Oefening in geduld: rugpijn

Oefening in geduld: rugpijnDenk je net lekker bezig te zijn, gooit je lijf roet in het eten. Toen ik gisteren even de kat wilde aaien, bukte ik daar blijkbaar een beetje vreemd voor en schoot het in m’n rug. En niet op de manier zoals ik dat wel vaker gehad had. Nu deed het pijn als in ik-kruip-de-trap-wel-op-pijn. Niet fijn! Want mijn verjaardag komt eraan en ik heb nog veel werk te doen!

Recept tegen rugpijn: bewegen, rusten, bewegen…

Naarmate de dag gisteren vorderde, ging het wel steeds iets beter, maar echt normaal zitten, staan of lopen was er nog niet bij. Ook slapen ging niet echt lekker. Ik geloof dat ik inmiddels wel 3 liter spierbalsem overal op heb gesmeerd en ook de paracetamol ligt binnen handbereik. Nu dacht ik in de eerste instantie dat het vanzelf wel over zou gaan, tot ik in de spiegel keek. Mijn halve romp staat scheef! Dat zag ik vanmorgen pas, dus natuurlijk meteen in paniek. Gelukkig bleek de fysiotherapeut in het dorp bereikbaar, die zei dat ik me geen zorgen hoefde te maken. Gewoon blijven bewegen, pijn blijven stillen en waarschijnlijk is het straks (morgen, maandag) al een stuk beter. Ik hoop het maar, dit oogt best een beetje freaky. Als je het niet gewend bent dan. De rugpijn lijkt trouwens wel iets minder te worden, ik hoef nu niet meer kruipend de trap op.

[wp_ad_camp_3]
Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Petje af voor mensen met chronische pijn

Nu heb ik normaal gesproken een behoorlijk gezond lichaam en nergens last van. Wel gewone pijntjes en af en toe wat overbelasting, maar niet iets waarmee je gewoon niet weet hoe je het hebt. Dat naar de wc gaan of in of uit bed klimmen al een uitdaging is. En niet dat ik dit daarmee wil vergelijken (hoewel die dingen dus allemaal even niet zo makkelijk gaan), maar ik stond wel ineens een keer goed stil bij hoe het moet zijn als je dagelijks merkt dat je lijf niet meewerkt. Als je wel wilt, maar als niets goed gaat. Dat je niet wilt zeuren of negatief wilt zijn, maar dat wat je te vertellen hebt als ernaar gevraagd wordt ook niet echt positief kán zijn. En helemaal als dat dan nog eens dag in, dag uit is. Dan is dit natuurlijk – hoe vervelend nu ook even voor mij – peanuts, ga ik maar vanuit.

Voor die mensen neem ik vandaag dus even mijn spreekwoordelijke petje af.

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Facebook en Google+!

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

10 Comments
  1. Nee, die had ik niet, en toen ik de fysio ernaar vroeg, gaf die aan dat paracetamol in principe even goed en niet/minder schadelijk voor de maag was, dus ik dacht: dan houd ik het daar eerst maar bij. Jij ook sterkte, hopelijk trekt het snel weg!

 1. Gelukkig ben ik niet behept met een slechte rug zoals de rest van mijn familie. Beste recept bij deze acute problemen, welke vaak met de spieren te maken hebben is een spier ontspanner aan je arts vragen. Daardoor neem je ook gelijk je rust en zoveel mogelijk toch blijven bewegen in een natuurlijke houding, maar dat zal niet meevallen. ( mijn moeder heeft een keer een uur naast haar fiets gestaan omdat het in haar rug schoot )
  Sterkte!

 2. Hi Adine,

  Rugpijn is één van de meest voorkomende klachten in het menselijk lichaam. En ben het zeker met je eens wat betreft personen die chronische pijn ervaren. Wat wellicht een interessante toevoeging hieraan is: kort geleden heb ik een informatief artikel gepubliceerd waarin ik in ga op chronische rugpijn.

  Hierin neem ik diverse oorzaken, gevolgen en mogelijke behandelmethoden onder de loep. Het artikel is te lezen via onze kennisbank,

  Wellicht interessant voor personen die dagelijks rugpijn ervaren en er meer over willen lezen. In ieder geval veel beterschap!

  Groetjes,

  Dalicia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.