50% korting op de laatste hypotheekaflossing

Hypotheekaflossing 2018

2017 is alweer bijna voorbij. Dat betekent dat we nog wat dingen te regelen hebben, zoals de hypotheekaflossing. Zelf heb ik na de verkoop van mijn huis geen hypotheek meer. Vriend echter nog wel. Daarop mag elk jaar 10% worden afgelost. In oktober hadden we al een deel overgemaakt, maar nog niet alles. De laatste €2200 wilden we in december doen. En dat komt nu extra mooi uit, want we krijgen 50% daarvan cadeau! Althans, zo voelt het.

Samen investeren

Vriend en ik hebben allebei een eigen aandelenportefeuille bij DeGiro. Een aantal maanden geleden besloten we echter om ook samen te investeren. We sparen momenteel wel, maar de spaarrente doet natuurlijk ook niets. En het aflossen van de hypotheek moeten we een klein beetje in verhouding houden, zodat het straks niet zo is dat al ons gezamenlijke geld in het eigendom van één van de twee zit.

Investeren dus. We stapten in op een aantal opkomende markten en staken geld in goud. Bovendien gingen we nog voor een fonds dat het bij mij al maanden erg goed doet. Vriend durft wel een gokje te nemen, maar ik ga het liefst voor zoveel mogelijk zekerheid.

Wel dacht ik: ik moet dit gedeelte maar een beetje loslaten. Samen is samen, en dat is niet mijn behouden visie doordrukken 😉

Daar ben ik achteraf dus behoorlijk blij mee!

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Cryptocurrency

Vriend wilde namelijk óók wel instappen in de cryptocurrency. En daar was ik wat minder van gecharmeerd. Opkomende markten is één ding, maar én nog meer geld erin steken én in iets wat ik toch behoorlijk spannend vond… Liever niet! Maar goed, ik was natuurlijk inmiddels zelf ook al erg nieuwsgierig en een beetje actief geworden en we kwamen tot een compromis. Het goud werd verkocht en daarvan kochten we Ripples (XRP) via Binance. En iets later kochten we er nog een paar bij via Litebit. Lang verhaal kort: binnen een paar dagen kreeg de koers een enorme boost en was onze €500 ineens €1600 waard!

We besloten om €1100 te cashen en dat te gebruiken voor de aflossing.

De inleg is dus weer teruggebracht naar €500, maar in feite is dat dan eigenlijk al ‘gratis’ geld.

Overigens was dit gewoon een hele mooie geluks-/toevalstreffer. We hadden wel een goed gevoel bij de Ripple, maar dit hadden we ook écht niet verwacht. Het had net zo makkelijk de andere kant op kunnen gaan. Vandaar dat we qua crypto-investeringen ook echt wel proberen ons hoofd erbij te houden en ons niet mee te laten slepen in deze successen.

Hypotheekaflossing in 2018

Dit heeft echter ook wel weer een positief effect op de hypotheekaflossing in 2018. Ik had namelijk verwacht dat het dan iets minder hard zou gaan met sparen, terwijl we toch eigenlijk wel weer streven naar die 10%. Nu hebben we daar het eerste deel al van binnen; dat hebben we immers bespaard op deze aflossing!

Wat mij betreft laten we die 10% dus toch eerst maar even staan als doel. Wie weet scoren we in 2018 ook weer zo’n mooie meevaller en dan is het toch prettiger om gewoon alle aflosruimte die je hebt te gebruiken. En als we in 2018 tóch een nieuw huis vinden, dan hebben we daar vast een mooi potje voor.

Heb jij al plannen gemaakt voor je hypotheekaflossing in 2018?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Beleggen voor Beginners

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

16 Comments
 1. Ik weet het nog niet zo goed, voor volgend jaar….. Ik denk dat ik niet meer ga aflossen op mijn huidige hypotheek.
  Beter huis verkopen en dan slimme keuzes maken over de nieuwe hypotheek op het nieuw te kopen huis…..

  Eerst maar eens een nieuwe opdracht binnenslepen!

  1. Het voelt echt als een stukje geschiedenis schrijven waar we nu aan meedoen. Tegelijkertijd realiseer ik me wel donders goed dat dit dus de laatste tijd zó hard gaat, dat het ook kan barsten. Dus we blijven voorzichtig en werken toe naar onze inleg eruit hebben en verder handelen met ‘gratis’ geld. Ik geloof zeker dat er een toekomst in cryptocurrency zit, maar momenteel lijkt het meer op een valutahandel en dat is vaak behoorlijk riskant.

 2. Haha, ik had al een tijdje Ripple in mn wallet. Er gebeurde niet zoveel mee, dus had besloten om het om te zetten in Litecoin. En ja hoor.. de volgende dag goed nieuws omtrend Ripple en de koers schoot omhoog.. balen.. Ach, zo gaat dat. Litecoin en Bitcoin gaan ook erg goed dus ik mag verder niet klagen.

 3. Ik blijf het ingewikkelde materie vinden. Mijn gevoel is altijd zo snel mogelijk schulden aflossen.
  Soms vind ik dat ik me er meer in moet verdiepen, maar vervolgens laat ik het toch maar links liggen.

 4. Mijn doel voor volgend jaar is minimaal 5000 euro extra aflossen op onze hypotheek. Dat gaat zeker nog lastig worden, aangezien we ook flink aan het verbouwen zijn en eigenlijk toe zijn aan een andere auto. Maar we gaan ons best doen!

 5. Wij betalen maandelijks gewoon het hypotheekbedrag wat we moeten betalen, omdat we nog willen sparen voor een buffer en dergelijke. Wel gaaf dat je zo maar even geld hebt verdiend joh, voelt vast goed!

 6. Fijn voor jullie. Die crypto’s. Er zijn et nu veel van. €500 is te overzien.

  Toch in 2018 verhuizen. Ik lees graag mee.

  Gewijzigde plannen? Nieuw huis koen zonder hypotheek was de droom. Ik lees het wel. Het leven is grillig

  1. De insteek is natuurlijk zonder hypotheek. Maar: we willen graag in dit dorp blijven en hier komt gewoon heel weinig te koop. Dus mocht er eerder iets vrijkomen dat voldoet aan onze wensen, wat ik niet snel zie gebeuren, dan zouden we die kans wel pakken, ook al hebben we dan nog niet genoeg gespaard voor een hypotheekvrij huis. Dan kunnen we altijd nog bijvoorbeeld een lagere 5- of 10-jarige rente doen en dan aflossen. Tegenwoordig mag dat bijvoorbeeld bij Florius altijd en onbeperkt. Dat zou voor ons dan een mooie optie zijn.

   Ik ga er overigens niet speciaal vanuit dat het verhuizen in 2018 wordt, maar als er wat vrijkomt, dan houden we die optie wel open. Kan ik eindelijk weer eens wat meer schrijven over verbouwen en energiezuinige plannen 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.