Kerstpakketten en kerstkaarten ?

Kerstpakketten en kerstkaarten

Bedrijven kiezen steeds vaker voor luxe en duurdere kerstpakketten, zo kopt RTL Nieuws. In de afgelopen vier jaar zou sprake zijn van een waardestijging van 10 procent, naar ongeveer 40 euro per pakket. De MKB-ers doen daar nog een schepje bovenop; zij belonen hun personeel met pakketten ter waarde van 60-70 euro. In de zorg liggen de gemiddelde bedragen weer wat lager.

Crisis voorbij

Volgens de aanbieders van kerstpakketten – die deze informatie verstrekken, dus het blijft natuurlijk de vraag of dat helemaal objectief is – is de crisis wel voorbij. Vorige jaren zat er heel veel eten in de pakketten en nu zijn het veel meer ‘lifestyleproducten’. Badspulletjes, trendy opbergmanden, geurdiffusers. Volgens mij zijn dat van die flesjes met stokjes erin die dan lekker ruiken. En wat er aan eten in zit, is steeds vaker biologisch.

Bij vriend herken ik dit overigens wel. Hij mag altijd zelf uit een gids kiezen wat hij wil en daarbij zat dit jaar – behalve ‘gewone’ kerstpakketten – ook een mooie hapjes-/borrelplank met allerlei luxe dingen. Of hij die ook krijgt, hangt af van de beschikbaarheid, maar vorige jaren was dat wel steeds zo.

Freelancers en hun kerstpakket

Als freelancer krijg ik natuurlijk lang niet altijd een kerstpakket. Soms geef ik ze overigens wel. Dan kies ik het liefst voor bijvoorbeeld een pakket van de Wereldwinkel. Ziet er vaak hartstikke leuk uit en je doet er dan ook nog eens iets goeds mee. Dit jaar zag ik steeds meer initiatieven langskomen van freelancers (of zzp’ers, maar ik krijg altijd jeuk van dat woord) die dan elkaar een kerstpakket konden geven. Hartstikke leuk natuurlijk!

Normaal gesproken geef ik mezelf eigenlijk nooit een kerstpakket, maar dit jaar deed ik dat wel. Ik kocht een Rituals-adventskalender (filmpje). En ik moet zeggen; met nog 5 ‘cadeautjes’ te gaan vind ik dat echt wel een succes. Misschien dat ik volgend jaar meedoe met zo’n actie, of zelf weer zo eentje koop, want de smaak van het ‘kerstpakket krijgen’ heb ik nu wel te pakken 😉

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Kerstkaarten

Overigens is dit nu dus ook de tijd van kerstkaarten weer. Vorig jaar was ik ontzettend op tijd, dit jaar heb ik er nog niet eens over nagedacht. Als we nog wat willen versturen, dan zal dat vandaag of morgen toch écht wel op de post moeten. Of via zo’n online aanbieder, dan hoef ik in ieder geval niet te gaan kopen, schrijven, plakken en posten. Aan de andere kant vind ik dat ook altijd weer vrij duur en behoorlijk onpersoonlijk. En per e-mail vind ik ook niet zo heel veel aan.

Vandaag ben ik weer een dagje buiten de deur aan het werk, dus komt er sowieso niet zoveel van. Misschien morgen dan tóch maar even naar de winkel voor wat kaarten.

Krijgen jullie een kerstpakket? Wat voor? En wat doen jullie met kerstkaarten?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

27 Comments
 1. Sander heeft nog geen kerstpakket gekregen, maar vorig jaar waren ze geloof ik ook vrij laat, dus misschien komt dat nog. 🙂

  En qua kerstkaarten hebben wij dit jaar nog niks gestuurd, en ook weinig ontvangen. Ik vind kerstkaarten sowieso niet zo leuk, dus ik vind het niet erg.

 2. Ben altijd erg blij met een kerstpakket. Dit jaar een waardebon gehad van de Hema. Super blij mee! Vind het zelf altijd wel leuk. Ook op mijn werk krijgen de cliënten kerstpakketten. Vind zo tof dat mijn werkgever daar aan denkt.

 3. Mijn man krijgt een kerstpakket maar het viel wat tegen dit jaar. Elk jaar minder uitgebreid. Niet eens chocola of wijn bijv!

  Mijn baas wilde dit jaar niet shoppen voor een pakket dus ik kreeg 35€ netto salaris erbij deze maand. Mag ik zelf aan de gang;) maarja het kerstpakket is voor het gezin dus zal wel op de grote hoop verdwijnen. Is ook oké.

 4. Ik krijg al een paar jaar geen kerstpakket meer vanwege bezuinigingen. Nu vind ik zo’n standaard pakket toch niet zo heel erg leuk, gewoon te veel dingen die je niet gebruikt. Mijn man krijgt wel altijd een leuk kerstpakket met producten van bedrijven uit het eigen dorp. En dat vind ik dan weer leuk, hiermee steun je de lokale middenstand en kleine(re) bedrijven enz . . .

 5. Toen ik voor mezelf werkte heb ik er wel aan gedacht om zelf een pakket te kopen, maar dat is toch minder leuk dan er één krijgen. Hoewel je dan wel zelf kunt kiezen. Kerstkaarten vind ik nog steeds leuk om te krijgen en te versturen. Jammer dat steeds meer mensen kiezen voor de digitale variant.

 6. Interessant artikel. Wij gaan deze week ook de kerstpakketten versturen. Je wilt de medewerkers graag belonen voor al hun inzet het afgelopen jaar. Waardering is belangrijk.

 7. Een kerstpakket krijgen we in de vorm van cadeaubonnen. Al jaren. Zo kunnen we sparen voor iets leuks en dan met de bonnen kopen 🙂
  Kerstkaarten hebben de kinderen dit jaar zelf gemaakt. Leuk en origineel 😉

 8. Martin kreeg een ontzettend leuk en mooi kerstpakket dit jaar. Kerskaarten verstuur ik al een paar jaar niet meer. Ik heb er trouwens toch al weer 3 ontvangen… 😉

 9. Ik heb dit jaar wel kerstkaarten verstuurd , ik doe dat ieder jaar omdat ik er zelf toch wel blij van word als er bij mij iets op de mat ploft wat ik kan bewaren.

  Daarnaast dit jaar een leuk kerstpakket gehad van mijn werk waarin veel rekening is gehouden met mijn voorkeuren, ik ben veganist en ik heb niets te klagen! Ik vind het altijd erg leuk als ik een pakket krijg, want zo vaak heb ik er geen gehad. In de 10 jaar dat ik werk in totaal twee keer, want de andere keren was ik iedere keer zogenaam te kort in dienst. Best zuur als je ergens 11 maanden werkt en dan niets krijgt en je collega´s wel, puur omdat je een maandje minder op je contract hebt.

  Ik vind dat een werkgever dan of iedereen iets kleins moet geven, of niemand iets. Maar zo´n rare verhouding scheppen vind ik niet leuk.

  1. Nee, dat ben ik helemaal met je eens. Als je nu pas binnen bent gekomen op het moment dat de kerstpakketten al besteld waren, is het misschien nog wat anders, maar zelfs dan vind ik het als werkgever niet netjes om mensen over te slaan. In ieder geval fijn dat je dit jaar een leuk pakket had mét oog voor je voorkeuren! Dat vind ik wel bijzonder!

 10. Een kerstpakket heb ik nog nooit gehad. Ik heb wel dit jaar voor het eerst wat kerstkaarten verstuurd. Ben benieuwd of ik er wat terug krijg, onder mijn leeftijd is een appje een stuk populairder.

 11. Ik krijg morgen mijn kerstpakket…… :-D. Omdat ik ze zelf mocht uitzoeken weet ik ook wat er in zit ;-D ! Is een leuk klusje om te doen voor ons kleine bedrijf. Met een budget op pad en dan een pakket samenstellen wat voor iedereen leuk is. Ik hoop dat de rest het ook een leuk pakket vindt…… Morgen zal ik het weten!

 12. Ik hou echt ontzettend van kerstpakketten. En dan maakt het eigenlijk niet eens uit wat erin zit, het is een soort nostalgie ofzo. Van mijn ene dag dag bij een werkgever krijg ik altijd zo’n keuzepakket en daar maak ik al een paar jaar een mooi overzichtsfotoboek van. Op die manier print ik ‘m’n persoonlijke foto’s nog en daar maak ik dan in de vakantie een projectje van. Ik denk dat ik m’n zoontje van 5 een mini album laat maken met foto’s die hij zelf gemaakt heeft, dat lijkt me een leuke traditie als fotograaf 🙂

 13. Bij ons werken ze samen met een externe firma. Je krijg x-aantal credits, afhankelijk van of je een partner en/of kinderen hebt en dan kan je op een website gaan kiezen voor cadeautjes.

  Prima systeem!

 14. Ik heb van de week een kerstpakket gekregen, maar had liever het zelf uitgezocht haha. Het zat vol eten dat ik niet lustte. Wel vind ik het elk jaar toch wel leuk om iets te krijgen. Dat gebaar is toch top.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.