Too Good To Go app: mijn ervaringen

too good to go magic box ervaringen

Eindelijk! Ik kan nu ook mijn ervaringen (of beter gezegd: ervaring) met de Too Good To Go app met jullie delen 🙂 Ik kreeg al een tijdje vragen om hier wat over te schrijven en had ook wel bij anderen geïnformeerd, maar vind het dan toch altijd prettiger om zélf ook echt te weten waarover ik schrijf. Maar: tot voor kort deed er nog geen supermarkt in de buurt mee, dus kon ik het zelf niet testen. Inmiddels heeft de Magic Box ook onze plaatselijke supermarkt bereikt en kon ik dus ook kijken hoe Too Good To Go nu eigenlijk werkt. In dit artikel deel ik mijn ervaringen met je.

Wat is de Too Good To Go app?

De app Too Good To Go is gemaakt om voedselverspilling tegen te gaan. Supermarkten krijgen de mogelijkheid om producten die op datum zijn of tegen de uiterste verkoopdatum lopen alsnog te verkopen. Niet per stuk, maar in een box.

Als klant koop je dan zo’n Magic Box, zonder dat je weet wat erin zit. Maar: je weet wel dat de waarde van de producten in totaal hoger is dan wat je ervoor betaalt. Je doet dan wat goeds voor het milieu én je bespaart zelf ook weer op je boodschappen. Lekker eten, op een manier die onze community fijn vindt: met véél voordeel.

De app Too Good To Go kun je gewoon downloaden in je eigen app store.

En als je er nog niet eerder van hebt gehoord: je bent niet de enige. Toen ik mijn pakket gisteren ging ophalen, stond er een dame voor mij in de rij, met een doos en een telefoon. Ik dacht meteen: die komt ook voor de box. En ja hoor.

Achter mij stonden mensen die dus twee klanten achter elkaar naar de box hoorden vragen. Zij waren ook wel benieuwd hoe dit nu zat.

Vind ik natuurlijk altijd leuk om uit te leggen, want ik vind het een ontzettend goed initiatief.

Voor je verder leest, wil ik je iets vragen...

Is jouw geld op voordat je maand voorbij is? Wil je weten wat de beste spaarmethodes zijn?

Overweeg je om aan de slag te gaan met beleggen , maar weet je niet waar je moet beginnen?

Meld je dan nu aan voor mijn inspiratiemail - met content die je nergens anders vindt!

Hoe de app Too Good To Go werkt

Ik had de app dus al een tijdje op mijn telefoon staan, maar zag nooit aanbiedingen in de buurt. Een poosje terug besloot ik om wat supermarkten in de omgeving op te zoeken en te ‘bookmarken’, door op het hartje te klikken.

Sindsdien zag ik die supermarkten op mijn ‘homepagina’ staan en merkte ik dat er af en toe dus wél iets voorbij kwam.

Too good to go app ervaringen supermarkt

Er zou nog één Magic Box bij de plaatselijke Coop beschikbaar zijn, die ik tussen 19:00 en 20:00 uur zou kunnen ophalen voor 4,99 euro.

too_good_to_go_app_2_verrassing ervaringen

Wat er dan in zo’n Magic Box zit, is een verrassing. Je weet dus eigenlijk niet van tevoren hoe lekker je hiervan gaat eten. Het enige wat je weet is dat het verschillende producten zijn, dat ze als het goed is normaal gesproken meer dan 4,99 euro kosten en dat je op deze manier voorkomt dat ze worden weggegooid.

Leek me goed genoeg, zeker omdat ik natuurlijk ook mijn eigen ervaringen met de Too Good To Go app nu eindelijk wel eens wilde delen. Dus ik bestelde mijn box.

too good to go app ervaringen bestellen

Betalen kan via creditcard, iDeal en PayPal. Ik heb gekozen voor PayPal, dan word je gewoon doorgestuurd naar de app van je bank.

Zoals je trouwens misschien wel ziet: ik heb deze box dus al ’s morgens besteld. Toen stond er dat er nog één was, maar dat stond er na het bestellen nog steeds. Ik denk dat ze dat doen om de urgentie wat te verhogen.

Maar: later op de dag zag ik wél dat ze om 16:41 uur waren uitverkocht. Als je dit wilt doen, kun je er dus beter maar vroeg bij zijn.

too_good_to_go_app_6_warrior ervaringen

En dan is het een kwestie van wachten tot je box klaarstaat…

Je Too Good To Go Magic Box ophalen

Mijn Too Good To Go Magic Box zou klaarstaan vanaf 19:00 uur. Mijn ervaringen met de app zijn nog iets te beperkt om te kunnen vertellen of dat voor elke winkel geldt, maar ik vermoed dat dit wel enigszins gekoppeld is aan openingstijden.

Als een winkel iets nog voor de volle mep (of eventueel met een kortingssticker) kan verkopen, zullen ze dat waarschijnlijk liever doen.

In je instructies wordt weergegeven waar je jouw box moet ophalen. Ik moest ervoor naar de servicebalie. Denk eraan een eigen tasje of doosje mee te nemen; het is niet letterlijk een box. Althans, hier niet. Hier lagen de producten gewoon in een mandje.

too_good_to_go_app_8_afwachting ervaringen

Eenmaal bij de servicebalie aangekomen, heb ik gevraagd naar de box. De producten werden toen opgehaald en de medewerker moest even swipen om te bevestigen dat ik de box ook daadwerkelijk had gehad. Een paar uur later vond ik in mijn mail de factuur.

Ophalen en inspecteren: mijn ervaringen

Met een snelle blik op het mandje van mijn buurvrouw zag ik al dat we beiden hetzelfde pakket hadden.

Dit zat erin:

too_good_to_go_app_9_box ervaringen

Zoals je ziet: alles had inmiddels een 35%- of 50%-korting sticker. De verse producten waren ook daadwerkelijk allemaal OP de datum, de bonenschotel en de ontbijtkoek hadden nog wel een paar weken. Op zich zag alles er prima uit, alleen de druiven waren al wat gelig en de aardappelfrites zagen er ietwat snotterig uit (maar voelden zo niet aan).

Even een sommetje:

ProductOude prijsPrijs met korting
Boerenkool1,400,70
Zoete aardappelfrites2,301,15
Ontbijtkoek karamel zeezout1,891,23
Bonenschotel2,891,88
Slagersburgers3,501,75
Rambol noot2,091,04
Druiven2,401,20
Totaal16,478,95

Als ik dit allemaal voor de volle prijs bij de Coop had gekocht, was ik dus 16,47 euro kwijtgeweest. Als ik alles met de kortingsstickers had kunnen scoren, was dat 8,95 euro geweest. Nu betaalde ik 4,99 euro.

Dus als ik de voordelen even op een rijtje moet zetten:

 • Je krijgt meer voor je geld
 • Variatie; producten die je anders misschien niet koopt
 • Het doet een beroep op je creativiteit, want wat je net hebt ‘gered’ wil je natuurlijk niet zélf alsnog weggooien
 • Het is goed eten: het mag dan op de datum zijn, dat wil niet zeggen dat je er niet meer lekker van kunt eten
 • Je draagt ook bij aan het verminderen van voedselverspilling; onze community heeft op deze manier al miljoenen maaltijden ‘gered’

Maar tegelijkertijd moet je jezelf natuurlijk ook de vraag stellen: had ik deze producten anders gekocht? En kun je ze een beetje op tijd opmaken? Plus: wil je elke dag zo spontaan koken, of vind je het ook wel fijn om hier een bepaalde mate van planning in te hebben?

Ik heb de burgers ingevroren en ga met de frites en boerenkool een boerenkoolstamppot maken. Daar kunnen we zeker 2 dagen lekker van eten. De ontbijtkoek en de bonenschotel kunnen later wel. De roomkaas komt dit weekend wel op en de druiven eet ik gewoon tussendoor lekker op.

Hoewel ik zeker weet dat ik deze dingen anders niet allemaal had gekocht, vind ik de voordelen toch zo groot, dat ik dit zeker nog een keer ga doen. Niet direct, want met z’n tweetjes redden wij het niet om elke dag zo’n Magic Box op te eten, maar één of twee keer per maand: prima.

Overigens zou ik het dan wel fijn vinden als er wat meer winkels bij zouden komen. Misschien kan ik een pakket dan ook eerder ophalen dan na 19.00 uur, zodat we er voor die dag ook eventueel van kunnen eten.

Mijn ervaringen met de Lidl Groente & Fruit box

Na een paar maanden sloot eindelijk ook de Lidl in een dorp verderop zich bij Too Good To Go aan. Inmiddels heb ik daar ook al een aantal boxen kunnen scoren.

Mijn ervaringen hiermee zijn nog een stukje positiever dan mijn ervaringen met de box van de Coop. Groente en fruit is natuurlijk lekker duidelijk. Dan krijg je niet 8 halve maaltijden die morgen op moeten zijn.

Wat je wél krijgt, verschilt behoorlijk. Ik heb twee keer een box gehad met een behoorlijke dosis fruit. Vind ik heel fijn, want ik gooi alles door deze juicer, vaak ook nog met een beetje groente (wortels, spinazie, komkommer) erbij. Dan lukt het altijd om het op te krijgen en krijg je ook nog wat extra vitamines binnen.

Ik heb ook al drie boxen gehad met behoorlijk wat groente. Dat op krijgen is soms een wat grotere uitdaging. Of twee keer achter elkaar een zak biologische aardappels. Heel fijn, want biologisch. Maar een zak aardappels! Da’s wel veel! En twee helemaal!

Maar: voor 2,99 kun je je er eigenlijk geen breuk aan vallen. Het eten is (tot nu toe) allemaal prima, vaak ook écht nog wel een paar dagen houdbaar en het ‘ergste’ wat er kan gebeuren is dat je even iets vast klaar moet maken en invriezen, omdat je het toch niet allemaal op tijd op kunt. Helemaal niet erg, want dat scheelt dan later weer. Voor ons is dit wel echt een ideale manier om gezonder te eten en weer wat creativiteit in de keuken te brengen!

Het enige nadeel dat ik tot nu toe met deze boxen heb ervaren, is dat hij een keer is ‘afgezegd’. Bleek er toch niets over te zijn. Kan gebeuren natuurlijk, maar dat is wel een beetje jammer. Dan krijg je binnen 10 dagen je geld weer teruggestort.

Wat zijn jouw ervaringen met de Too Good To Go app? Is dit iets dat je al hebt geprobeerd of wilt proberen?

Volg LekkerLevenMetMinder nu ook op Pinterest, Facebook en Instagram!

Deze post kan affiliate-links bevatten. Dit betekent dat ik een commissie krijg als je iets via deze links koopt. Uiteraard kost dit jou niets extra's (soms is het zelfs voordeliger!) en kun je erop rekenen dat ik alleen links opneem van websites of producten waar ik zelf 100% achter sta. Gebruik je deze links voor je overstap, aanmelding of aankoop? Dank je! Je helpt mij dan weer om nóg meer mooie content te kunnen maken!

Ontdek waar jij geld laat liggen


Too Good To Go App: mijn ervaringen
 • Zeker voor herhaling vatbaar
  8
The Good

Gemakkelijk

Goedkoop

Goed voor het milieu

Het stimuleert je creativiteit

The Bad

Niet overal verkrijgbaar

Je moet de producten wel snel opmaken

0
810
Adine @ LekkerLevenMetMinder

Nadat ik in 2010 'wakker' werd met een hypotheek van ruim 400.000 euro, tegen 6% rente, gooide ik het roer om. Ik loste in razend tempo zo'n 70.000 euro af, minimaliseerde stevig én ging bewust kleiner wonen. Op Lekker Leven Met Minder deel ik mijn verhaal en schrijf ik over consuminderen, hypotheken, aflossen, sparen, besparen en zuinig leven, maar ook over financiële vrijheid, rust en mijn zoektocht naar een rijk en tevreden leven.

32 Comments
 1. Van de zomer regelmatig gedaan. Mijn ervaring was dat je toen wel tot 30 euro kreeg voor 4,99. Echt super.
  Van mijn zus hoorde ik dat de waarde inmiddels eerder naar de 15 euro is. Dat is wel wat jammer.

 2. Ik heb al vaker ‘boxen’ gekocht maar ik woon in Amsterdam en hier heb je super veel keuze. Ik bestel zo’n 2-3x per maand een box bij de Jumbo en daar ben ik altijd heel tevreden over; ophalen tussen 12.00 en 20.00 (dus je hebt bijna de hele dag de tijd), zit altijd wel iets van vlees in wat je evt. in de vriezer kunt doen en er zit altijd behoorlijk veel in (wel bijna altijd gesneden groenten, maar dan maak ik die avond gewoon soep of pastasaus voor in de vriezer 🙂
  Je weet dat je van alles en nog wat kunt eten, dus die dag mag je lekker je creativiteit gebruiken bij het eten maken.

  Ik bestel ook wel eens een box bij de bakker, en daar word ik ook nooit teleurgesteld 🙂 Ik vind het concept van TooGoodToGo super; je gaat voedselverspilling tegen, je kunt je creativiteit bij het eten gebruiken en je bespaard wat geld.

  1. Dat is fijn, dan kun je het ook gewoon voor die dag gebruiken! Ik heb om 19 uur mijn avondeten toch écht wel achter de kiezen, waardoor je wat meer moet haasten met dingen die dan eigenlijk al over datum zijn. Ik ga de Jumbo hier ook even bij mijn lijstje zetten, die zit wel wat verderop, maar nog te doen als het interessant genoeg is. Als hij hier meedoet dan..

 3. Wat toevallig, ik heb er ook net vandaag een blogpost over online staan. Mijn “boxen” (ook van de Coop) waren nog wel wat uitgebreider van die van jou, maar dat is ook een kwestie van geluk hebben – of juist net pech.

  Het idee is trouwens dat je minimaal 3 keer de waarde krijgt (oorspronkelijke prijs) van wat je ervoor betaalt. Als het minder is, kun je met een foto een klacht indienen en dat schijnen ze dan ook weer heel netjes af te handelen.

  Wij doen het nu ook zo eens in de 2/3 weken. Vlees kan in de vriezer, groenten soms ook als het net niet uitkomt, en de rest lukt wel om op te eten. Mijn ouders wonen ook in de buurt, dus iets wat wij niet lusten kan ik daar meestal wel kwijt.

 4. Ik bespaar er ook flink mee, ik koop gemiddeld 1 box per week denk ik. Als de vriezer leeg begint te raken neem ik soms 2 pakketten tegelijk.

  Ik vind het echt een heel leuk concept. De ene keer krijg je wat meer, de andere keer valt het misschien wat tegen.

  De ophaal tijden verschillen per winkel, er zijn er ook die overdag op te halen zijn, maar de meeste zitten voor mij rond einde werktijd, daar selecteer ik wel op.

  Ik heb ook in het buitenland weleens wat gehaald, dan moet je wel kijken waarmee je kunt betalen, in Oostenrijk kon ik bijvoorbeeld niet met PayPal of mijn Amex kaart betalen, alleen met Visa. Ideal kennen ze daar ook niet.

 5. ik haal 2x in de maand een pakket bij de bakker, goed brood voor minder geld. En er zit vaak ook nog iets lekkers bij voor bij de koffie/thee. Af en toe haal ik ook bij de supermarkt, hangt vd afhaaltijden af aangezien ik 2 kids heb, alleenstaand ben en onregelmatig werk. Maar tot nu toe steeds tevreden geweest met de pakketten.

 6. Ii heb het afgelopen weekend ook getest. Dit met een box van een Echte bakker, een van Coop en later nog een van de Jumbo. Beide supermarkt pakketten echt prima, dingen die je normaal niet zo zou kopen om te proberen, en nu wel. Ook van de bakker was goed, 4 verse tompoucen, een heel brood, met zaden en pitten en vier verse pistolets was het deze keer. Dit pakket was 3.99. En dat had je er zeker uit! Voor herhaling vatbaar, ik heb in ieder geval de vriezer ook kunnen vullen!.

 7. In ons dorp doet maar een supermarkt mee en het is bijna onmogelijk een box te bemachtigen. Wat ik zelf minder vind is dat je box pas ver na etenstijd mag ophalen. Verder wel goede ervaringen met de lokale bakker. Daar bestel ik regelmatig een box lees tas

 8. Hier hebben we nog niet veel keus. Wij hebben nu twee keer een box bij de HEMA gehaald. We doen dat alleen als we wat te ‘vieren’ hebben want het is niet altijd even gezond. Eerste keer een halve room vlaai, chocolade cakeje, twee pakjes verse vleeswaren en twee bakjes met saté en kip salade en een brood. Tweede keer iets vergelijkbaars met een boeren salade, karnemelk, tompoezen, brood en vleeswaren en volgens mij nog wat. En dat voor 5 euro. Het lijkt ook echt of er wat leuks van gemaakt wordt. Dus niet 5 salades die je niet op krijgt, maar iets waar je wat mee kan. We hebben ons wel op een rantsoen van maximaal 1 keer per maand gezet ivm al het lekkers.

  In Eindhoven zag ik dat je een hotel een box gemaakt van de resten van het ontbijt kunt halen voor een klein bedrag. Is voor mij niet om de hoek, maar dat is toch weer een leuke lunch lijkt mij. Je merkt, ik ben fan ☺️

 9. In de app is te zien wat voor score gemiddeld gegeven wordt voor de pakketten. Dat vind ik zelf wel echt een meerwaarde.

  Bij de meeste winkels geldt volgens mij dat de verkoop van de pakketten een kwartier na sluitingstijd begint. Ik ben fan van de pakketten van de bakker, en die zijn soms al binnen 1-2 minuten uitverkocht. Ik zet een alarm op mijn telefoon zodat ik op het juiste moment op de app kijk, dit werkt voor mij prima en scheelt een hoop tijd.

  Ik heb zelf wel het idee dat aantal pakketten dat ‘resteert’ wel klopt. Een aankoop kan ook weer geannuleerd worden dus misschien is dat in jouw geval gebeurd Adine?

 10. Toevallig vorige week voor het eerste geprobeerd bij de lokale bakker en dat is goed bevallen.
  Straks kunnen we een tas ophalen bij de supermarkt.

  Vind het een prima initiatief waarbij ik wel moet bekennen dat ik het nog mooier zou vinden als alleen de minima hier gebruik van kunnen maken. Wij zijn (gelukkig) prima in staat om deze artikelen als we dat zouden wensen aan te schaffen. Andere hebben wellicht een mindere positie en kunnen zich zo toch een leuk extraatje veroorloven.

 11. Paar keer gedaan toen het net bestond, meestal prima.
  Tot voor kort had je het nakijken als vegetariër, laat staan veganist. Bij de bakker kun je zomaar saucijzenbroodjes in je box krijgen, bij de super of de ekowinkel vlees, vis en zuivel. Weggooien doe je natuurlijk niet, maar dan moet je weer moeite doen om snel een vlees- of zuiveleter in je omgeving te vinden. Kortom niet handig! Inmiddels is de optie vegetarisch/vegan ingevoerd, helaas krijg je dan vooral winkels in België en Duitsland te zien, op zeer grote afstand. Naarmate meer Nederlandse winkels de optie vega(n) aangeven moet dit op den duur verbeteren.

 12. Ik doe het ook wel eens. Hier in de stad is wel veel meer keuze, ook broodjes en koffiekoeken van hotelontbijt bijvoorbeeld of verse pasta enzo. Wat ik ook super vind is een bedrijf dat snijgroenten verkoopt en dan soep maakt van de rest. Dan kun je voor weinig geld een paar liter verse soep gaan halen, ideaal voor de vriezer.

 13. Leuk om de ervaringen te lezen! Ik vind het een heel leuk concept, alleen moet je een beetje geluk hebben. Ik heb een keer een pakket van de ecoplaza gehaald en daarin zaten 2 verschrompelde paprika’s die echt niet meer eetbaar waren, een bak yoghurt die al een dag over de datum was (mag dat eigenlijk?), maar ik nog wel durfde opeten en een kant en klaar maaltijd. Ok, dat kostte ook maar 2,99, maar de yoghurt en paprika’s hadden er volgens mij niet in mogen zitten. Ik vis bij de bakkers hier steeds achter het net, maar gezien de score zijn de pakketten dat ook heel goed. Ik hoop dat er steeds meer adresjes bij komen en de supermarkten de voedselbanken ondanks deze app niet vergeten..

 14. Koop wekelijks een pakket en het is altijd weer een verassing wat we krijgen en soms naar recepten Google maar zo ontdek je toch nieuwe dingen op een goedkope manier. Ik ben er fan van!

 15. Heeft iemand wel eens meegemaakt dat je eenpakket koopt en dat dan na een paar uur de koop wordt geannuleerd? Het bleek dat de Vomar geen pakketten meer had op die dag. En nu duurt het max 10 dagen voordat ik mijn geld terug krijg. Ik ben woedend, het is mijn geld waar ik nu 10 dagen niet aan kan komen….

 16. Klopt, heb ik gisteren ook meegemaakt. Ik krijg het geld wel terug. Daar ga ik vanuit. Gisterenavond een nieuwe besteld bij dezelfde winkel. Hopelijk wordt deze wel afgeleverd vanavond. Ik vind het geen groot bedrag om even 10 dagen uit te laten staan. Wel vervelend, dat wel. De klant moet direct betalen (geen boter bij de vis). De transactieafhandelaar heeft inderdaad geld max. 10 dagen tot haar beschikking (zonder rentevergoeding). Jammer, maar doe dan ook niet mee! Je krijgt al forse korting. De lokale winkelier is blij omdat hij iets krijgt. Anders had deze niets gehad (weggegooid). Het lage tarief en het milieubelang vind ik prettig. Dus ik doe er niet zo moeilijk over.

 17. Er wordt gezegd dat de nieuwe boxen na het afhalen van die dag gekocht kunnen worden. Maar als ik het probeer krijg ik melding van vandaag uitverkocht en direct erna morgen uitverkocht. Ook staar er soms morgen uitverkocht terwijl vandaag nog niet voorbij is.
  Ik begrijp niet hoe mensen zich op deze box inschrijven. Ik kan alleen op de minder populaire winkels een box krijgen.

 18. Een groente en fruitbox gekocht bij Lidl voor 2,99. Inhoud twee bosjes wortelen, perziken, sugar snaps en peultjes. De peultjes en sugar snaps waren al twee weken over datum en ongeveer een vijfde was al beschimmeld. De uiterste houdbaarheidsdatum van de wortels was ook al ruim een week overschreden, maar nog wel bruikbaar. Van een paar perziken was de schil gebarsten. De vrucht was rot. 3 euro voor twee bosjes wortelen en een paar perziken is wel heel duur. Jammer dat ik als afvalverwerker van Lidl moet fungeren

 19. Ik heb inmiddels 2 x en doos bij de lidl besteld en ben er juist enthousiast over. Vandaag doos met doosje aardbeien, een ananas, meloen, , 2 citroenrn, limoen, nectarine, prei, bosje lenteui, paprika, 2 puntpaprika, 3 witlof, zakje munt, zakje bosradijs. Chilipeper, iets van 8 kleine knoflook, kastanje champignons en cantharellen. Alleen de 2 puntpaprika al iets rimpelig en zachter dus snel in stukjes gesneden en in de vriezer en de ene nectarine een kleine butsje. Rest nog super.

 20. Je post is al een beetje oud maar ik ben net verhuisd naar Amsterdam en daar heb je zo’n goed too good to go aanbod! Al twee keer heerlijke, goedkope sushi gehaald en ook een keer super lekkere taartjes. Echt top!

 21. Wij halen al meer dan een jaar alleen nog maar brood via TooGoodToGo en halen ook regelmatig pakketjes op bij een supermarkt. De waarde van het pakket hoort verdrievoudigd te zijn. Dus een pakket van € 4,99 hoort minimaal een originele waarde van € 14,97 te hebben.

 22. Ik heb eigenlijk een vraag dit weekend twee keer wat gekocht en tot twee keer toe is hij geannuleerd , terwijl ik hem al betaald heb .krijg dan een bericht dat mijn geld wordt terug gestort omdat het geannuleerd is ,maar er zijn wel kosten gemaakt wie heeft dit ook mee gemaakt ?

 23. Ben ook helemaal fan,doe het werkelijk brood of magic box,altijd heerlijk eten voor goede waarde.jammer dat aanbod in de buurt niet heel ruim is en bij naburige dorpen de bakkers zo ie zo niet tussen komen tevreden hoe afgehandeld word als er iets fout gaat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.