met data aan te schaffen, terwijl ik die dan niet zou kunnen gebruiken.

De Daily Greatness-planners zijn bedoeld voor mensen die hun dag op een bewuste manier willen indelen. En dan niet alleen qua tijd, maar ook qua mindset. Ze zorgen er op een leuke manier voor dat je gestructureerd met je doelen aan de slag gaat en jezelf gewoontes aanleert die je hierbij helpen. De Training Journal die ik hier bespreek heeft gezondheid als insteek.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Praktische informatie

❤ Engelstalig
❤ Elke dag staat op een aparte pagina. De dagen zijn niet gedateerd, dus je kunt hem gebruiken wanneer je wilt
❤ Alle dagen bevatten de volgende onderdelen: aanvinkvakjes voor meditatie, rekken & strekken, 8 glazen water drinken en een blanco vakje, iets waar je blij van wordt op die dag, je maaltijden per dag, een veld om aan te geven voor mensen in je leven je dankbaar bent, 3 affirmaties/intenties, overzichtje van de geplande work-out, een dagschema (van 6:00 tot 19:00 uur) en een terugblik op de dag
❤ Met doelen voor elke set van 4 weken én motivatie: waarom wil je iets bereiken en hoe voel je je als je dat bereikt hebt?
Wekelijkse check-in met aandacht voor gewoontes, hoe je lijf aanvoelt, wat je huidige houding is en hoe je die nog verder kunt verbeteren
❤ Twee handige bladwijzerlintjes
❤ Check-in na elke 4 weken met tips
❤ Met uitgebreide intro over hoe lichaam en geest invloed op elkaar hebben en hoe deze journal dus ook veel aandacht heeft voor hoe je je voelt
❤ Inspirerende quotes
❤ Veel notitieruimte
❤ Via Daily Greatness kost deze £34,95 (ex. verzendkosten). Ik heb hem via (een externe verkoper op) Bol weten te bemachtigen voor €19,95. Daar kon ik hem echter nu even niet terugvinden, dus daarvan heb ik helaas geen link.

Looks

Deze journal is maar voor 12 weken en daarom een stuk compacter dan de planners die ik tot nu toe getest had. Hij heeft een (stevige) soft cover, is mooi roze en ziet er netjes uit. De bladzijden zijn relatief dun, maar dit is natuurlijk ook niet het type planner waar je uitgebreid in gaat kleuren ofzo. Maar: een paar mooie foto’s zeggen natuurlijk weer veel meer.

Planner Review: Daily Greatness Training Journal
Deze planner heeft een roze cover en twee handige bladwijzerlintjes. De cover is van steviger materiaal, maar het is geen keihard karton
Overal in deze planner vind je motiverende foto’s en teksten
Wat wil je deze 12 weken eigenlijk bereiken? Je kunt het hier overzichtelijk invullen.
Per dag kun je allerlei dingen invullen: hoe het met je gaat, wat je allemaal hebt gedaan, wat je zou willen doen, enzovoorts
Per 4 weken kun je even inchecken; hoe gaat het tot nu toe? Ook krijg je tips om op de juiste manier door te zetten.
Deze planner is gebaseerd op een aantal succespijlers, zoals flexibiliteit, discipline en focus. Eigenschappen die je altijd verder brengen!

Bijzonderheden

De insteek van deze planner is op zich natuurlijk al bijzonder. Meestal gebruik je een planner toch voor een langere periode dan 12 weken. Aan de andere kant is dat natuurlijk meer dan genoeg om goede gewoontes aan te leren. Bovendien verschilt deze planner daarin ook van andere planners: hij is echt bedoeld om je net even een gestructureerd, gemotiveerd zetje in de goede richting te geven. En daar slaagt hij dan weer prima in.

Hij is ook behoorlijk verrassend. De ondertitel ’12 Weeks To A Rocking Fit Body’ is een beetje misleidend. Maar wel op de goede manier. Meteen in het begin wordt al aangegeven dat gezondheid meer is dan alleen je lijf. En dat ‘fit’ dus niet speciaal af te meten is in het aantal blokjes dat op je buik te zien is. Thank goodness.

Wel is het even aanpoten met deze planner. Zelfs al is het maar voor 12 weken; er wordt elke dag wel wat van je gevraagd. In de introductie staat dat je er per dag ongeveer 1,5 uur mee bezig zou moeten zijn. Dat is overigens wél inclusief work-out, maar dan nog. Aan de andere kant; als je per dag van 24 uur zo’n 1,5 uur in je gezondheid investeert, dan is dat natuurlijk nog niet heel veel. Die work-out mag trouwens ook bijvoorbeeld buiten een rondje wandelen zijn. Jouw regels.

De tips bij de check-in na elke vier weken vind ik ook mooi. Zo heb je bij de 8-weekse check-in bijvoorbeeld een lijstje met 10 Steps to a Positive Body Image. Juist met je lijf is het soms zo ‘makkelijk’ om er boos op of ontevreden over te zijn. Dat helpt je echter niet verder.

Oordeel

Een van de grote pluspunten van deze planner vind ik de insteek: hij is er echt op gericht om jou een goed gevoel te geven, zonder dat je per se traint voor een sixpack. Hij helpt je bij het realiseren van jouw fitte leven, zodat je meer energie hebt en je beter voelt. In het algemeen, maar ook over jezelf. Dat vind ik bewonderenswaardig. Als je tegenwoordig een trainingsprogramma wilt volgen om fitter te worden, dan is daarin meestal alleen aandacht voor het uiterlijk.

Deze planner heeft echt een hele positieve insteek en ik denk dat de lessen die je hieruit kunt trekken ook weer invloed hebben op andere onderdelen van je leven. Wat dat betreft helemaal goed dus. Ook vind ik het wel heel prettig dat al die dingen per dag ook ‘voorgekauwd’ worden. Ik zou rekken & strekken echt vergeten. En ook merk ik heel vaak dat ik met boodschappen tóch weer die gezonde snacks vergeten ben, om maar een voorbeeld te noemen. Als ik daar bewuster mee bezig ben, zou dat zeker een positieve impact hebben.

Tegelijkertijd moet ik bekennen dat ik nog niet alles heb ingevuld. Het bijhouden van één planner vind ik al een uitdaging, laat staan van twee. Tot nu toe heb ik het dus een beetje voor me uitgeschoven. Straks, het nieuwe jaar, enzovoorts. Maar: ik weet wél zeker dat ik hem écht een keer ga invullen. Ergens in het eerste halfjaar van 2018.

Zou zo’n planner jou aanspreken?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Beleggen voor Beginners

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
  1. Wat grappig, zo’n planner voor 12 weken. Ik zou er echt de discipline niet voor hebben om hem elke dag in te vullen en bij te houden. Daarbij vind ik de insteek van deze planner wel erg tof!

  2. Ik wil deze planner kopen. echter vind ik hem onwijs duur voor maar 12 weken. hij is te koop bij mylovelynotebook. ik zit al even een poosje te twijfelen om hen te kopen. maar dat licht meer aan de prijs dan aan de inhoud van het boek. is er ook zo’n type notebook maar dan goedkoper?

      1. Ja had ik idd ook over zitten denken. Maar op een of andere manier komt dat dan niet van de grond of stop ik er in eens mee. Omdat ik het te veel werk vind om het zelf te maken ?‍♀️ hahaha… ik hoop door zo’n voorgedrukte boek iets meer zin te krijgen en door dat het een aantal weken duurt het meer een gewoonte wordt en dan juist mij motiveert om zelf door te gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.