Mijn ervaring met UPW van Tony Robbins (live en virtueel/online)

Tony Robbins UPW ervaring

Vorige week zat ik er middenin en nu ben ik alweer bijna een week terug. Waar ik het over heb? UPW – Unleash the Power Within – van Tony Robbins. Via mijn Instagram-stories heb ik tijdens het event al het een en ander gedeeld, maar alles wat je tijdens vier lange, volle dagen ervaart, krijg je daar natuurlijk niet in. Dus vandaag een wat uitgebreider verslag over mijn ervaring met UPW van Tony Robbins! Waarschuwing: het is geen kort verhaal! Daarnaast deel ik met je wat mijn verschil in beleving was tussen het live event en online/virtueel.

Wat is UPW?

UPW is een vierdaags evenement dat vooral gericht is persoonlijke ontwikkeling. Er wordt tijdens het evenement veel gebruik gemaakt van en teruggegrepen op NLP-technieken, die erop gericht zijn om angsten en overtuigende belemmeringen achter je te laten, om zo het leven te krijgen dat je wilt en verdient.

Want, zoals Tony Robbins zegt: waarom zou je genoegen nemen met een gewoon leven als je ook een uitzonderlijk mooi leven kunt leiden?

Vooraf wist ik al dat de dagen lang zouden zijn en dat klopte; we waren eigenlijk meestal al rond een uur of 8/half 9 in de zaal en waren zelden voor 10 uur terug in het hotel. De eerste avond – met de firewalk – ging het zelfs door tot tegen middernacht.

Tony Robbins spreekt zelf op slechts 2 van de 4 dagen; op de andere dagen zie je hem soms wel eens langskomen op filmpjes. Vooraf wist ik dit niet; dat schijnt iets van de laatste jaren te zijn. Die man heeft energie voor 10, maar zijn stem vindt 4 van zulke dagen schreeuwen niet zo’n feestje. Dus is het tegenwoordig een dag op en een dag af en worden de andere dagen ingevuld door met name Joseph McClendon.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Het programma

Het programma bestaat uit 4 onderdelen, verdeeld over vier dagen. Juist omdat het zulke lange dagen waren, was het fijn om een beetje in de buurt te logeren.

Dag 1: Creating an Extraordinary Life

De eerste dag! We werden eerst een paar uurtjes (die tijd gaat sneller dan je denkt) opgewarmd door Joseph en daarna kwam Tony Robbins zelf op het podium. Tijdens deze dag werd vooral gekeken naar waarom je eigenlijk op UPW was, wat je verwachtingen zijn, wat je uit het evenement wilt halen. En dan niet alleen voor jezelf, maar misschien ook voor de mensen om je heen.

En: wat houdt je tegen om dat niet NU al te doen/hebben/bereiken? Nou, daar blijken we allemaal niet zo uniek in te zijn. Ieder mens heeft namelijk twee primaire angsten:

 • Ik ben niet (goed) genoeg
 • Ik ben niet om van te houden

De één heeft deze gevoelens sterker dan de ander en dat heeft weer te maken met welke betekenis je zelf aan gebeurtenissen geeft.

Wat ik deze dag vooral interessant vond, was het idee van ‘state’. En de impact die je lijf daarop heeft. Ik had natuurlijk wel eens filmpjes gezien waarin Tony Robbins liet zien dat je met een opgewekte lichaamshouding écht geen depressiviteit kon uitstralen, maar voor mij sprong er vandaag vooral uit dat:

 • je prima lange dagen kunt hebben, als je genoeg in beweging blijft (en je daar dus helemaal niet moe van wordt!)
 • een klein beetje meer rechtop staan al een wereld van verschil kan betekenen voor hoe je iets ervaart

Kleine dingen, maar wel heel fijn als daarin een kwartje valt.

De grand finale was natuurlijk de firewalk, waarbij je over een paar meter aan gloeiendhete kolen loopt.

Om dit te kunnen doen, moest je drie regels volgen:

 1. Niet naar beneden kijken, maar net een beetje naar boven
 2. Er niet over nadenken (en dat kun je het beste doen door iets anders te roepen, in dit geval ‘cool moss, cool moss!’)
 3. Voor en na het lopen je ‘move’ maken (iets waarmee je een ‘ik-kan-het-gevoel’ als het ware verankert)

Het idee hiervan is dat je het ‘energetische krachtveld’ onder je voeten (of überhaupt om je lijf) kunt uitbreiden, waardoor je die kolen niet voelt. Of dat waar is; ik weet het niet. Maar eerlijk is eerlijk: ik heb geen kool gevoeld.

Die hete kolen voelden inderdaad aan als ‘cool moss’

Dag 2: The power of momentum and creating an abundance mindset

Oftewel: in een flow komen en doorstomen en zorgen dat je mindset meer gericht is op overvloed dan op schaarste.

Deze dag werd verzorgd door Joseph, die eerst een beetje in moest komen. Centraal stond dé ultieme succesformule:

 1. Weet welk resultaat je wilt/wat je resultaat is (tip: visualiseer dat regelmatig)
 2. Weet waarom je dit wilt
 3. Take massive action. Want een halfbakken inspanning levert je natuurlijk geen resultaat op.
 4. Kijk wat het je oplevert
 5. Verander je benadering. Uitgaande van het idee dat je waarschijnlijk niet de eerste keer al slaagt. En daarna doorloop je gewoon weer dezelfde stappen.

Om achter die waarom te komen, of daar in ieder geval wat meer gevoel in te stoppen, deden we een vrij lange meditatie, waarbij we ons ideale resultaat moesten visualiseren. Als dat helemaal helder was, gingen we terug naar het nu, en naar hoe dat ‘nu’ zou zijn, als we de komende 5, 10, 20 jaar niets zouden veranderen.

En ik moet je zeggen; dat ‘nu’ leek voor die tijd een stuk prettiger dan toen ik nadacht over hoe dat dan bijvoorbeeld over 5 of 10 jaar zou zijn.

Dat besef zorgt voor een goede motivatie om ook daadwerkelijk door te gaan met die stap 3: massive action.

Ook vandaag was er weer aandacht voor de invloed van je ‘state’; je houding, je focus en de taal die je gebruikt/betekenis die je aan dingen geeft. Sta je recht of krom? Richt je je vooral op het positieve of negatieve? Gebruik je vooral ondersteunende taal of juist ondermijnende?

Daarna werd nog de koppeling gemaakt met hoe je dit in je bedrijf zou kunnen toepassen.

Dag 3: Eliminate inner conflicts, unlock your true potential & unleash the power within

Deze dag wordt ook wel transformation day genoemd. Hier kwam Tony Robbins weer terug op UPW, wat natuurlijk weer voor een bijzondere ervaring zorgde.

We hebben het gehad over de ‘Pyramid of Mastery’; een piramide met daarin de 7 levensgebieden die je kunt ontwikkelen voor een ‘compleet’ leven. Ze zijn allemaal met elkaar verbonden. De eerste (onderste) laag is je fysieke lijf, de bovenste laag (nummer 7) draait vooral om van betekenis zijn voor de wereld om je heen.

Als je niet aan alle onderdelen werkt, krijg je geen stevig bouwwerk. Je kunt je bijvoorbeeld helemaal storten op je werk (nummer 5), maar als je daarin niet meer let op je lichaam (nummer 1), ligt iets als een burn-out op de loer. En sport je veel óm te kunnen knallen op werk, maar steek je niets in je relaties (nummer 3), dan voelt je leven waarschijnlijk ook niet compleet.

Het klapstuk van de dag was het Dickens Process, waarbij je aan de slag gaat met je beperkende overtuigingen en die vervangt door nieuwe, ondersteunende overtuigingen.

De naam verwijst naar het verhaal A Christmas Carol van Charles Dickens. Daarin speelt Scrooge de hoofdrol. Scrooge wil eigenlijk helemaal niet veranderen, maar uiteindelijk verandert hij tóch. Daarvoor is dit proces ook bedoeld; mensen veranderen die eigenlijk niet willen veranderen.

Hier legt Tony Robbins zelf uit hoe het werkt:

Heb ik tijdens deze dag zelf een enorme transformatie meegemaakt? Volgens mij niet, maar misschien komt het nog. Of was het een kleintje. In ieder geval niet eentje waardoor ik alles bij elkaar gilde en/of jankte, wat verderop in de zaal wel gebeurde.

Ondanks het uitblijven van die transformatie vond ik het zeker geen verloren dag en heb ik nog een hoop handige tips en kennis opgedaan. Eentje om over na te denken:

Je huidige situatie is een reflectie van je huidige standaarden, niet van je mogelijkheden

Dag 4: Creating a vital life

Dag 4 draaide volledig om voeding en een gezond lichaam. Op deze dag vertelden verschillende experts over de filosofie, tools en strategieën die je kunt gebruiken om optimaal gezond, vitaal en energiek te zijn, er werden verschillende opties geboden (lees: partners van Tony Robbins kwamen hun producten/diensten aanprijzen) en we stonden stil bij wat we zélf voortaan voor onze gezondheid wilden.

En hoe we dat gingen doen.

Ik had vooraf al gehoord dat deze dag niet zo boeiend zou zijn en eigenlijk was ik het ook wel een klein beetje zat. Al vanaf dag 1 wilde ik eigenlijk vooral aan de slag met de dingen die ik me toen had voorgesteld en vervolgens duurde het nog dágen voor ik weer naar huis ‘kon’.

Bovendien hadden we het er al over gehad: als het niets zou zijn, gingen we lekker Londen in. Daar had ik wél meer zin in.

Naarmate de dag vorderde en het erop leek dat mijn buddies het nog interessant genoeg vonden om te blijven, werd mijn humeur steeds slechter. Tot ik ineens bedacht: het is de betekenis die je er zelf aan geeft.

Dus ik besloot dat we niet meer de stad in gingen, reserveerde voor ná het seminar bij een goed restaurantje (die was de dag ervoor al vol en na een dag vol repen eten is het écht fijn om iets normaals te eten) en ging weer met frisse zin in het publiek zitten. Toen was de dag zó voorbij.

Het hoogtepunt: Master Co, een soort geneesheer uit Fiji die liet zien hoe je energie kunt voelen en die kunt gebruiken om iemand aan te raken, zonder diegene daadwerkelijk aan te raken. Dit sloot mooi aan bij het ‘energieveld om je voeten’ van de Firewalk op dag 1.

Hij had ook nog een een supergoede oefening die wonderen deed voor de onderrug. Ik geloof niet dat hij daarvoor bedoeld was, maar het was wel héél lekker. En eentje die je gewoon zelf thuis kunt doen.

Vond ik de ervaring van UPW met Tony Robbins het geld waard?

De million-dollar-question! Uiteindelijk was dit bést een prijzig tripje, niet eentje die je er elk jaar even bij doet. Ik betaalde in de voorverkoop 750 euro voor het ticket, bijna 800 euro voor het (overigens zéér goede en nabijgelegen) hotel en nog 190 euro voor het vliegticket. Daarnaast gaf ik geld uit aan eten. Bij elkaar ging de investering al snel richting de 2000 euro (inclusief btw, dat dan weer wel).

Daar sta ik best even voor te werken!

Eigenlijk vond ik het op de eerste dag het geld en de moeite al waard. Vooral dat stukje van je energie hooghouden vond ik zó’n enorme eye-opener. Heel veel dingen doe deed ik niet, omdat ik er de energie niet voor heb had.

Dus stel ik werkplannen en -dromen uit, heb ik eigenlijk niet zoveel zin om elk weekend weg te gaan en lig ik ’s avonds best graag op de bank. En dan vaker met een serie, dan met een boek.

Ik had al geprobeerd om dat te veranderen door meer te gaan wandelen, maar zonder het gewenste resultaat. Erger nog; ik werd daar juist vermoeider van!

Nu richt ik me op minimaal 9 actieve uren per dag (wat wil zeggen dat ik elk uur minimaal even 250 stappen zet. Lukt me dat niet, dan zet ik een liedje uit de UPW-playlist op en dans ik of mijn leven er vanaf hangt. Iets waarvan ik altijd dacht dat ik dat niet kon, maar dat eigenlijk best aardig gaat als ik er niet over nadenk en het wat vaker doe.

De upgrade naar de Life- of Business Mastery heb ik nog niet gekocht. De Business Mastery lijkt me nog wel interessant; die wordt ook in Nederland georganiseerd. Maar: voor later. Voor ik aan zoiets begin, wil ik eerst de basis van mijn nieuwe business model goed hebben staan. Ik denk dat het dan een stuk effectiever is.

Wat ik persoonlijk wat minder vond:

De continue name-dropping: ja, we weten nu wel dat je met Bill Clinton werkt, want dat vertel je in vrijwel élk interview. Daarvoor koop ik geen ticket. Maar ik snap dat het op zo’n moment misschien wel wat extra adoratie oplevert van mensen die er helemaal blind in stappen

Overmatige sales. Op veel dagen werd er redelijk subtiel naar toe gewerkt, maar op dag 3 en met name dag 4 werd er écht heel veel aandacht aan geschonken. Dus dan kreeg je een praatje te zien en daarna kon je aansluiten in de rij voor bijvoorbeeld de Business Mastery (met een prijskaartje van zo’n 6000-7000 euro). Ik snap dat je daar op een gegeven moment die miljardenomzet uit haalt, maar het was nu wel héél veel, dat stoorde me wel een klein beetje. Aan de andere kant; het is natuurlijk altijd interessant om eens te onderzoeken waarom het me stoort en wat ik daarvan kan leren

Door die sales op dag 4, had die dag ook best geschrapt kunnen worden. Drie dagen zouden in principe dan ook genoeg zijn geweest

Ik was overigens ook verrast dat Tony niet zélf 4 dagen op het podium stond. Joseph McClendon deed het overigens wél weer supergoed, zeker als je merkte dat hij echt even zijn eigen ‘ding’ deed, in plaats van alleen de boel aan elkaar praten.

UPW virtueel/online

Nu had ik me in 2019 – na het bijwonen van dit event – ook aangemeld voor de Business Mastery in 2020. We weten allemaal wat er in 2020 gebeurde: corona. Hierdoor kon het event niet doorgaan en werd het verplaatst naar 2021.

Om momentum te behouden en de pijn wat te verzachten, kreeg ik gratis tickets voor een nieuwe UPW-versie. In de eerste instantie zou dat ook gewoon een live event zijn, maar dat bleek ook niet haalbaar. Het werd daarom een virtueel, online event.

Ik had me opgegeven voor het event in Birmingham, wat betekende dat ik op Europese tijdzone zat. Best heel belangrijk, want er worden inmiddels ook virtuele events op Amerikaanse tijdzones gegeven. Dan ben je dus tot diep in de nacht/ochtend (Nederlandse tijd) bezig, terwijl je verder gewoon in het Nederlandse ritme zit.

Tip 1 als je dit wilt gaan doen: meld je aan voor een event in een tijdzone die het dichtst bij jou in de buurt zit. Het is nu namelijk niet zo dat je erheen vliegt en verder in die tijdzone meedraait…

Virtual UPW: hoe was het opgezet?

De virtuele versie van UPW was goed opgezet: er was ruim aandacht voor de voorbereiding. Zo moest iedereen een technische check doen met iemand van de helpdesk, werden vooraf werkboeken en plankjes opgestuurd (dat was trouwens volgens mij eenmalig) en werden er een paar korte sessies gegeven in de aanloop naar het event toe, om de vibe vast flink omhoog te krijgen.

Het event vond plaats in Zoom; je kon via je eigen dashboard aanhaken. Je zat dan in een Zoom-room met ongeveer 300 man. Was er een opdracht die je met anderen moest doen, dan werd je in (veel) kleinere breakout rooms gezet. Ik was op het moment van volgen hoogzwanger en kon niet alles mee doen, maar die ene breakout die ik wél heb meegedaan, bestond uit een groepje van 4 mensen, inclusief mijzelf.

De inhoud was grotendeels hetzelfde als de ‘gewone’ UPW die ik het jaar daarvoor had meegemaakt. Nu was er wel iets meer corona-content. Aan de ene kant fijn, omdat het dus anders was dan vorig jaar – vooral op dag 4. Aan de andere kant werd eigenlijk al heel snel duidelijk dat dat óók vooral ingestoken werd als salestalk. Iets dat ik in 2019 ook al niet echt leuk vond.

De voordelen van Virtual UPW

De virtuele versie van UPW had best wel een aantal voordelen:

 • Je hoeft er niet voor weg; dat scheelt je in de kosten. Voor mij betekende het ook het verschil tussen wel en niet aanwezig zijn. Ik was op dat moment ruim 7,5 maand zwanger en had al niet meer mogen vliegen. Virtueel kon ik nu wél aanwezig zijn.
 • Dankzij de Zoom-groepen had je contact met veel meer verschillende mensen dan je live misschien zou hebben
 • Je kunt makkelijker weer even aanhaken; als je teruggaat naar je hotel bij een live-event, kom je niet snel weer terug. Ben je gewoon thuis, dan kun je gewoon je laptop weer openklappen
 • Na een lange dag in je eigen bed slapen 😉

De nadelen van Virtual UPW

Maar… er waren ook wel wat nadelen:

 • Dat je niet weg hoeft, betekent ook snel dat je het niet doet. Ik zou je aanraden om vooral wél een huisje of een hotelkamer te boeken als je zoiets virtueel doet. De afleiding is anders té groot.
 • Ik kon nu gratis meedoen, maar ik zag wel dat de toekomstige events een beetje rond hetzelfde prijspunt hangen. Dat vond ik persoonlijk nog wel een beetje lastig zonder live ervaring. Live is toch een andere beleving, waar ik normaal gesproken meer voor betaal, maar nu dus niet…
 • Die live-ervaring heb je dus niet. En dat is ook wat waard. In die bubbel zitten, er misschien met wat business buddies/vriend(inn)en heen gaan, opgaan in de sfeer, met z’n allen richting die Fire Walk – dat zijn best wel allemaal dingen die het voor mij vorige keer extra bijzonder maakten en die waren er nu niet

Tips voor UPW

Als jij nu ook graag een keer (live) naar Unleash the Power Within wilt, dan heb ik een aantal tips voor je:

• Kleed je warm aan. Op sommige dagen is het écht koud, zeker als je een poosje stilzit (overigens komt dat niet vaak voor, maar als de airco hard aan staat, koelt het gewoon heel snel af).

• Zorg dat je genoeg eten/repen bij je hebt; er komen dagen voorbij waarbij je eigenlijk niet de zaal uit wilt om te eten. Maar flauwvallen heeft natuurlijk ook niemand iets aan. Oh, en je wilt natuurlijk ook niet met 80.000 anderen in de rij staan. Dit geldt ook voor virtueel/online: je krijgt geen uren de tijd om tussendoor te eten.

• Koop gewoon een Gold-kaartje en zorg dat je op tijd een plekje vindt. Ja, met een duurder ticket zit je dichterbij het podium én heb je kans dat Tony Robbins nog langs je loopt, maar of dat je echt 1000+ euro extra waard is…

• Neem een rugzak mee om al je spul in te proppen. Ik had daar helemaal niet aan gedacht en liep met een plastic tasje rond dat steeds scheurde. Niet ideaal!

• Kijk vooraf even of ergens een supermarkt in de buurt is; daar wat eten kopen is vaak goedkoper dan in de hal zelf.

• Boek een hotel in de buurt en kom – als het even kan – niet alleen. Zeker ’s avonds laat is het niet fijn als je in je eentje nog ver moet lopen/reizen. Dit geldt ook voor virtueel/online! Maar dan om jezelf te behoeden voor extra veel afleiding.

• Kom gewoon op sportschoenen. Je moet continu springen en dansen, dus je wilt écht niet op hakken lopen.

• Wees niet bang voor de firewalk, als je je aan de hierboven beschreven drie regels houdt, zit je goed. Aan het einde van je firewalk word je door twee mensen tegengehouden. Zij spuiten je voeten af, zodat je ook geen blaren krijgt van kooltjes die nog tussen je tenen blijven zitten.

• Doe helemaal mee, dan haal je er het meeste uit. Ik ben niet zo dol op onbekenden knuffelen of masseren, maar geloof me: dit niet doen kost véél meer energie dan je er maar gewoon aan overgeven. Hetzelfde geldt voor dat dansen. Ik voel me eerst dan nog ontzettend ongemakkelijk, maar op een gegeven moment maakt het gewoon niet meer uit. En des te eerder dat moment komt, des te makkelijker het voor jezelf is. Doe dit trouwens ook digitaal/virtueel, voor zover het kan. Dan is het helemaal belangrijk om je energie hoog te houden en die connectie te zoeken. Daarin ligt uiteindelijk de meerwaarde.

• Registreer je als het kan vast op de dag vóór het evenement. Dan sta je in ieder geval niet urenlang in de rij. Wij hebben dat gedaan en hadden onze spullen binnen een half uur.

Als je dit zo leest (of er misschien zelf al ervaring mee hebt), hoe klinkt zo’n UPW van Tony Robbins dan voor jou? De moeite waard of niet?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

23 Comments
 1. Tof om te lezen, Adine. Ik vroeg me al af hoe je het vond! Eigenlijk was je dus al gewoon heel goed bezig? 🙂 Dansen en springen helpt inderdaad, ook als je een beetje chago bent trouwens hihi.

 2. Leuk om te lezen, Adine! Wow, dit zou zó niks voor mij zijn… Maar wel stoer dat jij dit soort dingen gewoon uitprobeert en er dan ook helemaal voor gaat. Want dat ben ik met je eens: als je naar zo’n event gaat, dan moet je je erin storten en zonder reserves met alles meedoen.

  1. Wat een bedragen! Fijn dat je het naar je zin hebt gehad.

   Een positieve houding bepaald je flow, als je dat als basis kunt doorzetten kom je idd verder. Ik heb het ervaren in mijn scheiding.

 3. Dit is iets waar ik dus never nooit geld aan zou uitgeven. Ik vind het wel fantastisch dat dit soort mensen het voor elkaar krijgen dat anderen voor veel geld naar hen willen luisteren, echt een briljant business model.
  Aan de andere kant, als je zelf het gevoel hebt er echt veel aan gehad te hebben is het jou het geld uiteraard wel waard. Een ander zal bijvoorbeeld weer nooit geld uitgeven aan bepaalde zaken die ik belangrijk vind.

 4. Fijn dat het het geld waard was, want het is een flink bedrag. Je verslag komt overeen met wat ik erover las in het boek Help me! Maar goed om te lezen dat je er zeker dingen uit hebt gehaald!

 5. Wat leuk om te lezen, Adine. En zo tof om een van je metgezellen te zijn in dit avontuur! Ik vond het fantastisch, leerzaam en inspirerend maar ik herken jouw kanttekeningen over de verkooppraatjes, zeker op dag 4. En dat springen en swingen hou ik er ook in, ben nog wel steeds een beetje schor van het keihard meezingen en schreeuwen. You freakin’ rock!!! 😉

 6. Je verslag doet me denken aan de CSA, een of andere sectarische organisatie waar een nauw familielid van mij duizenden euro’s aan uitgegeven heeft. Ook lange dagen met veel jippie de pippie – geloof in jezelf verhalen. En ook vervolgcursissen dienaar nóg meer geld gekost hebben.

  Het heeft dit familielid veranderd en niet ten positieve…. en het heeft hem/haar niet dochter ij de doelen/dromen gebracht die dit familielid zichzelf gesteld had.

  Soms lukt het ook gewoon niet namelijk. Hoe rechtop je ook staat en hoeveel je ook danst…. en dat is ook helemaal niet erg. Het gaat immers om de reis, niet om het doel.

 7. Leuk je UPW-ervaring te lezen! Ik twijfelde maar Zelf vind ik het iets te massaal en of ik het ervoor over heb?!

  Ga zelf in november a.s. naar A-factor van Joseph McClendon in A’dam wat kleinschaliger en het programma spreekt mij persoonlijk meer aan en wat ik nodig heb het blijft veel geld. Snap niet dat mensen jaarlijks gaan

  Michael Pilarczyk heeft volgens mij ook een business edition event?!
  https://www.michaelpilarczyk.nl

 8. O dit lijkt me echt verschrikkelijk. Veel te Amerikaans en te massaal.
  Ik wet ook niet wat ik moet vinden van opmerkingen als je huidige situatie is een reflectie van je huidige standaarden
  Ik geloof gewoon niet meer in de maakbaarheid van het leven. Wel in er het beste van maken.
  Maar ik kan me voorstellen dat als je ondernemer bent, je op zoek bent naar inspiratie.

  1. Wat bijzonder… Voor mij is een dergelijk evenement van een goeroe-marketeer zo’n beetje het tegenovergestelde van ‘lekker leven met minder’.
   Lekker leven met minder is me niet laten verleiden door pr en marketing om – in dit geval – honderden of duizenden euros uit te geven aan een dergelijk evenement omdat (want dat houden ze je voor:) ‘als ik nou maar die cursus volg, meer geluk/wijsheid/whatever wel komt’.

   Lekker leven met minder is voor mij veel meer verbonden met mezelf oefenen in echt en oprecht tevreden zijn met de basale en oh zo belangrijke dingen in het leven. En niet altijd meer, anders en beter te willen. Ik zeg hiermee niet dat jij dat nastreeft hoor! ?
   Dergelijke wijsheid ligt imho juist niet bij goeroes die overduidelijk geld en ego als drijfveren hebben en marketing tot Kunst verheven hebben. Hun levenshouding staat heel ver af van de tevreden, bescheiden en wijze mensen waarvan ik wel graag leer.

 9. Hoi Adine,

  Dat gevoel heb ik ook dat de trainers vooraf naar een event van Tony zijn geweest

  Ik laat het zeker weten hoe ik A-factor heb ervaren 🙂

 10. Dacht even dat het Tommy Robinson was, maar nu weet ik beter. :-)). Gelukkig maar.

  Je houding is belangrijk. Tijdens de scholieren klimaatdemonstraties hadden veel meisjes teksten van een zangere. Één liedje gaat over ‘ de wereld is borderline’. Als je je niet goed voelt, en totaal alles tegen zit, loop recht op en fake it. Zoals Fake it till you make it.’. Een topper eigenlijk.

 11. wel gaaf dat je zo’n event hebt meegemaakt, maar het is inderdaad erg prijzig en afwachten of alle dagen hun geld waard zijn. Ik heb zelf nog nooit zoiets gedaan, in oktober ga ik voor het eerst een seminar volgen van voorpositiviteit.nl. Dat is 1 dag investeren in mezelf voor net geen €200. Vind ik prijzig zat, zeker als alleenstaande moeder let ik wel op de centjes. Verder kijk ik met name filmpjes op YouTube, luister ik podcasts op Spotify, lees ik boeken voor inspiratie. En niet alleen op financieel gebied, ook op psychologisch/filosofisch gebied. Meer geld is fijn om te hebben, maar het is voor mij ook belangrijk om zelf in balans te zijn en er ook voor je omgeving te zijn. Dus probeer ik op die gebieden mezelf te laten inspireren en hier en daar te investeren in mezelf, waar dat mogelijk is.

  1. Wat leuk, dat seminar dat jij op de planning hebt! Dat van die inspiratie op verschillende vlakken zoeken, herken ik. UPW was bijvoorbeeld ook veel meer psychologisch dan specifiek financieel. Ik geloof sowieso dat het allemaal verband met elkaar houdt; als je lekker in je vel zit, voel je je vaak goed. Als je je goed voelt, ben je effectiever in wat je qua werk doet en een leuker persoon om bij in de buurt te zijn, enzovoorts. Dat geldt volgens mij sowieso voor iedereen, maar als ondernemer – waarbij ik eigenlijk mijn eigen werkkapitaal ben – merk ik helemaal dat het ontzettend loont om in mezelf te investeren. Of dat nu is door te sporten, een zakelijk seminar te volgen of door een interessant filosofisch boek te lezen.

   Over dat laatste gesproken; ken jij de boeken van Ryan Holiday al? Hij geeft een moderne kijk op het stoïcisme, vind ik zelf ontzettend interessant en ook nog praktisch toepasbaar!

 12. Hoi Adine,

  Bedankt voor je verslag over UPW. Geweldig dat je zoveel doet aan persoonlijke ontwikkeling!

  Zou het iedereen aanraden om te gaan?

  Hoe effectief is het online programma in het overschrijven van belemmerende overtuigingen? Tony zegt dat hij daar speciale nlp tools voor heeft.

  Groeten,
  Tim

  1. Hi Tim,

   Ik zóu iedereen kunnen aanraden om te gaan, maar wél met de juiste motivatie en insteek. Je vindt er echt wat je zoekt en je haalt er echt uit wat je erin stopt. Ik heb daar mensen gezien die complete transformaties beleefden en ik heb er mensen gezien die zoveel weerstand hadden, dat het echt zonde van hun tijd was. Zelf zit ik er een beetje tussenin; ik vind het geweldig om te zien wat hij doet vanuit ondernemersoogpunt en ik geloof ook echt in bepaalde principes. Tegelijkertijd ben ik ook iemand die heel snel in d’r hoofd zit en soms wat moeite heeft met visualiseren, waardoor ik bij bepaalde meditaties écht niet speciaal de behoefte voel om op de grond te gaan liggen schreeuwen of janken. Zegt niet speciaal iets van hem natuurlijk, maar als ik dat wél verwacht had, was ik natuurlijk van een koude kermis thuisgekomen 😉

   Als je voor de online ervaring ook zorgt dat je echt ‘in the zone’ kunt zijn, dus geen afleiding, liefst niet thuis zijn, en 100% meedoet, dan denk ik dat je qua meditaties (en die belemmerende overtuigingen die worden aangepakt via dat soort geleide sessies) er hetzelfde uithaalt als wanneer je daar bent.

   Overweeg je om mee te doen?

 13. Hoi Adine,
  dank voor je uitgebreide verslag. Ik heb eind januari 2021 het 5 dagen gratis seminar van gedaan Toni en was nu echt aan het twijfelen om het UPW oneline te doen.
  Jou verslag is een hulp bij die beslissing.

  grt Louise

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.