Update: hoe gaat het eigenlijk?

Update en nieuwe uitdagingSinds we (inmiddels bijna drie weken geleden alweer) terug kwamen van vakantie, was het hier echt een gekkenhuis. In de eerste plaats was het natuurlijk gewoon heel triest thuiskomen, maar echt tijd om daarbij stil te staan leek er niet te zijn. Het werk ging direct op 150% door, er stonden weer veel dingen op de planning en er bleek in de familie ook behoorlijk wat ‘in beweging’ te zijn. Nu lijkt alles eindelijk weer een klein beetje in rustiger vaarwater, dus dat lijkt me een mooi moment voor een update!

Sporten/gezondheid

Hoewel ik me sinds de operatie van vriend niet meer in de sportschool heb laten zien, was ik voor de vakantie nog wel regelmatig aan het sporten: wandelen, hardlopen en bootcamp. Tot ik nét een week voor de vakantie door m’n rug ging. Dat gaat inmiddels gelukkig weer een stuk beter. Hoewel ik wel op moet letten met overmatig zitten (heel handig, als je een zittend beroep hebt), kan ik wel weer sporten. Sinds de vakantie loop ik dan ook weer regelmatig. Hard en niet zo hard. En de sportschool wil ik deze of volgende week ook écht weer eens bezoeken. De afgelopen 4 maanden hoefde ik niet te betalen, maar als het goed is vanaf september wél weer.

Ook het gezonde eten gaat de laatste tijd wat beter. Ik kook weer meer from scratch en heb eigenlijk niet zo heel veel behoefte aan snoep. Dat maakt het meteen wat makkelijker 🙂

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Geld

Vorige week schreef ik nog dat we twijfelden over aflossen op de hypotheek. Inmiddels hebben we dat gewoon gedaan. Nét niet de volledige 10% die mag; de rest doen we waarschijnlijk tegen het einde van het jaar. En we zorgen gewoon dat er genoeg spaargeld is om in het onwaarschijnlijke geval dat dat nodig is, alles wel goed te kunnen verdelen. Na een telefoontje met de hypotheekverstrekker bleek dat het daadwerkelijke verwerken tot oktober kan duren. Wel kregen we binnen twee dagen al een brief met het nieuwe maandbedrag; dat scheelt weer €60 per maand! En de verwerking gaat wel met terugwerkende kracht, dus het is niet zo dat we nu maanden ons geld ‘kwijt’ zijn.

Verder érg weinig nieuws op dit front. Wat er aan de ene kant binnenkomt, lijkt er aan de andere kant weer net zo hard uit te gaan. Misschien ligt het eraan dat de focus hier even niet te erg op ligt. Overigens heb ik eindelijk wél mijn beleggingen wat geautomatiseerd; er gaat nu elke maand een vast bedrag naar die rekening toe. Hierdoor spaar ik wat minder voor mijn buffer, maar die zit inmiddels toch min of meer op het gewenste niveau.

[wp_ad_camp_3]

Werk

Het werk begint wel een beetje een dingetje te worden… Nu ik dat akkefietje met mijn rug heb gehad, merk ik steeds meer dat ik echt iets moet veranderen. Het is natuurlijk hartstikke fijn dat ik zoveel werk heb, maar als mijn lijf vervolgens zegt: ‘Dikke doei met jou!’, dan schiet het natuurlijk niet op. Daarom ben ik er in ieder geval over aan het denken om niet alles meer aan te nemen, maar echt bewust wat te kiezen voor klussen die beter betalen. Het voelt een beetje jammer om ‘nee’ te moeten zeggen, maar als ik het in de week ergens rond de 40 uur wil houden, dan moet ik echt grenzen gaan trekken.

Bovendien: vaak zijn de klussen die slecht betalen ook nog eens de klussen die me vooral veel stress en ergernis opleveren. En om heel eerlijk te zijn; dat is het me niet altijd waard. Ik wil mezelf ook nog wel een beetje leuk blijven vinden en dat gaat niet zo goed als ik helemaal stijf sta van de stress.

Bloggen

Dan komen we automatisch ook bij bloggen. Zoals de meesten van jullie misschien wel gezien hebben, heb ik de laatste tijd flink wat extra tijd en energie gestoken in het professionaliseren en ‘beter’ maken van dit blog. In mei ging ik – eindelijk – over op WordPress en sindsdien ben ik druk bezig met het finetunen ervan. Dat gaat overigens soms ook wel eens fout; zo verzond ik dinsdagavond per ongeluk opnieuw een berichtje uit 2011 :$

Een aantal andere dingen gingen de afgelopen weken wél goed:

 • ik zorgde voor een https://-certificaat (dat heeft er even voor gezorgd dat de website er wat vreemd uitzag, hopelijk heb je daar niet echt last van ondervonden – mocht je nog iets tegenkomen dat niet werkt, laat het gerust weten!)
 • mijn Pinterest-account koppelde ik aan mijn eigen account, want dat is toch wat overzichtelijker. Ook maakte ik een groepsbord aan waarop andere bloggers ook welkom zijn om hun pins te delen. Als je me volgt en je laat het even weten, dan kan ik je een uitnodiging sturen!
 • ik ging aan de slag met wat verzoekjes, waaronder het toevoegen van een linkje naar het vorige en volgende artikel (aan de snelheid werk ik nog, dat is voor mij ook een beetje abacadabra nog)
 • de magische grens van 1250 Facebook-likes werd bereikt :O

Nieuwe uitdaging

Natuurlijk doe ik dit allemaal omdat ik het leuk vind, maar dat is niet de enige reden. Ik merk dat na tien jaar van alleen teksten schrijven en vertalen wel toe ben aan een nieuwe uitdaging. Als ik dan eens nadenk over waar ik écht belangstelling voor heb, dan is het toch wel ‘online werken’. Online heeft altijd al mijn voorkeur gehad, vandaar dat ik dingen als acquisitie e.d. ook al jarenlang zo doe. Mij geeft dat een enorme vrijheid. En juist omdat ik daar met m’n neus zo bovenop zit, zie ik dat er nog zoveel kansen liggen. Natuurlijk kan ik nog prima 10 jaar voor anderen schrijven, maar waarom zou ik mijn tijd en kennis niet eens wat meer inzetten voor iets waar ik niet gewoon maar geld voor krijg, maar ook plezier aan beleef? Dit vind ik gewoon écht heel leuk!

En nee, dat betekent niet dat ik al mijn andere klanten opzeg. En het betekent ook niet dat je vanaf nu dood wordt gegooid met reclame. Dat zou het ook voor mij namelijk óók een stuk minder leuk maken. Hoewel het misschien wel werkt, stel ik er toch wel prijs op om mijn geld – of het nu via schrijven/vertalen of bloggen is – te verdienen zonder direct m’n ziel te verkopen.

Dus eigenlijk verwacht ik helemaal niet speciaal veranderingen. Behalve dan dat ik nu ook eens wat vaker ergens heen ga, omdat ik er dan mooi wat over kan schrijven. Zoals die Tiny Houses bijvoorbeeld een poosje terug. Gewoon, omdat ik dat leuk vind. En omdat ik hier al even mee rondloop, leek het me ook een goed idee om dit eens met jullie te delen. Bovendien vind ik het ook wel belangrijk om hier een beetje transparant in te zijn!

Ik geloof dat dit het even was voor nu… 🙂

Ervan uitgaande dat jouw vakantie ook voorbij is; heeft die jou nog bijzondere inzichten opgeleverd waar je nu wat mee gaat doen? Of is er iets anders dat je kwijt wilt?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

20 Comments
 1. Onze ‘vakantie’ heeft ons vooral een nieuw (iets kleiner) huis opgeleverd en hoe meer we ermee bezig zijn, hoe blijer we worden, maar ook hoe vaker we beseffen dat we afscheid moeten nemen van een aantal spullen, want niet alles gaat passen.
  Dus nu vooral druk met het plaatsen van MP-advertenties. Mijn man kan alleen moeilijk afscheid nemen van spullen, zucht…..

  Hoeveel tijd steek jij in het bloggen? Jij schrijft vast gemakkelijk en aldus redelijk snel, maar met de hoeveelheid berichten die jij plaatst én jouw werk, kom je toch zeker aan een flink aantal uren per week die je achter de laptop o.d. zit, lijkt me. Inderdaad niet goed voor je lichaam.
  Goed dat je er een keuze in gaat maken, al zeg ik eerlijk dat die reclame van mij niet hoeft. Ik vind het onrustig en zal er ook niets mee doen.

  Succes op en met je nieuwe ingeslagen weg.

  1. Wat fijn zeg!! Dat afscheid nemen kan wat lastiger zijn, maar uiteindelijk is het het eigenlijk altijd wel waard. That reminds me.. de zolder ‘moet’ ook nog steeds leeg hier 😛

   Ik zit voor mijn werk toch wel gewoon elke dag van een uur of 7 tot een uur of 6 achter de computer. Wel ook met pauzes natuurlijk. Soms ga ik bijvoorbeeld ook wel even hardlopen, een boodschapje doen of even wat in het huis doen. Bloggen en werk lopen wat door elkaar heen, juist omdat het heel veel raakvlakken heeft met wat ik binnen mijn bedrijf doe. Daarom wil ik sowieso die scherm-/zittijd flink verkorten en de tijd die ik er wél achter zit meer besteden met dingen die ik leuk vind en die mogelijk ook meer potentie hebben. Qua bloggen kun je bepaalde dingen ook automatiseren, maar als ik een tekst schrijf of vertaal, dan moet ik dat uiteraard allemaal ‘handmatig’ zelf doen. Als ik me daar dus 100% op blijf focussen, dan blijf je altijd veel zittend werk doen.

 2. Ik heb sinds vorig jaar een zitsta bureau. De oplossing als je minder wilt zitten. Ik heb versleten tussenwervelschijven en kon vorig jaar helemaal niet meer zitten. Gelukkig ben ik getrouwd met mn baas die direct bereid was om zo’n tafel voor te kopen 😉
  Nu het beter gaat (dankzij mijn cesar therapeute) gebruik ik de sta optie minder. Maar juist als iets echt even af moet, is t fantastisch dat ik ipv een kwartier pauze nemen nu in 10 sec kan gaan staan met bureau en verder kan werken. Misschien iets voor op je verlanglijstje?

  1. Gaat dan alles omhoog? Ik heb namelijk een paar weken terug inderdaad gekeken naar een stabureau, maar daarover waren ‘experts’ het qua gezondheidsvoordelen óók niet echt over eens. De hele dag staan zorgt ook weer voor een ongezonde belasting. Maar als je kunt wisselen, dan zou dat natuurlijk wel een mooie tussenoplossing zijn. Dan wil ik nog steeds m’n uren iets meer inperken, maar de uren die ik dan wél achter de computer werk, kan ik dan wat ‘gezonder’ vullen!

   1. Bij de bekende Zweedse woonwinkel (je weet wel, die blauwgele 😉 ) hebben ze een bureau dat je heel eenvoudig omhoog en naar beneden draait. Alles wat je erop hebt staan/liggen gaat gezellig mee. Het is niet het mooiste bureau, maar ideaal om zitten en staan af te wisselen. Regelmatig even staan heeft nog veel meer voordelen (concentratie neemt toe, meer calorieverbranding, actievere hersenverbindingen…). Genoeg informatie over te vinden.

 3. Die van mij kan dus in 5 sec electrisch omhoog en omlaag. Alles war erop staat gaat mee. Enige nadeel is dat mn kastje van de muur moest ivm mijn beeldscherm. Alleen staan is idd ook niks, je moet echt af kunnen wisselen.

   1. Euh ik heb m op marktplaats gevonden. Ik kan geen merk vinden en ik weet de bedrijfsnaam ook niet meer… pc is weg voor onderhoud dus kan t ook niet opzoeken.

    Je moet misschien ook even kijken of je hem zakelijk kunt kopen. Scheelt toch weer 🙂

 4. Goinga in Leeuwarden heeft bij ons op het werk de zit/sta bureaus geleverd. Ik maak er niet heel veel gebruik van, maar af en toe wel. Ik zou wel kiezen voor electrisch lekker makkelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.