#FreedomFriday: Millennial Boss

#FreedomFriday: Millennial Boss

Bloggen vind ik ontzettend leuk, maar het lezen van blogs vind ik minstens zo interessant. Je krijgt een kijkje in het leven van iemand anders en je kunt ontzettend veel goede ideeën en inspiratie opdoen. Ik krijg regelmatig leuke tips door van blogs die ik écht een keertje moet lezen. Veel daarvan blijf ik daarna ook volgen. Daarom leek het me leuk om nu zelf ook eens wat tips te delen. Om dat een beetje gestructureerd te doen – anders vergeet ik het straks weer en dat is zonde – roep ik hierbij #FreedomFriday in het leven.

Waarom #FreedomFriday?

Waar ik eerst blogs over alleen consuminderen en besparen las én scheef, merk ik dat mijn focus in met name de laatste twee jaar wat verschuift. Flink consuminderen en sparen is een tijd echt noodzaak geweest. Nu is het meer een bewust keuze die onderdeel uitmaakt van een groter doel: een vrij leven. Wat voor jou vrijheid is, kun je natuurlijk zelf bepalen, dat is niet voor iedereen gelijk. Bovendien is het – voor mij tenminste – niet in één noemer te vatten. Daarom licht ik in deze ‘rubriek’ websites en blogs uit van mensen die een bepaalde mate van vrijheid hebben die mij persoonlijk aantrekt.

Deze week: Millennial Boss.

Wie, wat waar?

Weer eentje die ik vond via Pinterest: Millennial Boss. Nu moet ik zeggen: de naam intrigeerde me al een beetje. En dat heeft een reden, die ik even kort zal toelichten. Ik schreef een poosje terug over de financiële missers van Millennials en sindsdien kom ik dus echt om de haverklap berichten tegen van hoe de millennials nu weer de ‘vervelende’ generatie zijn. De mensen die niet weten wat ze met hun leven willen, die het liefst maar zo min mogelijk werken en die verwachten dat ze alles op een presenteerblaadje aangeboden krijgen. Hoewel ik een aantal van die financiële missers wel herken, herken ik me weer totaal niet in de rest van de omschrijving. (Of in het idee dat de tieners van nu wél een goede werkmentaliteit hebben, maar dat terzijde).

Aan de andere kant; misschien zijn ‘wij, millennials’ inderdaad allemaal wel een beetje hier en daar bezig, niet echt gericht op de toekomst zoals onze opa’s en oma’s en dus misschien helemaal niet zo slim als we denken. Ik vind dat altijd wel boeiend: je vindt allemaal hoe jij opgroeit en je ontwikkelt ‘normaal’, maar hoe verhoudt jouw ‘normaal’ zich tot andere generaties? Ik ben en blijf een C&M-meisje 😉

Maar goed, dat was even een zijweggetje én de reden waarom ik op dit blog bleef hangen. Want ‘Millennial Boss’, dat klinkt toch een stuk beter dan ‘luie, doelloze millennial’ 🙂

Bovendien zit er nog een wat groter verhaal achter: J., de dame achter Millennial Boss, begon de website ooit als stok achter de deur toen ze haar schulden af wilde lossen. En dan hebben we het niet over drie tientjes en een Wehkamp-krediet, maar over bijna 90.000 dollar aan schulden!

Bovendien heeft ze nogal een passie voor luxe dingen, die ze dan goedkoop doet. Zo reist ze bijvoorbeeld voor weinig geld de hele wereld over, ging ze niet failliet aan haar bruiloft en is ze goed op weg om op jonge leeftijd met pensioen te gaan.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

De Freedom-factor

Ik noemde het hiervoor al even: ze betaalde in relatief korte tijd 90.000 dollar aan schulden af. Als je geen schulden hebt en zo’n bedrag bij elkaar zou sparen voor een huis (of hypotheekaflossing) of een investering, dan ben je al een enorm eind op weg naar financiële onafhankelijkheid. Daarnaast reist ze dus de hele wereld over en heeft ze haar werk op zo’n manier rond haar leven gevormd, dat ze eigenlijk – althans, zo komt het over – geen dag aan het werk is. Met dan als vooruitzicht dat ze wát ze doet straks óók niet meer hoeft te doen!

Ik zeg eerlijk: dat klinkt me wel goed in de oren! Als je gewoon doet waar je dol op bent, dat deelt, mensen kunt inspireren en helpen en er ook nog geld voor krijgt. Wie wil dat nu niet? Ik zou er zó voor tekenen!

Wat kan ik hiervan leren?

Het eerste wat me opvalt is dat J. alles behoorlijk gestructureerd aanpakt. Dat is sowieso een les die ik eigenlijk al 30 jaar geleden had moeten leren. Nog té vaak schiet ik in de stress omdat ik me lastminute iets herinner dat ik al had moeten doen/inleveren/vertellen/halen/etc. Dan kost het meer tijd, meestal ook meer geld en het is gewoon vervelend voor je gemoedsrust. Daarnaast is het ook gewoon slimmer om dingen wat gestructureerder aan te pakken, omdat je resultaten dan ook groter zijn. Een klein voorbeeld; als ik 10 jaar geleden meteen was begonnen met factureren via zo’n online programma, dan had ik nu niet elk jaar weer die klaagzang over de boekhouding hoeven te houden. Ik heb dat uitzoeken overigens nu op mijn lijstje gezet 😉

Wat ik ook supertof vind is dat ze mensen stimuleert om ook hun verhaal te vertellen. Vaak is dat toch een beetje eng; je weet niet wie het leest, mensen vinden er wat van, enzovoorts. Het is natuurlijk ook niet voor niets dat ik dit blog ongeveer 7 jaar anoniem heb gehouden. Maar: je bereikt zoveel meer als je gewoon deelt waar je mee zit of wat je ergens aan gedaan hebt. Velen weten immers meer dan één. En als je met een vervelende situatie zit en je hoort hoe anderen er ook uit zijn gekomen, dan motiveert en inspireert dat weer. En je hoeft niet eens in een negatieve situatie te zitten om hier veel energie uit te halen. Het reisje dat ik in april naar Ibiza maakte met een aantal andere ondernemende vrouwen was juist heel positief en zorgde voor een enorme stimulans en energieboost!

Als je dan ook nog eens ziet dat het gewoon iemand van ongeveer jouw leeftijd is, die doet wat jij leuk vindt en daar heel succesvol in is, dan kan ik daar wel vrolijk van worden!

Leuk voor jou?

Als je ook veel inspiratie haalt uit verhalen van mensen die hun schulden aflossen, dan kun je natuurlijk beginnen met haar verhaal over hoe ze bijna $90.000 afloste in slechts 18 maanden tijd. Hoewel ze haar levensstijl behoorlijk heeft aangepast, heeft zij vooral ook ingezet op het verhogen van haar inkomen. Van 9 dollar per uur tot een zescijferig jaarsalaris, in slechts drie jaar tijd. En niet omdat ze zo’n geweldige opleiding had, maar omdat ze daar gewoon haar strategie van maakte. Ze leerde nieuwe dingen, verdiepte zich in een vakgebied waar veel vraag naar was en ging actief op zoek naar kansen. En daarnaast verkocht ze ook gewoon haar auto, haar meubels en woonde ze jaren met een roommate.

Als je een ‘Millennial’ bent, dan kan ik me voorstellen dat je hier best wel even lekker rond kunt kijken. En anders ook wel, want haar schrijfstijl is leuk, persoonlijk en eerlijk.

Andere leestips Millennial Boss

Haar artikel over 15 mensen die met hun 30e al met pensioen gingen is zeker een aanrader. Met verwijzingen naar hún blogs, dus meer dan genoeg leesmateriaal.

En ook: How to Travel the World for Free. Tot nu toe geven wij nog best veel geld uit aan de vakantie. Bovendien gaan we minder vaak dan ik zou willen. Dat moet anders kunnen, maar tot nu toe liet ik me altijd afschrikken door woorden als ‘punten’ en ’travelhacks’. Best vreemd voor iemand die ongeveer elke zegel spaart, maar goed. Bovendien dacht ik dat dit meer voor Amerikanen was. Tegenwoordig zie ik echter ook regelmatig Nederlandse Instagrammers, bloggers en reisfans langskomen die dit soort dingen doen. Hoog tijd om me er dus tóch eens in te verdiepen!

Spreekt dit blog jou aan?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

8 Comments
  1. Leuk dat je hier een rubriek van gaat maken. En over het verschuiven van interesse en aanpak, herken ik zelf ook. Dat maakt het hele proces steeds weer interessant om mee te maken en terug te kijken van waar je komt en nu bent 😉

  2. Had het kunnen weten! Ik herken het (nu) van de tijd dat mijn zoon de middelbare school deed. Hij is wél van die generatie, hoewel hij niet aan een pretpakket deed.

    1. Zo werd het gekscherend genoemd door mensen wat anders deden, maar het ligt er ook maar net aan waar je goed in bent. Ik denk dat het volledige talenpakket (dus niet alleen lezen) voor ‘natuurmensen’ in de regel ook geen pretje zal zijn geweest 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.