Ik ga naar Tony Robbins!

Tony Robbins: mijn ervaring

Of beter gezegd: ik ben er al. Want op het moment dat ik dit bericht tik, zit ik nog lekker op mijn bureaustoel in Friesland, maar als dit op vrijdag gepubliceerd wordt, zit ik in Londen, bij het seminar van Tony Robbins – een ervaring die al even op mijn lijstje stond. Misschien ken je ‘m wel; er staat een documentaire over hem op Netflix – I am not your guru. En hoewel ik er onwijs veel zin in heb, vind ik het ook wel een beetje spannend. Want: wat kan ik ervan verwachten?

Wie is Tony Robbins?

Misschien heb je wel nooit van Tony Robbins gehoord. Dat zou heel goed kunnen. Tot een paar jaar terug had ik die naam ook nog nooit gehoord, laat staan dat ik erover zou hebben gedacht om honderden euro’s neer te tellen voor een seminar.

Voor wie ‘m nog helemaal niet kent: het is een Amerikaans schrijver, filantroop en vooral life coach. In de Verenigde Staten kennen mensen hem van zijn infomercials. Bij Nederlanders zal hij vooral bekend zijn van de eerder genoemde Netflix-serie en zijn grootschalige seminars. Of van zijn boek Unshakeable, dat deels de basis vormde voor mijn beleggingsstrategie.

Zijn boeken en seminars zijn vooral gericht op het verbeteren van levens. Daarvoor gebruikt hij zijn eigen variant op de NLP-methodiek. En dat doet hij met succes; onder zijn schare fans bevinden zich onder meer Oprah Winfrey, Michail Gorbatsjov, George Bush, Bill Clinton en de inmiddels overleden prinses Diana.

Hij heeft dus een behoorlijk track record. Want naast die beroemdheden, weet hij jaarlijks sowieso miljoenen mensen naar zijn events te trekken. En dan heb ik het nog niet eens over het aantal mensen dat z’n boeken of digitale programma’s koopt. En dat zijn er een hoop, want in elk interview verwijst hij wel naar zijn jaarlijkse miljardenomzet.

Inmiddels heeft hij dus verschillende seminars, die hij jaarlijks op verschillende plekken ter wereld organiseert. Hij komt zelfs wel eens in Nederland; daar wordt een Business Mastery gegeven. Van het prijskaartje dat daaraan hangt kan ik nog héél veel andere seminars bijwonen en dingen leren, dus die heb ik tot nu toe even laten schieten.

En ach; ik ben toch min of meer mijn onderneming, dus als ik er wat van opsteek, heeft mijn onderneming er automatisch ook baat bij.

Lees ook: Mijn ervaring met UPW Londen van Tony Robbins

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

En waarom zou je betalen om Tony Robbins live te zien?

Daar kan ik voor mezelf heel kort over zijn: omdat ik denk dat het me wat brengt. Wat je ook van deze man vindt; hij is geniaal in zijn marketing. Hij weet mensen te inspireren en vooral ook te activeren. Oud-presidenten, wereldberoemde sporters en allerhande grootheden: ze betalen soms miljoenen om een paar keer in het jaar met hem te praten. Als je van zo’n ondernemer kunt leren, zou je die kans dan laten schieten? Ik in ieder geval niet!

Eigenlijk staat dit al een paar jaar op mijn verlanglijstje. In de eerste instantie leek het me geweldig om een keer een seminar in Hawaï bij te wonen. Over die ervaring had ik al eens een keer gelezen bij Christel, ook wel bekend als Het Rijke Wijf. Maar: op Hawaï werden ze niet meer gegeven. Maar wél in Florida, tot nu toe toch wel één van mijn favoriete staten. Dus hield ik die seminars (hij geeft meerdere soorten) in de gaten.

Maar als je zo’n seminar in Amerika volgt, dan betaal je natuurlijk voor veel meer dan alleen je toegangskaartje. Dan is je vlucht een stuk duurder dan wanneer je binnen Europa vliegt, moet je óf in een duur hotel zitten op de plek waar het seminar gegeven wordt, óf zit je met een huurauto/taxikosten (en in dat laatste geval: zie maar eens een taxi te krijgen als zo’n dag om 2 uur ’s nachts eindigt) en moet je maar hopen dat de helft niet langs je heengaat vanwege je jetlag.

En toen kwam dus een Black Friday-aanbieding langs voor Londen. In de eerste instantie zat ik nog steeds op een mooie trip naar de VS te wachten, maar eigenlijk was dit veel praktischer. Minder ver vliegen, een stuk minder duur en als kers op de taart bleek mijn business coach (die vooral ook gewoon een hele toffe dame is!) ook te gaan. En hoewel ik op dat moment nog niet wist dat ik dit jaar zou gaan trouwen, wist ik wél dat FinCon19 óók in het verschiet lag. Twee keer naar de VS én nog op vakantie gaan; dat ging me toch ook een beetje ver. Dan komt het nóóit goed met dat financieel onafhankelijk worden.

Toch vind ik het wel spannend

Ik heb namelijk geen idee wat ik ervan moet verwachten. Ik heb het gevoel dat ik er wat aan zal hebben en dat gevoel wordt ook wel bevestigd door de positieve ervaringen die ik van anderen hoor of lees. Maar wat dat dan concreet is …

Wat ik tot nu toe heb gehoord:

 • neem een sjaal mee en wat laagjes, want het is soms héél koud in die zaal (en ik houd zó van warmte!)
 • de group hugs vliegen je om de oren (daar gruwel ik dus echt van)
 • je moet héél veel dansen (leuk, als je motorisch debiel bent)
 • zorg voor genoeg repen (check, ik heb van de week het Kruidvat leeg gekocht. Op de zaak natuurlijk.)
 • het worden héle lange dagen, maar je wordt niet moe (ben ik óók heel benieuwd naar, want ik vind om 10 uur in mijn bedje liggen óók geen straf)
 • je krijgt er héél veel energie van (kom maar door!)

Om vast in de stemming te komen, heb ik in ieder geval even wat filmpjes opgezocht van Nederlanders die er geweest zijn én er wat over te vertellen hadden:

Sanny van Sanny zoekt Geluk vertelt er wat interessants over. En ook Wendy van Dijk is er jaren geleden al eens geweest. En heeft toen ook nog over de hete kolen gelopen 😉

Wat is mijn resultaat?

Geïnspireerd door het filmpje van Sanny, dacht ik tijdens het schrijven van dit blog nog eens goed na over mijn gewenste resultaat. Want ik kan er open in gaan, maar ergens heb ik natuurlijk wel verwachtingen. Anders had ik geen ticket geboekt. Wat ik dan verwacht?

Een paar dingen:

Marketing/business-technieken; Tony Robbins is zelf één grote marketingmachine en hij blijft sympathiek. Dat is vast een talent, maar er zit ongetwijfeld ook meer achter. Ik ben ontzettend benieuwd wat dat is.

De knop om; ik heb héél veel plannen, maar stel ze nog te vaak uit. Of dat nu komt door een angst of te falen, of misschien wel een angst voor succes (want ja, dat bestaat óók!); geen idee. Maar ik ben er wel een beetje klaar mee. Overigens ben ik daarmee al op de goede weg, maar ik zit wel in een fase dat een extra steuntje in de rug welkom is.

Energie! Die man heeft echt enorm veel energie! Waar haalt hij dat vandaan en belangrijker nog: hoe krijg ik dat ook? Een beetje in het verlengde van die knop omzetten, want als er genoeg energie achter zit, dan wil je ook wel wat doen.

Of zo’n bezoek het geld ook waard is, dat kan ik jullie volgende week vertellen 😉 En voor wie het interessant vindt, kan ik daarbij natuurlijk ook een kostenspecificatie plaatsen, net als bij de recap van FinCon.

Gaan jullie wel eens naar seminars? En is iemand van jullie toevallig ook al eens bij Tony Robbins geweest?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

6 Comments
 1. Ik heb over hem gelezen in het boek Help me : ) Daaruit begreep ik dat deze meneer een echte belevenis is, maar ook dat veel van zijn seminar reclame is voor zijn andere seminars. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt : )

 2. Ik ben naar Londen geweest in 2009 denk ik.. toen Wendy er ook was ik herkende haar niet.. stond met haar voor de wc te wachten.. anderen in de groep herkenden haar wel.. krijg je als je weinig tv kijkt.. . ik liep over kolen, barstte daar van de energie.. maar het veranderde mijn leven niet.. nooit spijt gehad, want het was echt super om eens zo los te kunnen gaan.. ik hou dus wel van huggen en dansen.. zag ook wel het circus erom heen.. zijn vrouw vond ik niet leuk.. zodra er foto’s werden gemaakt sprong zij in de houding..
  Verder leuke mensen ontmoet.. die ik nooit meer gezien heb trouwens.. ik hou dus van groepen.. ben dan ook wel op mijn best.. vond een kleine NLP groep al geweldig, maar met een paar duizend mensen om je heen is toch totaal anders..

  als de eerste spreker op het podium komt naar toilet gaan, waterflesjes mee.. fruit bij je hebben en repen.. het is overal ontzettend druk en duur in de pauzes.. zorg ook dat je niet midden in een rij beland maar ergens aan de rand.. en een grote sjaal.. kan als kussen onder je hoofd.. want je gaat ook liggen.. als deken over je heen en gewoon als sjaal als je afkoelt .. veel plezier alvast..

 3. Cool moss, cool moss, cool moss…. Ik ben zo benieuwd hoe het was en hoe je het hebt ervaren.
  Mijn eerste UPW was in 1996. Daarna heb ik vrijwel alle seminars van Robbins op tropische locaties gedaan.
  Zelfs nog als vrijwillger gewerkt in het ART-team op Hawai. Toffe ervaring, heeeeeeel slecht voor mijn portemonnee. Toen was ik nog niet met financiële vrijheid bezig trouwens.

 4. Ben benieuwd wat je ervan vond! Mijn zusje was erbij, die vond het geweldig. Niks voor mij overigens, ik gruwel van dit soort mensenmassa’s en hysterie. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.