Planner Reviews 2019: Pink Purpuz Planner

Review Planner 2018: Pink Purpuz Planner

De eerste keer dat ik in aanraking kwam met de Purpuz Planner is inmiddels alweer twee jaar geleden. Ik won de editie van 2017 op een evenement van Zakenmeisje en was hier zo blij mee, dat ik besloot om hem meteen te gaan gebruiken. De review die ik daar een aantal maanden later over schreef, kun je hier teruglezen. Dit jaar wil ik natuurlijk weer een aantal planners testen en toen ik de kans kreeg om de ROZE editie voor 2019 te testen, greep ik die natuurlijk met beide handen aan. Wil je weten of de nieuwe Pink Purpuz Planner een aanrader is? Lees dan vooral even door.

Het verhaal achter de Pink Purpuz Planner

De Purpuz Planner gaat inmiddels haar derde jaar al in. Clen Verkleij ontwikkelde de eerste editie in december 2016. Toen hij te maken kreeg met een burn-out, wilde hij niets liever dan structuur en regelmaat. Maar hoe krijg je dat voor elkaar, als je totaal niet kunt plannen? Hij besloot voor zichzelf een planner te ontwikkelen, die hem daar niet alleen de tools voor zou geven, maar hem er ook bij zou helpen.

Het idee van de Purpuz Planner is dat je dagelijks aan je dromen en doelen werkt. Je plant alle kleine stapjes, die nodig zijn om grote doelen te bereiken. Zo raak je niet overweldigd en zet je ook daadwerkelijk de stappen die nodig zijn om ergens te komen.

De eerste twee edities van de planner waren uitgevoerd met een soort blauwgrijze kaft. Nu is er voor het eerst ook een roze editie: de Pink Purpuz Planner.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Praktische informatie

❤ Nederlands
❤ Een week op twee pagina’s (pagina = bijna A4), inclusief weekend
❤ Elke dag telt van 6:00 tot 22:00 uur, 2 regels voor kantoortijden
❤ Ruimte voor wekelijkse to do’s (zakelijk en privé), een weekdoel en dagdoelen
❤ Creatieve ruimte
❤ Dagreflectie (overwinning + groei)
❤ Wekelijkse kleine opdrachten (‘Pak deze week een klein ding waar je in kunt groeien en werk hier iedere dag aan’)
❤ Gebonden roze hardcover met foliedruk en bladwijzerlintje. Deze roze versie is een limited edition
❤ Met werkboek met onder meer een stappenplan naar je doel
❤ Achterin de planner staan extra planningstools, zoals de purpuz map, de purpuz matrix en het purpuz canvas
❤ Normaal gesproken kost deze nieuwe versie € 39,97. Bij Bol.com heb je de roze editie nu in de aanbieding voor 35,99. Voor de originele versie betaal je € 34,99. Je kunt ‘m ook aanschaffen via de Purpuz-shop.

Looks

Het meest opvallende aan de Pink Purpuz Planner is dat hij roze is. Dat kleurt erg mooi bij de roségoudkleurige foliedruk die voor het logo en de tekst gebruikt is. Aan de binnenkant is de kleurstelling nog gelijk aan de eerdere versie; wit met afwisselend een soort blauwgrijze en blauwgroene kleur.

Natuurlijk zeggen foto’s weer meer dan heel veel woorden, dus hierbij wat plaatjes:

Pink Purpuz Planner 2019 review
Dit is de Pink Purpuz Planner en die is – zoals de naam doet vermoeden – roze. De originele versie is ook nog steeds verkrijgbaar en is iets goedkoper.

 

 

 

 

De planner begint met een uitleg over hoe je er het maximale uit kunt halen. Dat lijkt even werk, maar is de moeite waard. En omdat hij nu al verkrijgbaar is, heb je er ook écht wel even de tijd voor!

Een van de kernonderdelen van de Purpuz Planner is de Purpuz Matrix. Dit systeem helpt je om te bepalen wat voor jou belangrijk is in het leven en waar je energie uit haalt. Bovendien helpt het je de dingen te filteren waar je juist GEEN energie uit haalt.
Daarna volgt het werkboek. Hierin kun je zélf aan de slag. In 9 stappen word je van droom naar doel geloodst. Neem hier even de tijd voor; het advies is om er echt even twee uur voor te gaan zitten.
Elke maand begint met een maandoverzicht, waarin je vast je maanddoelen en de bijbehorende stappen kunt noteren. Ook kun je hierin bijvoorbeeld aangeven welke afspraken je hebt. Hierdoor houd je overzicht.
De volgende stap is een weekplanning. Die grotere weekdoelen kun je nu wat kleiner maken. Bepaal vervolgens de to-do’s voor je dag en je kunt aan de slag!
De planner staat vol met prachtige citaten die motiveren om stappen te zetten. De rugtekst vind ik ook wel erg mooi: ‘Wie in balans zijn doel haalt, is gelukkig en succesvol’. Als dat geen mooi streven is…

Indeling

Je hebt de grove indeling op de foto’s al kunnen zien, maar ik zal nog even wat meer tekst en uitleg geven. De planner begint met een uitleg over het gebruik. Dat is handig, want het is veel meer dan een agenda. Daarna volgt het werkboek, waarin je je doelen en de stappen daarnaar toe kunt uitwerken. Achterin de planner zitten nog een aantal tools die je daarbij kunnen helpen.

Daarna volgt de daadwerkelijke ‘agenda‘. Elke maand begint met een maandplanning, waarin je je doel plant. Daarna volgen de weken van de maand, waarbij steeds twee pagina’s per week aan ruimte beschikbaar is. Hier komt de uitvoering van je plannen. Elke maand eindigt met twee reflectie-pagina’s, waarin je kunt aangeven hoe het de afgelopen maand is gegaan. De vragen die je daarbij gesteld worden, helpen je ook echt om hierover na te denken en er iets mee te doen.

De agenda loopt door tot en met de eerste week van januari. Daarna volgt een overzicht waarop je afspraken voor 2020 vast kunt noteren.

Wat me vooral opvalt aan de indeling is dat er meer dan genoeg ruimte is om je week te plannen. Ik vind een indeling met tijden prettig werken, zeker als daarin niet alleen gekeken wordt naar standaard kantoortijden. Verder is de planner van binnen erg rustig. Zelf vind ik dat heel fijn; ik ben al snel genoeg afgeleid. Als je een heftige bullet journal gewend bent, dan is dit misschien even slikken.

Bijzonderheden

Waar heel veel dingen juist vooral uitbesteed worden, is het soms ook best mooi om te zien dat iets in Nederland blijft. Zo wordt de Purpuz Planner bijvoorbeeld ‘gewoon’ in Nederland gedrukt, op CO2-neutraal, premium 120 grams FSC-gecertificeerd papier. Nu kan ik me voorstellen dat dat je niet zoveel zegt, maar als iemand die deels opgegroeid is in een drukkerij kan ik je vertellen: da’s mooi, stevig papier.

Wat natuurlijk ook wel bijzonder is, is dat de Pink Purpuz Planner alleen in gelimiteerde uitgave wordt uitgebracht. Op is op.

Oordeel Pink Purpuz Planner 2019

Ik was al erg enthousiast over de 2017-versie van de planner en was heel benieuwd of er nog veel veranderd was ten opzichte van deze Pink Purpuz Planner. Nieuw in 2019 zijn de bucketlist, de nieuwe quotes (hoewel dat me vrij logisch lijkt) en gratis toegang tot de online community. Dat is ook wel een pluspunt; ik ben momenteel al lid van de Purpuz-groep op Facebook en merk dat daar heel veel handige tips over het gebruik langskomen. Voor iemand die graag planning queen wil zijn, maar het totaal niet is, is dat wel heel prettig. Daarnaast zag ik pagina’s waarop je kunt noteren waar je trots op bent of wat je allemaal kunt. Deze had ik eerder ook nog niet gespot. Wel een heel mooi idee, want als je het even iets minder ziet zitten, geven twee van die ingevulde pagina’s wél even een lekkere boost.

Dat ik vorig jaar niet voor de Purpuz Planner heb gekozen, is niet omdat ik er toen niet enthousiast over was. Ik was (en ben!) er hartstikke enthousiast over. Nu ik deze weer in handen heb, baal ik er stiekem een beetje van dat het nog een paar maanden duurt voor ik hem zou kunnen gebruiken!

Nu ik helemaal 100% van mijn tijd moet indelen, is wat meer structuur onmisbaar. Anders gebeurt er op een dag écht niet wat er eigenlijk zou moeten gebeuren. En hoewel ik eerlijk moet zeggen dat het hele bepalen van mijn doel en dat opbreken in stukjes me een beetje afschrikt, realiseer ik me wel dat dat eigenlijk de enige methode is waarop je ook echt verder komt met grotere doelen. En dan is het heel fijn als je een planner hebt die daar helemaal op ingericht is. Bovendien heb ik nu nog alle tijd om dat plan rond te krijgen; het is immers nog lang geen 2019!

Bovendien past alles erin; er is al een scheiding aangebracht tussen privé en zakelijk, dus je hoeft daar zelf niet in te rommelen. Zo kun je er net zo makkelijk deadlines in noteren, als het feit dat je écht weer een keer moet stofzuigen.

Wat ook fijn is: de planner wordt meestal ook als gratis download aangeboden. Momenteel staat alleen de versie van 2018 nog online.

En tot slot: de hele ‘sfeer’ van de planner is positief. De quotes zijn opbeurend, de reflectiepagina’s zijn overwegend positief qua insteek en er is zelfs elke dag ruimte voor een kleine, positieve reflectie. Als je dit trouw invult, kan het bijna niet anders dan dat je er een blijer, positiever mens van wordt.

Ruimte voor verbetering?

Qua plannen lijkt deze Pink Purpuz Planner me ideaal. Je merkt wel dat er echt over nagedacht is én dat er wat gedaan wordt met feedback van gebruikers. Vaak zijn het kleine tweaks, maar wel tweaks die dan net even dat kleine verschil maken.

De tweaks die ik de vorige keer nog miste, mis ik eigenlijk nog steeds: iets van (makkelijke) ruimte om wat dingen rondom gezondheid te registreren. In de Flow Planners Agenda heb je bijvoorbeeld flesjes die je kunt inkleuren om aan te geven hoeveel water je drinkt. In de Happiness Planner kun je aangeven wat je die dag aan beweging wilt doen of wat er aan maaltijden op de planning staat. Niet noodzakelijk, maar voor mij is zoiets nog wel een extra pluspunt.

En dan heb je nog de prijs. De vorige keer had ik dat als eventueel nadeel benoemd. Voordat het fenomeen ‘planners’ heel duidelijk op kwam, waren er agenda’s. En meestal heb je die wel voor twee tientjes. Voor planners ben je vaak een stuk meer kwijt, dat is mij inmiddels wel duidelijk. Wat dat betreft heb ik over de Pink Purpuz Planner niets te klagen, zeker niet als je hem bij Bol.com bestelt. Dan is de verzending gratis en kun je soms – zoals nu – ook nog profiteren van extra korting. Bovendien kun je met de gratis download vooraf al testen of het iets vindt of niet. Zo is een miskoop bijna uitgesloten.

Dit is alweer de eerste planner-review van dit jaar. Bijna nét zo vroeg als de pepernoten! Heb jij al enig idee welke planner je voor volgend jaar zou willen, of ben je daar nog helemaal niet mee bezig? En zijn er misschien nog planners waar je heel benieuwd naar bent?

Lees ook de andere reviews:

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

9 Comments
  1. Leuk dat je ze weer gaat reviewen 🙂 Ik hou het voor zo ver ik nu denk bij mijn bullet journal. En ik heb Google Keep ontddekt, dat is ook handig om verschillende projecten in bij te houden. En nog gratis ook!! 😉

  2. Ik zie de Purpuz planner vaak voorbij komen. Maar ik haak er compleet bij af. Er zitten zoveel van die doelen in die je moet formuleren, voor mijn gevoel, dat ik aan het echte werken niet meer toekom. Bovendien word ik een beetje moe van steeds persoonlijke doelen formuleren moet ik bekennen…

    Ik houd het toch maar bij mijn Moleskine.

    1. Dat snap ik helemaal! Dat zijn ook de stappen waar ik snel afhaak. Tegelijkertijd merk en weet ik wél dat het dus helpt als je daar wel echt de tijd voor neemt. En dan is een goede structuur/steuntje in de rug wel heel handig, zeker als het gewoon niet echt in je zit om dit te doen. Uiteindelijk heb je misschien maar één of twee grote doelen en door de aanpak verdeel je die in hapklare kleine stapjes, zodat de drempel om ook daadwerkelijk iets te doen wat lager ligt. Maar ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet kan wachten tot ik die grote doelen mag vaststellen en het plan erbij mag maken. Dat zie ik dan maar even als een ‘moetje’ waar ik nu nog een paar maanden voor heb. Kan ik daarna gewoon lekker bezig zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.